Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: Emmet
Länk: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/70GWRw/avslojar-forre-brynastranaren-hogaktuell-for-mora
Skickat: 11:14 - fre 20 mar 2020
Magnus Sundquist, senast i Brynäs, högaktuell som tränare för Mora enligt Sportbladet.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:02 - tor 19 mar 2020
Klart det har blivit osäkert vad som gäller. Stop för att
värva inom SHL är bra.

Namn: Rozzi
Skickat: 08:52 - tor 19 mar 2020
Ola:
Hoppas verkligen det stämmer med Lukas W. Intressant spelare och ung.

Namn: Pelle
Skickat: 09:48 - ons 11 mar 2020
Joakim:

Det är en definitionsfråga; och det kan säkert argumenteras för att det krävs flera säsonger i botten för att kunna uttrycka sig så. Men jag förstår egentligen inte varför man måste hänga sig upp i lingvistiken, eftersom vilket ord man än använder inte ändrar andemeningen om att det råder helt omvända förutsättningar inför Silly. Det var det som var poängen, även om du verkar vilja hänga upp dig på fel språkbruk.

Och med J20 så har jag inte förutsatt någonting sådant. Jag sade "kanske MIK kan få möta något nytt lag i kvalet till våren". Det finns också två varianter av "kanske inte" här:
1: Man får möta samma lag som tidigare i valet, eller
2: Man slipper kval.
Poängen här var alltså inte att bedöma riskerna för huruvida MIK går till kval eller inte, utan att fylla på diskussionen om Almtunas och övriga lags satsningar om att gå upp i SuperElit.

Men sedan mitt inlägg skrevs så har det nu blivit klart att Almtuna och Löven lottades mot (eller valde) varandra, så det finns väl en uppenbar risk för att när MIK ska välja motstånd så har man Karlskoga att välja på som ett alternativ, då de kommer att ha en stor chans att avfärda både Borlänge och laget för Region syd i playoffet. Region Syd sände inte sitt bästa J20-lag utan de hade en löjlig playoffserie med två matcher, som avgjordes på målskillnad, och där tabellens trea råkade ha flyt och gå till kvalet.

Men det är då bäst att här babyförklara att ovanstående resonemang gäller i det tillfälle MIK mot förmodan skulle gå till kvalet. Det är bäst att lägga till detta, då det verkar vara feltolkningar som är grejen här.

Men slutligen: Att du inte kastar yxan i sjön är väl bra, men det tror jag heller ingen annan har gjort. På avdelingen slå in öppna dörrar.

Namn: Joakim
Stad: Mora
Skickat: 16:20 - tis 10 mar 2020
Pelle:
Vad menar du med etablerat bottenlag? Är man ett etablerat bottenlag efter en säsong?

Du verkar förutsätta att J20 kommer kvala, men själv är jag inte helt säker på det. Verkar hugget som stucket i den serien. Finns fyra lag som slåss om att slippa kval. Tiden får utvisa den saken, jag tänker då inte kasta yxan i sjön redan nu.
KÄMPA NU J20!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:40 - sön 08 mar 2020
Lasse och Anders W. ni har bra synpunkter; fram för allt att det behövs två riktigt pålitliga målvakter, men de som är bra vet vad de är värda. Det gäller även bra backar. Forwards är lättare att hitta och därmed billigare.

Namn: AndersW
Stad: Mora
Skickat: 16:34 - sön 08 mar 2020
Jag håller med LarsW till fullo. Högsta prioritet är att skaffa en målvakt,någon stabil back och byta ut några forwards. Sista matchen var nog den bästa på hela säsongen. Verklig energiurladdning, men billiga mål bakåt. Så det finns stora möjligheter att bygga ett bra lag till nästa säsong. Vi supportrar kan säkert bidra med lite prestationsberoende bonuspengar.

Namn: Pelle
Skickat: 19:16 - lör 07 mar 2020
Utflyttad:
Håller med om att bygga laget nu inte blir det lättaste. Troligen måste de flesta bytas ut. Inför denna säsongen är också förutsättningarna lite annorlunda. Vi är inte längre ex-SHL-laget som har klarat av att behålla en stomme mycket bra spelare av SHL-klass. Nu skulle det visa sig att de som trodde sig platsa i högsta serien inte alls gjorde det och att det var ganska hypat. Inte ens de som fortsatte i SHL i andra lag har väl rosat marknaden, bland annat Juvonen och Abbott.

Inför nästa säsong är vi alltså ett etablerat bottenlag och helt utan SHL-fallskärm. Får se vad det får för effekt på möjligheten att både behålla de vi vill ha, samt rekrytera nya.

