Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Välj kategori nedan för att skriva ett inlägg


Namn: Text:
Namn: Konny
Skickat: 17:45 - tor 03 dec 2020
hassep & Ingo>
Har ni glömt att det pågår en pandemi och att Mora IK just nu har noll (0!) åskådare på sina hemmamatcher.
Klubben gör ett fantastiskt jobb med att få in pengar på alla tänkbara sätt. Och nu handlar det om att överleva på lång sikt - ingen vet ju säkert hur länge detta kommer att vara. Att i det läget gå ut och köpa spelare... Njae.

Namn: hassep
Skickat: 13:05 - tor 03 dec 2020
Du har helt rätt Ingo. Det är dags att skaffa en målvakt som kan hjälpa MIK att vinna matcher. Nu har man två svåra matcher kan mycket väl bli två nya förluster. Nej det här håller inte jag skulle gärna se en ny målvakt och också en vass forward som kan göra det där lite extra.

Namn: Ingo
Stad: Mora
Skickat: 21:25 - ons 02 dec 2020
Nu måste det vara dax att ringa Engstrand ,kan ju inte bli sämre än nu,nr30 har sämst räddningsprocent av alla första målvakter i allsvenskan

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:31 - tis 24 nov 2020
Håller med om att det är inte bra när klubbar slösar och får dessutom bidrag. LIF har 10 ggr mer i bidrag än MIK som har samma som Oskarshamn.

Namn: Jester
Skickat: 18:50 - mån 23 nov 2020
2,9 miljoner till MIK enligt expressen. Minst sagt välbehövligt.
Men att ansvars delen av ersättningen, som de pratade om var så viktig, bara hamnade på en gemensam pott på 3% är för dåligt. Förståeligt men ändå tråkigt då det i princip inte ger något alls extra till föreningar som ansträngt sig och anpassat munnen efter magsäck.

Namn: G.
Skickat: 17:35 - mån 23 nov 2020
Det verkar som att en ung jänkare har kommit hit för att lira hockey när allt är ovisst och står still "over there". Intressant.

Att ha kontakter är värt väldigt, väldigt mycket i den här branschen.
Jag vet inte hur mycket tid Colliton har till övers för att scouta och tipsa MIK om prisvärda nordamerikaner, antagligen inte alls, men Hedberg borde rimligtvis sitta på ett brett kontaktnät.
I detta fall tycks det vara en spelare som Hedberg har band till sedan tidigare.

Det lär kanske inte ramla in så många nya spelare i truppen denna säsong, men till nästa säsong är jag ganska säker på att man kommer att försöka stärka upp med några stabila importer.
Det är nästan ett måste anser jag om en klubb på Hockeyallsvensk medelbudget-nivå ska ha någon chans att gå upp, i kombination med en toppmålvakt då såklart.

Jag hörde i en hockeypodd i våras, där man diskuterade importspelare, att en nordamerikan under artistkontrakt kan vara upp till 40% billigare än en likvärdig svensk spelare, främst pg.a. skattetekniska aspekter.
Det kräver förvisso en enorm fingertoppskänsla att hitta godbitarna på andra sidan jordklotet, -men gör man det så kan det väga väldigt tungt.
Med det sagt så känner jag redan nu att det ska bli intressant att följa kommande säsongs lagbygge - förutsatt att vi fans och sponsorer fortsatt sluter upp ekonomiskt bakom klubben i dessa hårda tider!

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 14:24 - sön 22 nov 2020
Lars>
Han fick mest speltid av alla forwards igår.

Namn: Lars
Skickat: 18:01 - lör 21 nov 2020
Brome spelar i fjärdekedjan i Örebro ikväll.
Har det inte gått så bra i år för honom?

Namn: PeO
Länk: https://www.desertrat.se/ovrigt/sport/mora-ik-mik-damasker-matchanvanda-vintage/
Skickat: 22:57 - ons 18 nov 2020
Jag har beställt prylar från den här sajten ett par gånger. Av någon anledning har de alltid några gamla Mora-attiraljer till salu. Inte mycket från andra klubbar men alltid Mora. Jag är nyfiken på kopplingen. Nån som vet?

Namn: Jester
Skickat: 16:45 - ons 18 nov 2020
Leif:
Det har redan betalats ut stöd för förlorade intäkter under kvalspelet för förra säsongen, AIK drog tex en riktig vinstlott då de skulle kvala nedåt och jag har för mig att de baserade ersättningen på bla antal åskådare i hemmahallen.

Så detta stödet skall vara för denna säsong och, som sagt, även baseras på hur klubben värvat samt hålla nere kostnader. Allt detta torde ju göra så att MIK borde vara en av de klubbar som går en hög andel baserat på klubbens storlek. Tyvärr är jag tveksam till att det kommer bli så då det lär vara de stora klubbarna som skriker högst och hörs mest.

