Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 20:29 - tis 26 mar 2019
Bra där Kurtan. Det var bevisligen ingenting så nu släpper vi det. Alla skador för Leksand är bra för Mora. Hoppas deras intensiva matchande innebär en del frånvaro. Har bara hört att Ritola inte tränade idag men det kan ju också vara en säkerhetsåtgärd, han missade ju nästa hela grundserien.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 20:17 - tis 26 mar 2019
Nu byter vi ämne tycker jag. Hur skadad är Ritola och håller han för tätt matchande?
Övriga skador bör oroa i en ihålig trupp.

Namn: Göteborg
Stad: Göteborg
Skickat: 18:14 - tis 26 mar 2019
Lass: nej självklart inte men det ger en fingervisning. Även om man inte kan jämföra rakt av brukar bottenlagen ligga runt 50p. Ser inget som ger stöd för att Modo skulle vara så jävla bra 2016 heller. Det där har överdrivits för att förstärkta Wennerholms favoritrubrik Miracle on ice 2...

Namn: Lass
Skickat: 17:05 - tis 26 mar 2019
Kvile87:

Man kan väl inte värdera hur bra två lag är inbördes baserat på antalet poäng de tagit. Man tar poängen när man spelar mot andra lag, så poängskörden är lika mycket ett uttryck för hur bra de övriga lagen är. Inget av topp-3 lagen i år lyckades ta lika mycket poäng som motsvarande lag 2016. Om toppen blir sämre, så tar rimligtvis botten mer poäng utan att de behöver bli bättre.

Nu säger jag inte att Mora varken är bättre, lika bra, eller sämre än Modo var då. Jag säger bara att man inte kan påstå något genom att bara se på tabellen.

Det kan säkert Matematikern också bekräfta.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 16:28 - tis 26 mar 2019
Det kommer att bli mycket jobbigt, befarar jag.

Namn: Kvile87
Stad: Göteborg
Skickat: 16:18 - tis 26 mar 2019
Glöm att Modo hade ett bättre lag 2016 än vad Mora har nu. Deras lag tog 49p den säsongen och hade inte en spelare över 30p. Det finns dock såklart inga garantier att vi klarar oss kvar bara för att vi har ett bättre lag. Kommer blir stentufft. Att uttala sig om stämningen i laget är däremot jäkligt onödigt. Viktigt att flera tongivande spelare förnyat kontrakten.

Namn: Lajnus
Stad: Göteborg
Skickat: 15:57 - tis 26 mar 2019
Jag hoppas att ni har rätt. Själv är jag livrädd för Leksands form och självförtroende. Det kan man komma långt på även om man inte är det bättre laget.

Namn: HH
Skickat: 15:55 - tis 26 mar 2019
Mycket skador på Leksingar som såklart är till fördel för MIK. (Forsberg, Själin, Ritola, Nilsson och Karlsson) Alla saknades enligt DT på träning idag. Då tror jag inte att någon av dessa spelar på torsdag.
Det är ju några av de främsta i Leksand, så det blir en lätt första match åtminstone.
Att dom gjort mycket mål i PP är ju bara turbaserat, såg ni målen i söndags? Mer medstuds kan man ju inte få.
Nej, Leksand kniper max en match i denna serie.

Namn: Karl-mik
Stad: Malung
Skickat: 14:55 - tis 26 mar 2019
Ja ja man kan ju tro vad man vill, men jag tror vi dansar hem detta ganska så säkert, 4-0 i matcher till mora!

Namn: Konny
Skickat: 14:50 - tis 26 mar 2019
Nusnäs29>
Jag är inte en av dem som tror det här kommer att gå som en dans, trots att det är min bestämda uppfattning att MIK har ett bättre hockeylag än Leksand. Jag tycker att det här är skitläskigt.
Hur stämningen i truppen är jämfört med 2017 kan jag inte heller uttala mig om, men min känsla är positiv - inte minst efter förnyade kontrakt med flera nyckelspelare. Men här tänker jag inte gå i polemik.
Att stängda träningar skulle skicka "omedvetna signaler" tycker jag däremot fortfarande är trams. Det gör många lag och det visar bara att man tar uppgiften på allvar.

Namn: MIKare
Skickat: 14:40 - tis 26 mar 2019
Stängda träningar är väl inget ovanligt. Fotbollen kan t.ex stänga för att träna in olika frisparksvarianter. Skulle tro att vi stängt för att spela ihop någon PP variant. Testar olika kedjeformationer med olika uppgifter, offensiv kedja, defensiv kedja. Att stänga för att hindra baciller är det inte, då skulle det inte ses spelare på ICA som handlar, större risk att bli smittad där i så fall. Nej, olika varianter tränas in, är min bestämda åsikt.

