Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: kp
Skickat: 21:02 - sön 14 jan 2018
jaha...det här var en variant. Det för tankarna till den gång när vi fick lämna förra gången... då var det väl också en tränarcirkus om jag inte minns fel...

Namn: M
Skickat: 20:53 - sön 14 jan 2018
Det är nästan otrolig ,ok att man skickar bort tränarna men man tycker ju att man ska ersätta med bättre folk rosen tex har ju redan visat vad han går för i Leksand där fick han foten ,Moras j-20 går ju också jättebra .Herman har ingen erfarenhet .Detta känns inte bra

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 18:38 - sön 14 jan 2018
Kurtan>
Finns nog inte så mycket att berätta om Goumas. Han spelar ingen hockey den här säsongen.

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 18:34 - sön 14 jan 2018
Det som irriterar mig är att det går att få ut mer av det här laget med en annan spelide.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 17:58 - sön 14 jan 2018
Glömde: ge laget Arbetsro!!

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 17:57 - sön 14 jan 2018
Synd på Goumas. Tror har varit en injektion framåt med sitt spelsinne och snabba skott.

Varit helt tyst länge.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 13:17 - sön 14 jan 2018
Nu gäller det att tänka klart. Spelet är oorganiserat och passningar är dåligt slagna, samt att många gånger är det ingen samordning när det anfall, ex spelare byter under anfall vilket betyder att en spelare anfaller. Som jag ser det är det frågan om prestationsångest kombinerat med desperation. MIK gick mot alla odds upp till SHL. Det är en stor bedrift. Det finns inga förväntningar på att laget skall göra sensation igen. Det gäller att få spelarna att slappna av och få känslan att ha fått möjligheten att spela i högsta serien och njut av det. Ha roligt på isen! BP har förbättrats väldigt mycket, spinn vidare på det och slå spärrarna när det gäller anfallet. Få in glädjen!

Namn: Anders W
Skickat: 10:44 - sön 14 jan 2018
Min enkla analys:
Strategi - harmoni - fantasi - energi....SAKNAS
Nya röster i båset...BEHÖVS

Namn: Gordie
Skickat: 22:48 - lör 13 jan 2018
Anekdot låter som en viss snubbe ftån DT som fiskar efter citat...

Namn: anekdot
Skickat: 22:16 - lör 13 jan 2018
#4 - frälsaren!

Namn: naiso
Skickat: 22:15 - lör 13 jan 2018
Ola; jag tänkte på de två sista anfallarna som skulle in och göra mål.
Ja,jag vet att det gick utmärkt med Matt Bailey ifjol.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:23 - lör 13 jan 2018
Pontus>
Vi har haft ett dåligt boxplay som blivit bättre de senaste matcherna. Ursäkta om jag inte gett upp!

Namn: Pontus
Stad: Sollentuna
Skickat: 21:02 - lör 13 jan 2018
Är han inte värvad att vara en offensiv back med bra skott?
Tyckte jag såg en notis om Amnèr i Örebro 2 matcher 1 ass 1 mål..
Spelare brukar växa med förtroende. Du tror inte att du är lite naiv nu? Med tanke på att du lyfter fram dom sista matcherna i boxplay?

Namn: Ola
Länk: http://hockeynews.se/articles/1306/
Stad: Täby
Skickat: 20:57 - lör 13 jan 2018
Pontus>
Innan dagens match hade Gormley bäst +- av alla spelare i laget. Och när han hade spelat 12 matcher hade han varit inne på 55% av Moras mål. Han har inte gjort något mål. Men tolv assist på sina 24 matcher. Så att såga en spelare efter EN dålig match är inte rättvist.

Namn: Gordie
Skickat: 20:49 - lör 13 jan 2018
Det saknas ledarskap, sammanhållning och en hållbar spelidé. Vi har bättre spelarmaterial än så här. I slutändan är det Karlins ansvar att få ut maximal prestation ur laget. Inget ont om karln men han har misslyckats än så länge.

