Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: Konny
Skickat: 09:37 - fre 15 nov 2019
Kurtan>
"Inte vågar"? Han gör väl bara sitt jobb? Oavsett om han har rätt eller inte så finns det väl inget modigt över det? Han bor ju liksom inte i Mora.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 21:57 - tor 14 nov 2019
Läs MR Mawdhawk inslag om de 3 f d SHL klubbarna. Törs skriva det som andra inte vågar.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 21:53 - tor 14 nov 2019
Skulle Orsa gå upp och MIK falla ner (gud förbjude) sä blir det väldigt korta resor 2020-2021. Orsa, Malung, Borlänge.

Namn: Admin
Skickat: 21:23 - tor 14 nov 2019
Tyus>
Ett litet förtydligande: Man får vara kritisk. Scrollar du ned på den här sidan så kommer du upptäcka att vi är ganska toleranta på den punkten. Konstigt vore det annars. Det skulle bli en ganska torftig gästbok annars.

Det vi inte är särskilt toleranta mot är, som sagt, direkta personangrepp på spelare eller ledare. Angrepp som helt saknar konstruktivitet eller substans. Men där verkar vi ju vara ganska överens.

Som du märker ligger ditt inlägg kvar. Jag ser faktiskt ingen anledning till att plocka bort det, och du får gärna fortsätta skriva här. Jag ville bara förtydliga hur vi tänker från admin-håll eftersom du förde det på tal.

Namn: Tyus
Skickat: 14:40 - tor 14 nov 2019
Hej Admin,
Självklart har du som admin rätt att bestämma vad som ska står i denna gästbok. Det jag skrev var i alla fall i mitt tycke inte i strid med reglerna för den, visst var det ett ifrågasättande om laget styrs på rätt sätt. Men att ifrågasätta om vi har rätt styrning baserat på hur spelet ser ut är ingen kritik mot Jeff som person. Jag gillar Jeff och tycker han är en bra kille men i det läget laget har hamnat i så är min åsikt att något bör göras.

När det gäller hur truppen och spelarna tar sånt som skrivs av besvikna supportrar försökte jag förtydliga att personangrepp direkt mot spelare mm var förkastligt.

Hur som helst, detta är mina åsikter och om det inte rimmar med hur ni vill driva gästboken så respekterar jag det och slutar skriva här.

Ha en fin dag!

Namn: Admin
Skickat: 13:15 - tor 14 nov 2019
Tyus>
Du har fel! Det här är en gästbok, med betoning på gästbok. Det är med andra ord inte du som har rätt att bestämma vad som ska stå här. Lika lite som du tycker du har rätt i att objuden gå in på en privat fest och sabba stämningen. Du är välkommen att skriva här, men håll dig till reglerna!

Vad gäller att spelare och spelares familjer är här och läser så vet vi att så är fallet. Sedan kan du tycka vad du vill om det. Ingen, varken spelare, spelares familjer, eller andra supportrar för den delen heller, ska behöva läsa sådant som vi blir tvungna att rensa bort emellanåt. Vill du ändå skriva inlägg av den typen så får du ta det till ett annat forum (eller helst tänka till ett varv extra och då förhoppningsvis komma fram till att det faktiskt är en rätt dålig idé).