Namn: Lars
Skickat: 14:25 - tis 26 mar 2019
Bara hypoteser men hade varit bättre att komma sist i år , tror jag.

Namn: Lass
Skickat: 14:25 - tis 26 mar 2019
Ola:

Om man läser vad Nusnäs29 skriver så spelar det ingen roll om Leksand haft stängda träningar eller inte. Det är inte det saken handlar om och jag tror du missförstår. Det är i så fall mer standard praksis där som gör att man inte höjer på ögonbrynen.

Nusnäs menar att detta är atypiskt Mora, och på ett sådant sätt att det står i tidningarna och folk börjar prata om det. Det är det ovanliga i det hela som gör att man sänder signaler att "nu är det något speciellt på gång". Stängda dörrar signalerar samtidigt en viss protektionism, och att man lägger sig på defensiven.

Men från det, till att härleda slutsatser om hur det påverkar psykologin i laget är det ett oerhört långt steg. Här börjar det spekuleras vilt. Jag är inte lika säker på att slutsatsen är riktig.

Namn: Nusnäs29
Stad: Mora
Skickat: 14:09 - tis 26 mar 2019
Haha konny skärp dig, nu är du sådär insnöad som jag brukar vara ibland, tills jag tar en funderare och ser saken från ett annat perspektiv.

Håll med mig om en sak, känslan i och omkring truppen var inte såhär 2017?

Jag får känslan av att vi har lite samma känsla i laget som leksingarna hade det året, utåt sett sa de att det skulle bli jättekul och att de skulle njuta.
Men i efterhand har de sagt att de var den värsta matchserien i deras karriärer..

Ingen blir gladare än jag om grabbarna bevisar att jag har fel, men det låter på allt för många morasupportrar att detta kommer gå som en dans, och att vi har ett alldeles för bra lag för att åka ur.

Så sa modo också, och de hade betydligt bättre lag än oss....

Namn: Konny
Skickat: 13:33 - tis 26 mar 2019
Nusnäs29>
Ta det inte personligt, men det där var faktiskt det värsta svammel jag läst på långe.

Namn: Ola
Stad: Råsta
Skickat: 13:27 - tis 26 mar 2019
Nusnäs29>
Helt övertygad om att Leksand har haft stängda träningar.

Namn: Nusnäs29
Stad: Mora
Skickat: 13:21 - tis 26 mar 2019
En rejäl sågning var det väl inte, jag anser att vi måste kliva ur bubblan och beskåda detta ovanifrån, hade det varit ombytta roller och drantarna gjort så och inte vi, då hade jag velat läsa kommentarer från oss moringar.
Det gäller att ha lite perspektiv på saker, inte bara tycka att allt en viss ledare bestämmer är bra...

Namn: Ola
Stad: Råsta
Skickat: 13:09 - tis 26 mar 2019
Nusnäs29>
Ditt första inlägg här var en rejäl sågning av den ledning och det lag du påstår dig hålla på. Att lag har stängda träningar är inte alls ovanligt. Ett led i uppladdningen som knappast skickar några signaler till spelarna att vi är rädda.

Namn: Nusnäs29
Stad: Mora
Skickat: 12:37 - tis 26 mar 2019
Oavsett om man tror det är bra för laget eller inte att stänga arenan under träning, så skapar det rubriker, dessa rubriker skickar omedvetna signaler till spelarna att vi är lite rädda och oroliga för spioner från motståndarna...
Så tyvärr tror jag detta kan vara vårat fall, Forsberg har sullat till det i föreningar förr, och nu skickar han ner vårat kära MIK till allsvenskan genom att sätta press på laget omedvetet..

Finns säkert många som har andra åsikter än jag, men tänk ett varv till, vad små omedvetna saker kan ställa till det när allt ställer sig på sin spets, den här känslan fanns inte omkring Mora 2017...

Namn: The Real Rolf
Skickat: 17:26 - sön 24 mar 2019
Matematikern:
Nej då kan ju Mora redan lägga ner eftersom du redan vet vad som kommer hända.
Herregud, bara hoppas du inte fungerar som mental coach för något idrottslag.

Nej, ödmjukhet ska vi ha.
Men Bäst av 7 ska Mora vinna oavsett smurfarnas streak.

Namn: Lars
Skickat: 16:21 - sön 24 mar 2019
Tack Lass för din respons från förra matchen .
Jag ska inte titta på en enda match pga Leksand .
Varför detta avgrundslag ånyo!?!?

