Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: Insu
Länk: https://www.moraik.se/artikel/jkkiajvgc-33ni1/kom-och-forma-mora-iks-framtid-med-oss
Skickat: 23:03 - tor 16 maj 2019
Missa inte att anmäla er till träffen nästa lördag! Kan blir hur spännande som helst, tror jag.

Namn: Konny
Skickat: 09:34 - mån 13 maj 2019
Så när klubben tar det här lysande initiativet dyker det alltså upp ett nytt nick ("Allsvenskan") som tycker att det osar desperation. Själv föredrar han att skriva anonyma inlägg i en gästbok på internet med frågor som rimligen borde riktas till klubbledningen.
Jaja, vi har ju alla rätt att tycka olika.

(För övrigt är multihallen - om den nu skulle bli av - inte ett Mora IK-projekt, det är större än så.)

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:05 - sön 12 maj 2019
Allsvenskan>
Men vem ställer du dina fyra frågor till? Det här är ett supporterforum.

Namn: Allsvenskan
Skickat: 19:21 - sön 12 maj 2019
Ola,

Kommer tyvärr ej. Ett möte av denna sort, i detta läge osar desperation. Det är styrelsen som redan skall ha svar på frågorna man önskar diskutera enligt inbjudan. Jag skulle vilja veta följande:
1. Varför denna omsättning av tränare, Karlin, Lusth, Forsberg, sportchefer, ungdomstränare samt övrig kanslipersonal?
2. Vad händer med multiarenan och träningshallen. I efterhand känns detta som ett klassiskt spel för galleriet. Fanns det verkligen några Brittiska investerare?
3. Varför var man inte mer ödmjuk inför kvalet. Det känns som ledning/styrelse trodde att det skulle bli en walk-in-the-park mot Leksand. Allra helst när det lyste igenom i intervjuerna efteråt att det inte fanns någon plan B och man blev tagen på sängen.
4. Vad är Moramodellen?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:00 - fre 10 maj 2019
Går mötet via Skype? Jag är bortrest då.

Namn: lollo
Skickat: 16:09 - tor 09 maj 2019
Nu har alla som har så många åsikter om allt möjligheten att diskutera detta på supporterträffen.

Namn: Ola
Stad: Råsta
Skickat: 13:35 - tor 09 maj 2019
Allsvenskan>
Du går väl på supporterträffen (inlägg 13:03) och berättar dina synpunkter.

Namn: Allsvenskan
Skickat: 12:21 - tor 09 maj 2019
G.
Att skylla på pengar när ledning/styrelse inte gör sitt jobb är nonsens. Var det bara pengar som tog Oskarshamn och Leksand upp? Spelarstödet skall finns där, men man bör se till att det är rätt personer som investerar slanten som kommer in. Idag (och tidigare) verkar mycket av intäkterna gå till kansliet. Att sedan peka på digitala brandfacklor utan att själv kritiskt våga granska ledning/styrelse är vagt. Föreningen haltar, både sportsligt, resultatmässigt och juniormässigt. Förresten, hur gick det med träningshallen och damverksamheten? Du ser vad jag menar... För att inte nämna den nya multiarenan och de tilltänkta investorerna.

Namn: Emmet
Länk: http://www.expressen.se/kvallsposten/sport/blogg/mrmadhawk/2019/05/06/toppkandidat-som-moras-nya-huvudtranare/
Skickat: 12:28 - mån 06 maj 2019
Ante Karlsson, tidigare assisterande tränare i Färjestad, är klubbens toppkandidat som ny huvudtränare enligt MrMadhawk.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:12 - fre 03 maj 2019
Kurtan- ?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 16:11 - fre 03 maj 2019
Porsberger rejält revanschsugen!!!

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 12:21 - mån 29 apr 2019
Spelar det egentligen så stor roll för säsongskortförsäljningen om vi har fem eller tio spelare på kontrakt nu? Man får väl hoppas och anta att dom redan satt upp någon slags budget för nästa säsong redan och där räknat på X antal säsongskort. Pengarna till spelarvärvningar förändras nog högst marginellt utifrån fluktueringar i säsongskortsförsäljningen. Bättre att dom sköter allt i den tid det behövs och tar för att få ett slagkraftigt lag. Jag hoppas på ungt och hungrigt och ett lag fyllt av okända spelare med några undantag i Engstrand, Masuhr, Amnér, Persson mfl trotjänare.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 16:56 - tis 23 apr 2019
5 årsplan tror jag kräver en ny Colliton
Var hittar MIK honom? Nej enda rimliga chansen är att gå upp direkt då de 8 mkr finns. Sedan är det kört. Skillnaden ekonomisk blir bara större och större.

Namn: Konny
Skickat: 14:54 - sön 21 apr 2019
G>
Jo, jag känner igen företeelsen - helt nya nick dyker upp, ifrågasätter styrelsen eller ledningen och påstår sig ibland ha information om vad som sker bakom kulisserna.
Det är nog inte heller helt ovanligt att nicken är nya men IP-adresserna gamla bekanta...
Hur som helst är jag försiktigt skeptisk när nya vänner dyker upp här inne - åtminstone i de fall där de inte bara uttrycker åsikter utan även hävdar att saker föreligger på ett visst sätt.

