Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: MIK:are
Skickat: 18:29 - lör 10 nov 2018
Kul att se Lill Eric tillbaka i klubben som tränare på ungdomssidan. Vaket av klubben att plocka in en sådan tillgång.

Namn: Godmode
Skickat: 21:16 - tor 01 nov 2018
Efter uppehållet reser vi oss.

Namn: Joakim
Stad: Mora
Skickat: 21:16 - tis 30 okt 2018
Nån som hört nåt om statusen på Engstrand?

Namn: Putte
Länk: https://www.svenskafans.com/hockeyzon/ar-victor-soderstrom-en-slump-594320.aspx
Skickat: 17:08 - sön 28 okt 2018
Här är en krönika som man lika gärna hade kunnat satt på MIK. För 5-6 år sen släppte man fram spelare som Wikstrand, Ekholm och Bengtsson och gav dem rikligt med speltid. Sedan dess har våra juniorer mestadels fått chansen i brunkarkedjor eller varit extrabackar.

Namn: Noll
Skickat: 22:36 - fre 19 okt 2018
Hästen sant. Lider med Goumas men tror han skulle Gått till ett lag som inte har Lika stora krav på sig som löven har. Ssk skulle nog passat han bättre .men tror du fortfarande på Petti?

Namn: Hästen
Skickat: 14:28 - fre 19 okt 2018
Vill minnas att jag fick svidande kritik när jag sa att Goumas inte höll måttet. Nu sitter han poänglös med Björklöven och blir petad till extraforward inför dagens match. Önskar såklart Kevin all lycka, men ibland så är det bra att lämna nostalgikänslor vid beslut om kontrakt.

Namn: Ola
Stad: Järvastaden
Skickat: 12:40 - fre 19 okt 2018
JE>
DTs rubriksättare lyckas blanda äpplen och päron när han eller hon jämför Mora IK med ishallar.

Namn: JE
Länk: http://www.dt.se/logga-in/trots-arenadispens-for-andra-aret-i-rad-mora-ik-battre-an-hovet-scandinavium-och-gavlerinken-vi-ar-jattestolta
Stad: Sollerön
Skickat: 08:54 - fre 19 okt 2018
Klockren analys av Hermodsson. Stämmer dessutom siffrorna som redovisas att Mora omsätter ca 10 kr/per persson mot Växjös 150 kr/per persson och match i kringförsäljning så är det verkligen uppseenedeväckande stora skillnader. Är det 4000+ i publik så lämnar jag sällan min plats som det är nu. ett himla knölande för att ta sig till korven och kaffet.

Namn: mGudibrallan
Stad: 127.0.0.1
Skickat: 10:32 - mån 15 okt 2018
Jag tyckte att (skämt-)förslaget med att montera 500 sittplatser i taket var oerhört kreativt, plus att det påvisar absurditeten i SHL's arenakrav.

Jag skulle direkt köpa en säsongsplats för en sådan stol.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 10:28 - mån 15 okt 2018
JE>
Precis. Så det behövs byggas ut med 500 sittplatser. Och det blir fyra eller fem rader ovanför sektionerna A, B, C och D om man bygger på den sidan.

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 10:01 - mån 15 okt 2018
Ola: Ah just det fel av mig. Problemet kvarstår ju dock då med att tar vi bort ståplats och ersätter med sittplats så minskar antalet totala platser.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 09:38 - mån 15 okt 2018
JE>
Hovet och Scandinavium har väl inga ståplatser. Man står på sittplats. Kravet är 5000 åskådarplatser därav minst 3500 sittplatser. Men man måste inte ha 1500 ståplatser.

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 09:25 - mån 15 okt 2018
AndersW: om jag inte missminner mig helt så är det krav på minst 1000 ståplatser också så då saknar vi ståplatser istället om vi gör de ändringarna. Förövrigt så måste vi ju ha en överdimensionerad bortaståsektion som det är nu. Leder ju dessutom till att vi har svårt att få utsålt pga få bortsupportrar.

Namn: Konny
Skickat: 09:13 - mån 15 okt 2018
Anders W>
Bra. Men du skriver att inget hindrar att vi sätter in stolar på bortastå. Är det verkligen så? Utan att ha facit skulle jag tro att SHL-reglerna inte går med på detta.
Hur som helst: spåna olika idéer är bra. Så ingen diss från min sida, bara en fundering ;-)

Namn: AndersW
Stad: Mora
Skickat: 08:14 - mån 15 okt 2018
I avvaktan på en multi-arena, måste det vara tillåtet att spåna i olika ideér för att svara upp mot Licensnämndens krav.
1.)På bortastå finns i 9 av 10 matcher 10-15 bortasupporters, som har 4-500 platser reserverade,samtidigt som vi saknar sittplatser.
- Det är inget som hindrar att vi sätter in stolar där. Vill dom stå så får dom väl det.
- Samma sak med övre delen av hemmastå ,som brukar vara glest befolkat.
- Ovanpå dessa sektioner byggs ett "balkongplan", med skyddsräcke i plexiglas. Inte som i Timrå, där man spärrar i bortasupporters i en ap-bur.
- Vi kommer i 9 matcher av 10 inte att behöva dessa extra sittplatser, eftersom det verkliga behovet är max 4500, då hälften av hockeyentusiaster i Älvdalen,Orsa och Våmhus av någon oförklarlig anledning har ett annat favoritlag.Hoppas på fler förslag, eftersom vi även nästa säsong kommer att spela i Jalas Arena.