Namn: Konny
Skickat: 11:54 - ons 18 nov 2020
Leif>
Jo, man ska vara j-gt vaksam på "tillfälliga" åtgärder. Politik eller idrott spelar ingen roll, de har en förmåga att snabbt bli permanenta (vilket nog ofta är avsikten).

Namn: Leif
Skickat: 10:44 - tis 17 nov 2020
Ola:
Ja jag menade permanent stängning. Många permanenta saker som inte är populära börjar som temporära, och när man har en fot inne så kör man på ett par steg till. Som när Nixon 1971 "temporarily" tog bort möjligheten att konvertera dollar till guld. Är fortfarande på samma temporära system idag.

G:
Mora IK är också dessvärre ett av få elitlag som hade spelat klart när corona-stängningen kom. Det är för att HA avslutas tidigare än SHL så att kvalet ska kunna spelas, sedan går nästan alla lag i HA till antingen kval uppåt eller nedåt, och bara några få hamnar i ingenmansland. Man får anta att detta stödet handlar om perioden från sommaren och fram till idag, och att förra säsongen är glömd.

Namn: G.
Skickat: 09:21 - tis 17 nov 2020
Leif:
Det ska bli MYCKET intressant att se utfallet av krisstödsfördelningen.
Ishockeyn som helhet tycks få dela på mer pengar än vad åtminstone jag trodde, med tanke på att det delades ut pengar för inställda kval- och slutspelsmatcher redan i somras.

Mora IK är en av få elitishockeyklubbar som mig veterligen ännu inte fått ett öre i statligt Coronabidrag.
Detta faktum, kombinerat med en ekonomiskt ansvarstagande strategi från klubben, gör att jag förväntar mig ett relativt gynnsamt utfall för MIK.
Det är enligt min mening det mest logiska.
Det kan dock stinka ordentligt om logiken inom svensk ishockey, det vet vi sedan tidigare, och det lilla förtroendekapital som ev. finns kvar skulle verkligen må bra av lite sunt förnuft.

Namn: Ola
Länk: https://headtopics.com/se/abrahamsson-stang-shl-nu-16427999
Stad: Täby
Skickat: 09:11 - tis 17 nov 2020
Leif>
Det finns ett flertal journalister som nu vill stänga SHL för nedflyttning den här säsongen. Och det är ju det handlar om. Ingen permanent stängning. Jag länkar till en.

Namn: Leif
Skickat: 23:40 - mån 16 nov 2020
20. november ska visst det nya krisstödet fördelas till föreningar. Hockeyn får mest i egenskap av den största publiksporten i landet.
MIK har haft väldigt mycket publik på matcherna i förhållande till ortens storlek och även till många andra lag, så vi bör väl kunna håva in en ganska stor del av den kakan?

Om det inte är samma Modoit som sitter i förbundet och räknar på det denna gången också vill säga.


Konny:
Leifby har aldrig varit för stängning. Nästan ingen journalist är det. Nästan inga klubbar heller, inte ens LIF. De som är för är en handfull sportchefer i de penningstinnaste klubbarna med mycket makt. LHC, FBK och andra klubbar som representerar de mörka makterna inom idrotten. Även om de säger annat i intervjuer så lyser skenet igenom ibland, det är inte en fråga som många vågar fronta.

Namn: Konny
Länk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/PRy3z0/leifby-bland-det-mest-smaklosa-jag-hort
Skickat: 15:56 - lör 14 nov 2020
"Att stänga en liga är inte ett sätt att ta ansvar, att stänga en liga är ett sätt att slippa göra det."
Jag tycker att Marcus Leifby går från klarhet till klarhet!

Namn: Leif
Skickat: 17:45 - fre 13 nov 2020
Tycker egentligen inte det så bra med uppskjutna matcher. Många matcher i SHL och HA är redan uppskjutna. Dessa ska alltså klämmas inn någonstans, och det kan leda till att lag får spela väldigt tätt medans andra får lättare schema.

Blir det för många uppskjutna matcher och antalet bara växer så ser jag en uppenbar risk att säsongen inte spelas klart. Efter serierna ska det också finnas tid till kval och slutspel.

Nu har man redan avslutat juniorhockeyn för iår. Idag var det en ny artikel i aftonh--an om att LHC anser att ingen ska flyttas ner iår. Lagom passande uttalande dagen efter att de åkt på däng i en sexpoängsmatch men ändå.

För varje dag som går utan att virusspridningen avtar (antalet ökar just nu), och för varje match som blir uppskjuten, så ökar risken för att serierna vill sluta som ifjol. Ingen upp och ingen ner.