Namn: G.
Skickat: 19:52 - lör 20 apr 2019
Allsvenskan:
Visst fasiken svider det att Collitons magiska bedrift i.o.m degraderingen nu är bortblåst.
Jag vet dock inte var du vill komma med vissa saker i ditt inlägg. Att vääldigt mycket i dagens idrott handlar om pengar har nog knappast undgått någon. Det finns ett tydligt samband mellan goda ekonomiska förusättngar och sportslig framgång på klubblagsnivå.
Att INTE anordna enkronasmatch eller spelarstöd vore ett direkt tjänstefel, då dessa är två viktiga delar i inkomstflödet - som i sin tur är direkt avgörande för uppbygganden och slagkraften i A-laget.
Spelarstödets syfte går knappast att missta. Vad f_n får man? Tja, för drygt två säsonger sedan fick vi Matt Bailey som sedermera sköt oss upp i SHL te.x.

Digitala brandfacklor från nya nicks ska man f.ö alltid iaktta med en rejäl portion distans.

Namn: MFL
Skickat: 16:26 - lör 20 apr 2019
Konny:
Ja jag tycker det finns en sådan motsättning. En treårsplan betyder att man bygger upp laget under två säsonger i HA för att sedan satsa på att gå upp år tre. Det betyder inte att man ska gå upp första året så det är ju helt onödigt att toksatsa då. Det som Ace menar är att man ska dra ner på overhead för att ha en bra trupp som kan gå upp direkt.
Varför vill man förresten bygga långsiktigt och i princip veta att det blir HA en rad säsonger framöver?

Gradering och degradering är alltid en stor nollställning så inte mycket av det man byggt upp har något värde efter den händelsen. Då måste truppen justeras efter ny kostym.

Namn: Allsvenskan
Skickat: 15:55 - lör 20 apr 2019
Here we go again. Dagens styrelse ser till att vi slänger bort Collitons arv. Ingen som vågar ta tag i grundproblematiken. Varför så många uppsägningar? Förr var det Karlins fel, nu Lusths. För att nämna endast två. Spelarstödet och enkronasmatcher hit och dit utan att någon frågar vad f_n får jag för pengarna. Fansen tycks köpa vad som helst. Det var styrelsen som kuppades bort som tillsatte Colliton. Kanske satte man tillslut för mycket krav på ledningen. En trapp sopas uppifrån. Fler överraskningar kommer gällande MIK.... In med folk med pondus i styrelserummet

Namn: Ace
Skickat: 15:30 - lör 20 apr 2019
Konny> Vi kommer att tappa mark snabbare än vi hinner reparera, att hitta en ny Jeremy lär inte gå, men den största anledningen är att det kostar stora summor att sälja spons för det belopp vi får i fallskärm från SHL. Låt oss leka med tanken att 25% av varje insåld krona försvinner i lön, provision mm. I bästa fall.

Namn: Nog Nu
Skickat: 14:23 - lör 20 apr 2019
Kan väl konstatera att det inte varit helt friktionsfritt mellan båsledningen och spelarna. Verkar som AF blev en missräkning. Hermodsson tar på sig nederlaget med orden - jag fick inte ihop båset.
Lyser igenom med intervjuerna också att det varit dåligt med feedback från ledningen.
Hermodsson och Iversen omtyckta.
De miljoner som kommer från l-and får nog inte användas till spelarbudget utan skall användas till att reglera de administrativa kostnaderna som man inte bara kan klippa av.

Namn: Konny
Skickat: 14:07 - lör 20 apr 2019
Ace>
Skulle det finnas en motsättning mellan att ha en treårsplan och samtidigt utöka spelarbudgeten på bekostnad av overheaden (vilket jag tycker är helt rimligt)? Jag kan inte se det. Att enbart fokusera på den kommande säsongen funkar knappast om man vill bygga någonting långsiktigt.

Namn: Ace
Skickat: 12:35 - lör 20 apr 2019
En treårsplan kommer att skicka klubben 5 år tillbaka i tiden, Hermodsson behöver fokusera på att skära i overheaden och utöka spelarbudgeten denna säsong. Lyckas han inte med det är han på fel plats, utryckligen har klubben tappat den ”anda” som byggdes med Colliton och då pga Hermodssons rekryteringar.
Hermodsson har gjort en otroligt jobb men det är väldigt svårt att vara en kombination av entrepenör och förvaltare,
Tyvärr tror jag att vi får längta till SHL många år om inga övergripande strukturella förändringar görs.
Lusth har enligt information gjort sig ovän med många i truppen under säsongen och är den enskilt största orsaken till underprestationen i kvalet.
Hoppas jag har fel i allt jag skriver...

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 12:07 - lör 20 apr 2019
MIKs styrelse har en del att lära av KAIS motsvarande. Inget tjafs där inte.

