Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:31 - tis 24 nov 2020
Håller med om att det är inte bra när klubbar slösar och får dessutom bidrag. LIF har 10 ggr mer i bidrag än MIK som har samma som Oskarshamn.

Namn: Jester
Skickat: 18:50 - mån 23 nov 2020
2,9 miljoner till MIK enligt expressen. Minst sagt välbehövligt.
Men att ansvars delen av ersättningen, som de pratade om var så viktig, bara hamnade på en gemensam pott på 3% är för dåligt. Förståeligt men ändå tråkigt då det i princip inte ger något alls extra till föreningar som ansträngt sig och anpassat munnen efter magsäck.

Namn: Leif
Skickat: 19:01 - sön 08 nov 2020
Jonte:
Japp, och det är två fler än MIK. De har så bra grundtrupp och har byggt vidare på fjolårets succé, att jag tror det är viktigt att de mister dem. Andra lag har fler ja, men har å andra sidan skralare material så många av de lagen går att slå ändå.

Stomatol:
Ja den var kul. Även om jag själv anser att detta inte beror på någon form av fingertoppskänsla när det gäller värvninar, utan helt sonika att man bränt igenom så många misslyckanden att man till slut kommer att träffa. Det var heller ingen som visste eller trodde att Colliton skulle bli en sådan succé, utan det var en chansning som lyckades. Hedberg är också en chansning som verkar ha fallit bra ut. Det är naturligtvis inte heller statistiskt troligt att vi alltid kommer att misslyckas, så med jämna mellanrum blir det mitt i prick.

Namn: Stomatol
Länk: https://www.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/hockeysveriges-basta-rekrytering/
Skickat: 18:17 - sön 08 nov 2020
Lite kul och positiv läsning.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 17:46 - sön 08 nov 2020
Leif; Om jag förstått rätt så är Björklöven ett av de lag som har få NHL spelare. Tror det bara är 2st. Men flera andra lag har runt 4st.

Namn: Leif
Skickat: 17:05 - sön 08 nov 2020
Det ser bra ut i år, alla lag slår alla och det är egentligen ganska jämnt. Tro det eller ej, men det finns nog en bra chans att gå upp i år. När NHL kör igång och Löven ersätter sina NHL spelare, så är vi nog inte chanslösa i någon match, även om vi inte är favoriter till att gå upp naturligtvis.

Om NHL inte startar däremot, så blir det nog en värvarcirkus i sista fönstret och då avgörs det nog av den som har mest cash/minst skulder/den som törs satsa högst. Det racet ser jag däremot inte att MIK har någon chans att vinna.

Namn: latoba
Skickat: 11:35 - tis 29 sep 2020
Enl presskonferens idag kl 11 kan det bli 500 fr om 15 oktober. Är det någon hjälp?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:56 - mån 28 sep 2020
Ola: klart att vi skall supporta, det är länge sedan jag varit så positiv. Laget har potential.

Namn: Resenärn
Skickat: 13:00 - fre 25 sep 2020
G,
Jag som kör med Turkrulle i gummisnudd runt armen behöver bara kavla upp ena ärmen :)

Namn: Mazn
Skickat: 20:27 - tor 24 sep 2020
Leif, visst hade det varit bra att kunna minska utgifterna ytterligare men vilken klubb eller förening menar du skulle kunna tänka sig ta över våra spelare och dess löner? Sitter inte de flesta klubbar, förutom de rika shl-lagen, i samma sits med värvningstopp nu?

Håller med Ola, MoraIK är en av få klubbar som externt lyckats konstruktivt beskrivit det ekonomiska läget med god framsyn. Konsekvensbeskrivningen som är tydlig. De andra sitter och chansar på något stöd de inte har en aning om hur mycket de får ta del av.

Det är verkligen en svår ekonomisk, sportslig sits idrotten och synnerhet proffsligorna får när publiken uteblir.

Namn: Leif
Skickat: 20:05 - tor 24 sep 2020
Jo men Hakan är inne på något, varför inte sälja ut någon spelare? Dels får man pengar för transaktionen, och så slipper man en lön, någon som räknas positivt varje månad. G nämner "idrott" och "pengar", men faktum är att Mora IK är mer än en förening och mer än en idrottsklubb; det är en proffsklubb som har gjort stora åtaganden när det gäller att skriva under kontrakt och förbinda sig att betala ut stora summor varje månad.

Det är klart att man försöker tigga hos supportrarna, och det kommer säkert att räcka ett tag, men knappast långsiktigt. Som med alla andra saker så orkar man inte hur länge som helst.

Men Mora IK är en institution som levererar underhållning, och jag menar att detta är långt utöver den idrottsgnista som lever i våra mindre föreningar, och som förmodligen kommer att klara sig bra genom större ideellt stöd t.ex. När det gäller MIK måste man ha in valuta, och man opererar på en marknad där marknadslagar gäller, om efterfrågan och betalningsvillighet.

