Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 12:28 - ons 14 nov 2018
Steff; Tackar ödmjukast.

Namn: AH
Skickat: 09:04 - ons 14 nov 2018
Hur än det är så är det poängen som raknas och Örebro var överlag inte bättre i denna streckrysare efter uppehåll. Tyvärr två nya befarade skador på viktiga spelare. Bailey fick tydligen ett hårt skott på handen och Gagné vet vi inte. Allt var verkligen inte dåligt och även motståndaren var nervös och i stort poängbehov. Kul att se Hilmersson igen. Haga, Adam, Amner, Isac tyckte jag var riktigt bra. Transatlanterna har mer att ge men man kan inte vara på 100% varje match. 2 viktiga kämpa-poäng!

Namn: Steff
Skickat: 05:36 - ons 14 nov 2018
Jonte: Anders Eriksson med ”Framåt Masar”

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 02:41 - ons 14 nov 2018
Hörde genom tvn delar av en låt som jag inte kände igen, men det lät som en låt gjord för Mora IK. Den spelades inför 3:e perioden.
Är det någon vet namnet på låten och vilken artist?

Förövrigt skönt med 2p även om man hade önskat 3p. Får ta med oss det bra ur matchen och ge Timrå en riktig smäll på torsdag.

Namn: Godmode
Skickat: 00:16 - ons 14 nov 2018
Sista perioden en rejäl uppryckning men måste säga att jag önskar ett rejälare/aggresivare och mer fysiskt spel, trodde vi skulle få just det med lusth men icke. S

Namn: HakanOlsen
Skickat: 23:01 - tis 13 nov 2018
Otroligt vad många är neggo här. Det blev två poäng! Klart det var en del problem, tex att Skogs orsakade en utvisning som gav 0-1. Skottet som gav målet var inte heller otagbart. Men jag vill se det från den ljusa sidan. Målet är att klara kontraktet.

Namn: Janne
Skickat: 22:44 - tis 13 nov 2018
Ja det var dåligt i kväll,Jag åkte hem och såg resten hemma,Man ska kanske hålla sig hemma, Sista perioden, Nej MIK det här spelet håller inte,Får hoppas att det blir bättre när man har en match efter uppehållet

Namn: Utflyttad
Skickat: 22:32 - tis 13 nov 2018
Något positivt med matchen var att man insåg att även Örebro kommer att få slåss i botten. Var otroligt förvånad att Örebro var så dåliga.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 22:31 - tis 13 nov 2018
Skönt med 2 poäng. Det var nog viktigt för grabbarna att det äntligen lönade sig med allt slit. Bra kämpat. Kan fortfarande bli bättre i egen zon. Idag mycket slarv igen. Ut med pucken och inget duttande.
Hoppas att Baily o Gagne snart är åter, kanske även Johan P.

Namn: Real Rolf
Skickat: 22:24 - tis 13 nov 2018
Ja, jag ska vara negativ igen. Två fullpotter på 16 matcher tillsammans med guds försyn ikväll.
Nej, det här spelet är för dåligt, måtte då inte Gagne och Bailey vara skadade.
Det räcker med ett par slarviga spel såsom Skogs sull på blå som renderade i utvisning och sederna mål. Amners puckslarv på blå renderade visserligen inte i en utvisning men ett bp.
Det slarvas för mycket, är inget rejält i någonting.

Spelet måste höjas många snäpp

Namn: Utflyttad
Skickat: 22:13 - tis 13 nov 2018
HakanOlsen>Stannat till på väg hem från matchen. Men, hur kan du påstå att alla gjorde en bra match. De första två perioderna var det sämsta jag sett på länge. Tredje perioden räddade upp detta. Det enda jag kan hålla med om att det var bra att det blev 2 poäng.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 22:02 - tis 13 nov 2018
Väldigt bra att det blev 2p idag. Alla gjorde en bra match, en kämpainsats. Mycket positivt att V. Almer fick avgöra och inte
genom sin sena utvisning orsakade en förlust. Viktor har utvecklats mycket under senare tid.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 19:48 - tor 08 nov 2018
HakanOlsen: Jag tror att Wikstrand redan är bunden av kontrakt med Färjestad åtminstone denna säsongen ut.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:37 - tor 08 nov 2018
Sverigen - Tjeckien - Sverige, Bengtsson och Wikstrand har varit mycket framåt och bra spel. Svårt att ta ställning till att de inte vill spela för MIK.

Namn: MIK:are
Skickat: 23:12 - tis 06 nov 2018
Congratulation to Jeramy to his new job as head coach for the Chicago Blackhawks. We Moringar will know his going to do alright. And if you are a Blackhawks fan-Be happy dont worry, your team will be fine.