Förresten i KAIS sitter väl en del av de som kuppades bort under G.. n regimen.

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 20:38 - tor 18 apr 2019
HakanOlsen >
Men det hade de ju redan gjort när du skrev det.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:21 - tor 18 apr 2019
Ola- jag vet det. Det var bara en önskan att de skulle komma ut med en sådan.

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 18:53 - tor 18 apr 2019
HakanOlsen >
Klubben informerar inte här. Utan du får helt enkelt gå in på moraik.se och hitta informationen.

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 18:17 - tor 18 apr 2019
HakanOlsen >
Nästa Studio MIK kommer nog nästa vecka eftersom det var ett avsnitt idag.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 16:53 - tor 18 apr 2019
Är det dags för information om lagbygget framöver? Det vore intressant att följa byggandet av det nya laget.

Namn: Utflyttad
Skickat: 16:09 - tor 18 apr 2019
Jag gillar verkligen information och tycker att PH gör som vanligt ett mycket bra intryck i Studio MIK. Hoppas att man har tiden att göra ett program varje vecka där man får veta lite om hur status är. Jag blir i alla fall mer motiverad att stödja MIK ekonomiskt.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 14:02 - tor 18 apr 2019
Perfekt att Masuhr förlänger. Han gjorde det bra under säsongen.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:18 - ons 17 apr 2019
Kville & Ola- han kanske tycker det var för många i båsen, förutom spelarna.

Namn: Wad
Skickat: 19:10 - ons 17 apr 2019
Utflyttad:
Underhållningen för mig är att se Mora och inte laget som Mora möter. Men helt klart så borde priserna justeras för allsvenskan. Vilket de säkert görs när korten släpps.

Namn: Utflyttad
Skickat: 16:28 - ons 17 apr 2019
Resenärn> Blev ett "inte" fel där.
Ja, Västervik är inte direkt Brynäs, Färjestad....
Underhållningsvärde för mig är hockey av hög klass, knappast det jag sett på TV från HA denna säsong.
Men, jag förstår att man behöver pengarna och priserna är satt därefter.

Namn: Resenärn
Skickat: 16:23 - ons 17 apr 2019
Utflyttad, 
Behöver underhållningsvärdet egentligen vara så mycket sämre då? 

Och om det "inte undgått någon" så vet alla redan att vi åkt ur;)

Namn: Utflyttad
Skickat: 16:07 - ons 17 apr 2019
Går man in på säsongskort för 2019-2020 så är det samma pris (vad jag kan se) som i SHL. Förstår att man behöver pengar, men ......underhållningsvärdet??
Har svårt att förstå att man tycker att den sportsliga ledningen får godkänt, om inte det undgått någon så har vi faktiskt åkt ur.

Namn: AH
Skickat: 10:48 - ons 17 apr 2019
Personligen har jag inte varit så förtjust i Forsberg. Många ord har det blivit men har han gjort något som inte någon annan kunde gjort? Många i båset blev det också när han klev ner. Att han klev ner dit måste ha varit lite knepigt för dom andra 3. Dessutom bor han ju inte i Mora och hade ingen lust att flytta hit heller. Det är i alla fall min känsla!

Namn: Forslund
Skickat: 23:41 - tis 16 apr 2019
Jag tycker Forsberg gjorde ett bra jobb, men hans lön är väl för hög kostnad i HA. Den lär ju vara på motsvarande en hel kedja i HA.

Lågt odds på att Iversen blir sportchef om jag skulle tippa.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 22:52 - tis 16 apr 2019
Kvile87>
Han kanske menar att vi skulle kört ett lågbudgetlag eftersom vi ändå åkte ur.

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 22:29 - tis 16 apr 2019
Hakan: vad menar du nu? Förstärkningarna eller? Klart det var motiverat då, vi behövde förstärka. Kan inte vara efterklok nu. Förstår inte heller vad vår omsättning i SHL kontra ett lag i HA? Förmodligen en stor skillnad.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:21 - tis 16 apr 2019
Klubben måste ha bränt en hel del pengar under säsongen och frågan är om det har varit motiverat. Vad har omsättningen varit jämfört med ett lag HA? Vilken blir budgeten i förhållande till senaste säsongen?

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 20:48 - tis 16 apr 2019
Kurtan
Vice klubbdirektör ska det va, skrev lite fel.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 20:33 - tis 16 apr 2019
Nonne> Håller med till fullo. Vissa saker finns inget säkert svar på.

Vad beträffande tjänsten som Vice Klubbdirektör så kan vi ju hoppas på att det var en SHL-grej. Eller hade vi det redan under Collitons tid?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 20:31 - tis 16 apr 2019
Nonne. Vilken klubb har en vice klubb chef? Aldrig hört att det finns i någon SHL Klubb. Vad gör en sådan??


Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 20:26 - tis 16 apr 2019
Forsberg borta.
Ja sporten misslyckades ju i år och Forsberg är ytterst ansvarig.
Om han var rätt man på den positionen kan då inte jag svara på ?
Men en sportchef är ett måste i en förening som vill framåt.
En position jag inte förstår är "vice klubbchef", den måste man ju kunna undvara rätt så lätt?