Hakan:
Almtuna har dessutom ett mycket bra J20-lag. Mora har ju i det närmaste abbonnerat på kval mot Karlskoga de senaste åren, då Karlskoga haft J20-lag nr 21 eller 22 i kvalitet i Sverige, och haft ambitioner på att gå upp. Ofta tillsammans med ett Stockholmslag. J20 har nästan under en lång tid varit en stängd serie, och de lag utan J20-Elitlag har säkert suktat efter att gå upp, men iår tror jag faktiskt att både Löven och Almtuna kan bli farliga konkurrenter. Vem vet, kanske MIK kan få möta något nytt lag i kvalet till våren.

Namn: Utflyttad
Skickat: 12:27 - lör 07 mar 2020
Man kan väl ändå konstatera att de som kom med ned från SHL-tiden inte burit laget som det var tänkt. Här måste MIK avväga "ROI" d.v.s. ställa kostnad mot vad man fick ut.
Som sagt var jag avundas inte ledningen i detta jobb att bygga trupp, med det facit som varit de senaste åren. Har man inte ekonomi så blir det alltid en viss mått av chansning, men den måste dock vara måttlig.
En förutsättning nu är att de som har säsongskort fortsätter att köpa dessa. Jag själv kommer att förnya mina, trots att jag inte sett så många matcher på plats i år. Jag gjorde ett överslag och kom fram till att det måste vara före 1965-66 (ålder) som jag sett färre matcher.
Hoppas att ändå alla ställer upp för MIK och att det blir en bra säsong som följer.

Namn: LarsW
Skickat: 10:46 - lör 07 mar 2020
Lätt att måla allt i mörka färger. Men det här laget visade ibland att man kunde vara i nivå med de n bästa i serien och vann ju också flera matcher mot topplagen. Tyvärr var lägstanivån för låg och starten på serien för svag.
Hur nuvarande tränarna fungerat vet ju spelare och andra ledare bäst men sett utifrån har jag ingenting emot att de får fortsätta. Ständiga byten är sällan en framgångsmetod.
Målvaktssidan måste skärpas upp och där är man tydligen redan på gång.
På backsidan borde man se till att få in en eller ett par lite kraftigare pjäser som kan flytta undan motståndaren framför egna målet. Nu vägde man ofta lite lätt.
Bland forwards finns det många man måste se till att ha kvar. Ljunggren och Carlsson har gjort det bra och inte bara dom. Några som varit flera år i klubben borde man också ha kvar som en del av stommen.
Men det här har säkert ansvariga bättre koll på. Sedan får man hoppas att det finns tillräcklig ekonomi i klubben.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 09:40 - lör 07 mar 2020
Listan i dagens DT över spelarnas kontrakt är väldigt positiv eftersom det är bara 2 st som har kontrakt.
Finns 2 kontraktslösa backar och 5 forwards som man direkt måste
börja bearbeta.
Målvakt har man redan börjat med.
1 junior som är utlånad och gjort det bra bör man också plocka tillbaka samt den egna produkten Eklund bör erbjudas kontrakt.
Detta kräver naturligtvis att man löser sportchefsfrågan. En intern grupp ger jag tyvärr inte mycket för.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:23 - fre 06 mar 2020
Almtuna som har dåligt med pengar kommer att satsa mycket på sina juniorer framöver. Det har ett riktigt bra J18-lag. Jag tycker att MIK inte lyckats få till något bra lag under senaste säsongerna, i SHL senast var det svajigt. Läste ett uttalande sv Hartmann som ansåg att MIK hade ett HA-lag i SHL.

Namn: Najso
Skickat: 22:10 - fre 06 mar 2020
Det är Silly Season mina vänner!

Hoppas att föreningen snarast tillsätter en sportchef på heltid och att PH klarar av att överlåta hela det sportsliga ansvaret till honom.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 21:40 - fre 06 mar 2020
Hakan Olsen, transatlanterna, Person o två backar kan andra allsvenska lag vara intresserade av. Resten är inga intresserade av.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:30 - fre 06 mar 2020
Håller med dig hassep. Men bra målvakter och backar är hårdvaluta.

Att på slutet få Harris avstängd och Nöstebö skadad gör inte situationen bättre. Det har varit en del lågvattenmärken under säsongen och ingen 3 p under de senaste 7 matcherna är underkänt. Trist att säsongen tar slut, men ett tag var det tal om negativt kval.

Frågan är vilka spelare som blir kvar. Är det möjligt att behålla första och andra kedjan? Tror nog att det är flera lag som är intresserade.