Namn: Pontus
Stad: Sollentuna
Skickat: 20:43 - lör 13 jan 2018
Hur i hv kan Karlin fördela speltiden på det sättet han gör... Gormley bästa back? Inte ett mål ännu enligt reportern,trots den speltid han får. Känns som vi har betydligt bättre backar om vi ger dessa chansen

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:37 - lör 13 jan 2018
naiso>
Det gjorde vi förra året också. Och Gormley har varit vår bäste back sedan han kom. Nu gör han dock en dålig match och då är det helt plötsligt fel att vi värvade honom.

Namn: naiso
Skickat: 20:32 - lör 13 jan 2018
Tyckte Mora hade något på gång tidigare.
Då tar man in nya spelare för att dom som finns duger inte riktigt, det är signalen man ger till spelarna.
Nu gäller det att få ihop laget som det är och få upp självförtroendet igen. Kämpa På!


Namn: SamPa
Stad: Bålsta
Skickat: 19:03 - lör 13 jan 2018
Helt ärligt man måste vara totalt blind om man inte ser vilka som skall spela mer.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 15:55 - lör 13 jan 2018
Forslund>
Vi måste dra på oss utvisningar för att kunna förbättra statistiken. :)

Namn: Forslund
Skickat: 14:56 - lör 13 jan 2018
Intressanta siffror i BP Ola, verkar som att de hittat nyckeln. Hoppas vi hittar spelet idag inför nästa vecka.

Namn: Forslund
Skickat: 22:45 - fre 12 jan 2018
Måste säga att det känns fantastiskt att vi har Mora IK i SHL och att diskussionen här inne fokuserar på hur vi ska klara oss kvar i SHL, och inte hur vi ska avsluta Hockeytallsvenskan. Laget och klubben har gjort ett jäkla bra jobb hittills. Och stödet från supportrarna har varit bra som alltid!

Sen kan vi konstatera att vi närmar oss avgörandet och att vi är indragna i bottenstriden, vem hade förväntat sig något annat? Jag kan inte säga annat än att klubbledningen agerat klockrent hittills och visat att i SHL gäller det att prestera, och vågat göra förändringar. Mora har inte råd att låta bli att agera snabbt, vi måste för att hålla oss kvar.

Jag har varit skeptisk till om Karlin är rätt man att hålla kvar Mora, men ser man till matcherna så tar vi ändå våra poäng när vi spelar som han vill, när vi inte gör det, och när spelarnas bristande kompetens ställer till det, så blir det inga poäng. Därför tror jag att man istället behöver göra en sista förändring i truppen inför avslutningen, och det är på målvaktspositionen.

Våra bottekonkurrenter har just nu klart bättre målvakter än oss. Jönsson i KHK ligger i topp i SHL, Rögles nya har bra statistik, Örebros Kilpeläinen är också bättre statistiskt. Mora har visserligen ett jämnare målvaktspar, där Pettersson har bättre form än Engstrand i nuläget, men Mora behöver lägga sina sista kronor i lönebudgeten på en etablerad toppmålvakt. Frågan är vem?

Sen tycker jag ändå att vi har en bra defensiv uppställning, så länge vi spelar på våra fyra bästa backar. Gormley har bra och stabilt spel, bra plus minus, producerar många poäng, han kommer spela i ett bättre lag nästa år. Fagerudd, Grillfors, Skogs är alla bra SHL-backar, rutinerade, gör många små saker rätt med ok plus minus i ett bottenlag.

Seigo och Ellerby tycker jag tyvärr är defensiva katastrofer. Seigo räddar sin statistik med många poäng, men båda tar alldeles för många risker bakåt. Ellerby borde inte spela så mycket som han gör, bidrar inte framåt, tar felbeslut defensivt och tar många utvisningar, där vi inte är tillräckligt bra i BP.

PP och BP inte mycket att säga. Som nykomlingar har Mora lägst spelarbudget och special teams avgörs av spelarnas skicklighet, särskilt PP, där har Mora inte de skills som krävs, inte hittills i alla fall. Fick jag bestämma skulle helt enkelt våra mest skickliga spelare lira PP, Persson, Nilsson, Akesson, Kase, Gormley.