Namn: Tyus
Skickat: 11:34 - tor 14 nov 2019
Jag är av åsikten att vi fans i ett forum som detta har rätt att avreagera oss, lufta alla känslor som man faktiskt har utan att man ska behöva få kommentarer att det sänker spelarnas självförtroende. Är de inne på ett sånt här forum och läser kommentarer är de väldigt fel på uppgiften. Jag tycker verkligen att vi fans har visat vår support genom att få till ett snitt på 2800 trots att spelet varit under isen hela säsongen samt att nästan 200.000 tusen kr kommit in till supporterliraren och min känsla är att antalet medlemmar har ökat? Vi har verkligen slutit upp bakom klubben trots degraderingen.
Sen sitter man och ser allt som går, spenderar timmar framför tv-n med hoppet om att man ska får se någonting, kanske inte att de ska spela ut några lag och slå målrekord men i alla minst en vilja, en plan. Men som det är denna säsong kommer man ingenstans. Att då inte få ventilera sina känslor tror jag bara kommer leda till en kollektiv ”falling down” psykos!
Däremot om man börjar kontakta spelare direkt och hota eller bara vara otrevlig är att gå över gränsen men det hoppas jag att ingen gjort?
Hade man förlorat matcher på att man haft svårt att göra mål på alla sina lägen, eller att motståndarna får tur mål på oss hade jag varit mindre orolig. Men nu är det så att grundlinjerna i spelet inte fungerar. Det spel vi har fungerar inte om motståndarna har hög press och detta vet motståndarna vilket gör att vi kör fast gång på gång. För att ta sig ur detta verkar det inte finnas någon plan för?
Det är många av spelarna som har underpresterat, men det är upp till tränarna att få gruppen att prestera max. Jag gillar Jeff som person men nu handlar det om att få till ett habilt spel som gör att vi i bästa fall kniper en topp 8-a placering och jag tror tyvärr inte att nuvarande väg kommer fixa det. Det är en resultatfokuserad bransch och alla som är delaktiga vet vad som gäller. Laget behöver en annan riktning och ett grundspel som skapar uppspel som tar lag in i anfallszon och med det faktiskt kan hota motståndarna. Ett sånt grundspel tillsammans med en ledare som kan ingjuta mod och glädje i gruppen så kommer detta kunna vändas, för spelarmaterialet är faktiskt inte så dåligt. Jag hoppas mycket på de nya spelarna som kommer in men de kommer också få svårt att komma till lägen med nuvarande grundspel tyvärr.

Namn: Utflyttad
Skickat: 00:23 - sön 10 nov 2019
Om det är tyst härinne nuförtiden så kan det bero på att det stora intresset (som varit ett tag) kanske börjat svalna lite p.g.a. av resultaten/spelet, min tolkning.
Visst man har värvat två, men väntar med att jubla förrän jag sett vad de presterar.
En eloge dock att man gör något!

Namn: Johan
Stad: Aspudden
Skickat: 17:10 - tor 07 nov 2019
Tror den rockaden kan bli kanon!

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/jggjak2oq-33ni1/klubben-omorganiserar-pa-ledarsidan
Stad: Täby
Skickat: 15:04 - tor 07 nov 2019
Klubben omorganiserar på ledarsidan.

Namn: Admin
Länk: http://mik.se/uppforandekod.htm
Skickat: 10:26 - mån 04 nov 2019
I natt har vi fått klippa flera inlägg som uppenbart bryter mot vår uppförandekod i allmänhet och §5 i synnerhet.

Vi är självklart alla frustrerade när det går dåligt för vårt lag. Och detta – i kombination med fredagsbiran – är möjligen en förklaring till vissa inlägg (en färsk studie av Totalförsvarets forskningsinsitut visar att medelålders män näthatar på fredagskvällar). Men det är inte en ursäkt. Och det är sannerligen inte stil och finess.

De allra flesta här inne sköter sig exemplariskt – inte minst om man jämför med många andra klubbars forum. Men det finns en och annan supporter som skulle må bra av att räkna till tio innan han (för det är oftast en han) trycker på send-knappen.

I grund och botten handlar det ju om att vi vill stötta Mora IK. Och tror ni verkligen att inlägg som ”lägg när hockeyn, ni skulle torska mot Orsa”, ”nummer XX är den största sopa som har spelat i Mora IK”, ”nu har jag sett min sista match” eller ”sparka tränarna omedelbart” gynnar klubben och laget?

Så läs uppförandekoden då och då (se länken)! Inlägg som bryter mot denna raderas och upprepade överträdelser innebär att skribenten blockeras.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 11:57 - lör 02 nov 2019
Admin - jag ser att ett inlägg har upprepats. Undrar vad jag skrev för inlägg 22.15. Det var många upprörda känslor i går kväll, men värre var det efter föregående match.

