Så skriver du i gästboken

Gästboken på Falejs Finest skiljer sig från de flesta andra liknande forum då besökarna inte behöver registrera sig och logga in – det är bara att gå in och skriva.
Detta är en förmån, som också innebär vissa skyldigheter. Att okontrollerat skriva av sig på nätet är ingen mänsklig rättighet, och redaktionen förbehåller sig rätten att radera inlägg samt stänga av de besökare som bryter mot vår uppförandekod – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.
Till skillnad från till exempel dagstidningar på nätet finns det ingen ansvarig utgivare för Falejs Finest. Det innebär att du själv ansvarar för dina inlägg (se BBS-lagen).

Falejs Finest uppförandekod
1. Debattinläggen blir automatiskt tillgängliga för andra användare så snart den som skrivit inlägget publicerat det. Var och en ansvarar själv för innehållet i de egna inläggen.
2. Redaktionen förbehåller sig rätten att avlägsna inlägg som antingen är brottsliga eller bryter mot FFs uppförandekod.
3. Det finns alltid en risk att inlägg som borde stoppas ligger ute på sajten. Stöter du på ett inlägg som är stötande eller av andra anledningar inte borde ligga ute är vi tacksamma om du anmäler det till peo@mik.se .
4. Håll en god ton där ute. Tänk på att argument inte blir starkare av svordomar eller andra okvädningsord.
5. Skriv inte på fyllan. En förlorad lördagsmatch innebär mycket extraarbete för redaktionen, som får sitta och rensa bort alkoholindränkta inlägg som bryter mot i stort sett samtliga punkter i FFs uppförandekod.
6. Läs igenom ditt inlägg innan du publicerar det. Följer jag uppförandekoden? Är språk och stavning ok? Stil och finess? Tillför jag debatten någonting eller bör jag låta bli att publicera?
7. Välj ett personligt nick och håll dig till det! Redaktionen kan lätt se när flera nick har en och samma IP-adress. Storebror ser dig…

Inlägg som släpps igenom:
1.Sakfel
Människor är i sin fulla rätt att ha fel.
2.Minoritetsåsikter
Förutsättningen för en givande diskussion är inte samma sak som att alla är av samma mening. Därför raderar vi inte inlägg som ger uttryck för mindre accepterade åsikter så länge de gör det på ett sätt som inte kränker andra.
3.Anonyma inlägg.
Meningen är att alla ska kunna yttra sig utan att övriga besökare vet vem avsändaren är. Däremot loggas IP-nummer för att inläggsskrivaren ska kunna spåras vid abuse-anmälan, polisanmälan eller vid grova övertramp av diskussionsreglerna.

Inlägg vi inte släpper igenom:
1. Hets mot folkgrupp
Det betyder inte att man inte får uttrycka en avvikande åsikt. Självklart får man argumentera för sin sak, så länge man gör det med respekt för andra och utan att kränka någon.
2. Politiska eller religiösa inlägg
Inlägg som debatterar politik eller religion plockas bort - det finns andra forum som lämpar sig bättre för detta."

3. Sexistiska inlägg
Inlägg som yttrar sig nedsättande om någons kön eller sexuella läggning accepteras inte.
4. Personliga påhopp
Inlägg med nedsättande eller kränkande kommentarer mot andra debattörer släpps inte igenom. Vad som är kränkande kan vara svårt att bedöma, men generellt gäller att man ska behandla andra med respekt. Att man inte håller med någon är inte en bra anledning att ta till skällsord. Diskussioner som spårar ur, inte håller sig till ämnet och där man angriper varandra raderas och skribenten kan komma att spärras på FF.
5. Angrepp på enskilda spelare
Vi är försiktiga med att tillåta diskussioner som behandlar enskilda spelare, och rena personangrepp utan någon form av analys raderas genast. Tänk på att gästboken läses inte bara av andra fans, utan även av spelarna och deras släkt och vänner!
6. Reklam
Inlägg vars främsta mening är att göra reklam för produkter, företag, organisationer eller för att gagna någon ekonomiskt släpps inte igenom.
7. Inlägg i annans namn
Det kan vara svårt för oss att veta om inlägg skrivs i någon annans namn, men om vi får en anmälan om att någons namn utnyttjats raderar vi inläggen och spärrar IP-adressen. Det är alltså inte OK att använda nick som ”Jan Simons” eller liknande.
8. Nonsensord
Nonsensord som inte tillför debatten någonting raderas (till exempel ord som jaaaaaJJJJJJAAAAAAAAAAjjjjjjaaaaaa och så vidare, eller meningar åtföljda av hundra utropstecken).
9. Citat
Inläggen ska vara formulerade med egna ord. Längre inlägg som är kopierade ur böcker, tidningar och så vidare godkänns inte. Lägg istället en länk, där källan framgår
.