Namn: Godmode
Skickat: 15:49 - sön 14 okt 2018
Jag tycker det är tydligt att AF är en riktigt bra sportchef, Daloga,Keränen och tillslut is i magen och landar Abbot och fått ihop ett bra tränarteam som lyft spelet och flera spelare från förra året och bättre tror jag det kommer bli.

Namn: Utflyttad
Skickat: 15:32 - sön 14 okt 2018
Kurtan> Den stora skillnaden från förra året att vi har nyförvärv som verkligen lyfter laget! En av AFs grundpelare vara väl att alla befintliga spelare skulle ta ett steg till och där finns det väl lite att jobba på. Haga, Amnér definitivt bra utveckling!
Jag vill avvakta lite till innan jag utvärderar ledningens jobb. Men, ser dock lovande ut.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 14:10 - sön 14 okt 2018
Dags att vi sportchefen ett erkännande.
Varit mycket klagande.

Tycker vi känns bra mycket stabilare än förra året och värvningar so fat lyckade!

Namn: Jonas Dahl Spiris
Länk: https://www.orsasajten.se/nyheter/de-har-kort-mora-iks-krigare-flera-varv-runt-jorden/
Skickat: 17:59 - sön 07 okt 2018
Läsvärd artikel om våra busschafförer:)

Namn: Perkus
Länk: https://www.expressen.se/sport/var-varldens-baste-da-korde-han-ihjal-sig/
Skickat: 14:54 - fre 05 okt 2018
Reportage om "Strimma"

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:33 - sön 30 sep 2018
Putte>
Skulle tro att det är samma regler. Men det var ju bara ett Matchpenalty. Och det drabbade inte oss.

Namn: Putte
Skickat: 16:15 - sön 30 sep 2018
J20 vann roligt nog idag igen och gjorde som a-laget och spöade Brynäs efter ordinarie tid. Imponerande med tanke på att man bara hade 3 femmor för dagen.

J18 hade en tyngre kväll när de förlorade hemma mot BIK Karlskoga och matchen verkar ha avslutats med ett riktigt rallarslagsmål då det var väldigt många utvisningar i slutsekunderna.
Är det samma avstängningsregler som för a-lag?

Namn: PerkanF
Skickat: 13:25 - lör 29 sep 2018
Dom måste ut ut landet före 24:00. Och dom flög till Finland efter djurgårdsmatchen. Kanske släppte man dom tidigare för att vi låg under med 4-0 eller så mådde dom illa. De får vi nog aldrig vet.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 10:18 - lör 29 sep 2018
Kan någon exakt regelverk kring utlandsboendet. Är det t ex inte tillåtet att ens övernatta en gång i Sverige under perioden?

Namn: Putte
Skickat: 22:19 - ons 26 sep 2018
Skellefteå är ett av de lag som är flitigast på att ta upp egna spelare och det är delvis det som har gjort att de har etablerat sig som topplag tillsammans med att värva ett antal dyra jättebra spetsspelare.

Varje år har Skellefteå en juniorkedja som är ordinarie samt ett par backar som får speltid.
Det är inte svårt att värva nya lovande spelare och motivera de att träna hårt om de vet att möjligheterna till speltid är goda om man tränar hårt och gör det bra i juniorlagen.

I Mora är det sällsynt att man lyfter fram spelare numera oavsett hur bra man spelar i juniorlaget. Kanske kan man få ett par ströbyten som extraforward eller vara sjundeback om det är kris.
Jag hoppades att det var ändring på detta nu när Forsberg dök upp och Adam Edström fick starta mot Leksand på försäsongen och gjorde det med den äran. Bästa spelare i laget under den matchen.
Efter detta så var han petad under försäsongen med undantag för matchen mot Björklöven där han gjorde ett 10-tal byten och fixade två PP.
Andra spelare har fått otaliga chanser under både förra och denna säsong utan att ha behövt bevisa någonting.
Jag hade som förälder tänkt efter en extra gång innan jag rekommenderade Mora som gymnasieort om jag hade haft en hockeygrabb.
På rak arm kan jag komma på att t.ex. Mora-killar som John Persson, Isak Wallin och Jakob Stenqvist försvunnit innan gymnasiet. Juniorlandslagsmän som Alexander Anderberg och Albin Hernod lämnade Mora under gymnasietiden. Rasmus Sirugo som gjorde mycket poäng i fjol gick till MIF.
Varför vet jag inte men jag skulle gärna veta mer om hur de resonerat.