Därför är det nu av extrem viktighet att inte göra några värvningar, spara pengar och köra på det man har. De som nu värvar NHL-spelare och hoppas på hjälp mot ett eventuellt avancemang, kan nog snabbt komma ner på jorden och tvingas se att allt var förgäves.

Den som håller ordning på värvningarna och ekonomin, löper mindre risk att bli ett nytt Modo nästa år.

Namn: Konny
Länk: https://www.moraik.se/artikel/3qwjakheq-33ni1/fredagens-match-mot-bjorkloven-uppskjuten
Skickat: 14:21 - tor 12 nov 2020
mGuruwich>
Som sagt... inget chockbesked direkt.

Namn: Ingo
Stad: Mora
Skickat: 21:13 - ons 11 nov 2020
Det var tur man skickade hem finnen, och tog in junisar istället ,såg riktigt lovande ut mot Karlskoga .Skador och sjukdomar får man räkna med under en säsong

Namn: Konnywich
Skickat: 17:44 - ons 11 nov 2020
mGuruwich>
Tyvärr är väl risken rätt stor om man ser till hur smittan verkar spridas just nu :-(

Namn: mGuruwich
Stad: 127.0.0.1
Skickat: 11:06 - ons 11 nov 2020
Aj då. AIK coronaställer sin verksamhet. Hoppas de inte smittade i söndags.

Namn: Leif
Skickat: 19:01 - sön 08 nov 2020
Jonte:
Japp, och det är två fler än MIK. De har så bra grundtrupp och har byggt vidare på fjolårets succé, att jag tror det är viktigt att de mister dem. Andra lag har fler ja, men har å andra sidan skralare material så många av de lagen går att slå ändå.

Stomatol:
Ja den var kul. Även om jag själv anser att detta inte beror på någon form av fingertoppskänsla när det gäller värvninar, utan helt sonika att man bränt igenom så många misslyckanden att man till slut kommer att träffa. Det var heller ingen som visste eller trodde att Colliton skulle bli en sådan succé, utan det var en chansning som lyckades. Hedberg är också en chansning som verkar ha fallit bra ut. Det är naturligtvis inte heller statistiskt troligt att vi alltid kommer att misslyckas, så med jämna mellanrum blir det mitt i prick.

Namn: Stomatol
Länk: https://www.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/hockeysveriges-basta-rekrytering/
Skickat: 18:17 - sön 08 nov 2020
Lite kul och positiv läsning.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 17:46 - sön 08 nov 2020
Leif; Om jag förstått rätt så är Björklöven ett av de lag som har få NHL spelare. Tror det bara är 2st. Men flera andra lag har runt 4st.

Namn: Leif
Skickat: 17:05 - sön 08 nov 2020
Det ser bra ut i år, alla lag slår alla och det är egentligen ganska jämnt. Tro det eller ej, men det finns nog en bra chans att gå upp i år. När NHL kör igång och Löven ersätter sina NHL spelare, så är vi nog inte chanslösa i någon match, även om vi inte är favoriter till att gå upp naturligtvis.

Om NHL inte startar däremot, så blir det nog en värvarcirkus i sista fönstret och då avgörs det nog av den som har mest cash/minst skulder/den som törs satsa högst. Det racet ser jag däremot inte att MIK har någon chans att vinna.

Namn: Lars
Skickat: 18:55 - lör 31 okt 2020
Tycker det är bra domarinsatser i år jämfört med i fjol.

Namn: MIK:are
Skickat: 14:37 - lör 31 okt 2020
Härligt jobbat J-20 gubbar!!!!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:16 - fre 30 okt 2020
Håller med dig Ola, det är viktigt att MIK överlever. Det är något skumt att övriga HAL-klubbar tar in spelare, men har de täckning för det?

Namn: G.
Skickat: 16:23 - tor 29 okt 2020
Jag ser att det har kommit nya riktlinjer vad gäller utvisningar för osportsligt beteende i svensk hockey.

Det kan man tycka vad man vill om, personligen så anser jag att några av de nya förseelserna som ska ge utvisning nu är oerhört märkliga, -men det är bara att rätta sig in i ledet.
Detsamma gäller ju även för den nya, hårdare, bedömningen av slashingar och andra spelförstörande moment.

Det kräver förvisso en nypa disciplin hos spelarna att bryta väl invanda beteenden, men man har inte råd att sitta i utvisningsbåset (och kanske förlora matcher) pg.a. odisciplin.

Namn: Leif
Länk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/R99Ga2/vdn-om-att-stanga-shl-speciellt-lage
Skickat: 16:41 - tis 27 okt 2020
Kanske Corona kommer att användas som bortförklaring för att än ett år stänga SHL?

Det är några storklubbar som nu ligger i botten, och de fyra sista platserna innehas av Malmö, LHC, DIF och HV.