Namn: Noll
Skickat: 22:24 - mån 05 nov 2018
Roland : att vi presterat sämre o sämre ju fler skador vi fått . trodde du på allvar att vi skulle bli bättre o bättre med våran 2e målis o flera ledande spelare skadade bara vi fortsatte nöta på försvarspelet på träning? Amner är en av dom viktigaste kanske den viktigaste backen vi har i år. O man såg ju vad som skedde mot RBK när han utgick.. vi har INTE råd att ha så skickliga spelare skadade. Ganska säker på vi haft 3-5 poäng mer om inte alla skador ställt till det.
Tror det är troll i denna gästboken som driver med oss ibland fanimig

Namn: Noll
Skickat: 22:09 - mån 05 nov 2018
Janne: Ang Lusth så är jag bombsäker att han sitter säkrare än dom flesta andra SHLtränarna. Ska väl vara Sam i Växjö då som sitter säkrare än Lusth :) .

Namn: Janne
Skickat: 19:52 - mån 05 nov 2018
Förra säsongen ja,Det var ett helt annat lag,Lite som Timrå är denna säsong,gick lite på rus,Det här laget ska bli bättre och bättre är det väl meningen,Sen har man dippat lite som jag ser det pga alla skador som har kommit.Det som är viktigt nu är att se vilka kan komma tillbaks och vilka kan inte.

Namn: Roland
Skickat: 19:27 - mån 05 nov 2018
Hade MIK haft ett etablerat försvarsspel där varje spelare exakt visste sin roll då hade MIK säkert haft sex poäng till. Ja,det blir sväng dörrar som någon skrev, när inte spelarna vet sin roll. Det borde sitta vid det här laget särskilt som det tränas på detta dagligen... det är något som inte stämmer... undrar vad?

Namn: Janne
Skickat: 17:23 - mån 05 nov 2018
Ja Jonte:jag är väldigt förvånad att man väljer att sparka Sjödin,Sen kan man undra hur säkert sitter Herr Lust?

Namn: Noll
Skickat: 10:20 - mån 05 nov 2018
AH så jäkla bra skrivet:)

Namn: AH
Skickat: 09:05 - mån 05 nov 2018
Tycker inte att vi ska vara så negativa. Det är några självklara faktorer som gör att det går sämre nu och det stavas skador. Vi har ett alldeles förträffligt målvaktspar normalt sett men att Engstrand är borta så här länge skapar en otrygghet som är enorm. Isak är en mycket bra målvakt men tänk er vilken oerhörd börda han har på sina unga axlar nu. Det är en sak att spela väldigt bra när man vet att en av SHL´s bästa målvakter står i båset och är beredd att ta över vid behov men när han inte står där läggs ett helt annat ansvar på Isak. Som alla vet bygger mycket av ett bra spel fullt av själförtroende på att ha ett bra försvarsspel som bygger på en målvakt som tar nästan allt. Det känslan finns inte i laget just nu av kända orsaker. Det ena ger det andra och spiralen går åt fel håll. Nu kommer vi igen efter det lilla uppehållet och hoppas att några är tillbaka då. Spelet finns men både den mentala och fysiska orken måste hämtas tillbaka.

Namn: Real Rolf
Skickat: 13:26 - sön 04 nov 2018
Huruvida jag skrev likvärdigt förra året kan jag inte kommentera, men om du scrollar tillräckligt mycket så kan du säkert få svar på det.
Hur många matcher man bör vinna är naturligtvis svårt att svara på, men 2 vinster efter full tid på 15 matcher tror till och med jag att du anser är otillräckligt. Dvs 7.5 procent av matcherna vinns på full tid.


När du skrev låt säga matte eller ett engelskaprov i skolan, blev du godkänd med 7.5 procent av de rätta svaren?

Avlastningen menade jag för de utespelarna som får slita ont när så många är borta, det är inga mirakel som kommer att komma tillbaka. Det enda som blir är att de som spelar myclet nu, får avlastning av de skadade spelarna som kommer tillbaka.

Jag vill gärna ha fel i detta för jag vill inget hellre än att de ska gå bra. Men lika klart som man är glad när man vinner är det att vara besviken när det går dåligt.

Och ja, jag vidhåller att 2 vunna på 15 försök med ett snitt av 1 poäng per match, är alldeles för dåligt.

Att Brynäs är ett förmodat bottenlag var fel uttryckt av mig, de är en nuvarande bottenkollega. Huruvida de blir ett bottenlag kan jag bara sia om efter en summering av 55 omgångar.

De lag som vi borde vunnit mot är Rögle, Brynäs och kanske Örebro.
Nej, det är ingen så där jättebra känsla efter de senaste matcherna. Vi kan inte rida på segern mot HV en hel säsong eller vändningen mot Frölunda, vilka helt sonika slutade spela och släppte in Mora i matchen. Det händer troligtvis inte så många gånger.

Men jag hoppas innerligt att jag blir överbevisad.