Att Mora inte har råd att spela juniorer är ett påstående jag hör ofta.
Det Mora som gick upp var ett lag med många unga spelare som utvecklades för varje match och exploderade under slutet av säsongen. Våran bästa poängplockare förra säsongen var våran yngsta ordinarie spelare.
De två lag som slutade sist i SHL var de två lag som använde minst antal juniorer. Rögle lyfte när man petade veteraner och kallade hem unga spelare från lån. Växjö spelade unga spelare som Persson och Pettersson från början av säsongen och fick en succésäsong.
Djurgården var ett annat succélag som hade en juniorkedja.
Timrå som satsat på unga killar i flera år fick utdelning och gick upp.
Leksand var länge bästa lag i HA men värvade in gamla tyskar som petade deras unga killar och spelet kom av sig.

Årets mest överraskande start kommer från Linköping som startade säsongen med en andrakedja som består av bl.a. Lycksell och Södergran båda 19 år. Succé.
Även Karlström och Pasic är två spännande spelare som får speltid.

Det räcker självklart inte med att vara ung för att få chansen. Men jag tror Mora borde våga att lyfta fram de bästa från J20 och ge dem en riktig chans(mer än några byten per match) om vi ska kunna växa som förening och göra som Skellefteå har gjort istället för att hoppas att vi ska kunna fynda på marknaden varje säsong.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:15 - ons 26 sep 2018
Hästen- Det är Adam Thilanders ord. Hur har det fungerat för Skellefteås juniorhockey? Har inte koll på detta.

Namn: Hästen
Skickat: 17:43 - ons 26 sep 2018
Hakan: Jag har alltid fått känslan att träna hårt, men fel, kan vara förödande för en hockeykarriär. Träna hårt är en sak, men det behöver inte alltid innebära framgång. Syftet med STAC-processen är att det ska bli just rätt träning, och inte enbart "hård" träning.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:09 - ons 26 sep 2018
Har läste en intervju med Adam Thilander som numera spelar i Almtuna efter 2 år i OHL. Tidigare spelade han juniorhockey i Skellefteå. Det intressanta var att juniorerna tränade brutalt hårt minst lika mycket som de i A-laget. A-lagstränarna kom ner till juniorernas träning och gällde att vara förberedda när de fick chansen i SHL. Det verkar vara en speciell inställning, nu skall vi köra max. Thilander har fått en mycket god hockeyskolning.

Namn: klubb
Skickat: 14:22 - tis 25 sep 2018
Noll:Det var visst mycket skriveri i media ang Mora hockeygymnasium för 3-4 år sedan. Rejält missnöje!

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 10:28 - tis 25 sep 2018
Coffey: Så vitt jag har förstått så finns det en ekonomisk aspekt på det hela också med tillgång till fri utrustning och så vitt jag hört även nån slags ekonomisk ersättning för de bättre J20-spelarna. Att hitta guldkornen kräver nog ett stort arbete då man snarare måste intervjua spelare om hur de ser på träning, kost osv snarare än att kolla på prestation på is och i tester. Är man i 15-16 års åldern så kan man ha haft mycket gratis med talang men har man inte rätt inställning till sin träning så blir man inte en duktig spelare i vuxen ålder. Det "enda" sättet att lösa J20 problematiken är nog att stoppa in mera pengar och på rätt ställen. Pengar som jag antar Mora IK prioriterar på annat.

Namn: Coffey75
Skickat: 10:20 - tis 25 sep 2018
Ok! Ber om ursäkt för ett långt inlägg, men jag gick igång på detta!

När vi pratar om vart spelare söker sig till HG så tror jag det inte spelar någon roll på vilken nivå Seniorlaget håller till (förutom för kriterium som finns för att få ha ett HG då). Killarna (och föräldrarna) söker sig till de hockeygymnasium där de enligt dem själva ges bäst förutsättningar till att utvecklas som hockeyspelare. Detta innefattar enlig mig två avgörande aspekter:
Först handlar det nog om allt från trygghet runt boende, mat, skola, träningsfaciliteter i form av isytor gym, m.m. Där saknar Mora i alla fall en extra isyta...
Sedan tror jag att tidigare resultat för både J18 och J20 har en väldigt betydande roll. Killarna vill i första hand få möjlighet att spela i ett lag som spelar på högsta nivå, dvs kontinuerligt spelar till sig en plats i Superelit Topp 10 alternativt placerar sig 1-6 i fortsättningsserien. Att komma till laget som ständigt kvalar sig kvar är, och kommer aldrig vara högst på önskelistan.