Namn: Admin
Skickat: 11:19 - lör 02 nov 2019
HakanOlsen>
For the record: du skrev ett raderat inlägg 21:55 igår kväll.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 10:52 - lör 02 nov 2019
Adm - Skönt att jag inte blev bortklippt! Bra att ni håller rent från för allt för upptaggade inlägg, gäller även för min del.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 21:30 - fre 01 nov 2019
Några måste ju kliva åt sidan.
Kan inte VD agera så snälla styrelse byt ut. Står förresten inget på hemsidan vilka som sitter i styrelsen.

Namn: Läppen
Stad: Mora
Skickat: 18:59 - fre 01 nov 2019
Nu har jag sett sändningen.
Det var dyra kameror.

Namn: Konny
Skickat: 09:38 - fre 01 nov 2019
Resenären>
Nej, varför ska man söka informationen när man istället kan sitta och svära på internet?

Namn: Resenären
Skickat: 23:39 - tor 31 okt 2019
Ni som är så upprörda över pengar, har ni lyssnat på intervjun med Hermodsson?

Namn: Läppen
Stad: Mora
Skickat: 21:51 - tor 31 okt 2019
var = vad

Namn: Läppen
Stad: Mora
Skickat: 21:50 - tor 31 okt 2019
Kurtan>
Exakt!
Jag tänker inte bidra med ett öre till innan Hermodsson visar var i helvete de pengarna gått till!

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 19:56 - tor 31 okt 2019
Undrar just vad det är för kostnader som finns under benämning p g a nedflyttning. Det som skall finansieras av pengar som de som flyttas upp till SHL inte får. Är det 6, 7 eller 8 mkr?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 11:45 - ons 30 okt 2019
Bra video! Förhoppningsvis kommer det in en del som ger ett bra belopp. Spännande!

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 19:02 - tis 29 okt 2019
Nu ligger videon uppe igen.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 13:26 - sön 20 okt 2019
Jag har väntat på att någon skriver: vill man se mål gå på innebandy.
Nu är det skrivet och nu går jag på innebandy.

Namn: Johan
Stad: Aspudden
Skickat: 23:04 - fre 18 okt 2019
Bra snack PeO, tummen upp!

Namn: PeO
Skickat: 13:23 - fre 18 okt 2019
Något positivt: Sneglar man på antalet sålda biljetter ser det stabilt ut för Mora, vi har en jämn försäljning. Jämnare och mer pålitlig än de flesta andra lagen. Skulle vara kul med ett par urstarka publikmatcher dock, för att höja upp snittet. Den siffran är viktig inte bara för att den säger mycket om inkomsterna. I morgon skulle vi kunna nå 3500-4000 om solen hade skinit mer på klubben. Nu är det ju ganska mulet så jag gissar på strax under 3000.

Det fattas "bara" några viktiga signaler från laget (fler vinster, fler oblyga personligheter som man kan ta till sig) för att vi ska kunna höja temperaturen till feber, få drag och fest i hallen. Tills dess måste vi som faktiskt går på matcherna tänka till lite extra och bjussa på oss själva. Jag begär inte att folk reser sig upp och sjunger ramsor, men att haka på handklapp är miniminivån. Börja med det som princip: Alltid följa med i handklapp. Det kostar ingenting alls men effekten kan bli stor.

Namn: Putte
Skickat: 22:13 - tor 03 okt 2019
6-1 vinst mot FBK av J18 idag. Inte illa.

Namn: Peo
Skickat: 11:08 - tor 03 okt 2019
vad som är bra och dåligt handlar om relation och perspektiv. Relativt våra seriekonkurenter säljer Mora bra med biljetter. I perspektivet att vi spelat ganska krattigt och mötte en nykomling utan någon egentlig pesonlighet så är 2300 biljetter en bra siffra.

Nu tar vi ett steg fram spelmässigt i nästa match. och sen ett i den efter det.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 14:47 - ons 02 okt 2019
AH-Det ena utesluter inte det andra, bygga på sikt och få in någon som kan göra mål. Hade hoppats på #90. Det är inte många som ser MIK som ett topplag i år, men bygga på sikt skall inte innebära att de riskerar att ramla ur HA. Det är en marig balansgång som kräver fingertoppskänsla, kyla och att våga.