Jag skulle nog inte sätta föreningens existens på spel genom att satsa på att byns invånare har lika stor betalningsvillighet när de inte kommer att kunna se hockey. Och när dessutom många andra företag och sponsorer har det tufft, och många enskilda är permitterade. En eller två månader ja, så det är på ett sätt smart att försöka få folk att köpa så mycket årskort som möjligt. Men om publiken inte kommer in i oktober eller november så tror jag att man hade gjort bäst i att försöka sälja spelare eller bryta kontrakt redan nu.

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/60j7akff5-33ni1/viktig-information-fran-mora-ik
Stad: Täby
Skickat: 14:03 - tor 24 sep 2020
HakanOlsen>
Slängt in handduken? Det är ju precis tvärtom. Man visar handlingskraft för att rädda klubben.

Namn: G.
Skickat: 12:03 - tor 24 sep 2020
Det må inte vara första gången som klubben och tillhörande ekonomi är i gungning.
Även om det vid tidigare tillfällen kanske delvis har berott på saker som man hade kunnat göra annorlunda, så är situationen någonting helt annat nu.

Att vi t.ex. de facto inte får ta in publik i någon större omfattning, med allt vad det innebär, är inget som vi kan styra över.
Det blir liksom omöjligt att ens göra en orealistisk glädjekalkyl på förhand.

Nu handlar det om att vi sponsorer och supportrar/medlemmar -som ÄR klubben- kavlar upp ärmarna och lättar på lädret i möjligaste mån.
Det är tråkigt att prata om pengar hela tiden i idrottssammanhang, men ska vi ha något ishockeylag på elitnivå i framtiden så är det ett måste.

Nu gäller det att reda ut stormen och överleva, men det är knappast något som kommer att komma gratis och det krävs att vi ALLA hjälper till.

Namn: MIK:are
Skickat: 22:26 - ons 23 sep 2020
Dags att betala in säsongs kortet nu typ. Och hoppas på att få se hockey i smidjegrav så snart som möjligt."Your klubb needs you"

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:17 - ons 23 sep 2020
Nu verkar det som om föreningen slänger in handduken, det finns inga pengar. Är det dags att sälja ut spelarna? Är det möjligt att få kulturmedel från staten?

Namn: Peter
Stad: Mora
Skickat: 20:51 - fre 28 aug 2020
Pantaprojektet är viktigt för MIK:ungdom, samla alla burkar (även import) och flaskor till söndag 13/9 och lämna vid hallen.

Namn: Knogen
Stad: Orsa
Skickat: 16:36 - tis 25 aug 2020
G.>

Mycket väl talat! Vi är en liten klubb och vi måste gambla lite här och var, men vi får aldrig gambla med ekonomin så vi riskerar klubbens existens! Och göra vår röst hörd blir jätteviktigt nu, för jag gissar att det kommer att gråtas en hel del från lagen våningen upp. Vi har redan sett exempel på det från vår trätobroder i söder.

Namn: G.
Skickat: 16:07 - fre 21 aug 2020
Det tycks börja knorra och knaka mer och mer inom svensk elithockey på olika håll nu ang. den ekonomiska situationen som delvis redan har uppstått, men som definitivt i större utsträckning kommer att uppkomma längre fram.

En del klubbar verkar kyligt räkna med att det kommer att släppas in publik i relativt stor uträckning.
En del klubbar verkar budgetera med stora minusresultat.

Jag vet inte hur MIK-ledningen räknar, men utan SHL-fallskärm och NHL-pengar att bokföra på stundande säsong (till skillnad från i det nyligen stängda bokslutet för föregående säsong) så sitter vi inte direkt i någon guldsits.
Jag vet, vi är långt från ensamma men det får inte vara en ursäkt till att äventyra klubbens existens på varken kort eller lång sikt.
Att elitlicenskraven för tillfället är lättade får heller inte ha för stor betydelse. De kommer att återinföras fullt ut igen så snart världsläget är någorlunda återställt.
Det mest logiska nu (förutom att marknads- och säljavd. måste vara enormt kreativa) borde vara att budgetera Worst Case för i princip alla inkomstkällor, där man inte redan ev. har en bra situation, och sedan bli positivt överraskad om det skulle bli bättre utfall så småningom.

De klubbar som kan reda ut den här stormen ekonomiskt kommer säkerligen att ha bättre sportsliga chanser, än vad man normalt sett har, i ett antal framtida säsonger.

Jag ser f.ö. att regeringen idag har aviserat att skjuta till ytterligare 1 miljard till Svensk idrott. Nu gäller det att vi som klubb står på oss ordentligt i diskussionerna och underlagen till hur dessa ev. skall fördelas mellan HA-klubbarna internt men även rent allmänt.

Namn: Pelle
Skickat: 19:43 - ons 08 jul 2020
Eftersom LIF fick 3 miljoner för sin sistaplats och garanterat kval med extra hemmamatch och 2000 högre publiksnitt per match, så känns det ännu mer opropotioneligt. Modo kunde ju lika gärna ha rykt direkt. Känns som om att de ekonomiskt dopar en av våra motståndare som vi hade haft goda chanser att slå.


Namn: Pelle
Skickat: 16:31 - ons 08 jul 2020
Skandal att de enbart har räknat på hemmamatcher, och ingenting om att alla klubbar har svårigheter att få sponsorpengar nu.