Namn: Konny
Skickat: 09:14 - sön 04 nov 2018
The Real Rolf>
Jag kan ha fel, men jag vill minnas att du skrev ungefär samma inlägg även för ett år sedan. Några reflektioner kring detta:
1) Hur definierar du ”räcker inte till för SHL”? Hur många matcher ska man vinna och på vilken placering ska man hamna i serien för att ”räcka till”? Räcker man till om man hänger kvar via kvalserien eller krävs det mer?
2) Var ska vi hitta de bättre spelarna och vem ska betala? Vi har en av seriens lägsta spelarbudgetar (jag tror att bara Timrå har lägre) och det vimlar inte av spelare på marknaden.
3) Är Brynäs ett förmodat bottenlag?
4) Isak har gjort det jättebra när han tvingats hoppa in och faktiskt varit matchvinnare vid ett par tillfällen. Men annars håller jag med dig – jag tror att han är en blivande stormålvakt, men att bära förstaspaden under en längre period är tufft för en tjugoåring utan elitserierutin. Jag tycker att han håller i SHL redan idag, men inte som ensam förstemålvakt.
5) ”Avlastning”? Tänker du på Engstrand, som du i ett par meningar tidigare skrev att han ”måste tillbaka snabbt”? Eller tänker du på Amnér, som varit vår bästa back i år? Det är klart som f-n att det påverkar laget negativt oerhört mycket att ha nio spelare skadade – både för att det sliter på de andra och för att det är bra spelare som saknas. Det är bara fånigt att påstå något annat.

Namn: Janne
Skickat: 22:25 - lör 03 nov 2018
Ja det finns väl inte så mycket att tillägga,MIK måste få ordning på alla skador,Skador blir det alltid men inte så här många på en gång,Nu som sagt är det skarpt läge efter uppehållet,status vet ledningen om man måste värva

Namn: Real Rolf
Skickat: 20:50 - lör 03 nov 2018
2 vunna matcher efter full tid på 15 försök talar sitt tydliga språk. Vi är inte bättre än så här. De senaste matcherna har vi fått stryk mot förmodade bottenkollegor Rögle och Brynäs.
Lägg därtill en förnedring av Växjö.
Nej vi måste ha bättre spelare för de vi har är helt enkelt för dåliga för SHL.
Engstrand måste tillbaka snabbt, Isak håller tyvärr inte för spel i SHL.
Tabellen ljuger inte. Ja jag vet att vi har många skadade, men ingen av dem presterar bättre än någon i dagens uppställning Annat än avlastning för de som spelar idag.
Nej, tyvärr måste jg vara pessimist och säga att vi räcker helt enkelt till för SHL.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 19:58 - lör 03 nov 2018
Efter uppehållet är det dags för upp till bevis. Om ingen av de skadade backarna då är åter måste man värva. Forwards är det ju som tidigare skrivits härinne mest utfyllnad som är skadade. Förslag låna ut(om det är tillåtet) och någon måste bort. Därefter måste det värvas in spets.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 19:56 - lör 03 nov 2018
Efter uppehållet är det dags för upp till bevis. Om ingen av de skadade backarna då är åter måste man värva. Forwards är det ju som tidigare skrivits härinne mest utfyllnad som är skadade. Förslag låna ut(om det är tillåtet) och någon måste bort. Därefter måste det värvas in spets.

Namn: Utflyttad
Skickat: 19:01 - lör 03 nov 2018
Tre viktiga matcher efter uppehållet och då kommer det att visa sig om MIK kommer att vara förankrade i botten. Förra säsongen var MIK med ända till sista omgångarna och med de förväntningar alla hade i år (ny ledning) så hoppades man på lite bättre läge, än det MIK har nu.

Namn: Roland
Skickat: 13:15 - lör 03 nov 2018
Idag vill jag se ett resolut spel framför egen målvakt...

Inte några veliga tafatta försök att ta bort motståndare... mot Brynäs = tre mäl i baken....

Alltid en egen spelare framför eget mål vid spel i egen zon...ALLTID....

Ettan och Tvåan alltså de som är närmast pucken understödjer varandra... Trean avvaktar... Fyran och Femman har koll på vad motståndarna gör....

En ganska enkel modell som garanterat skulle betyda MINDRE mål bakåt...

Alla fem deltar aktivt med eller utan puck ...ser till att inga tomma ytor uppstår mellan backar och forwards...

Innanför offensiva blå.... skymning av målvakt... skott .... skott... skott.. styrningar... returtagande...

ALDRIG tre egna forwards bakom förlängd mållinje i anfallszon.... Trean in stänger av mitten... spelar man så får motståndarna problem att kontra...

Hoppas nu vi får se MIK leva upp till dessa grundregler då åker MIK hem med tre poäng...

Lycka Till!!!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 13:14 - lör 03 nov 2018
Hoppas grabbarna har skakat av sig de snöpliga förlusterna i de 3 senaste matcherna. Det har varit jämna matcher som slutat på fel sätt. Nu hoppas jag de kan vända trenden och göra som mot HV71 ikväll mot Växjö.

Vi må vara desarmerade men vi har ett härligt gäng och vi kan absolut vinna matchen om alla gör det de ska och om det studsar med oss istället för mot oss.