Hur ska man då göra?
En extra isyta dvs en träningshall är ett måste. Ett välutrustat, snyggt och lätt tillgängligt gym är också viktigt.
Ungdomslagen i Mora måste få bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. Detta via kompetenta utbildade ledare (ja det kostar nog en del), rätt möjlighet till bra istider och rätt fysisk uppbyggnad utefter kroppens utvecklingsnivåer. Allt detta balanserat med massor av glädje och passion för ishockey. Dessa ska sedan utgöra grunden i HG. Målet måste vara minst 5-10st egna killar i HG.

Sedan gäller det att vara smart och försöka scouta spelares personliga passion och inställning till träning. Vi måste hitta de där oslipade diamanterna som nödvändigtvis inte är utmärkande i TV-pucken, men som via målinriktad inställning och hängivelse till rätt och hård träning kommer utvecklas enormt i 16-19 års ålder. Detta är nog lättare sagt än gjort då till och med NHL scouterna går ut och säger att det är otroligt svårt att bedöma en 15-åring utifrån vad den presterar där och då, även för ett tränat öga.
Utifrån dessa förutsättningar är Forsberg rätt person för Mora då han vet vilka träningskrav och modeller som sattes i SAIK när de byggde upp juniorverksamheten där. Det gäller att satsa på killar som är villiga på att lägga ner ett hårt, mål fokuserat jobb utan gnäll, för att skapa sig chansen att lyckas.
De är min teori på "How to make Mora J18-J20 great again"

Vad är din tanke?

Tack för ordet!

Namn: Noll
Skickat: 23:28 - mån 24 sep 2018
Jag var helt säker på att när vi tog klivit upp så skulle vi lätt kunna locka till oss bra spelare till HG . Men tydligen så väljer dom bättre spelarna fortfarande andra klubbars HG trots att dom lirar i HA.
eller sitter det några andra o bestämmer vilka som ska hit el gör HG det?

Namn: Örebro
Skickat: 13:54 - mån 24 sep 2018
Problemet med J20 är ju att vi inte kan locka dit några spelare av bättre kaliber. Mora som stad lockar inte och inte heller situationen där Mora måste satsa på bästa laget varje match för att hålla sig kvar. I ett redan litet upptagningsområde kan man heller inte fylla på med spelare som spelat länge i klubben utan där man måste förlita sig på de 12-14 spelare som kommer till Niu varje år.

Namn: Isak
Skickat: 10:45 - mån 24 sep 2018
2010/11 var det senaste året MIK lyckades undvika negativt playoff i J20. Det året avgjordes fortsättningsserien i en delad nord- og sydserie och istället för att komma sist så kom MIK näst sist före Löven och slapp kvalet. Sedan dess har det blivit ständigt kval.

När juniorer som vill uppåt i karriären väljer hockeyakademi så lyser väl heller inte denna speciellt starkt på himlen i och med den ständiga prenumerationen på en bottenplats bland Sveriges Superelitlag. Jag tror det har att göra med mycket mer än hur mycket man satsar i budget.

Mycket startar nog redan på J18-nivå. Även där ligger MIK ganska långt bakom övriga stora föreningar. Av de sex senaste säsongerna har man missat J18 Allsvenskan 5 gånger, och endast en gång (13/14) lyckades man kravla sig över strecket och ta den sista platsen.


Namn: AH
Skickat: 10:26 - mån 24 sep 2018
Tycker kanske att "sjukt jävla värdelösa" är ett dumt ord att använda. Spelarna och tränarna i laget gör vad dom kan med givna förutsättningarna. Det hela handlar om hur mycket klubbledningen satsar på juniorlaget. Vad jag förstått så värvas inga bra spelare, man betalar inget för spelare, det kostar att spela junior- och ungdomshockey i Mora vilket naturligtvis får konsekvensen att föräldrar väljer andra alternativ. Om denna bild är sann stämmer den ju hittills ganska dåligt in på Forsbergs vision om långsiktighet. Det skulle vara intressant att se MIK´s budget för juniorlaget i förhållande till de andra SHL-lagen och LIF, Modo.

Namn: Joakim
Stad: Mora
Skickat: 20:58 - sön 23 sep 2018
Jag blir ledsen på riktigt när jag år ut och år in får se vårat J20 vara så sjukt jävla värdelösa. Ursäkta att jag uttrycker mej så. Men det är bara sanningen. Sist I år igen. Bara en poäng på sex matcher, 37 insläppta mål och -19. Varför? Hela sanningen kan inte vara att vi inte haft råd eller att dom bra spelarna går till andra klubba för att dom är högre upp I systemet. Titta på ssk, Vik, rbk, modo, lif. Också små ställen 4/5 nämnda spelar I allsvenskan. Varför kan inte vi få till ett bra J20? Känslan är att om vi haft modos eller djurgårdens lag så hade vi I alla fall varit toksist. Eller är det så att vi bara får det sämsta spelar material et I superelit? Är dom inte utvecklingsbara som lag eller är det bara en sock individualister vi fått? Varje år?

Namn: Utflyttad
Skickat: 15:42 - sön 23 sep 2018
Vad är det som händer med J-20? Idag 1-9 i baken.