Namn: hassep
Skickat: 17:03 - fre 06 mar 2020
Bra att klubben jagar en ny målvakt. Där tycker jag att den största bristen varit denna säsong. Vi har saknat en riktig toppmålvakt. Det är det som oftast avgör täta matcher.

Namn: Resenären
Skickat: 20:53 - tis 25 feb 2020
Håkan,
Testa DT, de olåsta rubrikerna räcker långt här;)

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:55 - tis 25 feb 2020
Uppfattade inte vad Harris gjorde för att få 5 matcher avstängning. Vad hände med Nörstebö? Väldigt stort avbräck.

Namn: Konny
Skickat: 16:31 - tis 25 feb 2020
...och Nörstebö borta resten av säsongen. Ingen optimal avslutning av serien, men vi har ju sett andra spelare kliva fram de senaste matcherna.

Namn: F MIK
Skickat: 16:25 - tis 25 feb 2020
5 matcher för Harris, det var hårt kan jag tycka

Namn: Janne
Skickat: 08:50 - fre 14 feb 2020
Perra>
Efter att Erixon blev klar för Borlänge hade vi endast 12 forwards/centrar i truppen, därav var värvningen lika logiskt som väntad.
Får Valtonen som han vill blir det dessutom en till.
När Laine kommer in i truppen blir det endast transatlantkedjan som blir intakt.

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/0dvuak6ko-33ni1/mora-ik-varvar-finsk-forward
Stad: Täby
Skickat: 13:14 - tor 13 feb 2020
En annan sak. Mora har värvat en finsk forward.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:35 - ons 12 feb 2020
Kan MIK se till att komma minst åtta? I kväll måste det bli 3p, Hoppas att MIK tar laget som de möter på allvar. Jag blir väldigt besviken om inte laget ger allt i kväll.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 18:24 - mån 10 feb 2020
Bra jobbat Hermodsson. En backförstärkning är precis vad som behövs. Att han tidigare varit i klubben är ju faktiskt också bra.
Kämpa på nu.

Namn: mazn
Länk: https://www.moraik.se/artikel/5qw8ak6gn-33ni1/mora-lanar-in-back-fran-ik-oskarshamn
Skickat: 17:55 - mån 10 feb 2020
Pontus Näsen in på lån

Namn: F MIK
Skickat: 16:26 - mån 10 feb 2020
Ny back på ingående.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 04:37 - sön 09 feb 2020
Hästen och AH;

Förr (när vi låg långt ner i tabellen) så var Kristianstad ett av lagen vi tampades med om att undvika 13:e platsen. I nuläget ligger vi på 8:e plats. Med god marginal till negativt kval, där Kristianstad innehar 13:e platsen 15 poäng bakom oss, sist är AIK 28 poäng bakom oss.

Kvar att spela är 8 matcher/24 poäng. Enligt min beräkning så kan vi i de bästa av världar nå en 5:e plats, men det är osannolikt då det är mycket poäng som skiljer upp dit. Men rent matematiskt så är det möjligt men inte högre än så eftersom gapet till 4:e och högre redan är mer än 24 poäng. Att vi ska få spela "slutspel" är inte alls givet, pga av tätheten bland lagen plats 8-11. Men negativt kval är extremt osannolikt givet poängskillnaden 15 med 24 poäng kvar att spela om samt vår nuvarande form.

Om vi når slutspel vore fantastiskt. Väl där kan vad som helst hända. Men vi ska inte skriva upp våra förväntningar högre än nödvändigt, då blir vi bara besvikna i onödan.

I övrigt önskar jag all lycka till laget samt att Valtonen och hans assisterande får fortsätta detta projekt kommande säsong. Sannolikt i Allsvenskan men definitivt inte i Hockeyettan.

SHL känns dock som en utopi som tidigast kan komma nästa säsong. Men jag hoppas jag har fel på den punkten.

Namn: Hästen
Skickat: 00:25 - sön 09 feb 2020
AH:
Vad surrar du om? VI är 15 poäng före Kristianstad...

Namn: AH
Skickat: 19:23 - lör 08 feb 2020
Inte helt nöjd med att Engstrand går till Kristianstad! Det är väl dom och Karlskronavi ska tampas med.