Namn: Janne
Skickat: 21:58 - fre 02 nov 2018
En sak är då säker,finns då ingen som tycker Synd om MIKs alla skador av den så kallade experterna utan snarare tvärt om,Det är fleranu som myser när MIK ligger sist,hörde 2 pajasar på Cmore som uttalade sig

Namn: Godmode
Skickat: 14:42 - fre 02 nov 2018
Jag är inte orolig för fortsättningen och vi har många viktiga spelare på skadelistan som gör ett stort jobb i det tysta samt en av seriens bästa målvakter borta. Mora har gått hårt på 2 kedjor nu och självklart är det inte hållbart för dom att både jobba hårt och vara kreativa på samma gång. Vi ger oss en bra chans att vinna på lördag och kommer åter starka efter uppehållet.

Namn: Lassie
Stad: 79531
Skickat: 12:35 - fre 02 nov 2018
Tråkigt läge, javisst!
Jag tycker iaf att MIK gör det väldigt bra med de förutsättningar som för tillfället finns.
Att som många tro att MIK ska kunna spela samma forcheckande, pressande & fysiska spel med #19, #11 & #28 på läktaren är rent utav oförskämt.
Visst, #94 har nyss kommit tillbaka, men gjorde enligt mig en riktigt bra match igår, #96 visar iaf att han kommer mer & mer till sin rätt - frågan är väl om han verkligen tar en tröja när de skadade återkommit? #13, känner säkert en större osäkerhet pga att istiden minskat & ledarteamet valt andra alternativ. Vi vet dock att han också kan vara värdefull för laget både i BP & i en 4:e line spelare med mycket energi!

Våra övriga Fw:s ska & måste få mer hjälp av våra sk "vattenbärare" dvs LAGSPELET!
För att inte de också alltför ofta ska börja sina byten i försvarszon. Visst, ALLA spelare måste arbeta hårt & göra det defensiva jobbet, men om våra sk top 6 spelare ska kunna prestera från Rödlinjen & i offensiven kan de inte också behöva slita så hårt för att endast ta sig in i den offensiva tredjedelen av isen.
Vilket de nu mer & mer varit tvungna att göra pga att tyngden, styrkan, rutinen etc saknats på våra skadade fysiska Forwards.

Defensiven är fortfarande obalanserad (trots #4:s imponerande höst) pga att vår defensiv är alldeles för offensivt inriktad (vilket normalt sett inte skulle vara ett problem!), men i brist på en eller två defensiva backar med rutin (#23, #32), har det stundtals blivit alltför tydligt!
Sedan att klubben släpper iväg #33 i det skadeläge som finns, är & förblir en gåta?!

I Engans frånvaro har trots allt Isak visat att han håller för uppgiften. Problemet nu är väl detsamma, som för Engan tidigare under hösten att LAGET släpper till alldeles för mycket skott & att "pucktittandet" i egen zon - framför allt i det sk slottet!
Isak är ung & kanske ej inte riktigt mogen för att vakta kassen i för många matcher på raken, utan välbehövlig vila?...Han får däremot gärna göra en Idiot bra insats imorgon - inför uppehållet!
Visa lädret Isak!!!

Ledarstaben gör säkert det de kan osv & det måste naturligtvis vara svårt att fördela istiden nu när så många ordinarie ej är tillgängliga! Utan att för den delen både öka den fysiska påfrestningen & skaderisken på de viktiga pjäser, som fortfarande kan spela för fullt.
Det är väl nu de kanske måste tänka lite annorlunda (pga skadorna?!) & försöka spela mer för att "spara sig" fysiskt! Smartare, helt enkelt!

Ursäkta mitt långa inlägg, men om ni nu läst så här långt, så kommer nu det viktigaste...

Det enda vi kan kontrollera (förhoppningsvis?!), är vår ATTITYD & det hårda arbete, som nu krävs, för att vända på det här!
Oavsett om vi är på läktaren, i favorit fåtöljen eller isen!

VI på läktaren, kan iaf fortsätta att stötta spelarna & LAGET med att ALDRIG GE UPP!!!

Som sagt, ALLA poäng som är förlorade, måste tas in någon annan dag - VI börjar idag att fokusera på det & imorgon, som är ännu en ny dag, så ger vi varandra chansen/möjligheten att förbättra det VI kan påverka! :)

Jobba på M I K!!!

Namn: Utflyttad
Skickat: 08:09 - fre 02 nov 2018
Man är med i matcherna, men räcker ändå inte till, just nu. Detta kan dock vända.
Det är nu vi får bevis (i motgång) hur bra ledning MIK har och hur man agerar för att vända detta, men avundas inte deras jobb p.g.a. alla skador. Svårt att gör något åt denna parameter.
Men, är rejält kritisk emot att man släpper en back när vi redan hade så få. Dessutom hur långt bort är Grillfors för att kunna spela igen?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:55 - tor 01 nov 2018
MIK förde spelet men kan inte se till att styra upp och vinna. Lika dant var det mot Rögle. Innan dess ramlade en puck in när det var 23 sekunder kvar. Ser tyvärr inte bra ut. Wallin är helt ok men vi behöver en extra bra målvakt för att vinna matcher. Det gäller alla lag. Målvakterna är tungan på vågen.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 21:35 - tor 01 nov 2018
Janne
Håller med totalt.
Varför kan man inte jobba hela bytet man är inne?
Nästan inget fysiskt spel av dom som ska spela fysiskt?
Tråkigt att se.