Namn: Th1
Skickat: 06:36 - sön 16 sep 2018
Introt var ok, ni som klagar. Tänk att det är många som lagt ned tid ideellt.
Med lite enkla medel kan man få detta bra, tex den som läste laguppställning. Det var riktigt sömnigt.
När klacken äntligen kom i samklang med introt och sjöng det är vi som är dalarna gick speakern in och börja prata. Allt kom av sig och blev tyst.
Sedan tror jag inte rök eller elden fungerade när spelarna entréer isen.
Blir nog mycket bättre nästa match när alla fått lite erfarenhet!

Namn: Steff
Skickat: 22:56 - lör 15 sep 2018
DE: Klubben vet om det.. blir ändring till nästa match... klubben har fått mycket klagomål över det med all rätt

Namn: DE
Stad: Blge
Skickat: 22:36 - lör 15 sep 2018
Människan som läste nattsaga (laguppställningen) innan matchen får ju snäppa upp sig ordentligt alt. bytas ut. Vi i publiken som var laddade blev trötta och dom som redan var trötta somnade...

Namn: landslaget
Skickat: 21:46 - lör 15 sep 2018
Introt kunde ha varit hundra klasser bättre! Det slutade när man trodde det skulle börja på allvar

Namn: perka
Skickat: 21:44 - lör 15 sep 2018
När jag kom hem och tittade på Cmore så höjde man Luleås arr til skyarna.
Varför har MIK anlitat en begravningsbyrå??

Namn: Poudi
Skickat: 21:32 - lör 15 sep 2018
Håller med angående introt. Riktigt uselt. Dåligt ljud, fel låtval (svårt att klappa med i) och tam speaker som drar MIKs lineup. Ingenting publiken går igång på om man säger så.

Vidare så tror jag på Johnston. Riktigt bra nyförvärv enligt mig som inte riktigt passade in Luleås tänk förra året

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 20:51 - lör 15 sep 2018
Herregud vilket intro...där lär dom ändra fort som ögat om man ska få fart på publiken från start.
Rösten till spelarpresentationen gjorde att man trodde det var de spelare som dött under året som lästes upp sen måste det ju ha blivit nått fel på tekniken med dalahästarna, det syntes ju inget utan lät bara jätteilla. När det gäller själva matchen så kändes det som Mora var snäppet sämre över hela planen och var aldrig riktigt nära. Man får hoppas att det var en tillfällighet eller att Örebro är ett framtida topplag.

Namn: AH
Skickat: 10:17 - lör 15 sep 2018
Det är bara att känna sig blåst då????. Fan vad upprörda vi var på jobbet i går och hela kvällen med dom vi var hos????

Namn: Emmet
Stad: Högdarn
Skickat: 09:06 - lör 15 sep 2018
AH:
Du behöver inte känna dig ensam iallafall, jag och en kompis diskuterade det här ganska upprört en stund innan någon av oss kom på tanken att kolla på videon :)

Namn: PerkanF
Skickat: 08:32 - lör 15 sep 2018
AH. Titta på videon. De handlar om presentation av nya maskoten.

Namn: Th1
Skickat: 08:32 - lör 15 sep 2018
AH
Kolla filmen, det är bara humor. En riktigt kul grej där Peter bjuder på sig själv och visar sina talanger som skådespelare

Namn: AH
Skickat: 08:30 - lör 15 sep 2018
Vad är det som händer på kanslit? Står på hemsidan att man gjort sig av med någon som inte fungerat så nu ska allt bli jättebra. Även om man gjort så är min absoluta uppfattning att Hermodsson inte ska ut med det på det sättet. Mora är litet och snart vet alla vem det gäller. Sånt håller man internt tycker jag.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 12:42 - tis 11 sep 2018
Lassie-det är väldigt diffust och oklart hur detta med hur summorna och vilka belopp som fördelas mellan klubbarna. Vad ingår i motprestationerna? Vad jag kan utläsa av ditt svar verkar det som
klubbarna får olika belopp sins i mellan. Risk för ekonomiska orättvisor. Det vore tacksamt med lite större öppenhet när det gäller fördelning.

Namn: Lassie
Stad: 79531
Skickat: 11:04 - tis 11 sep 2018
Hakan Olsen lör 180908 22:35> TV avtalets pengar skulle betalas ut i olika delar pga Klubbarnas sas motprestationer.
Så pga att MIK är en liten klubb (jämförelsevis med övriga SHL klubbar) & har en mindre organisation, så blir kanske en del av dessa sk "motprestationer", svåra att nå?!
Vad vet jag, men faktum kvarstår att en del (hur stor % ?), har iaf inte än sett dagens ljus hos MIK!
Dessutom så är det väl knappast så att kostnaden för många av dessa sk kringaktiviteter eller motprestationer ej kostar miljoner att genomföra, utan det är organisations/personal & tidsmässigt det mest kostar för en liten klubb som Mora IK!