Namn: Lars
Skickat: 18:53 - tis 16 apr 2019
Tråkigt att Forsberg lämnar men vi har väl inte råd längre

Namn: Ygg
Länk: https://hockeynews.se/articles/8376/
Skickat: 18:14 - tis 16 apr 2019
Forsberg lämnar...

Namn: G.
Skickat: 17:41 - lör 13 apr 2019
Jag tror inte att det finns så många vägar för ledningen att välja på, men självklart så måste allt förankras formellt innan några kontrakt kan börja skrivas.
Vi kommer antagligen aldrig att kunna göra samma satsningar i HA som ÖHC, Växjö, MIF, LIF osv har gjort. Det är bara att acceptera.
Nu måste organisationen slimmas och alla som står på klubbens lönelista måste ha som ambition att tillhöra hockeysveriges absoluta elit, allt från materialare till sportchef.
Just rollen som sportchef är naturligtvis extra viktig, här MÅSTE man helt enkelt tillhöra sverigetoppen och det gäller att maximera spelarkompetens i paritet till budget.
Vi fans och sponsorer måste också vara medvetna om vårat långsiktiga gemensamma ansvar för att ge ansvariga hyggliga förutsättningar att lyckas ta upp klubben i shl igen.

Namn: F MIK
Skickat: 16:07 - lör 13 apr 2019
Klart som fn att det pågår full aktivitet på kansliet, styrelsen. Men det är skitjobbigt att stå på sidan och inte höra en skit från klubben, släng ut lite åt oss fans, lite små teasers, vad som helst. Vi får inte tappa hoppet, tron, på vår hjärtas klubb. Utan oss ingen klubb, så ge oss något.
Sedan kan man konstatera att Örebro verkligen har varit på ett antal spelare under pågående säsong, givetvis har det påverkat prestationen, kom inte och säg annat.

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 21:27 - tor 11 apr 2019
Hakan: hur menar du nu? Behålla en spelare som vill spela på högsta nivå med pengar som inte finns? Realist kallas det.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:25 - tor 11 apr 2019
HakanOlsen>
Vet du vad Bailey kostar? Har vi råd?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:18 - tor 11 apr 2019
Inget bra uttalande av Forsberg, för skjutton var Inte defensiv. Se till att Bailey blir kvar om det är det som klubben vill. Att vara defensiv är något som är högst irriterande.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 20:53 - tor 11 apr 2019
Naiso
https://www.dt.se/artikel/hockeyallsvenskan/moras-sportchef-om-beskedet-som-bradskar-darfor-kan-han-inte-sajna-spelare-vore-ytterst-dumt-av-mig

Namn: naiso
Länk: https://sportbloggare.com/dragskott/moras-sportchef-han-blir-nog-alldeles-foer-dyr-foer-oss-men-vi-kan-ju-alltid-droemma?fbclid=IwAR2x5cSBV6tcR5mcb6hvTkeSuKAbLl6XWctp9t-O9EUkLytMVcrGo2BvORk
Skickat: 20:52 - tor 11 apr 2019
Där har jag förbrukat mina mejl :)
Det är väl den här som gick att läsa igår.
I mina ögon har det varit många underligheter i ledarskapet.
Vi står med byxorna nere.


Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 20:46 - tor 11 apr 2019
Naiso
Artikeln läste jag på dt.

Namn: naiso
Skickat: 20:40 - tor 11 apr 2019
Nonne> Var läser du intervjun med Forsberg?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:03 - tor 11 apr 2019
Det som sänkte MIK var att det inte fanns någon insikt om att det fanns en motståndare. Ödmjukhet brukar det nämnas som. Det är inte bra att utgå ifrån att man är bättre.

Namn: Utflyttad
Skickat: 17:59 - tor 11 apr 2019
Nonne>När jag läste artikeln i morse, så reagerade jag på samma saker. Ingen plan B verkar ha funnits och det innebär nu att värdefull tid förloras. Nu tror jag att det sker saker ändå, men att förlora ett kval verkar inte någon i MIK haft som ett alternativ.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 17:04 - tor 11 apr 2019
Nu har det gått strax en vecka sedan vi åkte ur SHL.
Blir mycket orolig när jag läser intervjun med Forsberg.
Ska vi lyckas få ihop ett lag till hösten så är det dax att börja agera.
Det är ju konstigt att det inte funnits en plan b om vi skulle åka ur.
Jag menar, vi har ju legat runt kvalplats hela säsongen.
Men det är väl som Barry sa hela tiden i sharp-corner innan kvalmatcherna.
Vi spelar bra, vi litar på vårt spel, bara att fortsätta som vi gör.
Mmmmmmm.
De gick ju bra.
Tidigare under säsongen så var det analyser om var vi skulle sätta press på motståndarna?
Det försvann helt under kvalet?
Det verkar inte ha funnits en tanke på att vi kunde trilla ur?