Måste vara någon modoit som suttit och hittat på detta, och kommit fram till ett sätt att räkna som gör att 30% av hela stödet till ligan kan pumpas in i Modo.


Så fördelades pengarna:

Modo 5 295 478 kronor
Björklöven 3 393 308
Timrå 1 717 916
AIK 1 550 024
Västerås 1 388 379
Södertälje 1 070 227
Vita Hästen 974 142
Karlskoga 930 405
Kristianstad 830 370
Västervik 246 751Mora, Tingsryd, Karlskrona och
Almtuna hade spelat klart när
säsongen avbröts.

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 11:23 - tor 02 jul 2020
G.: Jag tror en vettig strategi är att i nuläget tona ner förvntningarna. Nu måste klubben ta ett steg tillbaka , få plus i siffrorna och bygga för framtiden. Jag hoppas att ledningen börjar kommunicera ett budskap som inte handlar om SHL i kort perspektiv utan mer om att vara ett stabilt AS-lag nu och i framtiden,5-6 år framåt börja konkurrera på riktigt.

Namn: G.
Skickat: 10:48 - tor 02 jul 2020
Vi lär nog tyvärr inte kunna räkna med några förvärv av etablerade spelare just nu. Såvida inte någon med ett stort MIK-hjärta vinner på Eurojackpot eller liknande.
Att Bailey spelar i HA nästa år, i ett annat lag än MIK, svider verkligen - men det lär knappast ha funnits pengar i vår kassa till det i nuläget.
Vad jag förstår så är NHL-ersättningen för Bromé (var detta månne den sista frukten att skörda efter Colliton?) bokförd på föregående säsongs bokslut, och ändå deklarerades ett minus på närmare 1,2 Mkr på årsmötet.

Ledningen har sannerligen ett svettigt jobb framför sig i dessa tider. Det finns knappast något utrymme för ekonomiska glädjekalkyler nu.
Vi måste helt enkelt vara bäst på allt som inte kostar pengar.

Med det sagt, så tåls det att ännu en gång upprepa hur fruktansvärt viktigt det är att vi fans och sponsorer nu bidrar ekonomiskt i absolut möjligaste mån för att ge den nyklubbade styrelsen hjälp i arbetet med att göra klubben till en seriös SHL-utmanare igen, -vilket jag tror är fullt möjligt om vi alla hjälps åt!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 11:43 - tor 25 jun 2020
Konny-har fått dem skickade till mig då jag inte har möjlighet att delta.

Namn: Konny
Skickat: 10:32 - ons 24 jun 2020
HakanOlsen>
Ärsmöteshandlingarna mejlas till alla medlemmar som anmält sig till årsmötet (digital närvaro). De finns även på plats för de som är där fysiskt.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 10:32 - tis 23 jun 2020
Mazn- kan bara hitta info om valberedningens arbete.

Namn: Mazn
Skickat: 08:51 - mån 22 jun 2020
HakanOlsen: Det är årsmöte om tre dagar, räkenskaperna är redan presenterade. Bara att läsa där för medlemmar.

Namn: Ygg
Skickat: 17:10 - ons 17 jun 2020
Jag tycker Johan Hedberg ger ett riktigt bra intryck. De glimtar han givit av sin hockeyfilosofi passar som handen i handsken med Mora. Inte underskatta det mentala och verkar ha en blick för att förvandla sten till guld. :-). Nu sticker jag ut hakan men analysen av Bailey är helt rätt. Missförstå mig inte. Bailey är en favorit och halvgud i mina ögon, men hellre hjärna än hjärta när det kommer till värvningar. Det blir ruggigt bra det här...

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/i1nnakbhv-33ni1/studio-mik-med-johan-hedberg
Stad: Täby
Skickat: 18:59 - tis 16 jun 2020
Studio MIK med Johan Hedberg

Namn: G.
Länk: https://insamling.moraik.se/
Skickat: 22:43 - fre 29 maj 2020
Jag hoppas att alla inser hur EXTREMT viktigt det är att vi fans mobiliserar och hjälper klubben (d.v.s oss själva) att klara sig genom dessa tuffa tider rent allmänt, -samtidigt som vi alla vill se ett slagkraftigt A-lag på isen i höst.

Med minskad sponsring och risk för helt eller delvis uteblivna intäkter från lösbiljetter, restaurang/pub, 50/50-lotter o.s.v kommande säsong så är det viktigare nu än någonsin att vi alla hjälper till och bidrar efter förmåga om vi ska vara med på den här nivån även i framtiden.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 19:41 - tis 26 maj 2020
Utflyttad: Det är väl ändå en marginell skillnad i avstånd Hedemora-Mora vs Hedemora-Avloppet.

Namn: Utflyttad
Skickat: 16:58 - tis 26 maj 2020
Inte roligt att läsa "landslagsforward lämnar Mora IK för LIF". Men förståeligt om man har Hedemora som modersklubb och har närmare hem.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:58 - fre 15 maj 2020
Två riktigt bra nyförvärv!