Namn: AH
Skickat: 08:32 - ons 02 okt 2019
HakanOlsen:
Jag tror inte att det bara är att hyra in målskyttar på beställning. Det är en avvägning mellan att ha panik över den aktuella situationen och att jobba på sikt. Att jobba på sikt får ju inte äventyra existensen i HA men det är heller ingen som lovat att vi ska vara ett topplag till att börja med. Jag själv vill att man har lite is i magen ett tag till för det är trots allt ett nytt lag. Sedan är jag övertygad om att Petti kommer göra många mål när han kommer igång. Jag är faktiskt mer oroad över en del andra spelare som inte visat någon bra HA-nivå och som inte är rejäla nog.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:23 - tis 01 okt 2019
Bra att det är mycket folk, men fortsätter 1 måls-matcherna tröttnar folk. Inget agerande från ledningen när det gäller målskyttar?

Namn: PeO
Skickat: 23:03 - mån 30 sep 2019
En positiv sak, bortsett från den att vi faktiskt vann mot Almtuna trots att spelet inte satt som man önskar: Vi säljer bra med biljetter, både i absolut tal och relativt konkurrenterna. Se till att ta med dig en kompis på onsdag så att vi håller i det. Det enda sätt du som supporter kan hjälpa klubben på är att gå på matcherna.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:47 - mån 30 sep 2019
Skall det ageras något för att få igång målskyttet? Det går inte att vinna genom att göra 1-2 mål per match.

Namn: latoba
Stad: STRÄNGNÄS
Skickat: 07:25 - sön 29 sep 2019
Är det dags för ny tränare? Det brukar ju vara universalmedlet för hockeyklubbar när det går dåligt en tid. Själv tror jag på lugn, tålamod, problemlösning och hårt arbete.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 22:34 - mån 23 sep 2019
Man undrar ju varför Västerviks tränare lyckas så bra men inte alls i Mora.
Kommer Mats Lust att lyckas i Karlskrona så undrar åtminstone jag om problemet finns i vår kära förening.

Namn: Putte
Skickat: 08:40 - mån 23 sep 2019
Pelle:
Bra poäng. Å andra sidan var det några år då segrar mot dessa lag inte var en självklarhet.

Namn: Pelle
Skickat: 23:47 - sön 22 sep 2019
Putte:
Ja J18 har fått en bra start med 3 raka segrar, men motståndet har varit Grums, Valbo och Borlänge. Inget av dessa lagen var ens nära att klara strecket ifjol med platser 7,10 och 11. Ska bli interessant att se hur laget står sig mot de som förväntas vara i toppen. Nästa omgång väntar Brynäs, och innan Oktober är slut har vi dessutom mött Färjestad, Västerås, BIK, Leksand och Örebro. Eftersom bara 5 lag går vidare så krävs det prestation också i dessa matcher.

Namn: Putte
Skickat: 14:33 - sön 22 sep 2019
J18 verkar följa upp sin fina fjolårssäsong med en bra start. Framförallt Thaler har tagit stora steg.

Abbe och Fabbe gör någonting rätt med den gruppen.

Namn: Utflyttad
Skickat: 21:45 - fre 20 sep 2019
Ola>Nu tror jag på 3000 på söndag, men inte mer.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 12:09 - fre 20 sep 2019
Utflyttad>
Det blir mycket folk på söndag. 4000?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:22 - tor 19 sep 2019
Skelefte är inte det lag som de varit sedan de gick upp. Riktigt dåligt mot LIF i kväll, eller var det LIF som var bra?

Namn: Utflyttad
Skickat: 18:49 - tor 19 sep 2019
Hoppas att det inte blir allt för stort publiktapp i hallen och att man någorlunda ställer upp. Känslan är dock att luften lite gått ur intresset och de jag pratat med känner bara tomhet och jag kan bara hålla med. Jag kommer att åka och stötta på söndag, men kan bara konstatera att hade IK Brage spelat hemma samtidigt så hade jag åkt dit istället. Den prioriteringen skulle vara helt omöjlig för någon säsong sedan. Men, ett bra start på säsongen skulle nog göra att man kom i form igen.
I träningsmatchen mot Storhamar var det öde på ståplats.