Sen är det så att vi inte har målproduktionen för att kunna vinna stort eller räddas en sämre match med effektivitet eller någon poängkung, här hade jag hoppats mer på Bailey, men SHL är helt klart en bättre liga och tuffare att prestera omgång efter omgång. Har varit mycket gnäll på många spelare, ex Nilsson senaste tiden, men man ser ju tydligt efter över trettio omgångar att Nilsson, Kase och Akesson är Moras skickligaste offensiva spelare. Bara hoppas att de och ex Bailey och Persson hittar formen inför slutet av säsongen.

Tror absolut att vi klara oss kvar, men det gäller att vi hittar formen till mötena med KHK och RBK.

Forza Mora!

Namn: Oddset
Skickat: 15:00 - tis 09 jan 2018
SamPa: Tycker nog att Haga fick en ärlig chans i Mora. Spel i olika formationer och speltid i powerplay. Han är riktigt bra på skridskorna men fick inte ut så mycket av sin fina åkning. Hoppades länge på att det skulle lossna för honom men till slut är det nog bättre att han går ner en nivå och får en nystart. Ser inte vem han ska peta i dagens lag för tillfället.

Namn: SamPa
Stad: Bålsta
Skickat: 14:02 - tis 09 jan 2018
Tycker i vart fall inte Haga har givits en ärlig chans i Mora, känns mer som att han blev till en belastning när han började visa upp vad han kan. Tänker på hans spel på slutet, han var enligt mig en av de bättre. Mot HV 71 tryckte han in en puck och vart utsedd till matchens bästa spelare i Mora IK, för att få se nästa match mot Djurgården från läktaren. Vill man knäcka spelare så är det så man skall göra. Skumt tycker jag, samtidigt blir man mörkrädd när man ser att folk tycker att spelare som inte färgar riktigt skall lira för att de har Mora hjärta. Vem fan vill då komma till Mora till slut. Skeva diskussioner hör inte hemma i ett lag som lirar i högsta serien.

Namn: Ola
Stad: Råsta
Skickat: 16:22 - mån 08 jan 2018
Björnen>
Antingen har man en liten trupp med risk för spelarbrist vid skador. Eller så har man en stor trupp där man lånar ut spelare för att ge dem speltid.

Namn: Björnen
Stad: Rättvik
Skickat: 16:05 - mån 08 jan 2018
Haga utlånad till AIK..
Börjar inte denna utlåningscirkusen gå lite överstyr? Känns rätt fånigt faktiskt.
I övrigt, Kozek har försvunnit. Vågar vi förvänta oss ett nytt namn?

Namn: Honken
Skickat: 12:25 - mån 08 jan 2018
SamPa:se Mik:s hemsida ang Haga

Namn: SamPa
Stad: Bålsta
Skickat: 11:32 - mån 08 jan 2018
Någon som vet vad som händer med Michael Haga man får väl anta att Djurgården inte behöver honom framgent då Axel Fjällby-Jonsson och Davidsson återansluter från JVM. Tycker verkligen att det är väldigt märkligt att han och Hartmann inte givits lite mer tid eller ens ett försök till att få lira tillsammans de var ju ruskigt bra tillsammans i HockeyAllsvenskan. Men det är historia, däremot vore det bra att få veta var Haga kommer spela då jag försöker följa den trion då de var överlägsna i HA. Tråkigt jobbigt att följa tre lag istället för två.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 18:15 - sön 07 jan 2018
Ola; Hade planer på att åka dit men jag har fullt upp på hemmafronten. Men ska helt klart planera in ett besök där innan deras säsong är slut. Jag kanske ska "scouta" honom och undersöka om han kan vara något för Mora igen :-)

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 18:03 - sön 07 jan 2018
Jonte>
Jag var ironisk.

Pavel Brendl debuterar i Pinbackshallen just nu. Du är inte där?

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 17:45 - sön 07 jan 2018
Ola; Antar att du är ironisk?

Skönt att det löste sig snabbt för klubben att inte behöva betala ut lön till en onödig spelare. Frågan är bara hur hela karusellen gick till när man tog honom till Mora för att sen lika snabbt skicka honom. Var det något mer än konditionen som inte höll? Kom han i konflikt med ledare? spelare? Om det bara var det fysiska så borde han väl kunnat träna sig i form?