Är oklart vad Orsa PannBjörn fnissar till/om.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:48 - fre 08 maj 2020
MIK-studio: väldigt bra studio med framtidstro. Peter såg väldigt trött ut men gör det bra och Hempa är optimistisk och jobbat hårt med att scouta. Väldigt bra att de har en röd tråd från juniorer och upp. Bra!

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/26fyak9xz-33ni1/studio-mik-nu-inleder-klubben-arbetet-med-lagbygget-pa-riktigt?fbclid=IwAR3u-WNKWyiJxk0X66SGQxfYNBKhIPvMRu80SWMNLuKc6wzQYPLsXeN5GMc
Stad: Täby
Skickat: 11:20 - fre 08 maj 2020
HakanOlsen>
Tycker du Peter har repat sig sedan igår?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:21 - tor 07 maj 2020
Tittade på senaste MIK-studio. Trevligt att höra att det är en positiv utveckling och nya spelare kan presenteras. Peter H. såg väldigt slut ut, hoppas han repar sig.

Namn: Ola
Länk: https://hockeysverige.se/2020/05/06/spelet-bakom-nya-nhl-avtalet-hade-varit-forodande
Stad: Vall-Entuna
Skickat: 11:39 - tor 07 maj 2020
PeO>
Vi hade kunnat bli utan penagar.

Namn: Byggmästarn
Skickat: 20:52 - ons 06 maj 2020
Du vet säkert mer än mig PeO om dom olika avtalen i hockey o fotbollsbranchen men som vanligt är det väl den allsmäktiga marknaden som styr. Ändock måste vi väl se 2250000 riksdaler som ett oerhört viktigt tillskott till vår klubbkassa. I min värld kan det ju innebära att Hedberg får möjlighet att enrollera ett par tre Matt Baileys från Nordamerika som säkerligen skulle kunna göra stor skillnad i kampen för kvalspel uppåt. Heja MIK!

Namn: PeO
Skickat: 11:09 - tis 05 maj 2020
2 250 000 kr till Mora via NHL-avtalet. Jag kan inte låta bli att tycka att det är futtigt. Ishockey är inte globalt som fotbollen så pengarna blir mindre än när MFF säljer en spelare till Spanien eller Kina. Men ändå, 2 miljoner från världens största och rikaste liga för en av de klarast lysande stjärnorna i SHL. Är det de europeiska ligorna som förhandlar var för sig eller? Det låter dåligt förhandlat i alla fall.

Namn: Konny
Skickat: 15:31 - tis 28 apr 2020
Jonte m.fl>
I dessa tider känns det dessutom extra försvarbart att skriva den här typen av kontrakt. Hela samhället är ju satt på paus och många av de som har jobb blir korttidspermitterade.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 14:58 - tis 28 apr 2020
Johan och David; Att använda ett "dåligt" system är inte att utnyttja systemet. Det är att nyttja systemet. Kritisera gärna systemet. Men det är inte Moras fel att det finns.

Namn: Johan
Stad: Aspudden
Skickat: 14:10 - tis 28 apr 2020
Ola,så är det. Det är dock inget försvar, det är fortfarande ett utnyttjande av systemet,och det är tja minst sagt tråkigt.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:24 - mån 27 apr 2020
David>
Finns det någon klubb i HA som inte skriver sådana kontrakt?

Namn: David
Stad: Stockholm
Skickat: 15:15 - mån 27 apr 2020
Nu börjas det med 9-månaderskontrakt igen och utnyttjade av systemet. Tråkigt!

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/mxm2ak9ck-33ni1/tv-mora-ik-har-gjort-klart-med-ny-tranare
Stad: Vallentuna
Skickat: 15:16 - tor 23 apr 2020
Ny tränare klar.

Namn: Utflyttad
Skickat: 11:38 - tor 09 apr 2020
Tycker att Mora IK verkar agera på ett bra sätt och är ärliga avseende den uppkomna situationen och jag gillar verkligen att man informerar regelbundet. Detta gör att supporters känner sig motiverade och stöttar klubben.

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/99heak8r6-33ni1/tv-studio-mik-med-ny-lagesuppdatering
Stad: Täby
Skickat: 09:38 - tor 09 apr 2020
Studio MIK med ny lägesuppdatering

Namn: Pelle
Skickat: 18:19 - tis 31 mar 2020
Så med andra ord en lång transportsträcka och där nästan alla fortfarande är med när det drar ihop sig mot våren.

På ett sätt känns det tråkigt att många spännande streck försvinner, men å andra sidan gynnar det helt klart typiska mittenlag som MIK. Det är mycket större chans att gå upp nu från plats 8 i tabellen, jämfört med för ett år sedan. Allt som behövs är att man toppar formen riktigt vasst och slår ut konkurrenterna från samma serie. Att gå igenom slutspelsserien med match varannan dag, bortaplansnackdel, och dessutom poänghandikapp, är inget som talar för mittenlagen som inte placerar sig precis under toppen. Men ett slutspel som har så många matcher att nästan hemmafördelen (som lagen i toppen har tjänat ihop) nästan försvinner, gynnar de lag som kan detta med att toppa formen.