Namn: Andreas
Länk: https://www.moraik.se/artikel/in0oaju9l-33ni1/bli-medlem-i-mora-ik-for-nasta-sasong-redan-nu
Skickat: 13:32 - tis 09 apr 2019
Inget att vänta på bli medlem NU!!!!!!!!!

Namn: Kurt
Skickat: 11:34 - tis 09 apr 2019
Inte ifjol, utan nästa år.

Namn: Kurt
Skickat: 11:33 - tis 09 apr 2019
Forslund:

Du är redan ute och har bestämt vilka lag som blir sist i SHL ifjol? Ett par dagar efter att MIK (som så många tippat som säkra vinnare i kvalet) åkt ut så kanske man borde vara lite försiktig med profetior?

Du har tidigare kommit med: "Tror Timrå slår ut KHK." och "Timrå är ett bättre lag än lexand, och spelar som en grupp, lexands toppspelare får inte till det"

Så varför i hela friden skulle vi tro på dig nu?

Namn: PeO
Skickat: 10:33 - tis 09 apr 2019
Knogen: Vi ska jobba enligt dina mustiga riktlinjer :) Om vi gör som de andra idioterna klarar vi det inte, vi måste ha ett eget sätt. Men vi får inte rasa ihop om vi inte kan ta en plats i SHL decennievis och i händelse av degradering vara en given kandidat till att snabbt gå upp. Konkurrensen kommer bara bli hårdare. Det faller ifrån en del lag, SSK, Björklöven och andra är inte starka som förr men det tillkommer lag snabbare. För några år sedan var Karlskrona en skröna från en kvaldrabbning mot Mora på 70-talet, vi fnissade lite åt Växjö och BK Kenty var inget att bry sig om. Vi kommer ha nya starka klubbar runt oss hela tiden. Några av dom kommer vi inte rå på annat än med svartmagi. Vi ska jobba som om vi ska etablera oss men inte bli besvikna om det inte lyckas, inte ens efter 30 år av etableringsförsök!

Namn: Forslund
Skickat: 09:02 - tis 09 apr 2019
Oskarshamn och lexand i SHL, snacka om guldläge för Mora att komma tillbaka nästa år! Två öppna platser till SHL!

Satsa allt nu MIK på en stark trupp.

Ett litet förslag, varför inte samla in så att Faleijs Finest/MIK08 köper sargreklam nästa säsong?

Namn: Byggmästarn
Skickat: 22:19 - mån 08 apr 2019
Måtte gudarna ge dig rätt noll med tanke på min önskan att få behålla Gagne o Bailey! Ser dom som oerhört viktiga för kontinuiteten i truppen. Har redan blivit lite av kulturbärare i klubben o dessutom oerhört skickliga hockeyarbetare. Skulle nog också innebära att några andra som ev sneglar på andra klubbar tänker om o blir kvar i en nysatsning mot shl. Låt oss nu stötta klubben o Peter Hermodsson i nybygget. Vad det finns för slantar till detta lämnar jag med stort förtroende till klubbledningen. Ser redan fram emot nästa säsong o skulle vi kunna slåss om en kvalplats till shl så är nog varken drantarna eller Oskarshamn särskilt skrämmande att möta!

Namn: Knogen
Stad: Orsa
Skickat: 22:18 - mån 08 apr 2019
PeO>

Jag tror nog även att jag skulle kunna förlika mig vid det scenariot, med facit på hand. Däremot är jag inte förtjust i inställningen. Kalla mig naiv, men etablerar vi oss i SHL måste inställningen vara att hålla oss kvar där. Inte att vi en vacker dag nog åker ur. Det är mycket möjligt att vi - om vi går upp igen vilket jag hoppas och tror - åker ur igen, men jag är tämligen övertygad om att vi har bättre förutsättningar att klara oss kvar om vi har inställningen att just vara kvar och inte intala oss att ”Jaja, vi får väl se hur länge det håller den här gången”. Då är man rökt på förhand.

Har vi inte samma förutsättningar vad gäller sponsorer och publikunderlag som andra större klubbar i SHL? Okej, då kan det dra åt helvete! Vi hittar andra strängar att spela på! Andra vägar! Jobbar ännu hårdare! Jag vet att det finns vägar. Även för en - i sammanhanget - liten klubb som MIK. Det finns alltid vägar. Det gäller bara att hitta dem.

Namn: Ingenjörn
Skickat: 22:03 - mån 08 apr 2019
Känns som att det finns en chans som är nästa år. Med fallskärmen från SHL, plus att växande IKO är borta, AIK har precis gett upp sin satsning, så är det inte många lag att slåss mot.

Topplagen nästa år blir förmodligen Västerås (som är på uppgång och var ganska nära iår), Modo (som nu vuxit in i kostymen och börjat producera hockey, även om man var lite långt ifrån iår), Timrå (de var så kassa i år att jag inte tror att någon egentligen vill värva deras spelare; de får nog behålla en stomme och kan bli tuffa) och kanske KHK (Jag vet inte hur satsningen där är, och om kanske hockeyintresset i stan börjar dala, men jag tror inte de får ihop något superlag).