Mycket frågor men skönt att det ordnat sig för både honom och klubben.

Namn: Ola
Länk: http://www.hockeysverige.se/2018/01/07/andrew-kozek-lamnar-mora/
Stad: Täby
Skickat: 17:20 - sön 07 jan 2018
Vår bästa spelare lämnar. Illa.

Namn: naiso
Länk: https://sportbloggare.com/dragskott/shl-klubben-vill-lana-ut-forwarden
Skickat: 21:13 - lör 06 jan 2018
Är det inte kanske det här med Kozek det handlar om?
DT vill bara lura oss på pengar.

Namn: Steff
Skickat: 23:10 - fre 05 jan 2018
Ludde: Nej..dom har tagit över kontraktet

Namn: Ludde
Skickat: 22:45 - fre 05 jan 2018
Steff: dom har väl lånat han säsongen ut?

Namn: Konny
Skickat: 13:45 - fre 05 jan 2018
kp>
Och ändå skrev jag precis tvärtom i mitt förra inlägg: det är inte förbjudet att kritisera.
Ack ja.

Namn: Steff
Skickat: 13:40 - fre 05 jan 2018
Malmö har tagit över Lassens kontrakt helt

Namn: kp
Skickat: 13:06 - fre 05 jan 2018
Konny..tur att det finns sådana som du. Som alltid vet bäst som inte tillåter någon kritik av laget som alltid har dom rätta svaren.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 12:34 - fre 05 jan 2018
Visst har MIK Lassen under kontrakt även nästa säsong. Vet inte var kontraktstidens finns att läsa!

Namn: Steff
Skickat: 12:23 - tor 04 jan 2018
Galbavy tillbaka i Mora... Var med på värmningen idag...Troligtvis blir han extra forward ikväll... Hartmann saknades, Så troligtvis går Hilmer in på Hartmanns plats... Skogs fortsatt sjuk

Namn: kurtan
Stad: mora
Skickat: 19:39 - ons 03 jan 2018
Förstår att Matej blir bra i karlskoga. Hoppas vi inte har släppt honom helt.

Namn: Steff
Skickat: 11:24 - ons 03 jan 2018
Björnen: Han åkte hem igår

Namn: Björnen
Stad: Rättvik
Skickat: 11:15 - ons 03 jan 2018
Är det nån som VET att Kocek (stavning) åkt hem eller är de bara hört på stan rykten?

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 13:46 - tis 02 jan 2018
Frpe: Ja det är lite mystiskt med den där Kozek, var ju först satt som en Try-out men ändrades sedan till att kontraktet var på hela säsongen pga SHLs-regler.

Namn: Frpe
Stad: Solna
Skickat: 13:13 - tis 02 jan 2018
Kozek var inte med på träningen idag, så det innebär väl att han kanske har gjort sitt i Mora då med tanke på ryktet här tidigare idag.

Namn: F MIK
Skickat: 20:46 - mån 01 jan 2018
Lassen en match till i Malmö, sedan är det Hermodsson och Sylvegårds sak att lösa. Detta läste jag idag på galenhöken tror jag

Namn: G.
Skickat: 20:26 - mån 01 jan 2018
Kniv:
Det betyder mest sannolikt att han tar nästa steg i sin karriär.
Eftersom han antalgien ej kommer att få spela i shl denna säsong så är det bra om han kanske får chansen att spela i HA. Det tjänar alla på.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:25 - mån 01 jan 2018
Steff>
Om Kozek är på väg bort spelar han väl inte i morgon. Såg att Lilliehöök spelade 26 minuter sista matchen med AIK. Hoppas han får spela imorgon. Är Lassen tillbaka?

kniv>
Lån förhoppningsvis.

Namn: Steff
Skickat: 19:48 - mån 01 jan 2018
Hörde rykten på träningen idag att Kozek var på väg bort....Å Lilliehöök är tillbaka

Namn: kniv
Länk: https://www.instagram.com/p/BdagdYih81y/?taken-by=bikkarlskogaofficiella
Skickat: 18:14 - mån 01 jan 2018
Galbavy tränar med Karlskoga! Vad kan detta betyda?