Namn: latoba
Stad: STRÄNGNÄS
Skickat: 16:44 - tis 31 mar 2020
Hockeyallsvenskan kommande säsong:
https://www.hockeynews.se/articles/13860/

Namn: Peo
Skickat: 09:01 - mån 30 mar 2020
okej, man ska ha perspektiv och inte bli småaktig men det var väl själve fan vilken otur vi hade med tidningen som gick ut. Massor av arbete, energi och förmodligen en del pengar investerades i den. Nu är det svårt för Mora att förvalta den effekt som tidningen och manifestet fick. Glöm inte bort det där projektet, ni som är fans, ni kan sprida andemeningen!

Namn: PeO
Länk: https://www.svd.se/osakra-intakter-i-nhl-kan-drabba-svensk-hockey
Skickat: 17:14 - fre 27 mar 2020
Jag är inte den ende så klart som börjat undra om det blir en enda dollar till Mora om Bromé skriver kontrakt i NHL. Det är struntsummor för övergångar inom ishockeyn, jag har inte begripit varför det är så i en i övrigt genomkommersialiserad sport, men för Mora skulle det ändå vara en substantiell summa. Vi får hålla tummarna.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:13 - tor 26 mar 2020
HakanOlsen>
Bidrog med 1000 kr idag.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:02 - tor 26 mar 2020
Frågan är hur många klubbar som har problem, förmodligen många. Hur många gå i konkurs på grund an Corona? Klart vi Supportrar kan bidra med en del men är det tillräcklig?

Namn: Konny
Länk: https://www.moraik.se/artikel/hiopak87b-33ni1/studio-mik-sa-hanterar-mora-ik-krisen
Skickat: 12:30 - tor 26 mar 2020
Bra och tydligt av Hermodsson om det ekonomiska läget. Det är allvar nu!

Namn: HakanOlsem
Skickat: 22:05 - mån 23 mar 2020
Kommer Bromen att hjälpa till med ekonomin?

Namn: Konny
Skickat: 16:47 - lör 21 mar 2020
Pelle>
Länk? Jag swishade. Lätt som en plätt. Pratar vi om samma insamling?
(Sedan lär nog även MIK drabbas av viruset i förlängningen när klubbens sponsorer gör det.)

Namn: Pelle
Skickat: 15:06 - lör 21 mar 2020
Fansen samlar in pengar till Mora IK såg jag på facebook. Länken gick till Mora IK så jag var naturligtvis nyfiken på om det var något för mig. Nu har ju inte MIK förlorat något på koronavirus-slutet på säsongen men ändå. Det engagerar ju.

Jag klickade på länken och kom till et Captcha. Man skulle trycka på alla trafikljus som kom fram. Sedan skulle man klicka på alla övergångsställen. Så kom jag vidare och den laddade captcha-sidan igen, så jag var tvungen att trycka på alla rutor som hade cyklar, och det kom naturligtvis fram nya rutor hela tiden så det tog en stund, så när den var klar så var det alla rutor som hade skyltar, och till sist brandposter. Så såg det ut som att sidan äntligen laddade, men icke sa nicke. Nu kom captcha fram igen, och frågade om trafikljus igen. Gav upp.

Det är f-n löjligt, jag kommer nu aldrig att försöka gå in på den där artikeln igen. But not my loss.

Namn: Ola
Länk: https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/blogg/mrmadhawk/2020/03/18/lukas-wernblom-gar-till-mora/
Stad: Täby
Skickat: 17:51 - ons 18 mar 2020
Nyförvärv

Namn: Konny
Skickat: 11:08 - tis 10 mar 2020
PeO>
Verkligen. Det visar också hur avtrubbade en del supportrar har blivit, när de försöker håna oss genom att påpeka att vi har en fungerande infrastruktur. Eller så är männschan helt enkelt bara dum i huvudet.

Namn: PeO
Skickat: 13:38 - mån 09 mar 2020
Konny: Jag klickar på "gilla"
Tilläggas kan är att det är skönt att bo på en ort som inte knutit allt sitt självförtroende och snudd på existensberättigande till en ishockeyklubb.

Namn: Konny
Skickat: 15:48 - sön 08 mar 2020
Erik>
Det är nog tveksamt om det går.
Men jag är väldigt glad över att bo i en kommun som prioriterar brandskydd, vård och skola.
Ett alternativ hade ju varit att stänga några dagis och sälja en trottoarkant eller två för att hålla en misskött idrottsförening under armarna. Men så skulle förstås aldrig en seriös kommun (eller klubb) agera.

Namn: Erik
Stad: Orsa
Skickat: 14:15 - sön 08 mar 2020
Kan man spela hockey i den nya brandstationen?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:08 - fre 06 mar 2020
Jag har nämnt det tidigare, som en del andra, spelar man riktigt dåligt i träningsmatcherna, då bör man ta sig en funderare. Senaste åren har det varit riktigt dåligt.