Namn: Andreas
Skickat: 17:16 - fre 07 sep 2018
Hur är det ställt med ekonomin egentligen i klubben någon som hör några rykten? Hur ser säsongskorts försäljningen ut?

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 13:15 - mån 03 sep 2018
Jonte: Ingen specifik. Artikeln är bara luftmos. Säger ingenting nytt. Bara att om rätt spelare dyker upp till rätt pris ska man hugga.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 12:17 - mån 03 sep 2018
Någon som läst artikeln i DT där AF intervjuas ang skadeläget. Vem är det som ska nypas och är det något stort som tas upp?

Namn: elvenman
Länk: http://www.svenskalag.se/faleijs1935/nyheter/1198431/anders-forsberg-om-supportrarna
Stad: Mora
Skickat: 23:09 - lör 01 sep 2018
Under SCA-cupen så passade vi på att snacka lite med Anders Forsberg (sportchef), inom ett specifikt ämne - Nämligen supporters och dess betydelse.
In och kika vetja!

Namn: elvenman
Länk: http://www.moraik.se/artikel/k7hvajl7u-33ni1/nar-kommer-sasongskorten
Stad: Mora
Skickat: 11:40 - tis 28 aug 2018
Info angående säsongskort.

Namn: Utflyttad
Skickat: 10:07 - lör 25 aug 2018
Mazn> Har inte fått mina!

Namn: Mazn
Skickat: 09:33 - lör 25 aug 2018
Är säsongskorten utskickade redan?

Namn: Jonte
Länk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/m6jWw0/sa-hedrar-mora-ik-sin-avlidne-legendar
Stad: Sigtuna
Skickat: 01:51 - tis 14 aug 2018
Ett mycket fint initiativ.

Hoppas det ger grabbarna lite extra energi i matcherna och att det blir väl synligt placerat på tröjan.

Namn: Dumbell
Stad: Mora
Skickat: 21:19 - sön 12 aug 2018
Godmode//

Tyvärr, inget namn. Ryktet som kommer från flera för varandra okända personer anger inget namn.

Namn: Utflyttad
Skickat: 20:01 - tor 09 aug 2018
Japp, så skall det se ut.

Namn: Ola
Länk: http://forumbilder.se/H7P4N/35
Stad: Täby
Skickat: 19:32 - tor 09 aug 2018
Utflyttad>
Förmodar att du menar det här.

Namn: Utflyttad
Skickat: 10:24 - tor 09 aug 2018
Vill ha tillbaka det stora klubbemblemet som man hade i början av 60-talet. Motståndarna skall verkligen se vilka man möter.
Håller dock med att förra årets tröjor var snyggare än de nya.
Men, man lär väl köpa en eller två för att stötta MIK.

Namn: Joakim
Stad: Mora
Skickat: 21:10 - ons 08 aug 2018
Vad gäller tröjorna tycker jag att dom var anskrämliga med linjerna mittpå. Hade dessa suttit längre ner mot midjan typ hade det varit supersnyggt, men att dom ska gå ihop med klubbmärket känns bara konstigt. Känslan jag fick var att tröjan är skarvad på mitten typ. Självklart kommer jag köpa en tröja, det gör jag varje år för att stötta klubben. Kommer i vanlig ordning att använda min favorittröja när jag går på match.

Namn: PerkanF
Skickat: 18:06 - tis 07 aug 2018
DE: den finns nu.

Namn: DE
Stad: Blge
Skickat: 22:17 - mån 06 aug 2018
Nån som vet när nya matchtröjan finns i shoppen?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:18 - fre 03 aug 2018
Bra intervju med Forsberg!

Namn: Steff
Skickat: 16:45 - sön 29 jul 2018
Hakan: Det är Kenny på kansliet som har hand om det... å han är ensam.... Dom har nog semester 1 Vecka till på kansliet tror jag

Namn: HakanOlsen
Skickat: 16:03 - sön 29 jul 2018
Ola: är det bara en som jobbar med informationen? Det går att alternera semestertider om det är fler än en.

Hälsningar från Vancouver som har stora förhoppningar på nytillskotten.

Namn: Lajnus
Skickat: 13:26 - sön 29 jul 2018
Nu för tiden finns det ju vertyg som gör att du kan lägga in intervjuer och reportage m.m för publicering i de olika kanalerna (hemsida, twitter) vid ett senare tillfälle. På så sätt kan medlemmerna få lite att gotta sig åt även om det är semester.

Namn: Ola
Stad: Orsa
Skickat: 09:26 - sön 29 jul 2018
HakanOlsen>
Och när tycker du att informationsansvarig ska ha semester om inte i juli?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 23:50 - lör 28 jul 2018
Håller med både Owe och utflyttad. Detta är en av orsakerna till min otålighet och frustration. Inget händer och ingen information. När laget änterligen är i högsta serien. Det är bara att ge järnet. Är nog inte riktigt läge för semester eller vad det är. Det måste finnas någon aktivitet som man kan informera om. Hur går tankarna och vad är på gång?