Namn: AndersW
Stad: Mora
Skickat: 09:42 - tis 04 feb 2020
Om man får drömma och hoppas, så tror jag att Uffe Samuelsson tar med sig en superdyr forward och en superdyr målvakt.
Då skulle vi få låna Spencer Abbot och Janne Juvonen. Precis vad vi behöver inför slutspurten.Sen hoppas jag givetvis att Peter Iversen tillfrisknar så han kan träna våra målisar, alernativt Christian Engstrand som bollplank. Då skulle vi kravla oss över strecket och få minst 5 matcher till.
Abbot ser inte ut att trivas i blåvitt och Juvonen skulle inte finna sig att bli 2:e målis

Namn: Byggmästarn
Skickat: 10:52 - sön 02 feb 2020
Håller med dig Naiso om målvakterna. En målvakt i ett välfungerande lag högt i tabellen med en räddningsprocent på 92 behöver alls inte vara en bättre målvakt än en med 90 procent i ett bottenlag. Kan t o m vara tvärtom. Så tycker absolut klubben ska ge våra unga målvakterna allt förtroende nu o låta dom sporra varandra till ytterligare framgångar. Skulle dock vara välkommet med en ”Engstrand” vid sidan om som mentor, tränare o inspiratör när vi nu tycks saka målvaktstränare.

Namn: Byggmästarn
Skickat: 10:52 - sön 02 feb 2020
Håller med dig Naiso om målvakterna. En målvakt i ett välfungerande lag högt i tabellen med en räddningsprocent på 92 behöver alls inte vara en bättre målvakt än en med 90 procent i ett bottenlag. Kan t o m vara tvärtom. Så tycker absolut klubben ska ge våra unga målvakterna allt förtroende nu o låta dom sporra varandra till ytterligare framgångar. Skulle dock vara välkommet med en ”Engstrand” vid sidan om som mentor, tränare o inspiratör när vi nu tycks saka målvaktstränare.

Namn: naiso
Skickat: 22:25 - lör 01 feb 2020
G> Målvakterna har inte fått speciellt bra hjälp av försvaret heller.

Namn: G.
Länk: https://www.eliteprospects.com/team/29/mora-ik
Skickat: 08:26 - lör 01 feb 2020
Sedan #6, 8, 10, 11 och 27 kom in i truppen (i kombination med tränarbytet) så har successivt laget börjat spela bättre och bättre.
På senare tid så tycker jag över lag att det har sett riktigt, riktigt bra ut.
Jag både tror och hoppas på att man jobbar stenhårt med att förlänga deras kontrakt (#6 har redan kontrakt över nästa säsong).

När det gäller lagbygget denna säsong, så skulle jag tro -om det så finns fem ynka korvöre kvar i kassan- att man jobbar med att hitta en potentiell förstemålvakt. Ingen skugga över de unga grabbar som vaktar målet denna säsong, men ska man på allvar kunna blanda sig i leken så är verkligen en stabil, matchvinnande, målvakt ett måste.
Typ, Engstrand säsongen 16/17.
Det är inte utan att man ändå är lite nyfiken på hans status just nu.
Finns inte stålar, så kanske man skulle kunna deala fram ett bonusbaserat kontrakt som gäller för den relativt korta period som faktist återstår av säsongen.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:58 - ons 29 jan 2020
Inget problem Ola, det var i alla fall en av syskonen som inte började på Jo!

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 16:16 - ons 29 jan 2020
HakanOlsen>
Det blev lite fel. Joel är en halvbror. Och halvsystern heter Sandra

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:36 - ons 29 jan 2020
Alla syskonens namn börjar på Jo, originellt. Är det lika dant för halvsyskonen? Jo jag vet Ola varför han lämnade.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 22:09 - tis 28 jan 2020
HakanOlsen>
John lämnade för att vi åkte ur SHL. Han har f ö fyra bröder och två systrar. Joel, Johan, Jonathan, Johnas, Johanna och Josephin. Dessutom har han en halvsyster och en halvbror.

Namn: MIK:are
Skickat: 21:42 - tis 28 jan 2020
HakenOlsen: Jonathan och jens tror jag.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:12 - tis 28 jan 2020
Varför skulle inte John vara kvar i MIK? Förutom Johan och John finns det ytterligare en bror på J. Vilken?

Namn: Höken
Skickat: 10:34 - sön 29 dec 2019
Jaha Konny, så mitt nick är anonymt? lollo, utflyttad, inget namn, Rozzi, G, Knogen, Najso, hassep, p4, F MIK, AH, och en massa andra alias är alltså inte lika anonyma som Höken?? Intresseklubben antecknar.

Namn: Höken
Skickat: 07:37 - sön 29 dec 2019
Nu kommer nog segrarna snart, och då ökar ju publiken också! Så det här laget kommer nog att börja gå som tåget nu efter nyår, men vi har ju spelat bra hela säsongen, så förlusterna beror troligen bara på otur.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:31 - lör 28 dec 2019
Höken>
Tycker du att en riktig supporter skriver "det här liknar kattskit" och "man skäms över Mora ik"? Om man inte kan formulera sin kritik på ett bättre sätt så är det bättre att inte skriva alls.