Namn: PeO
Skickat: 21:46 - fre 06 mar 2020
Jag tror vi står inför en till situation med stor spelaromsättning. Den här gången är nog det bra. Från min horisont på läktaren fick vi aldrig ihop ett lag, bara en samling spelare. Min gissning är att den sammanlagda personkemin aldrig blev bra. Men det är en gissning så klart, jag var inte med i gänget. Jag vet inte vad som är rätt att göra nu. En sak dock, jag är trött, in i benmärgen trött, på våra chansningar. Två gånger har vi chansat oss ur högsta serien. En gång har vi chansat oss upp. Nu var vi ett tag på vippen att chansa oss ner i division 1. Vi har inte medel så vi kan köpa oss fria från chansningar, ibland måste vi ta en risk. Men vi kan inte sitta och önska oss och fantisera om hur saker ska bli. Vi kan inte chansa med fundamenten.

Namn: Utflyttad
Skickat: 21:37 - fre 06 mar 2020
KG>Håller helt med ditt resonemang. Jag avundas verkligen inte MIK ledning att få ihop detta till nästa år. Det som grämer en att man inte gjorde något tidigare, då man redan under träningsmatcherna såg att det saknades grundkapacitet. MIK klarade dock sig kvar och det får man tacka för!!

Namn: Konny
Länk: https://www.moraik.se/artikel/vfgfak707-33ni1/mora-ik-lanserar-manifest
Skickat: 11:52 - mån 24 feb 2020
MIK - mer än bara A-laget!

Namn: Ygg
Skickat: 15:15 - fre 21 feb 2020
Nära 1,4 miljoner vid fullsatt ikväll. Det är inte illa pinkat.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:47 - fre 14 feb 2020
Du är rolig du Konny!

Namn: Konny
Skickat: 15:26 - fre 14 feb 2020
HakanOlsen>
Haha, du är rolig du :)

Namn: HakanOlsen
Skickat: 14:15 - fre 14 feb 2020
Finess Konny!

Namn: Konny
Länk: http://mik.se/uppforandekod.htm
Skickat: 12:18 - fre 14 feb 2020
HakanOlsen>
Var f-n hittar du det direktivet?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 12:11 - fre 14 feb 2020
Konny - inga F-n här inne eller hur adm?

Namn: Konny
Skickat: 12:06 - fre 14 feb 2020
Kurtan>
Kan vi lita på det?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 11:52 - fre 14 feb 2020
Konny. Mitt inlägg handlar faktiskt inte om mig utan om påhoppen på annans persons insändare i DT.

Därmed avslutar jag detta och aldrig mer ett inlägg!


Namn: Konny
Skickat: 10:19 - fre 14 feb 2020
Kurtan>
Suck.
Ännu en gång:
Att man får mothugg betyder inte att man inte får skriva negativt (dina inlägg är inte borttagna vad jag kan se). Men man får faktiskt stå ut med att andra här inne säger emot.
Och vem f-n har ifrågasatt eventuella hyllningar av Allan Fernström?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 09:58 - fre 14 feb 2020
Nej nu. Intressant är vad supportrar och även journalister får skriva negativt om ett lags eller elitidrottare prestation.

Är Vikegårds åsikt om S ABBOT ok att publicera.

Att hedra Allan Fernström postumt. Är det ok att tycka?

Namn: Janne
Skickat: 08:57 - fre 14 feb 2020
Kurtan>
"Välavlönande"?
Vad lägger du in i det begreppet?
Om du menar att det är bra betalt för att göra något de flesta utövare gör gratis, så absolut, bra betalt.
Sen om du jämför med ett "vanligt" jobb så är det väl inte så högavlönat?
Räknat på den spelarbudget vid startade med (6,5mkr?) och typ 23spelare (inkl. målvakt) så är det inga svindlande belopp direkt.
Sedan finns det såklart några i laget som tjänar bra, men långt ifrån alla skulle jag säga (?)

Namn: naiso
Skickat: 21:45 - tor 13 feb 2020
Kurtan: Tåla kritik, "Det handlar om proffesionell idrott med välavlönade aktorer" Vad bra då måste dom ha en speciell hjärna.

Namn: Ola
Länk: https://www.dt.se/artikel/insandare-det-finns-nagot-som-heter-dagsform
Stad: Täby
Skickat: 21:21 - tor 13 feb 2020
Kurtan>
Är ditt minne inte heller längre än en match tillbaka? Jag bara undrar eftersom du, som den hittills enda, försvarar insändaren.
Det kom en replik (se länk) i DT under dagen. Förmodar att du inte håller med honom.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 17:49 - tor 13 feb 2020
Man måste tåla kritik. Det handlar om proffesionell idrott med välavlönade aktorer, inga ungdomar.
Håller helt med Sven Lindh om att Allan Färnström borde ha en hedersplats i hallen.

Namn: AndersW
Stad: Mora
Skickat: 14:27 - tor 13 feb 2020
DT har anställt Sven Lind som hockeyexpert. Han har ju erfarenhet av halknig

Namn: mazn
Länk: https://www.dt.se/artikel/hockeypuls-podcast-38-peter-hermodsson
Skickat: 07:19 - mån 10 feb 2020
Hockeypuls har tagit ett snack med Peter Hermodsson.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 00:50 - mån 10 feb 2020
Utflyttad;
Jag håller med. Men det är nog klubben man får vända sig till isf. Eller om någon annan här vet hur det ligger till.

Min egen otydlighet beror helt enkelt på att jag bara spekulerar.