Namn: Lars
Skickat: 16:18 - sön 24 mar 2019
Jaha, då blir det avloppet ändå. Skiiitt! !!!l!

Namn: Lass
Skickat: 21:39 - fre 22 mar 2019
Lars:
Ja, de var bättre. Men efter att ha streamat matchen så hoppas jag att AIK kan vända. Det värsta som kan hända är att LIF vinner hemma på söndag, får extra vilodagar, och har 10 segrar i ryggen. De hittar sätt att vinna även när de spelar dåligt. Åtminstone viktigt att AIK kan ta en match.

AIK är bättre men känns mer sårbara och jag tror det passar bättre med ett lag som vill anfalla och spela hockey, än ett som det inte går att göra mål på och så kontrar de in ett mål och vinner. Man såg mot Oskarshamn att AIK går att slå.

Namn: Lars
Skickat: 21:34 - fre 22 mar 2019
AIK var det bättre laget. Konstigt attt andra laget vann.

Namn: Ola
Länk: https://www.moraik.se/artikel/s18oajtef-33ni1/nu-kan-alla-vara-medlemmar-kopa-biljetter-till-shl-kvalet
Stad: Täby
Skickat: 21:16 - fre 22 mar 2019
På måndag släpps kvalbiljetterna till allmänheten. Och om Leksand blir klara på söndag så kommer de hänga på låset på måndag. Så köp biljetter nu, så att inte Jalas blir blåvitt. Jag tar för givet att ni är medlemmar.

Namn: The Real Rolf
Skickat: 20:12 - ons 20 mar 2019
Själv anser jag lif vore det bästa tänkbara motståndet i ett kval.
Oavsett psykologi eller att spelarna ska tagga för kval.

Spelar Mora som de ska, dvs spelarna är professionella, (de har trots allt inte gjort annat i sitt liv) är jag helt övertygad att vi går vinnande ur matcherna.

Matematikern: Du är leksing va?

Namn: Noll
Skickat: 21:15 - tis 19 mar 2019
Är glad nu att vi slipper möta IKO .

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:36 - tis 19 mar 2019
Ser på AIK - IKO. Väldigt imponerade av Oskarshamn,’snabba och kreativa, och dessutom en bra målvakt. Lite av MIKs spel. AIK är trögt och inte mycket kreativt händer. Nej, jag väljer AIK hellre än IKO som motståndare mot MIK. Ligger bra till just nu då det står 0-2 inför sista perioden.

Namn: AH
Skickat: 13:31 - fre 15 mar 2019
Kurtan!
Tur och tur! Dom har en förmåga att överleva och komma tillbaka men dom har ju inte lyckats gå hela vägen på ett par säsonger och vi hoppas dom inte gör det på Moras bekostnad i år heller. Dom är alltid med på sluttampen år efter år, vilket är starkt, och förr eller senare lyckas dom.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 11:09 - fre 15 mar 2019
Leksingar har tur i allt de företar sig. Som vanligt!

Som när de slog ut Modo trots att de inte förtjänade det.

Namn: Konny
Skickat: 17:20 - tis 12 mar 2019
Tre juniorer ikväll: Isak Garfve, Charles Eklund och Alex Lind (debut).

Namn: Konny
Skickat: 16:30 - tis 12 mar 2019
Kurtan>
Om MIK skulle ställa upp med en alltför reservbetonad trupp skulle vi kunna bestraffas av hockeyförbundet. Plus att det förstås vore osportsligt.
Jag tror dessutom det vore demoraliserande om vi skulle "släppa" de två sista matcherna för att sedan försöka varva upp igen till kvalet.
Så de återstående seriematcherna blir något av ett reptrick. Inte riskera skador på nyckelspelare men samtidigt inte köra allmänhetens åkning. Kämpa som djur men ändå inte. Typ.
Äsch. Jag tror det ger sig själv.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 15:47 - tis 12 mar 2019
Vore det inte för att förhindra de stöddiga kex pojkarna spela 10 juniorer för att förhindra skador. Och för att ge Åke sommar lov!


Namn: The Real Rolf
Skickat: 21:17 - lör 09 mar 2019
F MIK: Håller med dig, nu behövs det lite sammanhållning i leden och lite tilltro.
Vi ska fixa det här och kommer också att göra det:)


Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 20:38 - lör 09 mar 2019
Utflyttad> angående skadorna så konstaterade Hermodsson på mötet den 28/1 2019 att det inte fanns några konstigheter i truppens förberedelser.
Däremot hade SHL statistik som utvisade att MIK hade överlägset flest skador per match. Tvåan var inte i närheten.