Om 2 år, utan SHL-fallskärm, så tror jag chansen är betydligt mycket mindre än nästa år. Om vi får behålla många spelare från detta laget så kan det gå att ta sig till kvalet.

Så de som säger slimma ner och satsa långsiktigt är helt fel ute. Det är NU det ska satsas.

Namn: Mace
Stad: Fjollträsk
Skickat: 21:53 - mån 08 apr 2019
Grattis Oskarshamn... Men nu gäller det att lassa upp samtliga resurser som kan tänkas, bättre läge än så här att studsa tillbaka till SHL finns inte!

Namn: Utflyttad
Skickat: 19:26 - mån 08 apr 2019
Bra av PH att göra ett avsnitt av Studio MIK även om man inte har så mycket konkret ännu, men ändå ett livstecken.
Jag tycker att målet måste vara att undvika negativt kval nästa år och skulle det bli playoff, så är det en bonus.
Jag kommer troligtvis att ändå ha två säsongsbiljetter nästa år som ren sponsring, även om det blir bara sporadiska besök i fortsättningen. Men, hänger på om man ser en röd tråd i det fortsatta arbetet framåt och att alla drar åt samma håll.
Jag kan ta att man åker ut i serie över 7 matcher eftersom då försvinner parametern "turen". Bara att konstatera att LIF gjorde det väldigt bra och ändå hantera den press de lever under. Jag blev inte överraskad över att det slutade så här eftersom matcherna mot Timrå gav en indikation.

Namn: Byggmästarn
Skickat: 16:25 - mån 08 apr 2019
Håller med dig PeO. Som Morasupporter sen 60-talet har jag varit med om både ned och uppgång. Åren mellan 2004 o 2008 var jag ganska övertygad om skulle bli dom sista i mitt liv i högsta serien. Därför jätteglad för dom två åren vi fick nu även om det svider som f-n att vi inte fick/tog en bättre chans att etablera oss i shl o få ta del av dom stora tv-pengarna. Nu börjar resan igen med, förhoppningsvis, många segrar i hockeyallsvenskan o möjligheter att göra om resan till shl. Mora ik:s kultur o Hermodsson fantastiska hjärta kommer återigen att bära långt! Skulle gärna se Collitons parhäst mitell som huvudtränare, o att vi försöker behålla stora morahjärtan i truppen. Hilmer, masuhr, skogs m.fl ej så dyra spelare. Skulle vi ha råd behålla Gagne o Bailey vore ingen gladare än jag då dom ofta visat stort hjärta!

Namn: PeO
Skickat: 09:01 - mån 08 apr 2019
AH: En av flera bra saker du skriver är den om insikten om vår kapacitet, rimligheten i mål. Vi kan inte på några som helst sätt etablera oss i SHL om betydelsen är att inte dratta ur serien under överskådlig tid. Omöjligt. Alla små klubbar åker ur och ibland de större. Att vara ett topplag i allsvenskan som ibland sticker upp några säsonger i SHL och bjuder fansen på ett sjuhelvetes till party är fullt tillräckligt för mig, låt vara att ett sådant ishockeyparty bara blir vart tionde år. Och har vi full medvind i seglen kan vi till och med ta en slutspelsplats även om det mer sannolikt handlar om att försöka att inte bli sist.

Namn: MIKare
Skickat: 08:38 - mån 08 apr 2019
Och ni som är medlemmar kom ihåg att det går ut 30/4 så 1/5 är det bara att förnya medlemskapet.

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/klubben/bli-medlem-i-mora-ik
Stad: Täby
Skickat: 22:31 - sön 07 apr 2019
På Facebook har det startats en kampanj att bli medlem i Mora IK. Ni som inte är det redan, klicka på länken. Stödja klubben ekonomiskt och deltaga på årsmöten, medlemsmöten och medlemsfester. Ett lätt beslut, eller hur?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 18:18 - sön 07 apr 2019
Jag har sagt upp MT och betalar från samma till MIK i någon form.
Borde finnas 100 privat som satsar 10000 kr och 10 företag som satsar 100000 kr.

Och det nu då revanschlusten är stor. Med 2 mkr kanske Rowe o ABBOT kan köpas kvar eller göra det dyrare för LIF.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 14:24 - sön 07 apr 2019
Forslund & Naiso>
Hockeyallsvenskan gillar inte förslaget då bara ett lag kan gå upp.
Jag skulle vilja ha 20 lag i SHL med två grupper, där man möter lagen i sin egen grupp fyra gånger och i den andra gruppen två gånger. Totalt blir det då 56 matcher. Nedflyttning sista lag i varje grupp och kval för näst sista.

Namn: naiso
Skickat: 13:29 - sön 07 apr 2019
Tack!
*Det slutgiltiga beslutet ska fattas den 15 juni på förbundsmötet.
*Förändringarna kan tidigast genomföras säsongen 2020/2021.