Namn: Utflyttad
Skickat: 22:20 - sön 09 feb 2020
Vore tacksamt om man kunde vara mer tydliga när det enkronasmatchen! Av diskussionen nedan så kan man tolka detta lite hur som helst.

Namn: G.
Skickat: 19:04 - sön 09 feb 2020
P. / Jonte:
Jag är heller inte helt säker, men jag är tror att 100% av intäkterna från företag och privatpersoner som finns listade på hemsidan tillfaller klubben. Tanken med just detta är ju att täcka kostnaden för den uteblivna biljettförsäljningen då det är gratis inträde. Förhoppningvis så ger det även ett ekonomiskt överskott till klubben, jämfört med om det hade varit en vanlig match.

Självklart kommer det även att bidras till Tobiasregistret, men det kommer snarare in under själva matchen i form av skrammelbössor, donationsuppmaningar i mediakuben m.m.
Så, ju mer folk det blir i arenan - desto fler bidrag bör sannolikt komma in. Win/win!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 04:18 - sön 09 feb 2020
P;
Så som jag uppfattat det så är det en viss andel antagligen en viss procent av intäkterna som går till Tobiasregistret. Således är det bra för både klubben och samhället ju mer pengar "enkronasmatchen" inbringar.

Däremot är detta enbart en spekulation från min sida. Men så som de låter på klubbarna så delas intäkterna upp (på något sätt) mellan aktuell förening och välgörenhet.

Namn: P.
Skickat: 21:38 - lör 08 feb 2020
G.:
Jag vet inte om jag har missuppfattat, men när man läser om enkronasmatchen, står det att det är till välgörenhet och Tobiasregistret.

Namn: PeO
Skickat: 00:55 - lör 01 feb 2020
Med tanke på hur jobbig hösten har varit är det intressant att notera att det aldrig kom något riktigt stort tapp i biljettförsäljningen. Och nu på senare tid har vi väl sålt över 10000 biljetter på tre hemmamatcher. Publikintresset för Mora är stabilt eller utvecklas positivt. Det finns ett sug. Kan det vara revanschlust?

Namn: mazn
Skickat: 08:19 - tor 23 jan 2020
perka, det är nästan så man hoppas att de inte får in någon sponsor så vi kan återta Smidjegrav. Det är lite för mycket pengar för att få supportrar att samla in pengarna, då jag förstått att det är i närheten av miljonen per säsong för arenanamnet.

Namn: perka
Skickat: 04:33 - tor 23 jan 2020
Synd att det ska gälla så mycket pengar, men jag förstår.
Vi har ju Sveriges överlägset bästa namn på arena.
Smidjegrav !!

Namn: Utflyttad
Skickat: 14:51 - mån 20 jan 2020
Att låna ut en spelare till det kanske enda lag (i dagsläget) som det gäller att ha bakom sig, tyder på att man verkar vara 100% säkra på att slippa negativt kval. Inget förvånar en längre. Det man kan försvara beslutet med, måste vara av ekonomiska skäl. Men, vad vet jag som bara gnäller!!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 23:38 - fre 10 jan 2020
Grymt härligt med 2st 3 poängare i rad. Hoppas verkligen det kan bli en längre svit. Förstår dock inte hur Swehockey får ihop vår PP statistik i kvällens match. 3 utvisningar för AIK ett PP mål för oss och vår PP enligt Swehockey 25% ???

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:51 - ons 08 jan 2020
Nästa mål är top 8.

Namn: PeO
Skickat: 13:20 - tis 17 dec 2019
AH m fl: Jag tror inte heller på att vi måste kvalspela för vår allsvenska status. Jag har inte ens släppt tanken på topp 8 trots att man kan argumentera mot det ganska enkelt. Det är så många konstigheter under matcherna som gjort att vi förlorat så mycket. Vi kommer rätta till de där konstigheterna, en i taget. Gärna ganska snart, helst innan jul :) Men när det sker kan det vara läge för Mora att förvandlas till en naturkraft, en ångvält som manglar fram i serien. Eller så börjar vi vinna så att vi nätt och jämnt slipper kval i alla fall. På skalan "önskedröm-vision-strategi-plan-praktik" begriper jag att jag befinner mig på önskedröm. Spelarna kanske inte ska planera och tänka så mycket, man kanske bara ska ut och köra, ett byte i taget, ruska av sig det som är dåligt, ge sig en klapp på axeln för det som är bra, sikta på nästa chans?

Namn: Pelle
Skickat: 22:18 - tor 05 dec 2019
HakanOlsen:

Jag har alltid sagt Larionov. Men å andra sidan säger jag också Krutov och inte Krotov.

O och A är lite hipp som på ryska, då alla O oftast uttalas som A ändå, men med skillnaden på den stavelsen som är betonad, och då säger man O. Just i detta fall är det därför stor skillnad på Larianov och Larionov, då man betonar den näst sista stavelsen. Så enbart det sista är riktigt.

Men om du hade skrivit Lorionov så hade det i alla fall blivit rätt uttal (för en ryss).