Jag antar att de tänkt sig att några av de mindre jo-jo-lagen (Rögle, IKO, kanske LIF) skulle rädda övriga klubbar från direktnedflyttningen. Mycket kan ju hända ännu, och det svänger fort, så LIF är naturligtvis inte klara för att undvika nedflyttning, men spelmässigt ser det inte ut som att det finns någon uppenbar kandidat iår.

Tror nämnda storklubbar ligger risigt till. Och då riskerar vi nog stängd liga på allvar, och att det är mer än bara prat.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 22:45 - mån 26 okt 2020
Ingo>
Jag tycker det rimmar dåligt att låna NHL-spelare samtidigt som man kämpar för att överleva. Vad andra klubbar håller på med är ointressant.

Namn: Ingo
Stad: Mora
Skickat: 19:49 - mån 26 okt 2020
När kommer NHL lånen till Mora ,eller har man redan nog med snipers ,vet att det är fattigt i börsen men det är det åt alla andra lag också , men dom tar in NHL lån

Namn: Leif
Skickat: 14:04 - sön 25 okt 2020
Skulle kanske inte ha varit så självsäker, men det såg också länge helt lugnt ut. Genomklappningen och att man skulle tappa 5-2 till 5-7 på en period låg inte riktigt med i beräkningarna.

Namn: Leif
Skickat: 23:30 - lör 24 okt 2020
Torgny Back:

Tror du inte det jämnar ut sig i längden då?

Det är inte bara MIK som drabbas. I morgon tar också J20 emot Modo. MIK har vilat många dagar, medans Modo har blitt manglat med två tuffa förluster både fredag och lördag. Tredje matchen på tredje dagen, dessutom på resande fot, borde vara en enkel nöt att knäcka för att utvilat MIK.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:52 - lör 24 okt 2020
Det kommer att bli tufft i årets serie helt klart.

Namn: Konny
Skickat: 16:18 - lör 24 okt 2020
Torgny Back>
Jo, 24 timmar borde vara ett minimum - både för att få sportslig rättvisa och för att minska skaderisken.

Namn: Torgny Back
Stad: Strängnäs
Skickat: 14:20 - lör 24 okt 2020
Knappast någon optimal spelordning för Mora IK. En kväll match i Västervik och i dag mindre än 24 timmar senare match i Kristianstad. Det är naturligtvis bra med kortare resor med spelmässigt är det ju inte så bra. Vem har hittat på detta?

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 18:38 - tor 22 okt 2020
HakanOlsen>
Löven vinner nog serien. Men det är inte lika givet att de går upp med det nya slutspelssystemet.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 12:57 - tor 22 okt 2020
Det stämmer Ola och Leif, de är inte i topp. Antog att de spelade samma bra hockey med Liss som under träningsmatcherna. Då var transatlanterna inte på hugget. Klart att Löven blir svårslagna Framöver.

Namn: Ola
Länk: https://www.eliteprospects.com/team/15/if-bjorkloven
Stad: Täby
Skickat: 21:45 - ons 21 okt 2020
HakanOlsen>
Vad jag kan se har Löven två NHL-spelare. På sex matcher har de fem respektive fyra poäng och ligger åtta och tia i interna poängligan.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:50 - ons 21 okt 2020
Leif- presentera dina data! Lövens NHL-spelare har bidragit en hel del, har du andra data?

Namn: Leif
Skickat: 10:55 - ons 21 okt 2020
Kollade precis. NHL-spelarna har ändå gjort mindre än en poäng per match var, och ligger ganska långt ner i den interna poängligan. Deilert, som vi känner från Moratiden, ligger före bland annat (och han är back).

Jag tror att Löven kommer att utklassa de flesta lag även när NHL startar.

Namn: Leif
Skickat: 20:11 - tis 20 okt 2020
Hakan:
Naturligtvis, du har en bra poäng med NHL-spelarna. Det är naturligtvis tragiskt på ett sätt att det är så, men förhoppningsvis kommer NHL igång så att de inte blir här hela säsongen. Speciellt inte när allting avgörs i vår.

Måste dock säga att det var ganska kul när vi låg flera mil bakom på värvningar och de flesta andra lag hade fyllt upp trupperna, så kom NHL lockouten och vi vände på en tioöring från att vara tok-nederlagstippat och nästan säkert på nedflyttning till att bli ett riktigt sevärt lag.

JE:
Jag tror inte att fallskärmen är tänkt att användas till spelarvärvningar, men ska underlätta en period där man måste banta ner administrationen och finansiera eventuellt långsiktiga avtal som inte lönar sig i den lägre divisionen. Men det är möjligt att MIK redan tänte på nedflyttning säsongen innan och inte hade några speciella extraordinära kostnader, vet inte.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:57 - tis 20 okt 2020
När det gäller Löven har NHL-spelarna stor betydelse. Riktig doping. Är fortfarande frågande till att det tilläts att ta in NHL-spelare.