Namn: The Real Rolf
Skickat: 18:21 - lör 09 mar 2019
Här hånas inget Ola. Lovar dig att jag vändit å vridit på varenda match hur vi skulle undvika kval. Men jag kan inte blunda för att det rent statiskt fanns en chans, men inte för Mora, som lyckats ta 2 raka segrar som flest.

Namn: Ola
Stad: Danderyd
Skickat: 18:14 - lör 09 mar 2019
The Real Rolf >
Du hånar en skribent som hoppas och tror på vårt lag. Bedrövligt!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 17:53 - lör 09 mar 2019
Såg delar av matchen, varken Engstrand eller backarna var riktigt på topp idag. Engstrand är ringrostig och behöver matcher. Backarna är helt vilse, # 32 och 89, spelar problematiskt och dessutom ger # 12 Gargne initiativet DIF VID 1-4. Jobbigt nu måste laget ta sig samman inför kvalet.

Namn: F MIK
Skickat: 17:49 - lör 09 mar 2019
Dom senaste tre bortamatchernas resultat visar på att vi inte är i närheten av att vara SHL-mässiga. De tre senaste hemmamatcherna visar upp ett spel som är minst topp 8:a. Bara att bryta ihop och lägga sig i fosterställning några veckor nu då :(

Namn: The Real Rolf
Skickat: 17:47 - lör 09 mar 2019
Nu kan vi dra upp huvudet ur sanden igen för nu är det definitivt klart för kval. Eller finns det någon annan möjlighet Ola? Ex. Att ÖHK får ett automatiskt poängavdrag om 10 poäng för otillbörlig snabb poängskörd.(Ironi)

Nu får vi hoppas att Juvonen m.m är tillbaka så att de kan spela ihop ett lag inför kvalet.
Samtliga får träna lite mer på tappa inte min markering framför mål.

Nej nu laddar vi om och kör mot kval, men innan ska vi följa kommande kvalmotståndare.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 17:30 - lör 09 mar 2019
Alla våra chanser rinner ut i sanden. Känns som pojkhockey ibland.
Djurgården sätter sina. Krigar, kämpar in pucken.

Namn: Konny
Skickat: 10:29 - fre 08 mar 2019
Real Rolf>
Ja, Ola borde verkligen skämmas som inte räknar ut laget förrän det är matematiskt klart att vi får kvala.

Namn: The Rolf Rolf
Skickat: 08:23 - fre 08 mar 2019
Ola: Jag väljer att inte sticka huvudet under sanden och blunda.


Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:08 - tor 07 mar 2019
The Real Rolf>
Varför skriver du att det blir kval när det inte är klart?

Namn: naiso
Skickat: 22:55 - tor 07 mar 2019
Never give up!

Namn: DE
Stad: Blge
Skickat: 22:25 - tor 07 mar 2019
Vinner vi på lördag samtidigt som Örebro torskar borta mot Skellefteå så tycker jag att vi så snabbt som möjligt köper biljetter och vallfärdar till Örebro på tisdag.

Namn: The Real Rolf
Skickat: 22:06 - tor 07 mar 2019
Idag såg det onekligen bra ut. Spelar de så här i kvalet(kval blir det) så är jag inte ett dugg orolig.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 22:01 - tor 07 mar 2019
Frpe>
Pelle deppar nog nu. Tror inte han är moring.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:01 - tor 07 mar 2019
Bra genomförd match, speciellt positivt med Engstrand. Stort grattis!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 21:46 - tor 07 mar 2019
Vilken härlig insats av laget ikväll. Hoppet lever även om det ska extremt mycket till för att vi ska slippa kvalet. Mycket fint spel och nu är Engan varm oxå. Bra känsla inför lördagen trots allt.

Namn: Frpe
Skickat: 21:42 - tor 07 mar 2019
Bra tippat Pelle!

Namn: MIKare
Skickat: 11:22 - ons 06 mar 2019
Har försvunnit en massa inlägg från gårdagskvällen och natten. Varför har dom tagits bort?

Namn: Admin
Skickat: 20:30 - tis 05 mar 2019
Pågående match diskuterar vi på matchchatten.

Namn: kurtan
Stad: mora
Skickat: 17:35 - tis 05 mar 2019
bra att vi sparar Juvonen, Abbot och Amner ikväll. Blir så mycket viktigare matcher längre fram!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:47 - tis 05 mar 2019
Att gå in och värva spelar under säsong
är ett riktigt otyg. Varför inte införa en regel att inga övergångar får ske under säsong. Det blir säkert oro i trupperna om penningstarka klubbar får härja fritt och ta toppspelare från mindre bemedlade klubbar.