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 14:43 - tor 19 sep 2019
G.: Ska bli extra intressant att se vad Ljungbergs "pension" mynnar ut i. Kommer det fram någon ny? Kommer det bli den tystaste säsongen någonsin i arenan? Kommer Ljungberg kunna hålla sig eller står han där efter fem matcher igen.

Namn: G.
Skickat: 13:32 - tor 19 sep 2019
Det ska också bli lite intressant att se vad följderna av vårens nederlag ger för uppslutningspåverkan på hemmastå.
Trots två säsonger som Dalarnas enda SHL-lag, så gav det nog ändå inte det ståplatsuppsving som man hade kunnat hoppas på.
Åtminstone inte på kort sikt.
Några år till som just "Dalarnas enda SHL-lag" hade antagligen kunna göra underverk i kommande generationers lagsympatier.
Men, nu är ombytta roller med Lif (som "lustigt nog" redan har ett stort stöd i Ovansiljan) ett faktum och det vilar ett stort ansvar på ALLA supportrar att försöka charma sin omgivning till att bli MIK-are.
Tittar på man rent allmänt när det kommer till unga människors "val" av favoritlag, så tycks draget på ståplats vara en av de enskilt starkast bidragande ingredienserna.

Namn: Resenärn
Skickat: 20:29 - ons 18 sep 2019
Håkan,
Aha, ja det kanske inte fanns nåt nämnvärt att kommenter.
Fast jag kan ju ha missat nåt förstås.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:44 - ons 18 sep 2019
Resenären- att ingen kommer med kommentarer.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 20:35 - tis 17 sep 2019
Tack. Ser att han är med idag men saknas på LHCs hemsida.

Namn: Resenären
Skickat: 19:06 - tis 17 sep 2019
Håkan;
vad är det som är trögt?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:30 - tis 17 sep 2019
Ingen som regerar på upptaktsträffen? Riktigt trögt. Är det någon som följt den?

Namn: Utflyttad
Skickat: 19:33 - mån 16 sep 2019
Mazn>Räcker för mig att det jobbas på ett strategidokument. Intressant att se vad som kommer ut av detta, både ekonomiskt och sportsligt.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:25 - mån 16 sep 2019
Viktigt att presentera målsättningen. Kommunikationen med de som betalar medlemsavgiften är för dålig.

Hoppas att HA-upptakten där MIK rankas som 7:a blir lite tändvätska. Som jag ser det är offensiven MIKs svaga del.

Namn: Mazn
Skickat: 19:15 - mån 16 sep 2019
Visionen är nog större än att spela i SHL, SM-guld, etablerat lag i europa? Skulle säga att målsättningen är tydlig, spela i högsta serien inom 3 år. Det jobbas på ett strategidokument sedan degraderingen ihop med den nya styrelsen och externa parter. Det kommer presenteras under hösten.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:11 - mån 16 sep 2019
Håller med dig Utflyttad! Nu har jag inte hört några av videoinläggen. Sak samma gäller J20, vad är målet!

Namn: Utflyttad
Skickat: 18:32 - mån 16 sep 2019
Är det någon här som kan säga vad MIK har för målsättning i år? För att ett projekt skall lyckas så måste det finnas ett uppsatt mål! Känner att föreningen inte kommunicerar ut detta, utan bara någon vision att på sikt skall man vara i SHL. Det värsta jag vet är när det är kravlöst.
Jag kan ha missat något och därför vore det intressant om någon annan här, har bättre koll än jag!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:04 - lör 07 sep 2019
Då vi har de bästa backarna och om forwards gör sitt jobb kommer det att bli bra! Är inte orolig!

Namn: pär
Skickat: 12:15 - fre 06 sep 2019
har varken Nordström eller Olsson fått kontrakt?