Namn: LJ
Skickat: 11:43 - mån 01 jan 2018
Bengt: Det visar att Mik. har en stark trupp.

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 01:27 - mån 01 jan 2018
LJ: Det ju givetvis skälet till att dom lånar. Tycker själv att Haga har kvaliteterna som krävs för att bli bra men det har inte lossnat riktigt än. Han återkommer nog. Kan vara bra med miljöombyte. Hade svårt att övertyga i Örebro också.

Namn: LJ
Skickat: 01:02 - mån 01 jan 2018
Kan skador i dom inlånande lagen kanske vara en orsak att mikspelare platsar?

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 00:46 - mån 01 jan 2018
Kp: Då är det väl lika konstigt att Fagerudd inte dög i Djurgården men är en av dom bästa hos oss. Beträffande dom nya så tycker jag vi ska ge dom några matcher innan sågen ska fram. Akeson är bra och kozek har +1så här långt.Håller med om att han ser trög ut så här långt.

Namn: kp
Skickat: 00:01 - mån 01 jan 2018
Ludde och Kurtan...håller med er. Vad håller ledningedn på med? Kozek är en katastrof. Haga har bara blivit bättre och bättre. Med sådant ledarskap kan det bara gå åt ett håll. Lite ironiskt spelare som inte platsar i MIK platsar i andra SHL lag.

Namn: F MIK
Skickat: 15:36 - sön 31 dec 2017
Har väl inget problem med lånen till Djurgården och Malmö då det knappast är några vi tampas med i tabellen. Örebro är jag väl lite mer tveksam till, skulle vara riktigt surt om det visar sig att lånet stjälper oss. Men inget av lånen är väl klara för hela säsongen. Betänk att vi själva har lånat från Djurgården. En spelare som var utanför och behövde speltid, nu får han speltid och hjälper oss verkligen eller?

Namn: Konny
Skickat: 14:54 - sön 31 dec 2017
Det är ändå lite intressant att höra hur tv-kommentatorn hyllar MIK för att laget har överträffat alla förväntningar och vuxit in i SHL-kostymen snabbare än experterna trodde - och sedan läsa här inne hur supportrarna och läktarcoacherna vill sparka folk till höger och vänster.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 13:12 - sön 31 dec 2017
Kurtan>
Matchtempo i division 1?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 13:09 - sön 31 dec 2017
Istället för Haga kan man låna ut Kozek till någon Div 1 klubb som t ex Borlänge så han får lite fart natchtempo.

Namn: Ludde
Skickat: 12:37 - sön 31 dec 2017
Tycker det är märkvärdigt att vi lånar ut spelare till SHL lag. Typ som amner till en bottenkollega , målet amner gjorde för dom kan ju haven stor betydelse i slutändan. Kom inte o prata om Win win nu

Namn: Ola
Länk: http://www.dt.se/ishockey/shl/mora-lanar-ut-norske-forwarden-till-shl-konkurrenten-djurgarden
Stad: Täby
Skickat: 12:22 - sön 31 dec 2017
Haga lånas ut till Djurgården.

Namn: Lassie
Stad: 79531
Skickat: 11:34 - sön 31 dec 2017
naiso>
Helt rätt, väldigt svårt för oss vid sidan om att veta vad som händer i omklädningsrummet, på träningar (om vi ej är där & kikar) samt vad som sägs i båset under match.
Det vi dock både kan se & känna är både hur LAGET jobbar, offrar sig för varandra etc. Med det sagt, har i alla fall jag en stark tro både på gruppen & ledarskapet, som trots allt - gjort det väldigt bra under den första halvan av denna debut säsong!

Om jag räknat rätt i hastigheten, har VI tretton (13) hemma matcher & åtta (8) borta av de nu 21 kvarvarande matcherna.
Det kan både vara en fördel som nackdel - beroende på prestation & resultat!