Inför slutsdelen av serien kommer klubben att vila nyckelspelare ell ösa på som vanligt?

Namn: Åke Karlsson
Stad: Örebro
Skickat: 00:20 - sön 03 mar 2019
Först bör jag ära själva Mora hockey i flera punkter.
1. De har en av Sveriges bästa coacher, Nämligen Mats Lusth. Har han misslyckats med något lag?
2. Med nuvarande spelartrupp, så har väl laget(ganska tunn spelartrupp) motsvarat förväntningarna?
3. Vilket lag i AS skulle kunna prestera bättre, under rådande omständigheter än Moras? (kanske med tvivel Aik?)
4.De har distanserat Timrå rejält och slipper möta Aik. Är väl det enda laget som har möjlighet att nå SHL i år?
5. Hur ska något lag ifrån AS, (om vi bortser AIK) kunna ta Mora i bäst av sju matcher? Oskarshamn, Leksand, Västerås eller Modo? Skrattretande!
Tyvärr bör jag nämna ett negativt besked.
Enligt mina källor, som är ganska säkra, är Brome till 80% klar för Örebro till nästa säsong. Oavsett ifall Mora spelar i SHL (vilket är väldigt troligt) eller i AS, så har han blivit erbjuden ett kontrakt som Mora ej kan konkurrera emot. Vare sig ekonomiskt eller socialt. Bl.a en lägenhet i attraktivaste, centrala Örebro.
Tyvärr så styr ovanstående före lagkänslan i dagens tider.
Men att Mora inte spelar spelar i SHL, är lika troligt som att Borlänge spelar i AS.
Lycka till Mora OCH SVIK INTE ERT LAG, trots rådande omständigheter.

Namn: Lars
Skickat: 21:52 - lör 02 mar 2019
Dt säger nu att man tog av Abbot och Amnér av säkerhetsskäl för att inte riskera något. Vad jag kan utläsa av texten ska det enligt utsago icke vara så allvarligt.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 21:49 - lör 02 mar 2019
Angående magsjuka så har det ju förekommit att målvakter kastat ur sig maginnehållet på isen mitt under match. Så ja en magsjuka kan komma hastigt.

Hoppas ingen smittas och att "skadorna" var säkerhetsåtgärder så de kan vara med i nästa vecka och framåt.

Namn: Ola
Stad: Mora
Skickat: 21:39 - lör 02 mar 2019
HakanOlsen >
Tror du på allvar att han var magsjuk innan matchen?

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 21:28 - lör 02 mar 2019
Magsjuka kan komma snabbt. Frisk ena stunden och sjuk 1 timme efter.

Vilken skada har Bailey?

Namn: F MIK
Skickat: 20:59 - lör 02 mar 2019
Hur kan Lusth låta han stå? Kan garantera dig att hade han varit magsjuk innan matchstart så hade han fått varit kvar i omklädningsrummet. Bara hoppas att han spydde i rätt papperskorg och inga andra smittas. 44 var först ut med magsjuka.
Är väl mer oroande om både 4 och 88 är på skadelistan. 4 är det i alla fall, får hoppas att 88 är en säkerhetsåtgärd

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:51 - lör 02 mar 2019
Målvaktsspelet inte lika bra som det brukar, men det visade sig att JJ var magsjuk. Hur kan Lust låta honom stå? Väldigt idiotiskt!

Namn: Resenärn
Skickat: 12:08 - lör 02 mar 2019
Är det några som planerar att se kvällens match på lokal i Stockholm?

Namn: Lars
Skickat: 11:43 - lör 02 mar 2019
Irä mykkle så sku fårrå Karlstad ?

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 00:02 - lör 02 mar 2019
Lyssnade på matchen via webradion eftersom jag jobbade ikväll. Men vad jag kunde förstå så var det en fantastisk stämning och en härlig match som man borde ha sett, helst på plats men annars på tv. Nåja får kolla i efterhand imorgon.

Lite trist dock att kommentatorn i webradiosänndningen alltid tycks heja på bortalaget när han kommenterar i Jalas Arena.

Namn: Utflyttad
Skickat: 23:32 - fre 01 mar 2019
Just nu är det roligt att gå på hockey! Tänk om det fungerat så har bra från start denna säsongen.

Namn: Ygg
Skickat: 22:37 - fre 01 mar 2019
Vilken match av Juvonen. Stor del i segern. Att han håller en hög jämn nivå är helt enastående.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:22 - fre 01 mar 2019
Mycket bra genomförd match! Stort grattis!