Namn: Konny
Länk: https://www.moraik.se/artikel/91wpajzse-33ni1/peter-hermodsson-infor-seriepremiaren
Skickat: 20:15 - mån 26 aug 2019
Peter Hermodsson inför säsongen.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 18:54 - lör 17 aug 2019
Peo >
Eller 2004. :)

Namn: PeO
Skickat: 16:38 - lör 17 aug 2019
Bäst på plan denna eftermiddag är Hans Abrahamsons brallor. Direkt från 90-talet. Så jäkla snygga.

Namn: Leif
Skickat: 11:42 - tor 15 aug 2019
Utflyttad:

Ja. Kul att klubbens sejourer i toppen börjar göra att vi ses som klassiker. Även om vi inte spelat i SHL så har vi alltid varit med högt upp i många decennier.

På Svt skriver de idag: "SHL-nykomling värvar"

De skulle aldrig någonsin använda en sådan benämning på Leksand, så när man ser rubriken förstår man direkt att det är IKO. Hur man benämns i media måste förtjänas.

Namn: Utflyttad
Skickat: 22:11 - tis 13 aug 2019
Såg denna överskrift "Prestigevärvningen lämnar nu klassikerklubben – efter stora SHL-fiaskot!"
Blev så glad att man benämner MIK som klassikerklubb.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 15:15 - lör 03 aug 2019
Någon som befann sig på MIK-dagen som kan berätta hur det var, om det framkom några intressanta saker osv?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 14:02 - tor 27 jun 2019
Knogen- ok, då är det inte något att hetsa upp sig för. Jag har förträngt att spelare även tidigare har släppt sin klubbkänsla och hoppat över skaklarna. Nu är det mera regel än undantag. Finns det någon stans som det finns genuin rivalitet? Hur ofta, om någonsin, byter Celtic och Glasgow Rangers spelare (fotboll)?

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/af99ajvza-33ni1/mora-ik-kallar-till-arsmote-27-juni
Stad: Täby
Skickat: 08:21 - tor 27 jun 2019
lollo>
KLockan 19.00.

Namn: lollo
Skickat: 07:04 - tor 27 jun 2019
när blir årsmötet?

Namn: Stöd ungdom
Skickat: 17:13 - tis 25 jun 2019
Söndag den 30 juni kl. 18-20 kommer Mora IK:s ungdomslag att ta emot pant utanför Jalas Arena.
Lämna din sparade pant till oss så hjälper du Mora IK:s ungdomslag ekonomiskt samtidigt som du värnar om miljön
Tid: Söndag 30 juni kl.18-20 Plats: Stora parkeringen utanför Jalas Arena
Obs! Det går även bra att lämna exportburkar.

Namn: Utflyttad
Skickat: 15:14 - mån 24 jun 2019
Satt och bläddrade och tittade på säsongsbiljetterna och lediga platser. Hade inte alls förväntat mig så många säsongsbiljetter sålda vid denna tid. Bra att man ändå ställer upp efter misslyckandet i våras.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 14:50 - mån 24 jun 2019
Med tanke på Steffs inlägg om topp 3 bland forwards så finns inget annat alternativ än Abbott. Skulle möjligen vara John Persson isåfall. Annat finns inte.

Hosta upp pengar skriver någon. Är det bara pengar i livet. Så kortsiktigt tänker nog inte alla. Ge en rejäl bonus iså fall om MIK skulle gå upp i SHL igen.

Namn: Mace
Stad: Sthlm
Skickat: 23:13 - sön 16 jun 2019
Varför är det sånt fokus på truppen? Truppen är resultatet av ledningens arbete, ledningen är det som behöver förändras... Hermodsson har gjort ett otroligt entreprenörs jobb men är bevisat ingen förvaltare, vilket avspeglas i hans övriga meriter.
En organisation blir inte bättre bara för att den växer, den blir bättre när den blir mer effektiv.. med rätt människor eller teknik..
Från mitt perspektiv är det där föreningen ska bygga.. Dvs. "Om du gör som du gjort tidigare går för eller senare åt H-Vete).
Byt ut bygg starkare

Namn: owe
Skickat: 07:35 - tis 28 maj 2019
Kurtan: Peter Norström har varit på tapeten att bli ass tränare i flera år. Förra året var han "klar" men sen ändrade Forsberg sig och tog in Barry istället.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 19:21 - mån 27 maj 2019
Och ta in pappa Nordström i sportkommiten.