Namn: PeO
Skickat: 10:41 - tis 20 okt 2020
Jonte: Jag fick svar av en kompis i går, det är RF som varnat föreningarna att det är den hållning man kommer ha. Det återstår att se när de stora elefanterna börjar sparka omkring sig, men en frisk attityd i alla fall.

Namn: PeO
Skickat: 10:39 - tis 20 okt 2020
Leif: å fasen, Modo som var så säkra på sin ekonomi, stort intresse från sponsorer och privatpersoner. Den här branschen kommer nog aldrig skaffa sig kontroll, serieföreningar och förbund kan bara lappa och laga, det verkar tillhöra verksamhetens natur.

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 10:36 - tis 20 okt 2020
Mitt hockeyintresse har svalnat betydligt då allt är så osäkert. Kommer alla lag som är med i serien nu vara kvar när säsongen sammanfattas? Har svårt att se hur MIK m.fl ska få ekonomin att gå ihop. Visst har Mora värvat försiktigt men inte alls så försiktigt som jag hoppades i april/maj. tar man bort SHL-fallskärmen så är känslan att ungefär lika mycket pengar har lagts på spelbudgeten till denna säsong.

Namn: Leif
Skickat: 00:14 - tis 20 okt 2020
Kan ju inte annat än småle lite av skadeglädje nu.

Ser vi denna säsongen utspela sig effekten av ett genuint långsiktigt lagbygge och ett kortsiktigt flyktigt värvartänk?

Ifjol hade vi två lag som dominerade serien, och möttes i finalen. Det var jämnt när den avbröts och säkert 50/50 om vem som skulle gå vinnande ur striden.

Löven fortsätter denna säsongen i samma stil och har en stomme med bra spelare, imponerande 24-8 i målskillnad och noll tappade poäng. Medan Modo har tappat sina spelare, har dålig ekonomi och ligger sist i serien.

Eller hur ska man annars förklara Modos haveri? Någon som har en teori?

Det kan förstås vända ännu, men just nu småler jag.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 23:46 - mån 19 okt 2020
PeO> Ja absolut har läst ungefär exakt det i någon tidningsartikel. Det handlade i stora drag om att ett sådant bidrag från staten inte skulle bekosta "dyra spelarvärvningar" utan mer rikta sig till ungdomsverksamhet osv.

Namn: PeO
Skickat: 22:36 - mån 19 okt 2020
Ni som läser mycket allmänt om ishockey, var det någon klubb som varnade lika tidigt och lika tydligt som Mora för ekonomisk haveri? Min teori är att många chansat helt på att det ska komma bidrag som hindrar konkurs. Från staten, från kommuner. Jag teoretiserade vidare om att de klubbar som dragit på sig störst underskott kommer skrika högst och få mest hur osportsligt det än är. Men någonstans läste jag något om att ett bidrag kommer utformas tvärt om. Klubbar som skött sig väl, skurit i kostnader och hållt igen ska belönas för det. Känner någon igen det?

Namn: Konny
Skickat: 14:55 - mån 19 okt 2020
Stomatol>
Jag pratade senast igår med en polare om samma sak. Jag tror att intresset för MIK är lika stort som någonsin - det visar om inte annat 2 103 sålda supporterbiljetter (fantastiskt!) till senaste hemmamatchen.
Jag tror att en förklaring kan vara att man inte chattar lika mycket om matcherna när man inte kan se dem på plats. Men framför allt att många har flyttat härifrån till Facebook.
Själv har jag inte hängt på matchchatten ännu i år och kan faktiskt inte riktigt förklara varför...

Namn: Jon
Skickat: 14:23 - mån 19 okt 2020
...och det gjorde den visst. Jag försökte skriva igår men då gick det sämre.

Namn: Jom
Skickat: 14:22 - mån 19 okt 2020
Min tanke också men frågan är om sidan funkar

Namn: Stomatol
Stad: Mora
Skickat: 13:17 - mån 19 okt 2020
En fundering/undran. Det var längesedan jag själv skrev något i denna gästbok, men jag har ändå varit en flitig läsare av densamma.
Nu när denna konstiga säsong har kommit igång så trodde jag att det skulle vara minst många inlägg som vanligt, och att matchhatten skulle vara maxad. Men det är precis tvärtom. Har alla blivit lika trötta som mig, med inlägg osv, eller vad har hänt?
Är det något fel på sidan?
Har alla ledsnat på hockey när man inte kan titta live?
Finns det något annat ställe som samlar kommentarer och tankar om MIK, som jag har missat?