Namn: Höken
Skickat: 20:50 - lör 28 dec 2019
Ok.... ja men då får jag väl säga att det går bra för Mora då, och att sparka spelare och tränare är rätt väg att gå, och att laget var bra komponerat från början. Bra så?

Namn: Konny
Skickat: 19:05 - lör 28 dec 2019
Det anonyma nicket "Höken" skäms över Mora IK.
Intresseklubben antecknar.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 17:47 - lör 28 dec 2019
Höken >
Faleijs Finest - En samling supportrar med stil och finess

Du verkar ha missat det!

Namn: lollo
Skickat: 17:08 - lör 28 dec 2019
Höken
Kanske du borde titta dig i spegeln.Tråkigt med alla dina negativa inlägg.

Namn: Höken
Skickat: 16:39 - lör 28 dec 2019
Och vi i Mora som alltid har gnällt på Leksand för att dom sparkar tränare och spelare till höger och vänster, med vad gör vi själva nu då? Nä nu är det nästan så man skäms över Mora ik!

Namn: Höken
Skickat: 16:35 - lör 28 dec 2019
Jaha.....så då skickar vi ivär våran åttonde spelare för säsongen och tar in ett helt oprövat kort!!! Nu lyser det igenom att ledningen i Mora ik inte besitter det kunnande som man borde kunna kräva av en allsvensk klubb, nä jag tycker att det här liknar kattskit jag, kanske dags att ledningen tar sig en titt i spegeln och frågar sig själva om dom är rätt man på rätt plats, paniken lyser igenom lite väl synligt nu!!!

Namn: Utflyttad
Skickat: 16:32 - lör 28 dec 2019
Lite överraskad att man väljer en offensiv pjäs. Men, det verkar finnas kapacitet framåt och här har nog tränaren full koll på vad man får.

Namn: Inget namn
Skickat: 16:00 - lör 28 dec 2019
Nu har namnet kommit
Kalle Valtola

Namn: Rozzi
Skickat: 15:57 - lör 28 dec 2019
https://www.moraik.se/artikel/1lxeak4pk-33ni1/mora-ik-forstarker-med-offensiv-back

Då förstärker vi igen då. Ny spelare in.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 12:49 - lör 28 dec 2019
Trist att se att det är problem i slutet av matcherna. Det kunde blivit åtminstone 1 p i går. De spelade jämt med hästen. Tärande för spelarna som lätt förlorar tron på sig själva och då skärpan. Känner inte till hur man tacklar detta. Det skulle behövas en genomgång med varje spelare för sig för att lösa upp knutarna (det kanske görs redan) och sedan de olika formationerna.

Namn: PeO
Skickat: 22:37 - fre 27 dec 2019
Det var bistert i kväll med noll poäng. Jag menar att vi med marginal har kvalitet och kompetens i laget för att ta en mittenplats. Det som saknas är ansvarstagande. Eget ansvar. Ansvar för laget. Där stannar spelarnas ansvar, de ansvarar inte för ekonomi, arrangemang, långsiktiga planer och så vidare. Det är någon annans jobb. Men under match, då är det bara spelarna som har uppgiften och ansvaret. De där gångerna då vi spelar en hel period som om vi glömt grunderna. De där gångerna då vi lyckas tappa poäng i slutskedet. Det skulle kunna bero på att vi har dålig fysik men det tror jag inte på. Det beror inte heller på att vi är inkompetenta. Så varför i hela friden då!? Nu låter jag töntig eller rent av dum, men det handlar om att ta helt och fullt ansvar. Att åka skridskor och föra puck en hel match så man är genomsvettig och utpumpad är inte att ta ansvar, det är "bara" att kämpa. Vem som helst kan kämpa. Det som kostar ovanpå det givna kämpandet är skärpan, ansvaret, uppoffrandet. Det kostar energi att vara skärpt på det sättet som jag försöker beskriva. Det kostar också tillit, man måste blotta sig. Du måste lita på din kamrat och visa kamraten att den kan lita på dig. Det här var ett ordrikt sätt att säga att "Det sitter i huvudet". Vi kan lösa det men det börjar med kramkalas och mjukis och känslor. Sen går vi ut som de hårdingar vi är och vinner de där freaking matcherna!!

Namn: G.
Skickat: 21:32 - tor 26 dec 2019
Inget namn:
Jag vill minnas att man från ledningshåll sa att det var slutvärvat för denna säsong efter att jänkarna signat. Efter det så ramlade förvisso Pantzare in, men jag är tveksam till att det finns några större pengar kvar nu (Mora IK värvar aldrig för pengar vi inte har, är det ju sagt).
Men det är klart, lyckas man bryta kontraktet med någon kostsam flopp eller att Jakobs hittat en ny arbetsgivare så finns det kanske ekonomiskt utrymme. Dock skulle jag tro att en uttalad förstemålvakt isåfall står högst på önskelistan.