Kostar inte många kr och har ett jäkla kontaktnät.

Namn: MIKare
Skickat: 14:46 - mån 27 maj 2019
Enligt P Iversen så är laget fullt sånär som på 1-2 platser. Man kommer att släppa namn så fort det är möjligt, dock så är det en del som bytt alternativt sagt upp sina agenter och då har dom inte rätt att teckna något nytt kontrakt eller ny agent inom 6 veckor. Så ge er till tåls, det kommer att presenteras.
Denna info lämnades på sponsorlunchen förra veckan

Namn: AH
Skickat: 08:39 - mån 27 maj 2019
Det är inte så lätt det här med att offentliggöra spelare. Klubben går ut med namnen så fort det går kan jag lova och det finns anledningar. Supportrar och sponsorer vill ju ha det på en gång och det är fullt förståeligt m t p säsongskort och sponsorpengar, mm. Det finns dock en part till och det är spelarna och flera av dom byter agenter t ex. Sedan (spekulation) ser jag det som smart att spela lite rävspel med SHL-klubbarna så dom får fylla upp så mycket som möjligt på andra håll. Vad vet jag?

Namn: Ygg
Skickat: 20:21 - sön 26 maj 2019
HakanOlsen, 26:e juli är sista datum för SHL-klubbarna att "köpa" spelare med avtal i Hockeyallsvenskan.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:47 - sön 26 maj 2019
Håller med utflyttad. Säger man A skall man även säga B. Förstår inte detta, rädd att något annat i högre serien kan vara intresserade? När är sista datum för att SHL har förtur?

Namn: Utflyttad
Skickat: 19:33 - sön 26 maj 2019
Konny> Du behöver inte vara så arg. Jag tycker bara att det är dålig marknadsföring och inget annat. Du ser allt som påhopp. Tagga ner lite!

Namn: Konny
Skickat: 19:17 - sön 26 maj 2019
Utflyttad>
Allvarligt - tror du att de är så inkompetenta på kansliet att de inte begriper det? Som jag skrev nyss: om de inte går ut med spelares namn har de självklart goda skäl till det. Det kan handla om gamla avtal, folk som spelarna själva vill informera först etc etc. Klubben kan inte gå ut förrän spelarna själva har gett sitt godkännande och jag är fullständigt övertygad om att de offentliggör det så fort det bara går.

Namn: Utflyttad
Skickat: 18:46 - sön 26 maj 2019
Förstår heller inte varför man väntar med namnen. Någon nämnde en till spelare in alltså måste resten vara MIK-spelare redan och då finns det väl ingen idé att vänta.
Det är viktigt att försöka behålla de som hade säsongskort förra året och även nya och då kan truppen vara en boost för att få fler sålda. Det kallas marknadsföring av sin produkt!

Namn: Konny
Skickat: 16:48 - sön 26 maj 2019
Owe>
Om klubben inte går ut med spelarnas namn har de självklart mycket goda skäl till det - det kan till exempel hända att spelarna själva inte har kommunicerat det till alla som behöver veta det. Eller tror du de håller inne med namnen bara för att jävlas? Det är väl ändå att underskatta ledningen.

Namn: Owe
Skickat: 15:33 - sön 26 maj 2019
Steff: varför inte gå ut med det om det är klart? Vill se inte marknadsföra sin klubb? Samtidigt funderarar jag på uttalandet om att årets trupp skulle vars bättre än när vi gick upp!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 13:46 - sön 26 maj 2019
Vad har vi lärt oss av Finland-Sverige; Finland- Ryssland? Det handlar om coachning för att få spelarna ge allt. Det var problemet
med MIK i senaste negativa kvalet. Det blir spännande ikväll.

Namn: Konny
Skickat: 08:55 - sön 26 maj 2019
Steff>
Ola har helt rätt - PH sade att truppen är bättre än den vi gick upp med för drygt två år sedan, inget annat.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:02 - lör 25 maj 2019
Steff>
Var det inte bättre än truppen som gick upp?