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:26 - fre 09 okt 2020
Tre poäng ikväll. Känns lovande. Och Johan Hedberg fortsätter ge ett bra intryck.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 19:59 - fre 09 okt 2020
hassep>
Du verkar ha väldigt koll på laget trots att träningarna varit stängda. Kan du berätta mer. Och som Mojmir Bozik skriver så är förra säsongen historia.

Namn: Mojmir Bozik
Skickat: 19:53 - fre 09 okt 2020
hassep: Jag gissar på att Hedberg har bättre koll på i vilket skick och form Valtola anlänt med. Vad han uträttade förra säsongen är ju faktiskt historia nu.

Namn: hassep
Skickat: 16:53 - fre 09 okt 2020
Enligt dagen DT så var det Hedbergs beslut att Kalle Valtola fick lämna. Har han spelat någon match i år? Det är bara att gratulera den klubb som han kommer att spela för. Jag är inte speciellt imponerad av tränare Hedberg så här långt. Att ranka Valtola som Hedberg gjort är bedrövligt.

Namn: Putte
Skickat: 11:50 - fre 09 okt 2020
Kul med J20. Besegrade Leksand igen igår. Imponerande start för Firma Hermansson och Abbe Olsson. Jag tycker äntligen att Moras tränarsida på juniorsidan är spännande.

Namn: owe
Skickat: 14:26 - tor 08 okt 2020
JE: Det håller jag med om..

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 14:01 - tor 08 okt 2020
owe: ja men OM det skulle vara pga ekonomin kan man ju undra varför dom inte säger det. Är väl inget konstigt alls. Jag hade nog helst sett hela J20 på isen nu iställt för a-laget pga ekonomin

Namn: owe
Skickat: 13:58 - tor 08 okt 2020
hassep: Som du kanske minns så gick Mora IK ut med att pengarna var slut till jul. Kanske bättre att bli av med Valtola (det kommer säkert bli flera) än att gå i KK

Namn: G.
Skickat: 21:27 - ons 07 okt 2020
hassep:
Jag tänker inte spekulera allt för mycket, men att uppbrottet till största del skulle grunda sig i Valtolas sportsliga kompetens har jag svårt att köpa. Skulle så vara fallet, så blir jag lite orolig över hur de sportsligt ansvariga i klubben tänker.
Kanske får vi mer klarhet i detta så snart Valtola har en ny klubbadress (vilket han förhoppningvis har väldigt snart).
Kanske sitter han på ett för dyrt kontrakt? Det känns som det mest logiska i dessa tider.

Namn: hassep
Skickat: 21:11 - ons 07 okt 2020
Hur kan MIK släppa Kalle Valtoa som jag tyckte var en av Miks bästa backar under förra året. För mig helt obegripligt. Är det ett sätt at få ner kostnaden fär spelarbudjeten. Bedrövligt.

Namn: Lars
Skickat: 19:37 - mån 05 okt 2020
Nu är mitt cmore uppsagt . Kvaliteten på sändningarna är inte bra och ger därför hellre pengarna till Mora ik i form av swish biljetter .
Tycker förövrigt att Mora har ett spännande lag och jag tror att (Utan att säga för mycket)Hedberg kan ha något riktigt bra på gång!

Namn: Flingan
Stad: Göteborg
Skickat: 23:18 - fre 02 okt 2020
Förtjust i spelet och i de vita hjälmarna.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:41 - fre 02 okt 2020
Mora spelade ikväll seriepremiär borta mot Karlskoga. Vann med 4-3. I morgon väntar match hemma mot Västervik som ikväll vann klart borta mot AIK.

Namn: latoba
Skickat: 11:35 - tis 29 sep 2020
Enl presskonferens idag kl 11 kan det bli 500 fr om 15 oktober. Är det någon hjälp?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:56 - mån 28 sep 2020
Ola: klart att vi skall supporta, det är länge sedan jag varit så positiv. Laget har potential.

Namn: Resenärn
Skickat: 13:00 - fre 25 sep 2020
G,
Jag som kör med Turkrulle i gummisnudd runt armen behöver bara kavla upp ena ärmen :)

Namn: Mazn
Skickat: 20:27 - tor 24 sep 2020
Leif, visst hade det varit bra att kunna minska utgifterna ytterligare men vilken klubb eller förening menar du skulle kunna tänka sig ta över våra spelare och dess löner? Sitter inte de flesta klubbar, förutom de rika shl-lagen, i samma sits med värvningstopp nu?

Håller med Ola, MoraIK är en av få klubbar som externt lyckats konstruktivt beskrivit det ekonomiska läget med god framsyn. Konsekvensbeskrivningen som är tydlig. De andra sitter och chansar på något stöd de inte har en aning om hur mycket de får ta del av.

Det är verkligen en svår ekonomisk, sportslig sits idrotten och synnerhet proffsligorna får när publiken uteblir.