Namn: DE
Stad: Blge
Skickat: 21:32 - tor 01 nov 2018
Smärtsamt!!
Vet inte om det bara är jag, men vad är det med Masuhr? Bortsett från en riktig kanon ikväll, så tycker jag att han de senaste 3-4 matcherna har känts väldigt osäker, många ”juniormisstag” och icingpuckar och påminner nästan ibland lite om Seigos svagare stunder.
Nej vila och uppryckning av kaptenen och hela laget!!

Namn: F MIK
Skickat: 21:28 - tor 01 nov 2018
Det är knappast spetsen som är skadade. John 2:a kedjan, möjligt 3:e för 11, 10 och 28 utfyllnad, lägg där till 13 som inte håller. ? för 94 o 96

Namn: Janne
Skickat: 21:26 - tor 01 nov 2018
Ja det var väl ganska väntat,Tycker att det är flera spelare som inte jobbar som man ska,nu måste det till något extra med truppen,så här många skador håller inte det fick vi se i kväll mot ett dåligt Brynäs,En match kvar innan uppehållet,nu måste man se hur man gör med alla skador hur länge dom blir borta och sen värva in någon

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 21:24 - tor 01 nov 2018
Nä, ikväll såg vi riktigt trötta ut.
Verkligheten har tyvärr kommit ikapp Isak.
Men får forward efter forward komma in i slottet obehindrat så kan man inte lasta Isak så mycket.
Nej det här är tungt just nu.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 21:22 - tor 01 nov 2018
Då är tabellen som experterna tippat Timrå nästsist och Mora sist.
Trots en bra match och ledning två gånger så blir det torsk. Mora var bättre långa stunder och då måste ju våra s k stjärnor kliva fram. Men icke sa Nicke utan slarviga passningar när vi har bra lägen.
Trots allt så saknas det nog spets framåt. Nu får vi hoppas att vi får tillbaka några spelare annars måste man ut med håven.

Namn: Konny
Skickat: 21:18 - tor 01 nov 2018
Janne>
Ja, nio spelare borta och match varannan dag. Alla lag är slitna men det är nog fanimej värst för MIK. Annars hade vi förmodligen vunnit ikväll.

Namn: AndersW
Stad: Mora
Skickat: 21:17 - tor 01 nov 2018
Brynäs riktigt svaga ikväll, men vi bjuder in dom.


Namn: F MIK
Skickat: 21:16 - tor 01 nov 2018
Ja, vad säger man, två otroligt viktiga matcher och vi underpresterar till max. Riktigt uselt. Bekymrad

Namn: kp
Skickat: 21:16 - tor 01 nov 2018
Då är vi längst ner. Med ett backspel där man bara tittar på pucken och låter motståndarna så helt fria
framför mål.... nej det duger inte. Det finns mycket att önska av det här laget

Namn: Janne
Skickat: 17:35 - tor 01 nov 2018
Vilket vingklippt lag man ställer på isen i kväll,det är många man saknar i kväll,Det är nog frågan om man måste värva in eller låna någon,kommer att slita på vissa spelare väldigt mycket inte bra

Namn: F MIK
Skickat: 17:24 - tor 01 nov 2018
D Winge o Mikael Andersson som dagens randiga. Börjar ju bra

Namn: Janne
Skickat: 09:45 - tor 01 nov 2018
Jag saknar John Persson,måtte han vara klar snart för spel

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:50 - ons 31 okt 2018
Vårdslöst spel av flera Röglespelare. Har inte sett detta beteende tidigare i årets serie. Klart för Rögle gäller det att ha MIK bakom sig. Väldigt märkligt, som fler tagit upp, att det inte blev fler utvisningar för Rögles del. Helt klart säckade spelet ihop efter att Victor fick lämna. Han har gjort en jättebra start på årets serie. Förhoppningvis kommer han tillbaka snart och spelar på samma nivå.

Namn: Noll
Skickat: 16:20 - ons 31 okt 2018
Håller med föregående talare. Om man inte har nån som granskar nåns jobb så kan man skita i att göra sitt bästa för de händer inget iallafall.
Nu finns ju domarbasen som ska kolla sina domare men verkar inte som han heller gör sitt jobb.
Jag tror på fullaste allvar att SHL vill inte ha oss småklubbar i deras fina serie. Därav så blir domare påverkad o gör ett dåligt jobb o dömer därefter . Konspirationsteorier japp

Namn: Godmode
Skickat: 15:53 - ons 31 okt 2018
G: Håller med dig fullständigt i allting. Är själv så förbannat trött på den svenska mentaliteten knyta näven i fickan, absolut måste det finnas någon nämnd som kan analysera domarinsatser och vidta åtgärder som möten och i vissa fall bötesbelopp. Då kommer man finna en jämnhet hos domarna.