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 21:33 - tor 28 feb 2019
Tack Rowe den satt som en smäck! Tyvärr blir det nog svårt att undvika kval! Men nu finns det hopp för SHL! Det är samma injektion som när Lusth klev in i båset förra året! Grattis hela MIK.

Namn: Utflyttad
Skickat: 18:30 - tor 28 feb 2019
Nyheten gör mig så glad, att det nu troligtvis blir färd till Mora trots Vasaloppstrafiken (blir över Siljansnäs). Tyckte från början att tisdagsmatchen fick räcka, men nu är man taggad!

Namn: HakanOlsen
Skickat: 08:09 - tor 28 feb 2019
Matematikern- jag reagerade på att det skulle ha att göra mänskliga rättigheter, men det kanske det har då det är lite av slavhandel men de som är slavar i detta fall tjänar en väldig massa pengar. De har själva av fri vilja satt sig i denna situation. Spelets regler.

Namn: Matematikern
Stad: Skåne
Skickat: 00:12 - tor 28 feb 2019
HakanOlsen:> För 20 år sedan kom EU-domstolen med ett beslut i målet som gäller Jean-Marc Bosman och denna dom kom att förändra allt kring för spelarövergångar. Du kan läsa mer i detalj om detta i denna artikel som egentligen handlar mer om vad som hände med Bosmans sen https://www.expressen.se/sport/fotboll/forandrade-fotbollen--men-forlorade-allt/

No hard feelings; men diskussionen här i Faleijs Finest gästbok gällde just spelarövergångar och vad man ska göra åt dessa i fall problem eller misstankar uppstår. Innan du kommer med nedsättande kritik över vad andra skriver så bör du faktiskt läsa på bättre.

Namn: PeO
Skickat: 16:14 - ons 27 feb 2019
Jag ville se ett lag i går som tycker det är kul att spela ihop och där alla hjälps åt efter bästa förmåga. Det gick jag. Särskilt glad blev jag över Bromes killer face. Att vi vann är så klart inte utan värde. Jag är faktiskt helt ärlig när jag säger att Örebros vinst inte berörde mig. Jag har släppt jagandet. Så länge vi gör vårt bästa spelar vi i SHL nästa säsong också.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:57 - ons 27 feb 2019
Konny- nu får du fanemig skärpa dig gubbe. Har du helt tappat fattningen och uppförande. Det var en vänlig fråga och jag visste att de fått in en bra målvakt vilket kan visa sig är det gäller resultaten.

Namn: Konny
Länk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/rLxole/jhonas-enroth-klar-for-orebro
Skickat: 15:25 - ons 27 feb 2019
Men för h-e Olsen, googla. Apropå att anklaga andra skribenter för att svamla.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:15 - ons 27 feb 2019
Har Örebro en ny målvakt? Deras målvakter har haft det kämpigt.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:13 - ons 27 feb 2019
Var det berömda halmstrået som dök upp i går?

Namn: Konny
Skickat: 09:14 - ons 27 feb 2019
Pl>
Vi ÄR bättre än ifjol, i synnerhet när alla spelare är friska.
Problemet är att konkurrensen samtidigt är hårdare där nere än ifjol, förutom avsågade Timrå.
Att Örebro dragit ifrån oss beror inte i första hand på att MIK skulle ha spelat dåligt, det beror på att Örebro är riktigt bra - de har faktiskt en liten chans att ta sig till slutspel. (Att detta sedan skulle vara "korrupt" eller "uppgjort", som någon skrev på chatten, är förstås bara trams.)

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 07:24 - ons 27 feb 2019
Mycket bra insats igår. Vi har ju fortfarande en kvintett mycket bra spelare skadade. Hoppas på återkomst av några under veckan.
Som vanligt blir väl tyvärr någon annan skadad/sjuk efter gårdagens match.!?
Men alla friska så kan vi spela riktigt bra hockey som gör att vi klarar kvalet!

Namn: Utflyttad
Skickat: 22:50 - tis 26 feb 2019
Efter två perioder var man frustrerad på läktaren. Tyckte Brynäs hade ingenting men ändå bara 1-1. I sista så kom explosionen och då var det riktigt roligt att vara på hockey. Mer sådant!!!