Namn: Leif
Skickat: 20:05 - tor 24 sep 2020
Jo men Hakan är inne på något, varför inte sälja ut någon spelare? Dels får man pengar för transaktionen, och så slipper man en lön, någon som räknas positivt varje månad. G nämner "idrott" och "pengar", men faktum är att Mora IK är mer än en förening och mer än en idrottsklubb; det är en proffsklubb som har gjort stora åtaganden när det gäller att skriva under kontrakt och förbinda sig att betala ut stora summor varje månad.

Det är klart att man försöker tigga hos supportrarna, och det kommer säkert att räcka ett tag, men knappast långsiktigt. Som med alla andra saker så orkar man inte hur länge som helst.

Men Mora IK är en institution som levererar underhållning, och jag menar att detta är långt utöver den idrottsgnista som lever i våra mindre föreningar, och som förmodligen kommer att klara sig bra genom större ideellt stöd t.ex. När det gäller MIK måste man ha in valuta, och man opererar på en marknad där marknadslagar gäller, om efterfrågan och betalningsvillighet.

Jag skulle nog inte sätta föreningens existens på spel genom att satsa på att byns invånare har lika stor betalningsvillighet när de inte kommer att kunna se hockey. Och när dessutom många andra företag och sponsorer har det tufft, och många enskilda är permitterade. En eller två månader ja, så det är på ett sätt smart att försöka få folk att köpa så mycket årskort som möjligt. Men om publiken inte kommer in i oktober eller november så tror jag att man hade gjort bäst i att försöka sälja spelare eller bryta kontrakt redan nu.

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/60j7akff5-33ni1/viktig-information-fran-mora-ik
Stad: Täby
Skickat: 14:03 - tor 24 sep 2020
HakanOlsen>
Slängt in handduken? Det är ju precis tvärtom. Man visar handlingskraft för att rädda klubben.

Namn: G.
Skickat: 12:03 - tor 24 sep 2020
Det må inte vara första gången som klubben och tillhörande ekonomi är i gungning.
Även om det vid tidigare tillfällen kanske delvis har berott på saker som man hade kunnat göra annorlunda, så är situationen någonting helt annat nu.

Att vi t.ex. de facto inte får ta in publik i någon större omfattning, med allt vad det innebär, är inget som vi kan styra över.
Det blir liksom omöjligt att ens göra en orealistisk glädjekalkyl på förhand.

Nu handlar det om att vi sponsorer och supportrar/medlemmar -som ÄR klubben- kavlar upp ärmarna och lättar på lädret i möjligaste mån.
Det är tråkigt att prata om pengar hela tiden i idrottssammanhang, men ska vi ha något ishockeylag på elitnivå i framtiden så är det ett måste.

Nu gäller det att reda ut stormen och överleva, men det är knappast något som kommer att komma gratis och det krävs att vi ALLA hjälper till.

Namn: MIK:are
Skickat: 22:26 - ons 23 sep 2020
Dags att betala in säsongs kortet nu typ. Och hoppas på att få se hockey i smidjegrav så snart som möjligt."Your klubb needs you"

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:17 - ons 23 sep 2020
Nu verkar det som om föreningen slänger in handduken, det finns inga pengar. Är det dags att sälja ut spelarna? Är det möjligt att få kulturmedel från staten?

Namn: MIK:are
Skickat: 23:55 - fre 18 sep 2020
Domarnivå? Hafsigt spel. Men hoppfull inför säsongen.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:32 - fre 18 sep 2020
Trots förlusten,det finns potential i laget. Har övriga här somnat in?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:51 - ons 16 sep 2020
Såg bättre än det brukar den här tiden. All kämpade!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:22 - mån 07 sep 2020
Försäsongsmatcher

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:20 - mån 07 sep 2020
Ola- jag har tänkt på det att kan vi hålla energin som vi inte gjort under flera års säsongmatcher blir jag nöjd. Det har varit allt för segt tidigare.

Namn: mazn
Skickat: 17:59 - sön 06 sep 2020
Ola, intressant iaktagelse. Jag tolkar det som att vi blir väldigt farliga denna säsong! :D

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 01:34 - sön 06 sep 2020
Nu har vi spelat två träningsmatcher. Och fortfarande är det ingen som skriver att vi ska åka ur.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 09:38 - fre 04 sep 2020
Konny: NHL-lån

Namn: Konny
Skickat: 11:04 - tor 03 sep 2020
HakanOlsen>
Hur menar du?

Namn: MIK:are
Skickat: 22:24 - ons 02 sep 2020
Härligt med Hilmer tillbaka!!!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 17:50 - ons 02 sep 2020
Kommer MIK att ta in några NHL-spelare?