Men med de senaste två bortamatcherna i minnet är det definitivt lättare att ta sig till Jalas Arena & fortsätta på den inslagna vägen med att ge LAGET fullt stöd & inspirera dem till än mer glöd!

Gott Nytt År på er ALLA inom & vid sidan av Mora IK - INGENTING är omöjligt, så länge VI har tron på att det kan gå!

Namn: naiso
Skickat: 01:08 - sön 31 dec 2017
Eftersom man inte är i båset så är det väldigt svårt att veta vad som sker där, däremot är det lättare att se dem som gör "fel" ute på isen. Tror på Karlin tills motsatsen bevisats :)
Ett stort fall framåt ikväll och denna förlust känns inte så svår då det ser ut som en vändning.
Ett Gott Nytt År! och ett bra 2018 och förbi fem lag för att nå en åttondeplatsen, de ni.. är något att bita i :)

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:08 - lör 30 dec 2017
Bara målen börjar komma lossnar det.

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 18:54 - lör 30 dec 2017
Ser bättre ut nu, tror på tre raka efter nyår. Hoppas på ny sportchef snart så vi slipper floppvärvningar.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 17:44 - lör 30 dec 2017
Per:
Helt rätt i ditt påstående.
Kan inte förstå att dessa får förtroende hela tiden.
En av dom har tappat farten totalt.

Namn: Per
Skickat: 17:33 - lör 30 dec 2017
Dags att bänka Nilsson och Brome helt ofarliga in med Hartman och Haga istället!

Namn: Sampa the läktarkusk
Stad: Bålsta
Skickat: 15:58 - lör 30 dec 2017
Håller med dig M vart har han tagit vägen är han skadad. Vad fan är det som händer egentligen killen var fan bäst på isen mot HV71 men fick inte ens vara ombytt mot Djurgården det är fan i mig konstigt ledarskap. Jag tycker man kan ifrågasätta Karlin varför har han inte gett Haga och Hartmann chansen annat än ett enda tillfälle. Det var tillsammans med Emil Larsson nu Luleå helt oustanding i HockeyAllsvenskan framåt. Medan Emil Larsson går som tåget i Luleå får dessa inte ens chansen att visa vad de går för. De hade dessutom show mot flera SHL lag under flera försäsongsmatcher. Det är demoraliserande att se hur en coach som Karlin som kommer från HockeyAllsvenskan inte verkar vara medveten om deras kemi det är ju lustigt om han har missat det under sin tid i Västervik.

Namn: naiso
Skickat: 15:53 - lör 30 dec 2017
Haga skadad.

Namn: M
Skickat: 15:27 - lör 30 dec 2017
Vart har Haga tagit vägen?

Namn: F MIK
Skickat: 23:00 - tor 28 dec 2017
Ja, inte hjälpte ett tränarbyte Rögle så mycket, i alla fall inte än. Brynäs, absolut att det hjälpte att göra sig av med Melin.
Sedan har vi verkligen haft ett tufft schema senaste tiden, kom ihåg det. Frölunda borta sedan 3 raka hemma. 6p godkänt, önskvärt 9p.

Namn: naiso
Skickat: 22:51 - tor 28 dec 2017
Ett tränarbyte skulle röra till det ytterligare och blev inte det bra står man med skägget i brevlådan.
Klart att det är frustration i truppen när det gått emot. Det som alla ishockeyspelare hatar "mental träning" är nog det som kan vända på motgången.
Klart dom har viljan men att det låser sig i frustrationen.
Bara att kämpa vidare, desto fler förluster ju närmare vinst om man vill se det åt det hållet.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 19:43 - tor 28 dec 2017
Passar på att erkänna mig fel innan det är försent. Akeson har faktiskt nummer 36. Det trodde jag inte men jag är överbevisad.

Snart dags för 2:a perioden. Kämpa på nu MIK krossa Luleå.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:14 - tor 28 dec 2017
Jag välkomnar svenkättlingen Akeson, han kan bli den spelare som vi behöver. Skulle tro att han är väldigt taggad. Senaste matchen mot DIF var en lågenergimatch, väldigt enkel seger för DIF. Matchen var trist att se för alla som betalt biljetter. Nu vill se mer energi.