Namn: Inget namn
Skickat: 09:40 - tor 26 dec 2019
Men kommer nog en back från öster-land inom kort

Namn: Knogen
Stad: Orsa
Skickat: 19:53 - ons 18 dec 2019
Najso>

Jag tycker faktiskt det är direkt märkligt. Visst, Ylivainio sjönk tillbaka även han i takt med lagets kräftgång, men det gjorde i stort sett alla spelare. Men tittar man bara på poängskörd och dömer spelare efter det så tycker jag inte man har hela bilden klar för sig. Jag har sett Ylivainio servera ett antal mackor, som hos en normalgiftig sniper hade inneburit mål. I en och samma match tidigt i höstas var det två målchanser, signerat Ylivainio där Mora lyckades bränna båda, trots att det i stort sett bara var att raka in den. Jesper kan knappast lastas för att inte medspelarna kan förvalta hans förarbete.

Jag är också helt övertygad om att han skulle producerat betydligt bättre i en annan omgivning.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:20 - tis 17 dec 2019
Ylivainio har haft långt tid på sig att visa vad han går för. Klart att det är fler som inte visat framfötterna vilket gjort att de fått lämna. Offensiven har förbättrats men som nämnts tidigare måste det göras mål. Det kan gå troll i det då självförtroendet sviktar. Då är coachen viktig. JC hade den förmågan och lyfte spelarna.

Namn: Najso
Skickat: 17:30 - tis 17 dec 2019
Riktigt tråkigt att man sparkar Ylivainio, en av få som har visat någon typ av potential i detta laget. Jag är övertygad om att han skulle producera under rätt förutsättningar.

För övrigt blir jag orolig över att Peter Hermodsson verkar ha så mycket inflytande över de sportsliga frågorna igen med tanke på att han är ute och kommenterar spelarfrågor i media hela tiden. Det slutar aldrig väl när han har haft det inflytandet. Mycket av vad som är fel härstammar där ifrån tror jag tyvärr. Nä, om klubben existerar nästa år hoppas jag på en helt ny sportslig ledning, inklusive en ny klubbdirektör och en heltidsanställd sportchef.

Namn: Höken
Skickat: 17:15 - lör 14 dec 2019
Vi måste ge tränaren sparken nu direkt, och sen värvar vi ett gäng okända Amerikaner, då blir det nog bra!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:33 - fre 13 dec 2019
Jag vill inte trakassera våra backa, men det vore intressant att få deras syn på årets säsong. Var lite självkritiska. Vad har gått fel och vad kan göras bättre? Har det med försäsongträningen att göra? Inställningen att hockeyallsvenska är ingen match? Eller vad?

Namn: Utflyttad
Skickat: 19:27 - mån 09 dec 2019
Blir lite förvånad att man inte nyttjat honom mer. Han har definitivt inte gjort bort sig i de få matcher som han fått spela, av det jag sett. Men, i år är det inte mycket man förstår!
Jag har fortfarande svårt att se hur man skall undvika kval om man inte lyfter spelet en nivå till.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:03 - mån 09 dec 2019
Håller med övriga när det gäller Nyberg. Han har skött sig bra. Är det frågan om att spara pengar?

Namn: LJ
Skickat: 11:48 - mån 09 dec 2019
AH. Tycker likadant, förstår inte den ”mobbingen”, han har inte ens varit med på bild i truppen under hela säsongen.

Namn: AH
Skickat: 10:18 - mån 09 dec 2019
Jag tycker det är synd att Nyberg flyttar. Han är den enda backen som har + i statsen och han har definitivt inte gjort bort sig när han varit med.

Namn: naiso
Skickat: 10:20 - mån 02 dec 2019
Hermodsson har tidigare förklarat i Studio MIK vart pengarna har gått sedan nedflyttningen. Typ 6 mille.

Finns även en fara med att plocka in spelare då och då.
Hur känner övriga spelare i truppen? Säger att att ni som är duger inte och sammanhållningen kan bli sämre.

Matt Bailey sa ifjol angående ta in spelare. Ola kanske kan hitta den artikeln.

Och visst har det blivit ett steg framåt med spelare och tränare. Nu gäller det att få alla dra åt samma håll.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 07:35 - mån 02 dec 2019
Rätt att agera med nya i truppen. Det som förvånar är att ena månaden finns inga pengar alls och sedan... Nya pengar, dålig koll eller medvetet väntat. Undrar jag!