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 09:53 - ons 02 sep 2020
Nyligen gick klubben ut med att matchen mot Hudiksvall på lördag sänds på moraik.se

Namn: Tyus
Skickat: 08:42 - ons 02 sep 2020
Såg nu på DT att de också verkar sända matchen imorgon:

https://www.dt.se/artikel/live-tv-18-55-toppmotstand-for-mora-nar-man-moter-farjestad-se-forsasongsmatchen-har

Namn: Tyus
Skickat: 21:58 - tis 01 sep 2020
Tack för info Jonte!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 17:54 - tis 01 sep 2020
Tyus: Just den matchen går på Sportexpressen Play.

Här är en länk som visar var de andra matcherna som spelas i veckan kan streamas.

https://hockeybladet.nu/ligor/hockeyallsvenskan/sa-streamar-du-hockeyallsvenska-lagen-i-veckan49894/

Namn: Tyus
Skickat: 15:10 - tis 01 sep 2020
Vet någon om man kan streama torsdagens träningsmatch mot Färjestad någonstans?

Namn: Peter
Stad: Mora
Skickat: 20:51 - fre 28 aug 2020
Pantaprojektet är viktigt för MIK:ungdom, samla alla burkar (även import) och flaskor till söndag 13/9 och lämna vid hallen.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 13:03 - fre 28 aug 2020
Löven har ett imponerande lagbygge. Det bästa målvaktsparet, sex av de 10 bästa backarna och 3 av de 10 bästa forwards. Helt klart favoriter denna säsong. Klarar de utgifterna med 500 åskådare?

Namn: MIK:are
Skickat: 21:05 - tis 25 aug 2020
Knogen:Alan Holdsworth

Namn: Konny
Länk: https://www.dt.se/artikel/leksand-tillats-ha-publik-mot-brynas-biljetterna-auktioneras-ut-infor-klassikermotet
Skickat: 18:49 - tis 25 aug 2020
Alla som tycker att det är så här man vårdar relationen till sina trogna supportrar räcker upp handen.

Namn: Knogen
Stad: Orsa
Skickat: 16:40 - tis 25 aug 2020
Från det ena till det andra. Trummisar och basister har vi redan avverkat (eller kom vi någonsin i mål där?). Men vilka aspirerar egentligen på titeln världens bästa gitarrist? Har vi några förslag?

Namn: Knogen
Stad: Orsa
Skickat: 16:36 - tis 25 aug 2020
G.>

Mycket väl talat! Vi är en liten klubb och vi måste gambla lite här och var, men vi får aldrig gambla med ekonomin så vi riskerar klubbens existens! Och göra vår röst hörd blir jätteviktigt nu, för jag gissar att det kommer att gråtas en hel del från lagen våningen upp. Vi har redan sett exempel på det från vår trätobroder i söder.

Namn: G.
Skickat: 16:07 - fre 21 aug 2020
Det tycks börja knorra och knaka mer och mer inom svensk elithockey på olika håll nu ang. den ekonomiska situationen som delvis redan har uppstått, men som definitivt i större utsträckning kommer att uppkomma längre fram.

En del klubbar verkar kyligt räkna med att det kommer att släppas in publik i relativt stor uträckning.
En del klubbar verkar budgetera med stora minusresultat.

Jag vet inte hur MIK-ledningen räknar, men utan SHL-fallskärm och NHL-pengar att bokföra på stundande säsong (till skillnad från i det nyligen stängda bokslutet för föregående säsong) så sitter vi inte direkt i någon guldsits.
Jag vet, vi är långt från ensamma men det får inte vara en ursäkt till att äventyra klubbens existens på varken kort eller lång sikt.
Att elitlicenskraven för tillfället är lättade får heller inte ha för stor betydelse. De kommer att återinföras fullt ut igen så snart världsläget är någorlunda återställt.
Det mest logiska nu (förutom att marknads- och säljavd. måste vara enormt kreativa) borde vara att budgetera Worst Case för i princip alla inkomstkällor, där man inte redan ev. har en bra situation, och sedan bli positivt överraskad om det skulle bli bättre utfall så småningom.

De klubbar som kan reda ut den här stormen ekonomiskt kommer säkerligen att ha bättre sportsliga chanser, än vad man normalt sett har, i ett antal framtida säsonger.

Jag ser f.ö. att regeringen idag har aviserat att skjuta till ytterligare 1 miljard till Svensk idrott. Nu gäller det att vi som klubb står på oss ordentligt i diskussionerna och underlagen till hur dessa ev. skall fördelas mellan HA-klubbarna internt men även rent allmänt.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 22:34 - mån 03 aug 2020
Ygg; Håller med. Riktigt skön förlängning. Tycker dock de höll oss på halster lite väl länge med den.

Verkar som att det ska komma fler förlängningar/nyförvärv under veckan. Vågar man hoppas att "Hilmer" är i att spela den här säsongen?

Visar inlägg: 1-100 av 117383 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 Next