Namn: F MIK
Skickat: 21:50 - tis 26 feb 2019
Vi kan inte göra annat än vårt, vi har satt oss i situationen att vi är beroende av andra. Tyvärr så är det nog kvalet som gäller för oss. Ett litet hopp lever väl än men i och med Ö seger så är det riktigt litet
Att 86 sålt huset för en flytt och inte ett annat hus är nog rätt så klart. Att han har hjärta för klubben är det nog ingen som ifrågasatt heller. Att det blivit mest prat om han beror på att det är rätt tydligt då huset ligger ute. Det finns fler i laget som är på väg bort. Sedan har vi inte spelat klart än vare sig serien eller det troligt stundande kvalet.

Namn: Pl
Skickat: 21:35 - tis 26 feb 2019
Såg att vi har samma poäng nu som vi fick förra året, några till ramlar väl in så bättre iår:)

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 21:33 - tis 26 feb 2019
Om man behåller spelet från idag så bådar det gott inför dubbelmötet med Fbk.

Inte alls omöjligt att komma ikapp både Örebro och Brynäs.

Sen allt snack om 86:ans hus. Det kan väl lika gärna vara så att han köpt annan bostad i Mora? Eller finns det papper på att han köpt bostad på annan ort?

Gillade spelet som helhet idag. Inte en perfekt match på något vis men överlag en riktigt bra match från laget.

Namn: Lass
Skickat: 21:19 - tis 26 feb 2019
Tuff seger minsann och det ser ju bra ut i resultatlistan även om BIK vann skotten överlägset. Tyvärr så kom vi inget närmare strecket, och omgången slutade egentligen med att det blev ännu mer osannolikt att klara strecket. 7 matcher kvar och 9p + mål bakom, vilket betyder att vi måste vinna kanske 4 av de matcherna om Örebro förlorar allt som är kvar, eller 5 av matcherna om BIK förlorar allt som är kvar.

Men känns ju förvisso lite bättre inför ett kval.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 18:41 - tis 26 feb 2019
Ola: tack

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 18:30 - tis 26 feb 2019
KG>
Stransky är tydligen magsjuk. Felet är skador. Om det är någon tröst så har Brynäs sex spelare borta.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 18:08 - tis 26 feb 2019
Helt makalöst, idag får vi tillbaka Petti men då är 44 borta. Även Robin, Hartman o Baily på forwardsidan. Samt Dagola på backen.
Vad är det för fel??

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 16:27 - mån 25 feb 2019
Pelle. Hur mycket var det per åskadare de senaste 2 åren?
Ta hänsyn till spelarstödet som i år gav en hel del. Alla okar inte betala mer!

Namn: Matematikern
Stad: Skåne
Skickat: 17:55 - sön 24 feb 2019
The Real Rolf: Seriesystemet bygger på att något eller några lag är bäst, sedan kommer medelmåttorna, och till sist något eller några lag som är i botten. Skulle MIK och TIK inte varit i SHL hade bara några andra lag varit i botten.

Jämförelsen kan göras om du kollar ifall sista vagnen finns med i tågsättet. Det lär ju alltid finnas med, någon vagn måste ju vara sist. Samma är det med felet i tidningarna ibland när de skriver att Sveriges äldsta har avlidit. Sveriges äldsta kan aldrig har avlidit så länge vi har invånare kvar, någon är ju alltid äldst.

Sen kan man ju alltid diskutera om just MIK eller TIK eller någon annan ska spela så att de hamnar i botten och just av den anledningen inte platsar i SHL, vilket säkert vad det du menade.

Namn: latoba
Skickat: 07:29 - sön 24 feb 2019
Rögle fick sitt första mål genom att en spelare fick stå helt obevakad och prickskjuta in pucken. Oförlåtligt!

Namn: The Real Rolf
Skickat: 00:33 - sön 24 feb 2019
Nej gubbar å grabbar. Sett efter dagens spel så börjar jag bli orolig för kval. För Kval blir det, vi kan sluta drömma om att vi ska ta oss förbi ÖHK.
Skulle vi mot förmodan åka ut i kvalet är jag inte bitter. MIK är inte bättre än så här, tabellen ljuger inte.
Vi kan skylla på skador, uppförsbackar och motvind. Men sanningen att säga så är vi tillsammans med TIK alldeles för dåliga att spela i Shl. I år är der 2 lag som är alldeles för dåliga för denna serie och skulle vi mot förmodan åka ut mot ett allsvenskt lag så åker de ut nästa säsong igen.
SHL är inget för småklubbar med dålig ekonomi.
Over and out

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:21 - lör 23 feb 2019
Jobbigt att Gargne gjorde bort sig och inte fick iväg pucken. Sedan blev det 1-0. Det gäller att spela enkelt och passa snabbt, det är självklarheter.