Namn: Höken
Stad: Grycksbo
Skickat: 16:49 - sön 01 dec 2019
Ingen kul säsong det här, det känns som vi byter ut hela laget innan säsongen är över, och jag tolkar det som om våran sportchef inte har riktig koll på sporten hockey, och har Mora ik verkligen råd med detta vansinne med tanke på publiksiffrorna, nä jag känner en viss oro inför hur detta ska sluta.

Namn: AH
Skickat: 10:10 - fre 29 nov 2019
Önskade en back och fick en back:)

Namn: Janne
Länk: https://www.moraik.se/artikel/u108ak3j6-33ni1/mora-ik-forstarker-pa-backsidan
Skickat: 22:04 - tor 28 nov 2019
Isak Pantzare klar.

Namn: Utflyttad
Skickat: 22:33 - tis 26 nov 2019
MIK behöver åtminstone en back till som håller rent framför målet.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 22:32 - mån 25 nov 2019
G.;
Håller helt klart med gällande Gazley och Harris. Vad jag förstod hade Ranford ett starkare CV så bara han trivs så borde han kunna prestera ännu bättre.

Skulle gärna gå på alla matcher. Men bor tyvärr på fel ställe. Har dock planer på att vara på plats i Smidjegrav den 4:e Januari.

Namn: G.
Skickat: 20:16 - mån 25 nov 2019
Jonte:
Verkligen. Harris och Gazley har, åtminstone i mitt tycke, hittills levererat exakt vad man kunde hoppas på. Känns som fullträffar.
Visar Ranford sig vara av samma virke så stiger chanserna att nypa fler viktiga poäng fram över ytterligare.

För övrigt; jag hoppas innerligt att ALLA förstår hur viktigt det är att vi, publiken, går på matcherna i arenan!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 17:07 - mån 25 nov 2019
Ranford tillgänglig för morgondagens match mot Tingsryd. Blir spännande att se vad han kan uträtta.

Namn: naiso
Länk: https://www.eliteprospects.com/player/24082/brendan-ranford
Skickat: 21:56 - ons 20 nov 2019
Nyförvärv: Brendan Ranfor
https://www.eliteprospects.com/player/24082/brendan-ranford

Namn: Healey
Skickat: 12:18 - tis 19 nov 2019
hassep: Du har koll på vad han har gjort innan hoppas jag? Annars så kan du ta och kolla upp det för jag tänker inte ödsla tid på att ge dig den informationen.

Namn: Konny
Skickat: 11:45 - tis 19 nov 2019
Owe>
Visst är det skönt med folk som sågar tränarna innan de gjort sin första match? Så talar en äkta supporter!

Namn: owe
Skickat: 11:20 - tis 19 nov 2019
hassep: Ok då vet vi..

Namn: hassep
Skickat: 11:01 - tis 19 nov 2019
Jag är inte direkt imponerad av nya tränarna. Att få sparken från andra ligan i Tyskland är ju ingen merit direkt. Ja... men det går ju i linje med MIKs övriga värvningar under året.

Namn: Konny
Länk: https://www.moraik.se/artikel/zcw7ak345-33ni1/mora-ik-byter-tranare?fbclid=IwAR2d4dS53fUI7TL7Mxx2yyppmS7o_WWfWRb4IuCS3QDwtbFJzkjUmiPchR0
Skickat: 09:29 - mån 18 nov 2019
MIK byter tränare.

Namn: Erik
Stad: Kurtan
Skickat: 22:26 - sön 17 nov 2019
Erik,
Inte Fogström o Bakala. Finns väl några i AHL som inte platsar i NHL. Kanske jag har fel.

Namn: P4
Skickat: 18:44 - lör 16 nov 2019
Lollo. Vem har värvat ! Vem ska värva !
För pengar som nu ska in i klubben från spelarstödet skall nu samma värva . Låter det bra ?

Namn: P4
Skickat: 16:35 - lör 16 nov 2019
Kurtan . Mora borde väl ha mera pengar i kassan eftersom man fick 6 mille + dom man får när man spelar i allsvenskan .
Begriper inte att dom som styr får sitta kvar (eller hur Lollo) eller har du en annan åsikt ?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 16:30 - lör 16 nov 2019
Undrar just kostnader för spelartruppen i Bofors jämfört med Mora.