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:00 - tor 05 dec 2019
Det var väldigt trist i går för MIK och vi som är supportrar. Jag åter igen ta upp problemet med att det inte varit någon framförhållning. Dåliga träningsmatcher som man inte brytt sig mycket om, det ordnar sig attityd åtminstone när det gäller en del personer. Jag skulle bli riktigt förbannad om den attityden fanns i mitt arbete. Fokus och noggrannhet är viktigt för min del (även om jag stavat Larionov med ett a i stället för ett o, eller är det tvärt om, ni som vet?)
Mmm

Namn: AH
Skickat: 15:14 - tor 05 dec 2019
Det är inte så konstigt att folk som håller på MIK och som gjort det länge är "fundersamma", missnöjda och oroliga för det som händer. Jag tror inte att spelarna och personal inom klubben är ett dugg mer nöjda så det är lika bra att man vädrar ut sina åsikter bara man gör det på ett ok sätt. Jag trodde själv på vinst i går men blev mycket besviken över vad jag såg. Det är sällan som jag blir så besviken så att jag börjar häva ur mig saker så att sambon tror att det slagit runt men igår hände det. Men som sagt så är nog ingen inom klubben speciellt mycket nöjdare. Vi alla vet att det kommer nya matcher och nya chanser men en dag så är det för sent. En detalj som jag märker väldigt tydligt är att MIK inte får några snabba omställningar när man erövrar pucken. Då skall det åkas och transporteras i lagom fart så att motståndarna skall hinna "hem" och erövra pucken och så blir det dom som får komma till attack. Det finns visst någon statistik som säger att de flesta målen i hockey sker inom 6 sekunder från att man erövrat pucken. I vårt lag tar det 6 sekunder innan puckhållande back ens börjar lyfta blicken och möjligheten till snabb omställning försvinner. Men å andra sidan så är det lätt att säga så för en som mig som inte begriper något. Nu är det bara att placera sig i hallen i morgon och hoppas att det gör susen för spelarna att komma hem till smidjegrav!

Namn: Konny
Skickat: 00:18 - tor 05 dec 2019
Pelle>
"Matematikern" har en självbild som kanske inte riktigt matchar verkligheten. Och då har jag uttryckt mig försiktigt.

Perra>
Själv kommer jag självklart gå på fredag - i det här läget känns det viktigare än någonsin att stötta laget. Men vi är väl alla olika och måste så få vara.

Namn: Pelle
Skickat: 23:47 - ons 04 dec 2019


I våras skrev Matematikern:
- Satsa på en femårsperiod, sista 5:e året görs en ordentlig satsning på att gå i SHL. Åren dessförinnan (år 1-4) görs seriösa spelarsatsningar på juniorer (billigare än dyra seniorer) som sedan kan följa med upp i SHL och göra så att MIK kan stanna i SHL utan att det kostar skjortan.

Kurtan argumenterade emot detta:
- 5 årsplan tror jag kräver en ny Colliton. Var hittar MIK honom? Nej enda rimliga chansen är att gå upp direkt.


Senare (Matematikern igen):
- Som jag skrivit tidigare bör MIK därför se lyftet upp till SHL i ett 5-års perspektiv. Fram till säsongen 2023/2024 finns rimligt med tid att samla pengar och skriva kontrakt med sponsorer m.m.

Hittar inga negativa kommentarer eller invändningar mot detta.

Var är nu allt detta om att han blev utskrattad och idiotförklarad? Är Matematikern verksam på andra forum, för utskrattningen och idiotförklaringen verkar inte ha kommit härinne. Om det nu inte är så att han hittar på...?

Namn: Pelle
Skickat: 23:41 - ons 04 dec 2019
Kvile87:

Jag håller med. Det är så pass stor omsättning i spelare att jag inte tror på en 6-årsplan innan man "kan" gå upp i SHL. Man kan göra det betydligt tidigare, men det är heller ingen garanti att man får ett slagkraftigt lag om 6 år. Om man ska utveckla spelare i 6 år så är det i princip ett juiorlag som ska mogna och det kan gå hur som helst. MIK har inte direkt det starkaste J20-laget så jag tror mer på en treårsplan eller något liknande.

Sedan är det naturligtvis tillfälligheter som du är inne på. Rögle gick t.ex. upp helt överraskande från en ganska medioker plats i serien. Ingen trodde på Leksand mot Modo (ellers ens i kvalet mot Mora, eller mot Timrå eller AIK eller vilka de nu mötte innan de kom till Modomatchen). Och ta tillfälligheterna den motsatta vägen, AIK gjorde en suverän säsong ifjol och de fick två chanser till att gå till SHL-kval, och borde ha klarat det, men det slutade med platt fall och jumboplats iår. Det kan vända fort, både uppåt och nedåt.

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 23:10 - ons 04 dec 2019
Matematikern: skulle säga att en klar majoritet förstod att det skulle bli jäkligt tufft den här säsongen. Även om många hade förhoppningar vilket är en stor skillnad mot förväntningar. I min mening är 5 år för länge, då hinner oftast framträdande spelare lämna. Klubbar som Mora kan inte hålla kvar spelare så länge. Mycket handlar om tillfälligheter. Mora hade förmodligen aldrig gått upp utan Colliton till exempel.

Visar inlägg: 1-100 av 6025 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Next