Namn: Forslund
Skickat: 12:29 - sön 07 apr 2019
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/qn9EKE/shl-staller-sig-bakom-serieutredningen

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/p6oQp6/hockeyallsvenskans-svar-pa-serieutredningen

Namn: naiso
Skickat: 11:57 - sön 07 apr 2019
Många kloka ord idag.
Finns det något bestämt än om direkt upp och ner flytt.
Kvalserie?

Namn: AH
Skickat: 10:45 - sön 07 apr 2019
Kul så länge det varade. Det är mycket mycket svårt att etablera sig i SHL och det kommer att visa sig i fortsättningen också. Det är väl egentligen bara Växjö och Örebro som klarat det och anledningen är ju givetvis stora finansiärer och att det är större städer. Leksand har Ejendal men inte ens det har räckt för att hålla sig etablerad hittills. Vi får nog fortsätta vara ett lag som tillsammans med några andra åka upp och ner med jämna mellanrum. Och! Det är fan inte dåligt när man tänker efter! Men! Nu blir det först ett arbete med att etablera sig som ett bra HAS lag. I det måste det ingå att satsa mer på hockeygymnasiet, juniorlagen och att utveckla dessa spelare. Man behöver också satsa på att fram spelare från orten med omnejd för visst är det väl kul att se ”grannens grabb” göra bra ifrån sig på isen. Ett steg i taget är vad som gäller nu. Rätt man/kvinna på rätt plats, försök hålla kvar några viktiga spelare som redan nämnts i annat inlägg. Sikta på att hålla sig kvar med tillräckligt stor marginal för att ha råd att aklimatisera unga spelare. Engagera intresserade människor att vara med på resan. I min värld har man inte orkat med det långsiktiga när man under två år bara kämpat för att hålla sin SHL plats. Därför måste man börja om. Hermodsson bör sitta vid ratten denna resa. Det är mina funderingar.

Namn: Utflyttad
Skickat: 14:37 - lör 06 apr 2019
Jag har fullt förtroende för PH och han är en viktig kugge för att bygga ifrån grunden igen.

Namn: naiso
Länk: https://hockeynews.se/articles/8132/?fbclid=IwAR0pGEHl2j_NshmZXlLYp2CqCDz_fNW-cwKnj5_DbTiIw1jqsHwV04jk8tM
Skickat: 11:56 - lör 06 apr 2019
Hermodssons syn på det hela, iof direkt efter förlusten
Slutorden till ledsna spelarna.
Tänk såhär, det är Hermodssons fel, sa jag till dem. Då frågade de hur jag tänkte, och jag svarade att jag inte fick ihop båset på det sättet som gjorde er trygga. Jag vet vad det betyder att ha en bra ledare.

Namn: PeO
Skickat: 23:05 - fre 05 apr 2019
Peka inte ut fel och syndabockar i kväll. Det finns gott om tid hela våren för att prata om alla fel. Mora IK finns kvar. Till hösten blir det nya matcher i Smidjegrav. Jag kommer vara där. Ni också! I bilen på väg hem tänkte jag på när vi stod utanför arenan och ropade ut Jeremy. Vi jublade och grät och skålade. Det tänker jag på i kväll. Alla missade chanser, taktiska misstag, dåliga byten tänker jag inte låta ta energi och tid. Det funkade inte och nu är platsen inte längre våran. Det är så livet kan vara. Vi ses till hösten moringar!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:57 - fre 05 apr 2019
Skönt för kommunen, ingen ny arena behöver byggas!

Namn: Byggmästarn
Skickat: 10:13 - ons 27 mar 2019
Läste tidigare någonstans att det inte blir några bonusar till spelarna vid kvalvinst i år. Nån som vet om det stämmer? Har klubben inte "råd" i år eller har man lagt sköna slantar i nyskrivna kontrakt med nyckelspelare till nästa säsong?! Kanske en strategi man bedömer vara bättre. Dags nu för Matt Bailey o alla andra att kliva fram o visa stort hjärta i matchserien, skills o hjärta kommer avgöra till vår fördel. 3-1 hemma i morgon!

Namn: Nisse
Skickat: 19:41 - tis 26 mar 2019
F MIK: Exakt så!

Namn: F MIK
Skickat: 19:35 - tis 26 mar 2019
DT hit och DT dit, det man skall fråga sig är väl snarare vem fn inom MORA IK läcker detta till tidningen. Skulle tro att det är en inre krets som vetat detta och där tycker jag man skall leta efter en med lojalitetsbrister. Eller???

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:22 - tis 26 mar 2019
Adm-vad hände med mina inlägg? Tycker inte jag gick över gränsen, Aftonbladet går över gränsen och att MIKs går ut med korrekt information är inte för mycket begärt. Forsbergs förtydligande nedan bör DT och AB publicera om de är vettiga. Att Mats L. grät av informationen är helt galet, han måste ha diskuterat detta med ledningen.