Namn: P4
Stad: Mora
Skickat: 16:03 - lör 16 nov 2019
MIK har byggt en trupp av mediokra div 1 spelare som nu är sk proffs i Allsvenskan.
Blir kul att se hur dom står sig i div 1

Namn: G.
Skickat: 21:35 - tis 12 nov 2019
Ju lägre den allmänna nivån av individuell skicklighet är i ett lag, desto viktigare är det att man maximerar alla detaljer som mer-eller-mindre inte är beroende av medfödd talang.
Vi bör bl.a. sträva efter att vara bäst tränade och mest disciplinerade av alla lag.
Just disciplinen känns än så länge denna säsong lite si sådär och jag tycker te.x. att man bör göra en ordentlig analys av sättet (onödiga) utvisningar uppkommer och varför man tycks ha så svårt att på ett enkelt sätt få pucken ur egen zon kring blålinjen.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 16:54 - tis 12 nov 2019
För Daloga skulle jag satsa 5000 kr. Vet vad vi for isåfall.

Namn: Konny
Skickat: 21:21 - lör 09 nov 2019
Ola>
Två stycken, dessutom. Så nu blir det väl ännu tystare här inne...

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 20:26 - lör 09 nov 2019
Ett till bra (förhoppningsvis) nyförvärv.
Nu lämnar vi bottenträsket. Tjohooo

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 19:32 - lör 09 nov 2019
*Perra inte Petra*

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 19:31 - lör 09 nov 2019
Petra: Nog tycker jag Bejmo vart 100% Han är ju en av våra mesta målgörare. Man kan dock önska mer av Carnbäck. Men nu väntar vi med spänning vad för god nyhet som kommer strax innan 20:00

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 18:37 - lör 09 nov 2019
Det här kan ju bara bli bättre, med Dustin och Bakala i laget så borde det bli fler segrar. En bra forward kanske inte gör så jättestor skillnad men dom andra (Petti, Bejmo, Svanlund, Carnbäck m.fl) kanske börjar ta i till 100% istället för 90% för fler nyförvärv ska ju in säger dom, och INGEN kan känna sig säker. Hoppas nu bara att Bakala fortfarande är bra och kan rädda oss ibland när inte spelet fungerar, det har inte ungtupparna gjort, möjligtvis i premiären (Olof) våra två ordinarie målvakter har varit ojämna

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/c2auak2rd-33ni1/klubben-forstarker-med-ahl-meriterad-forward
Stad: London
Skickat: 17:44 - lör 09 nov 2019
Det är mycket gnäll här. Men när det presenteras ett nyförvärv är det tyst.

Namn: Utflyttad
Skickat: 20:46 - tor 07 nov 2019
Inget lätt jobb som ledningen har att göra nu. Nu finns det inte längre någon inkörningsperiod, utan prestationen måste komma direkt. Vare sig de byter på ledarsidan eller nyförvärv. Finns inget utrymme för "vi måste ge förändringen några matcher" längre, tyvärr.

Namn: erik
Stad: mora
Skickat: 21:43 - ons 06 nov 2019
Ola/
Somsagt visste jag inte ett skit ;)
Trodde det var en längre tid.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:00 - ons 06 nov 2019
erik>
Alex Lind lånas ut en match när vi har uppehåll. Varför skulle det vara fel?

Namn: F MIK
Skickat: 19:21 - ons 06 nov 2019
Är Ward kvar än? Tror inte det.
Engstrand tränar bara med Mora, har tackat nej till spel. Wallin hjärnskakning, kom ihåg Engstrand i fjol, kan ta tid. Lindbom om har frisknar till är aktuell för J-VM. Så det är egentligen bara Bakala som är på g

Namn: erik
Stad: mora
Skickat: 19:00 - ons 06 nov 2019
Jag förstår inte heller riktigt målvaktstänket. Våra 2 ordinarie målvakter småskadade och det dras hit 3 målvakter utifrån. Inte en , inte 2 utan 3 målvakter... Jag tycker som AH att det är ju spelet ute på isen som brister, inte målvaktsspelet.
Nu dessutom lånas Alex Lind ut till Borlänge tillsammans med Hallden. Alex som har gjort det så bra när han fått chansen. Varför får han inte fortsätta med det? Men jag vet nog inte heller ett skit.

Namn: lollo
Skickat: 06:59 - tis 05 nov 2019
Det är nog inte att bara ta in spelare.Ingen spelare är gratis och vi har inte så bra ekonomi.Kom ihåg det finns något som heter SPELARSTÖDET där jag och ni kan bidra med en slant.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:26 - mån 04 nov 2019
Förhoppningsvis tar ledningen tillfället i akt under speluppehållet och tar in några nya spelare. Det är dags att agera nu. Spelet har låst dig och det kommer inte att bli bättre.

Visar inlägg: 1-100 av 16120 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 Next