Namn: G.
Skickat: 15:03 - ons 31 okt 2018
Nonne:
Det var sannerligen ett nytt lågvattenmärke av de randiga clownerna igår. Liss avstängning idag bekräftar detta ytterligare.
Tyvärr verkar domarkåren vara av samma virke som övriga centrala organisatörer och ordningshållare i svensk ”elithockey”...
Finns det ens på kartan att man analyserar svartvita katastrofinsatser internt och vidtar nödvändiga åtgärder?
Jag tror att det behövs i stor utsträckning om nivån ska lyckas lyfta.
Supportrar och sponsorer lägger mycket tid och pengar på sina klubbar, då kan man inte bara ta likgiltiga domarinsatser med en axelryckning.

Namn: Konny
Skickat: 11:37 - ons 31 okt 2018
Lars>
Precis. Skillnaden är att det sannolikt var helt avsiktligt när Kanada gjorde det. Och så cyniska tror jag inte att Rögle är. Däremot spelade de väldigt vårdslöst.

Namn: Lars
Skickat: 11:16 - ons 31 okt 2018
Konny: Ja, det påminde om em match mot Kanada för många år sedan där man överföll Peter Forsberg. Sedan tappade de(tre kronor) allt

Namn: Konny
Skickat: 09:55 - ons 31 okt 2018
Vi spelade riktigt bra fram till överfallet på Amnér. Efter detta kändes det som om vi tappade spelet helt och hållet och inte hittade tillbaks förrän i mitten av tredje perioden. Och då var det för sent.
Vi har ett bättre grundspel i år och spelarna känns mycket tryggare i sina roller, därför är jag inte särskilt orolig. Då är jag mer bekymrad över Amnér men det låter ju som om det inte var så farligt som det såg ut.

Namn: Utflyttad
Skickat: 23:40 - tis 30 okt 2018
Jonte> Det som gör mig orolig är den låga lägsta nivå man visade idag. Fick flashbacks från förra säsongen, eftersom man varit förskonade från detta hittills så hoppas man att det var en engångsföreteelse.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 23:31 - tis 30 okt 2018
Spelar man som idag blir det inte poäng denna vecka. Men spelar laget som de kan och har gjort bland annat mot HV71 så kan denna vecka sluta riktigt bra. Det mesta pekar väl på att Wallin står båda de matcherna (om jag gjort en korrekt tolkning av det jag läst om Engstrands skada).

Är övertygad om att Wallin kommer fortsätta briljera i målet. Så länge han får bra hjälp av backarna så är det inte mycket som passerar honom och han utmanar om förstaspaden på riktigt.

Jag tror på 4 poäng på veckans återstående matcher men hoppas såklart på 6 poäng.

Verkar inte vara något superallvarligt med Amnér. Så han är nog tillbaka senast efter Karjala Tournament, visserligen bara en gissning men ändå.

Namn: Utflyttad
Skickat: 23:20 - tis 30 okt 2018
Jonte> Jag hoppas du får rätt angående poängskörden. Men, med det man visade idag så måste ett mirakel ske.

Namn: Utflyttad
Skickat: 23:08 - tis 30 okt 2018
Man får ta det positiva först:
Isak i målet, kan inte lastas för något mål. Engstrand får kämpa för att få tillbaka sin position.
Att vi ändå var med i matchen till slutet.

Maken till oengagerat spel får man leta efter, sista 8 minuterna då verkar det gått upp att det var match. Passningarna bakom spelare hela tiden, tappade klubbor, ramlade hej vilt.......

Domarna skall vi inte nämna, blir bara förbannad över deras insats.

Nu har man 5 backar, nu måste det ageras.... Varför släppte man Lilliehöök???? Skogs och Grillfors har ju knappt spelat en match denna säsong och det kommer att ta tid innan de hittar matchtempo.

Ja, jag är besviken....helt bortkastad resa i skitväder!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 22:44 - tis 30 okt 2018
Jag tror vi har goda chanser att plocka minst 2poäng mot Brynäs och sen håller jag tummarna för en "skräll" mot Växjö.

Ska hålla stenkoll på uttalande från disciplinnämnden imorgon. Om de inte ens tar upp någon av de fulheter Rögle ägnade sig åt så blir jag förvånad.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 22:17 - tis 30 okt 2018
Måste säga att domarinsatsen var bedrövlig idag.
Amnér säkerligen borta ett längre tag?
Endast en tvåa på Liss!
Aronsson spearad!
Blev ingenting.
Keränen crosscheckad i huvudet.
Blev ingenting.
Plus flera incidenter i första perioden som inte resulterade i några utvisningar?
Nej bedrövligt.