Namn: Utflyttad
Skickat: 21:53 - lör 28 jul 2018
Owe> Kunde inte ha sagt det bättre själv! Det enda som gett något i informationsväg är intervjun med PH (den var bra). För första gången i mitt liv åkte jag milen till Mora för årsmötet, kände mig nästan desperat efter information.
Dessutom så har man inte ens en träningsmatch hemma vad jag förstått innan serien.
Jag förstår inte varför man ligger så lågt och inte gör reklam för sig och "eldar" upp förväntningarna så man känner sig sugen att köpa lite mer supporterprylar, bland annat.

Namn: Owe
Skickat: 14:35 - lör 28 jul 2018
Konny: Till vissa delar håller jag med dig. Men rent generellt har det varit väldigt tyst kring klubben hela sommaren, även under icke semestertid. Förra året gjorde de ett mkt bättre jobb även fast det var sommar och semestrar. Då fick vi flera artiklar och reportage.
Jag unnar dem också semester, det är inte det som det handlar om. Jag tycker det är viktigt att klubben underhåller sina fans och skapar hype inför säsongen. Jag tycker att man ska synas och höras mkt mer än vad som gjorts denna "silly season" Just för att locka fans och sponsorer att köpa reklam, souvenirer , säsonskort m.m. Jag tror att du och jag med fler kommer att gå på hockey oavsett, det har vi alltid gjort. Men det gäller att locka "de andra". Mora IK är en liten klubb med mindre plånbok och då kanske man måste ta alla chanser till att skapa mer intresse, få drag kring hockeyn och fylla hallen.
Att lägga locket på och inte släppa någon som helst info tror jag inte alls på. Undantaget denna sommar var intervjun med PH, som jag tyckte var mkt bra!
Men varför kan vi inte få en sådan med Forsberg och Lusth? Jag tror många är intresserade av att veta tankar och planer inför säsongen.

Nej nu vart det ett så långt inlägg så jag måste få lite semester ;)

Snart drar det äntligen igång igen, väl mött i vinter alla fans!

Namn: Konny
Skickat: 13:58 - lör 28 jul 2018
Owe>
Visst drivs klubben som ett företag. Men de flesta företag har semester stora delar av juli.
Därmed inte sagt att de som letar spelare vilar på lagrarna, men kansliet kör nog på sparlåga och laddar om batterierna inför hösten.
Att det sedan råkar vara j-t varmt har ju inte med saken att göra, och där kanske Kurtan uttryckte sig lite knasigt.

Namn: Owe
Skickat: 21:52 - fre 27 jul 2018
Kurtan: Mkt konstigt resonemang från din sida. Ska spelarna skippa sommarträningen för att det är för varmt också? Klubben drivs väl som ett företag? Då gäller det att få in nya fans och sponsorer. Att sitta nöjd för att det är varmt kommer aldrig att vara en vinnande melodi...

Namn: Ola
Stad: Orsa
Skickat: 21:21 - fre 27 jul 2018
Jonte>
På de flesta parkeringarna funkar EasyPark-appen.

Namn: Godmode
Skickat: 18:46 - fre 27 jul 2018
Jonte> Har endast käkat på wasastugan men blev supernöjd så det är ett tips.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 18:44 - fre 27 jul 2018
Tänkte rulla upp på MIK-Dagen 4:e Augusti. Är det någon som vet om parkering eller något annat kostar? Kan man i så fall betala på annat sätt än kontanter?

Slutligen, har tidigare blivit tipsad om Kebabrullen på Järnvägskiosken. Men är även sugen på att stötta Åmåsängsgården. Eller har någon här ett ännu bättre förslag på käk innan man rullar hem igen?

Jag tar gladeligen emot svar här i forumet alternativt mailen.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 13:14 - tis 24 jul 2018
Jag har förståelse kring tystnaden. Vem vill sitta inne och skriva i denna värme.

Vi låter kansliet få välbehövlig vila!

Namn: Owe
Skickat: 10:38 - tis 24 jul 2018
Är det någon som vet varför det är så tyst kring föreningen? Förr om åren kom det ut lite reportage och intervjuer med gamla och nya spelare. I år är det totalt tyst om allt? Varför?

Namn: Lgt
Stad: Mora
Skickat: 18:53 - mån 23 jul 2018
Hur ni missat att Licensnämden redan har gett klartecken för spel i Shl kommande säsong ?

Namn: DE
Stad: Blge
Skickat: 13:39 - mån 23 jul 2018
En fundering ang. arenan: Kan det inte varit så att klubben blivit tvungna att visa en plan nu och därför presenterat alt.2 tills vidare för att köpa tid och parallellt arbeta vidare med alt.1?
För det låter ju minst sagt märkligt om den frågan skulle vara helt spikad och att klubben inte gått ut med NÅGON info om det...