Namn: F MIK
Skickat: 16:36 - tor 28 dec 2017
Hmmm, värvande hit o dit, rör om i truppen osv....
Undrar när Engstrand och Bailey kom in och rörde om i fjol?
Jävlar vilken oreda dom ställde till med i den sammansvetsade truppen

Namn: Perra
Skickat: 13:30 - tor 28 dec 2017
Naiso>
Håller med, mycket sitter mellan öronen. Hermodsson får slå en signal till Holknekt.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 12:58 - tor 28 dec 2017
Jag är inte sämre än att jag kan erkänna när jag har fel. Men jag avvaktar med det till matchstart då det är definitivt klart.

Jag är dessutom en smula envist lagd. Däremot inte blind :-)

Nu tycker jag vi samlar oss för ett ordentligt lycka till för Mora under kvällens match. Seger mot Luleå senast hemma så grabbarna vet vad som krävs för att vinna mot dom. Hoppas också att några tappra masar tagit sig till Luleå för att heja fram grabbarna.

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 12:42 - tor 28 dec 2017
Jonte>
Stopp! Satsa inga pengar på det. Akesons namn sitter på tröja 36.

Namn: Steff
Skickat: 12:41 - tor 28 dec 2017
Akeson nr 36 på Moras hemsida oxå

Namn: Steff
Skickat: 12:38 - tor 28 dec 2017
Jonte: Kozek står som nr 10 på swehockey

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 12:21 - tor 28 dec 2017
Steff:
Skulle nästan kunna satsa pengar på att det blir ett annat tröjnumner för Akeson. Kozek var oxå reggad som nummer 36 på Swehockey inför sin första match. Som sen visade sig vara nr10. Kozek är dessutom fortfarande reggad som nummer 36 enligt eliteprospects. Min gissning säger att Akeson kommer lira i ett annat nummer kanske 42 som han haft förut.

Namn: Steff
Skickat: 12:01 - tor 28 dec 2017
Nu är Akeson reggad å klar på swehockey....Så han finns säkert med i kvällens match... Spelar i tröja nr 36

Namn: G.
Länk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigepucken
Skickat: 07:43 - tor 28 dec 2017
Det verkar som att många glömmer att elitishockey (och elitidrott i största allmänhet) handlar om att prestera eller riskera att bli åsidosatt. Det har dessa vuxna ishockeyspelare fått lära sig redan som 14-åringar i Sverige- och TV-pucken (och nordamerikanska motsvarigheter).
Sen kan jag hålla med om att det är enormt viktigt med en bra gruppdynamik och det kan vara en väldigt svår balansgång att behålla en bra stämning i truppen samtidigt som det värvas nya spelare. Det kräver att det är rätt pusselbitar på flera plan som ansluter till truppen under säsong.
Dock vill jag intala mig att spelarna är tillräckligt proffsiga för att inse att det är såhär det fungerar och att man inte kan sitta som en trotsig barnrumpa när det går emot, det har jag svårt att tro.
Sedan kan jag kan konstatera att vissa tycks ha en lite väl stor övertro på våra juniorer.
Nu handlar ALLT om att hålla sig kvar i SHL. Klubben som helhet måste ALLTID komma i första hand, då får vissa spelare helt enkelt acceptera att bli "trampade på tårna".

Namn: Hästen
Skickat: 01:12 - tor 28 dec 2017
DE: håller med dig fullständigt. För mig spelar det ingen roll vilket hjärta spelaren har så länge den presterar. Föredrar såklart att de presterar och är moraspelare, jag kallar det hilmerson-syndromet, platsade knappt I hockeyallsvenskan, men är en ikon, men han tillför tyvärr ingenting till laget.

Namn: Hästen
Skickat: 01:08 - tor 28 dec 2017
Ser nu att akeson är registered, skönt!