Namn: Janne
Skickat: 22:16 - tis 30 okt 2018
Ja tyvärr blir det att slicka såren tills efter uppehållet,några fler poäng blir det nog inte,Fan så synd om Amner

Namn: Noll
Skickat: 22:12 - tis 30 okt 2018
Janne/f MIK
Uselt ja till stor del, tyckte Mora tappade ALLT efter Liss fruktansvärt fula knätackling. Ser så medvetet ut. Men dom körde fult mot Linköping med så vi borde ha varit beredd.
Minst 5 matcher borde han få.men de hjälper inte amner tyvärr .
Tyckte domarna var ok i 1a sen tappade dom i 2a o3e .
Sista perioden var vi bra .men Isak var bra men skulle enl mig tagit 2a målet. Så skynd var han inte

Namn: Janne
Skickat: 21:36 - tis 30 okt 2018
Ja ja, skriver lite i allafall,MIK det här var skitdåligt men det vet ni säkert,Så jävla synd att ni inte kan bjuda på bättre på hemmaplan 3 perioden helt ok men för sent,Rögle är ett lag ni ska slå om ni siktar högre än kvalspel ????

Namn: F MIK
Skickat: 21:18 - tis 30 okt 2018
Det här var riktigt uselt, hade kunnat ta det lite om det varit på bortaplan mot ett "topplag" men hemma mot halvdanskar är fan inte okey alltså

Namn: Utflyttad
Skickat: 20:56 - sön 28 okt 2018
Hoppas att det inte blir snökaos på tisdag så att man missar matchen. Inga vinterdäck på ännu.

Namn: Godmode
Skickat: 17:26 - sön 28 okt 2018
Ola: Sant. Man blir inte klokare av att älta.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 15:34 - sön 28 okt 2018
Gosmose>
Situationsrummet har alla bilder. Tycker vi släpper den situationen nu.

Namn: Gosmose
Skickat: 13:28 - sön 28 okt 2018
dom filmade väl domaren samtidigt som han hade ett headset på sig och framför honom såg man på en laptop samma bilder vi såg, alltså så kan han inte varit 100. Frågan är om han gick på någon måldomares ord enbart och inte sin egen känsla. Vore fortfarande kul om man fick tillgång till allt material.

Namn: Konny
Skickat: 12:05 - sön 28 okt 2018
Steff>
Eftersom domaren har tillgång till fler kameror än vi och fattade ett så snabbt beslut så var han förmodligen 100 procent säker. Och med allra största sannolikhet gjorde han helt rätt i att döma bort målet. Fast det gjorde ont att se på...

Namn: erik
Stad: mora
Skickat: 11:31 - sön 28 okt 2018
Steff// Japp. Bra match. Ser riktigt lovande ut framöver. Tycker laget bara blir bättre och bättre.

Namn: Steff
Skickat: 10:09 - sön 28 okt 2018
erik: Domaren blåste för mål men efter videogranskning tog dom bort målet för hög klubba... å då måste dom vara 100 procent säkra för att ta bort målet.... men skit samma, vi släpper det nu å går vidare.... Mora gjorde en bra bortamatch ändå

Namn: erik
Stad: mora
Skickat: 10:04 - sön 28 okt 2018
Steff// Är det inte så att domarn måste vara 100% säker för att döma mål? Alltså inte som du säger vara 100% säker för att döma bort mål. Det är iaf vad jag alltid har hört.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 00:25 - sön 28 okt 2018
Steff>
Jag är också bitter. Men inte för det bortdömda målet, utan för att vi släppte in 1-2 med 23 sekunder kvar.

Namn: Steff
Skickat: 00:17 - sön 28 okt 2018
Ola: Hoppas det blev rätt... Är så j-la bitter just nu... tyckte Mora gjorde en bra bortamatch ikväll... Nu ska Rögle få sota för detta... go natt

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:54 - lör 27 okt 2018
Steff>
Med tanke på hur snabbt de tog beslutet så var de nog 100 procent säkra. Annars borde det tagit längre tid.

Namn: Steff
Skickat: 23:46 - lör 27 okt 2018
Man måste vara 100 procent säker för att dömma bort ett mål..,,å denna sitvation är mycket tveksam

Namn: Godmode
Skickat: 22:57 - lör 27 okt 2018
Jag hoppas det är rätt beslut men av bilderna jag såg så ser det 50/50 ut och på en annan frekvens ser det ut som att det är mer än en decimeter kvar till ribban från keränens klubba.

Namn: Frpe
Stad: Solna
Skickat: 22:39 - lör 27 okt 2018
Måldomarna har andra bilder än de vi har. Har sett reprisen och efter stridens hetta så har jag insett att de har rätt. Inte mål.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 22:25 - lör 27 okt 2018
Janne>
Tror man glömmer den snabbt. Såg bara första perioden. Och där var Luleå klart bättre än HV.

Namn: Janne
Skickat: 22:04 - lör 27 okt 2018
Detta svider,Återstår att se hur laget tar en sådan förlust,Mora var det bättre laget,Luleå sämre än Hv

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:57 - lör 27 okt 2018
Lars>
När jag såg målet andra gången blev jag tveksam till att det skulle bli godkänt. Och med tanke att beslutet kom så snabbt så var det nog rätt.