Namn: Steff
Skickat: 18:15 - tis 26 mar 2019
Vi har haft ett sista datum i kontraktet för att bestämma om vi vill fortsätta med Mats även nästa säsong eller om vi inte vill göra det. Detta är en del i den utvärdering vi gör med alla ledare efter säsongens slut. Nu låg detta datum oturligt nog mitt i brinnande kval vilket gjorde att vi var tvungna att flytta fram datumet och på så sätt var vi tvungna att inte förlänga avtalet just nu. Vi kommer som sagt var att ha utvärderingen efter kvalet och Mats är i allra högsta grad fortfarande aktuell som tränare. Vi är nöjda med det Mats har presterat. Hade vi inte varit det hade vi gjort förändringar tidigare, förklarar Anders Forsberg.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:02 - tis 26 mar 2019
Varför går DT ut med en spekulation just nu? Har det något samband med kommande matcher? Tidningen borde bojkottas.

Namn: Lass
Skickat: 17:56 - tis 26 mar 2019
Kan det vara förberedelse ifall man skulle åka ur? Att man då inte skulle anse sig att ha råd med Lusth och därför väljer att bryta bara utifall att? Men att om man blir kvar i SHL kan förhandla fram ett nytt kontrakt.

Namn: latoba
Skickat: 17:29 - tis 26 mar 2019
Jag det var väl för skönt. Hoppas verkligen att Lusth blir kvar. En bättre tränare efter Colliton är nog svårt att hitta.

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 17:05 - tis 26 mar 2019
Ska man tolka artikeln av Sportbladet som att Mora tackat för den här tiden"?

Lusth: – Nej, fan heller. Mora säger upp optionsåret i mitt 1+1-kontrakt och sen ska det omförhandlas. Kontraktet går ut på torsdag och ett beslut var tvunget att tas.

Namn: latoba
Skickat: 16:59 - tis 26 mar 2019
Är det sant att MIK bryter kontraktet med Mats Lusth?

Namn: AH
Skickat: 11:41 - tis 26 mar 2019
Stängningen är bara ett led i att man inte lämnar något till slumpen! Man tar verkligen detta på allvar och inget ska få störa en perfekt uppladdning!

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 07:25 - tis 26 mar 2019
Jonte> att det dröjt beror säkert på att det inte var klart vilket lag det gällde. Nu blev det en förening ingen litar på alls. Just därför!!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 20:42 - mån 25 mar 2019
Kurtan> Ja snarare förvånande att man inte gjort det tidigare.

Lite trist för hängivna supportrar som bor på lämpligt avstånd från Smidjegrav. Men skulle bli svårt att ha "dörrvakt" som väljer vilka som får/inte får titta på träningar osv.

Nu hoppas vi laget är ordentligt förberedda för match på torsdag. Hoppas de kan hålla matchtempo på de sista träningarna nu och visa var skåpet står, för här ska det stå kvar.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 17:49 - mån 25 mar 2019
Helt rätt att stänga arenan för alla. Kan finnas spioner eller smyger ksingar.

Namn: Steff
Skickat: 18:57 - sön 17 mar 2019
Lass: J20 går i första hand..... Därav detta, förresten hade dom bästa laget (inkl J20 spelarna) å torskade borta i Torsdags å sämre lag i Lördags då man vann.... Är det inte viktigare å hålla sig kvar i högsta serien i J20 än att spela SM - Slutspel med J18? J20 var i Skellefteå igår å spelade match å då hade dom fortfarande chansen att undvika kval

Namn: Lass
Skickat: 18:12 - sön 17 mar 2019
Jag förstår inte varför man lånade ut spelare från J18 när man är i slutspel? J20 hade förvisso en hårsmåns möjlighet att undvika kvalet i sista omgången med en storseger och om andra resultat gick in, men eftersom Brynäs ändå vann sin match så hade det inte hjälpt hur många mål man än gjort. Dessutom blev det torsk mot jumbon.

Hade gärna sett att J18 fick chansen att gå vidare i serien, det laget har gjort en del bra matcher i år och synd att man ryker mot ett lag som Timrå.

I övrigt gläder jag mig över att AIK kvitterar till 2-2 i matchserien. Undviker gärna dem i kvalet, jag tror det är det bästa allsvenska laget. IKO, BIK, VIK eller LIF hade varit en lättare serie. Undviker också gärna LIF, men det kan ju lösa sig i playoffet.

Namn: F MIK
Skickat: 17:02 - sön 17 mar 2019
Putte: Idag var det inte så imponerande. Nog skulle J18 haft sina spelare och inte låna ut dom till J20. Synd om J18 kan jag tycka

Namn: Putte
Länk: https://svenskhockey.play.livearena.com/Live/ece3c490536c4b5f88213549d1f11a8d
Skickat: 17:05 - lör 16 mar 2019
I J18-slutspelet så imponerar Mora i första perioden idag trots att stjärnorna i det laget spelar med j20 idag.

Namn: Wad
Skickat: 21:43 - tor 14 mar 2019
Ja det hade varit kanon om klapparna kan förbjudas. Hade varit extra snyggt om Mora förbjöd dem pga miljöskäl. Det hade varit uppskattat av sponsorer och övriga

Visar inlägg: 1-100 av 5812 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Next