Namn: naiso
Skickat: 00:08 - tor 28 dec 2017
Janne> Har samma tanke.
När man värvar två nya spelare i det här läget säger man ju till övriga att dom inte är tillräckligt bra. Det har varit LIF signum att värva sönder truppen.
Skapar alltid oro i gruppen vem som ska petas osv. En stark sammanhållning kan vara bättre än spets.
Men det behöver inte betyda att det blir sämre, gick ju jättebra ifjol.
Då var det en stark sammanhållning som tog oss upp till SHL.
Jag tycker man har varit stelbenta i formationerna men nu skulle de tydligen ruska om lite enl. Karlin.
En för alla, alla för en...Hoppas att det lossnar nu.

Det är ingen som medvetet vill spela dåligt...det sitter mentalt mellan öronen också.

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 22:31 - ons 27 dec 2017
Kan inte begripa det felaktiga i att låna ut spelare istället för att ha dom på läktaren. Förresten hade spelarna varit nog bra hade vi inte legat där vi gör i tabellen. Så förstärkningar behövs.

Namn: DE
Stad: Blge
Skickat: 21:50 - ons 27 dec 2017
Mycket gnäll om att Amnér och svanlund försvinner, spelare med hjärta för klubben... men det absolut viktigaste måste väl ändå vara att man håller måttet i laget!!?? Därför tycker jag att det är rätt att låna ut dom i nuläget. Kan ju kanske öppna upp för t.ex. en ny back, som kan och vill spela ishockey!

Namn: Perkus
Skickat: 18:45 - ons 27 dec 2017
Svanlund tillbaka till Västervik. Spelar ikväll!

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 17:43 - ons 27 dec 2017
Väldigt vad upphetsat det blir här inne. Amne r är utlånad två matcher och Lassen till nyår. Sen tas nya beslut.

Namn: Utflyttad
Skickat: 17:39 - ons 27 dec 2017
Blir inte klok på detta med backfrågan! Hur många backar har man att tillgå egentligen? Om nu Amnér försvinner, Liljehöök i AIK och Lassen i Malmö, så har vi sju stycken. Finns några lag i SHL som råkat ut för akut brist på backar och måste agera. Vad är det som inte säger att vi får skador på några av de sju? Räcker med en skada så börjar det bli skakigt.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 15:49 - ons 27 dec 2017
Än så länge är det bara rykten om Amnér. Likt ryktena om att Jason Akeson skulle gå till Rögle innan det blev klart att han kom till oss. Jag inväntar bekräftelse innan jag drar någon slutsats. Beträffande Lassen så är väl han fortfarande bara utlånad likt Lilliehöök?

Sen är det ingen katastrof att förlora mot Djurgården som är 2:a i serien. Däremot måste poäng självklart tas här och där. Men jag tror inte någon förväntat sig att MIK skulle vara ett topp 5 lag i SHL i år?

För mig är målet uppfyllt om man undviker kval. Sen hoppas jag självklart på slutspel. Topp 10 är svårt men inte orealistiskt.

Namn: Per
Skickat: 15:32 - ons 27 dec 2017
Först Lassen nu Amner!är dom helt korkade i ledningen!

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 14:22 - ons 27 dec 2017
Amnér till Örebro.

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 21:26 - tis 26 dec 2017
Per>
Du menar Rögle förmodar jag.

Namn: Per
Skickat: 20:56 - tis 26 dec 2017
Det luktar kval lång väg,men under sker!

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 13:18 - tis 26 dec 2017
Smrek menade jag. Visst gjorde han ett försmädligt självmål vars like jag inte sett i Mora på mina 55 år i arenan.

Annars en av de absolut bästa men underskattade backar vi haft!

Namn: Putte
Skickat: 12:39 - tis 26 dec 2017
Tror han menar Tomasz Slovak som mest är minnesvärd för att han spöade ner någon leksing å det grövsta under försäsongen. Sällan man sett en så ojämn fight.

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 12:28 - tis 26 dec 2017
Lassie: Menar du Tomas Harant?

Namn: Putte
Skickat: 12:11 - tis 26 dec 2017
Min favorit var Peter Smrek som sköt ett slagskott från halva plan i mål.

Vi hade många hårda backar på den tiden... Tribuncovs och Lupaschuk var två andra som inte backade. Slogs väl med HV-spelare i korridoren bland annat.

Visar inlägg: 1-100 av 14026 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 Next