Namn: Steff
Skickat: 21:36 - lör 25 maj 2019
På mötet idag, Mora IK framtid så sade Hermodsson att det ska endast in 1 st nyförvärv till å sedan är truppen färdig.... Det är många spelare som ännu inte presenteras av olika anledningar... sedan avslutade han att denna säsongs trupp kommer vara/bli bättre än truppen som åkte ur

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 12:13 - fre 24 maj 2019
JJ ovh ÖL. Att jag inte tänkt på de 2. Själv klass!

Namn: F MIK
Skickat: 20:14 - tor 23 maj 2019
Då kan vi konstatera att det inte är Mitell som kommer att basa i båset i vinter. Ja lite basa kommer han säkert att göra, men i Chicagos bås tillsammans med Jeremy

Namn: frpe
Stad: Solna
Skickat: 14:40 - ons 22 maj 2019
Ola:

haha. Ibland läser man lite för snabbt i sin iver :-)

Namn: Ola
Stad: Råsta
Skickat: 11:58 - ons 22 maj 2019
frpe>
Har Amnér konverterat till forward? :)

Namn: owe
Skickat: 08:01 - ons 22 maj 2019
frpe, ola,Steff: Johan Persson

Namn: frpe
Stad: Solna
Skickat: 07:41 - ons 22 maj 2019
Steff:
Antar att det är Amner!

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:14 - tis 21 maj 2019
Steff>
Svanlund?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 23:09 - tis 21 maj 2019
Steff-bevis?

Namn: Steff
Skickat: 20:56 - tis 21 maj 2019
Kurtan: Jodå....SHL forward klar :)

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 20:16 - tis 21 maj 2019
Härligt att ni spekulerar som snillen om spelare som skulle kosta flera gånger MIKs hela spelarbudget.

I verkliga livet finns inte en ledarstab klar och alla lovande spelare får vara 1 årsavtal. Känns inte alls bra!


Namn: Insu
Länk: https://www.moraik.se/artikel/jkkiajvgc-33ni1/kom-och-forma-mora-iks-framtid-med-oss
Skickat: 23:03 - tor 16 maj 2019
Missa inte att anmäla er till träffen nästa lördag! Kan blir hur spännande som helst, tror jag.

Namn: Konny
Skickat: 09:34 - mån 13 maj 2019
Så när klubben tar det här lysande initiativet dyker det alltså upp ett nytt nick ("Allsvenskan") som tycker att det osar desperation. Själv föredrar han att skriva anonyma inlägg i en gästbok på internet med frågor som rimligen borde riktas till klubbledningen.
Jaja, vi har ju alla rätt att tycka olika.

(För övrigt är multihallen - om den nu skulle bli av - inte ett Mora IK-projekt, det är större än så.)

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:05 - sön 12 maj 2019
Allsvenskan>
Men vem ställer du dina fyra frågor till? Det här är ett supporterforum.

Namn: Allsvenskan
Skickat: 19:21 - sön 12 maj 2019
Ola,

Kommer tyvärr ej. Ett möte av denna sort, i detta läge osar desperation. Det är styrelsen som redan skall ha svar på frågorna man önskar diskutera enligt inbjudan. Jag skulle vilja veta följande:
1. Varför denna omsättning av tränare, Karlin, Lusth, Forsberg, sportchefer, ungdomstränare samt övrig kanslipersonal?
2. Vad händer med multiarenan och träningshallen. I efterhand känns detta som ett klassiskt spel för galleriet. Fanns det verkligen några Brittiska investerare?
3. Varför var man inte mer ödmjuk inför kvalet. Det känns som ledning/styrelse trodde att det skulle bli en walk-in-the-park mot Leksand. Allra helst när det lyste igenom i intervjuerna efteråt att det inte fanns någon plan B och man blev tagen på sängen.
4. Vad är Moramodellen?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:00 - fre 10 maj 2019
Går mötet via Skype? Jag är bortrest då.

Namn: lollo
Skickat: 16:09 - tor 09 maj 2019
Nu har alla som har så många åsikter om allt möjligheten att diskutera detta på supporterträffen.

Visar inlägg: 1-100 av 5906 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Next