Namn: Noll
Skickat: 20:12 - lör 23 feb 2019
Idag fanns det inte många rätt men sånt händer fast det inte ska. Pelle: leksing? Ni klarar er säkert från kval ? Alltså är Du inte moring. Har svårt att tro vi ska förlora mot ett HA-lag över 7 matcher så dåliga är vi inte

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 18:26 - lör 23 feb 2019
Inte mycket att säga om dagens insats.
Men, är det någon som har status på Robin, Dagola, Hartman, Bailye. Petti är ju tillgänglig nästa match.

Namn: Matematikern
Stad: Skåne
Skickat: 19:07 - fre 22 feb 2019
Jonte: Det är en helt riktig anmärkning; Jag gick händelserna i förväg med vissa antaganden i annat avseende [Läs: Framtiden]. FEL AV MIG (förlåt!). Det kvarstår dock en skillnad idag om 6p vilken enligt statistiken kommer att öka till mina slutberäknade 8p och Pelle, Moras, 10p

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 18:52 - fre 22 feb 2019
Matematikern: Jag vet inte vad du har för siffror men senast jag kollade så är det 6 Poäng som skiljer Mora och Örebro i dagsläget. Tyvärr har Örebro även bättre målskillnad.

Att undvika kval må vara svårt. Men långt ifrån omöjligt.

Jag tror på det tills det är omöjligt.

Namn: Matematikern
Stad: Skåne
Skickat: 18:16 - fre 22 feb 2019
Tack Pelle, Mora

Jo, även om Mora skulle vinna varje av de 9 kvarvarande matcherna och härigenom få maximala 9x3p= 27p så får Örebro inte vinna 4 matcher för då blir det 16p (p-skillnad idag) + 12 p = 28p. Att Mora skulle vinna samtliga 9 matcher samtidigt som Örebro bara vinner 3-4 matcher (färre än hälften); den sannolikheten talar den gångna statistiken inte för.

Namn: Matematikern
Stad: Skåne
Skickat: 12:58 - fre 22 feb 2019
Om man ägnar sig åt viss trubbig jämförande statistik så blir utfallet följande.

Resterande matcher för Mora-Timrå-Örebro är 1 match utav 4 mot olika lag.

Utan att ta hänsyn till resultatet för gjorda hemma- respektive bortamatcher kan uträkningen bli så här.

3 vinster av 3 redan spelade matcher mot det laget ger 3 poäng för sista matchen mot samma lag,
2 vinster av 3 redan spelade matcher mot det laget ger 2 poäng för sista matchen mot samma lag,
1 vinster av 3 redan spelade matcher mot det laget ger 1 poäng för sista matchen mot samma lag
0 vinster av 3 redan spelade matcher mot det laget ger 0 poäng för sista matchen mot samma lag.

Exempelvis: Mora-Timrå har spelats i 3 matcher där Timrå vunnit samtliga. Således får Mora 0 poäng i den sista matchen medan Timrå får 3 poäng.

Eftersom uträkningen är lika för alla lagen borde skillnaden mellan lagen i stort sett bli densamma även om slutresultatet totalt kan bli olika.

Vid detta antagande skulle
Timrå få ytterligare 9 poäng att läggas till deras 37 poäng och hamna på 46 poäng,
Mora skulle få 11 poäng och hamna på 48+11=59 poäng och
Örebro skulle få 13 poäng och hamna på 54+13=67 poäng.

Det är också ganska troligt att ett lag som ligger högre i tabellen presterar bättre än ett lag som ligger längre ner. Därför blir poängen högst sannolik 9, 11 resp. 13. Om det sen blir +/- något poäng spelar ingen roll för slutresultatet.

Att Mora statistiskt sett skulle kunna undgå kval eller motsv. är tyvärr ganska uteslutet.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 09:11 - fre 22 feb 2019
Åter igen en bra insats av MIK. Tyvärr är det, för vilken gång i ordningen, 2 skitmål som avgör.
Bara att fortsätta kämpa för att undvika kval. Dagola, Robin, Hartman o Petti är väl snart tillgängliga också!

Namn: Noll
Skickat: 23:03 - tor 21 feb 2019
Jag hoppas vi får möta leksand om det blir kval .. vill så gärna spöa dom igen Såg matchen idag mot Vik o Det var då inte mycket Som skrämde från nåt av lagen. Det är stor skillnad mellan HA o SHL topp o botten. Ifjol var jag riktigt orolig , men i år har vi ett bra mycket jämnare o bättre lag

Visar inlägg: 1-100 av 15558 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 Next