Namn: Lars
Skickat: 20:53 - lör 27 okt 2018
"Fick inte det ena bokfört"

Namn: Lars
Skickat: 20:51 - lör 27 okt 2018
Ps Fel, de lyckades göra två mål men fick det inte det ena bokfört. Ds

Namn: Lars
Skickat: 20:47 - lör 27 okt 2018
Det bortdömda målet blev matchavgörande. Det var det jag syftade på när det gäller domarens hjätestatus.

Namn: Utflyttad
Skickat: 20:44 - lör 27 okt 2018
Nu jämnade tur och otur ut sig, det vi fick från Frölunda fick Luleå nu.
Men, hitills i år är ändå MIK med i matcherna och hoppas att man tar detta på rätt sätt, genom att slå Rögle.

Namn: PerkanF
Skickat: 20:38 - lör 27 okt 2018
Lars: ja domarn gjorde några snygga räddningar på moras avslut. För man spelet 55 min men lyckas bara göra 1 mål går det ofta så här.

Namn: Lars
Skickat: 20:31 - lör 27 okt 2018
Så väldigt. Domaren blev Luleås oväntade matchhjälte.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:25 - lör 27 okt 2018
Förbannat trist förlust! Grabbarna gjorde en bra insats. Tokförlust.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:53 - lör 27 okt 2018
Kärinen- helt klart mål. K slog in pucken på rätt höjd. K drog ner klubban innan han träffade pucken. Annars är det intressant att höra att bägge lagen anser att de har dåliga öppningar. MIK har varit det bättre laget i första perioden. MIK är ett bra lag

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 17:01 - lör 27 okt 2018
Lars>
TV4 väljer väl den match som de anser ger flest tittare. Och det är ju alltid en tidig lördagsmatch man visar. Nästa lördag är det fem matcher kl 15.15:
Djurgården–Rögle
Färjestad–Malmö
Växjö–Mora
HV 71–Timrå
Frölunda–Linköping
Skulle bli förvånad om man inte kör Färjestad–Malmö eller Frölunda–Linköping.

Namn: Lars
Skickat: 15:52 - lör 27 okt 2018
För andra gången på kort tid visar man Djurgården i de allmänna kanalerna (TV4). När visade man Mora senast på tv 4:as hockeylördag?

Namn: Lars
Skickat: 15:09 - lör 27 okt 2018
Konny: Jag håller med dig . Hålla på att hacka på varandra tjänar ingen på.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 13:47 - lör 27 okt 2018
Skulle det inte kunna vara Aronssons hand som är den eventuella skadan? Han fick ju rejält ont i slutet av matchen.

Namn: Hästen
Skickat: 13:29 - lör 27 okt 2018
Perkan: Minns den tacklingen. Blindside mot huvudet. Inte ens en tvåa.

Namn: PerkanF
Skickat: 13:09 - lör 27 okt 2018
Utflyttad: tror de är svanlund. Fick en smäll mot huvudet mot hv. Krock som tig olyckligt. Klev av den matchen efter smällen.

Namn: Utflyttad
Skickat: 10:37 - lör 27 okt 2018
Konny> Bra skrivet!
Lusth nämner i intervjun en till eventuell skada. Vem är det i så fall? Får definitivt inte vara en back!

Namn: Konny
Skickat: 09:55 - lör 27 okt 2018
Allvarligt: kan vi inte sluta hacka på folk när de ibland råkar stava fel till spelarnas namn. Det är ju mycket möjligt att skribenten är dyslektiker och då blir det bara elakt.
Bättre i så fall att hacka på folk för att de inte begriper något om hockey ;-)

Namn: Putte
Skickat: 08:28 - lör 27 okt 2018
Jonte: Jag håller med om allt du skriver, bortsett från att i matchen mot FBK tyckte jag inte att försvaret var bättre än vanligt utan att det var Wallin som gjorde det osedvanligt bra.

I övrigt borde Forsberg hyllas mycket för sina nyförvärv till denna säsong.
Att mina två önskevärvningar Daloga och Keränen har gjort det bra är ingen överraskning för mig. Men att han sen har satsat pengarna på tveksamma Johnston, att Abbott är en producerande spetsvärvning, att våga satsa på att Walllin ska vara andramålvakt samt att se potentialen i Edström redan inför säsongen och flytta upp honom i a-truppen är alla mycket bra beslut.

Det finns bara en värvning som hamnat på minuskontot och jag förstår verkligen inte varför han har fått så mycket speltid. Tränarna måste se något på träningarna som inte jag ser.

Ikväll hoppas jag verkligen killarna har samma fokus och energi som man hade de första två perioderna senast. Laget tappade lite energi i sista perioden när man gick ner på tre kedjor. Lyckligtvis steppade Wallin upp och var omutlig då.

Med samma fokus som senast så har vi goda chanser att såra ett skadedrabbat Luleå. Kan vi få en match utan onödiga utvisningar?

Visar inlägg: 1-100 av 15013 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 Next