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 11:06 - mån 23 jul 2018
Ola: ok tack för info. Låter i minsta laget med den summan ja. Känns som det blir ännu en nödlösning som gör att både kommun och förening kommer längre in i hörnet dom målat in sig i. Nåja jag är glad att Smidjegraven får leva vidare ändå på nått sätt. Har varit fantastisk stämning där de senaste säsongerna och det känns som läktarkulturen tagit ett par kliv.

Namn: Ola
Stad: Orsa
Skickat: 10:21 - mån 23 jul 2018
JE>
Man ska väl bygga på en våning på långsidan mot Hemulån tror jag. Men 60 MSEK låter lite för en sådan ombyggnad.

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 08:21 - mån 23 jul 2018
Det här med att kommunen klubbat igenom en renovering av arenan för 60 miljoner har verkligen gått helt under radarn för allmänheten. Undra hur renoveringen ser ut? 60 miljoner är inte mycket för de platser som ska in om de nu inte lyckats hitta på nått riktigt kreativt sätt att lösa det. Risken är väl att det blir än sämre framkomlighet om dom ska klämma in mer stolar och mer folk på samma yta. Silvertejpslösningen fortsätter...

Namn: G.
Länk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/xRjAKB/beviljas-dispens-igen--slar-tillbaka-mot-konspirationsteorier
Skickat: 13:35 - fre 20 jul 2018
Står några rader om MIK på aftonblaskans sportsida idag.
”Det har dessutom förekommit konspirationsteorier om jäv.”
Känslan är att denna ”faktabaserade” tidning har fått dessa teorier presenterade på något bittert lif-forum.

För övrigt slår du huvudet på spiken Johan.
Jag är övertygad om att det kommer att tillkomma minst två kvalitetsspelare innan säsongsstart och att det löpande dessutom kommer att kompletteras med ytterligare kvalité under seriens gång.

Namn: Godmode
Skickat: 22:03 - tor 12 jul 2018
RIP Jan.

Namn: RL
Skickat: 01:16 - tor 12 jul 2018
Mora IK:s största ledare någonsin har lämnat oss. Går knappast med ord att beskriva hur mycket jobb och hjärta Jan Simons lagt ner för denna klubb. Vi hade aldrig varit där vi är idag utan Janne. Nu känns det bra att klubben hann med att hylla honom i våras. Han är värd alla hyllningar. Också glad att denna man fick vara med och uppleva avancemanget förra våren tillsammans med alla oss andra. Det var vackert att se en rörd Jan Simons stå vid sargkanten och krama om spelare och supportrar. Nog kommer det blir tomt nu. Något kommer fattas. Klubben blir aldrig riktigt densamma utan Janne. Men vi ska vinna matcher i höst för Janne och jag är ganska säker på att han kommer följa oss från en annan plats.

Hur mycket vi än ogillar Leksand så är det fint att se både klubbens och supportrars hyllningar och fina ord om Jan.

Vila i frid och tack för allt du gjort för Mora IK.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 21:28 - ons 11 jul 2018
Jättetråkigt att Janne är borta.
En fantastisk människa.

Namn: Forsen
Stad: Stavanger
Skickat: 19:40 - ons 11 jul 2018
Med tårar på kinden kan jag fortfarande inte förstå att du är borta. Tack för allt! Vila i Frid Simons

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:24 - ons 11 jul 2018
Simons dina träskor har varit legendariska, lycka till i nästa liv.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:20 - ons 11 jul 2018
Jättetråkigt, vila i frid Jan. Du har varit en väldigt viktig person i MIKs organisation. Har svårt att förstå att du inte finns mera. Du har varit en frikt fläkt för hockeyn.

Namn: MIK:are
Skickat: 17:44 - ons 11 jul 2018
R.I.P Jan Simons. Du kommer alltid att finnas kvar i våra Mora IK hjärtan.

Namn: Björn
Stad: Rättvik
Skickat: 15:30 - ons 11 jul 2018
VILA I FRID JAN SIMONS

Namn: Utflyttad
Skickat: 08:10 - lör 07 jul 2018
G> Ola har nog rätt i att man anser att MIK har lämnat in vad jag förstår två trovärdiga alternativ.
1. Multiarena, med flera intressenter, inte bara MIK
2. Ombyggnad av befintlig hall
Det är nog att hoppas för mycket att SHL sänker kraven.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:43 - fre 06 jul 2018
G>
SHL anser väl att MIK har en trovärdig handlingsplan.

Namn: G.
Skickat: 22:59 - fre 06 jul 2018
Steff:
Har SHL omreviderat sina löjliga arenakapacitetskrav?

Namn: Steff
Skickat: 20:08 - fre 06 jul 2018
Tydligen har SHL godkänt arenakraven för nästa säsong oxå.... Är NYF vad det är för krav

Namn: Bengt
Stad: Rättvik
Skickat: 18:52 - fre 06 jul 2018
Steff: Tack för tipset. Gör så.

Visar inlägg: 1-100 av 5657 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Next