Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Namn:   E-post:
 
Länk:   Stad:
 
Mitt meddelande:


Namn: Text:
Namn: HakanOlsen
Skickat: 13:03 - fre 28 aug 2020
Löven har ett imponerande lagbygge. Det bästa målvaktsparet, sex av de 10 bästa backarna och 3 av de 10 bästa forwards. Helt klart favoriter denna säsong. Klarar de utgifterna med 500 åskådare?

Namn: Konny
Länk: https://www.dt.se/artikel/leksand-tillats-ha-publik-mot-brynas-biljetterna-auktioneras-ut-infor-klassikermotet
Skickat: 18:49 - tis 25 aug 2020
Alla som tycker att det är så här man vårdar relationen till sina trogna supportrar räcker upp handen.

Namn: G.
Skickat: 16:04 - tor 30 jul 2020
Från det ena till det andra...
Jag har i ärlighetens namn inte hängt med i regeringens diskussioner gällande eventuella nya stödpaket till Svensk idrott.
Är det så att man bestämmer sig för att betala ut nya sådana så småningom, så ska det bli mycket intressant att se hur Hockeyallsvenskan gemensamt tar ställning till hur deras del av kakan skall fördelas internt sinsemellan klubbarna.
Även om jag kan tycka att fördelningen av stödet mellan HA-lagen senast var något märklig i vissa avseenden, så kan jag köpa grundtanken. Men det var då, baserat på en fastställd grundserie.
Ska det fördelas ut nya pengar i framöver så bör det mest rimliga vara att dela ut samma summa till alla lag.

Namn: Ygg
Skickat: 17:41 - mån 13 jul 2020
Pelle

Du har har rätt att de är inte en sak som lett fram till konkursen. Men det verkar som det som slutligen fick bägaren att rinna över var kostnader kopplat till Arenan. Bland annat hade Arenaservice (restaurangdelen), ett bolag som ägs av Karlskrona hockeyklubb, skulder på 1,8 miljoner (av totalt 9,9 miljoner). En annan knäckfråga var stora kostnader kopplat till inventarier i arenan som de inte kom överens med kommunen om hur det skulle hantera.

KHK tvingades på en alldeles för stor kostym i samband med SHL-uppflyttningen och kravet på att bygga arenan. Det ledde i sin tur till en negativ spiral och ett onödigt risktagande för att hålla skutan flytande. Jag menar kalkylen var ju körd från början med tanke på KHK:s publikunderlag. Arenan var fullsatt en gång - en gång.

Namn: Pelle
Skickat: 15:32 - mån 13 jul 2020
Ygg:

Jag tvivlar på det. De gillar att skylla på arenakrav, men klubben har under lång tid varit genuint dåligt ekonomiskt skött, och redan när de var i SHL hade de för stora ambitioner för fort, fick inte ens budgeterad publik in i hallen, och hade för dyra spelare för sin budget. Fick in ett antal miljoner på sitt varumärke som de slösade bort. Det var lånad tid hela tiden och ingenting långsiktigt. Detta kunde man ju räkna ut.

Namn: Ygg
Länk: https://www.dn.se/sport/klart-karlskrona-degraderas/
Skickat: 13:18 - mån 13 jul 2020
Karlskrona kastas ut ur Hockeyallsvenskan. Kunde kanske ha varit Mora om arenakraven forcerats.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 20:35 - lör 11 jul 2020
Helt klart ligger MODO och Björklöven bra till framöver. De kan ta in en hel del spelare som kostar en del. Det vore en sensation om lagen inte blir de som gör upp om seriesegern.

Namn: Ygg
Länk: https://www.expressen.se/sport/hockey/kentta-kanns-bara-som-en-stor-tomhet/
Skickat: 19:24 - tor 18 jun 2020
Lästips - Asplövens uppgång och fall och lite fakta om Bromès tid i klubben.

Namn: PeO
Skickat: 23:00 - mån 15 jun 2020
Grundorsaken till att KHK har en svag ekonomi tror jag är att de under lång tid spenderat över sina tillgångar, stödet från publik och näringsliv var aldrig på den nivå ledningen hoppades. Orsaken till att situationen gick från risig till katastrofal är de bisarra och ologiska arenakraven. Sett ur den vinkeln har de min sympati, i övrig bryr jag mig inte mer om KHK än om Tyringe SS. Alla har fullt upp med sitt, gäller att inte dabba sig. Jag ser därför fram emot Väsby, kanske Sveriges raggigaste raggarklubb någonsin. Eller så är det bara jag som vill att de ska vara så, men coola är dom i alla fall!

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 00:31 - lör 13 jun 2020
Jag är även jag positiv till en eventuell uppflyttning av Väsby. Blir en smidig resa till 2 bortamatcher isf. Så likt Resenärn är det enbart egoistiska skäl. Tråkigt dock för KHK om degraderingen blir defenitiv.

Namn: Resenärn
Skickat: 19:58 - fre 12 jun 2020
Leif,
Jag håller med dig, dock främst av egoistiska skäl, Pendeln går ju rätt mycket oftare till Väsby:)

Namn: Leif
Skickat: 16:13 - fre 12 jun 2020
Jag är dock positiv till att få in Väsby i serien. Det känns fräschare än KHK. Och när Modo är plundrat så finns det goda chanser för flera lag, inkl MIK, att ta andraplatsen bakom laget som jag förväntar borde ta hem serien ganska lätt (Löven).

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 14:21 - fre 12 jun 2020
Konny>
Men han klarade inte att skriva utan att ha fel. "Och samma vår som Karlskrona åkte ur, gick både Timrå och Mora upp.". Vi gick upp året innan.

Namn: Konny
Länk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/wPax9M/karlskrona-knacktes-av-forbundet
Skickat: 13:55 - fre 12 jun 2020
Kan (för ovanlighetens skull) inte annat än att hålla med Wennerholm den här gången.

Namn: PeO
Länk: https://www.dn.se/sport/karlskrona-flyttas-ner-fran-hockeyallsvenskan/
Skickat: 13:26 - fre 12 jun 2020
Det finns en chans att vi får möta Väsby i höst.

Namn: Utflyttad
Skickat: 23:45 - mån 04 maj 2020
Lyssnat på Karlskrona HKs sändning på facebook i efterhand och de har utmaningar att klara sin existens. Starkt och bra gjort av ledningen att sättas sig i en timme och svara direkt till fansen. Konkurs eller rekonstruktion verkar just nu vara valen. Vid rekonstruktion så räddas allsvenska platsen tydligen. Hoppas KHK lyckas rädda upp situationen.

Namn: Harry Boy
Stad: Mora
Skickat: 09:42 - tor 30 apr 2020
Det verkliga drömscenariot måste ju ha inträffat nu när Hellkvist har ritat på för drantarna, en clown till en clownförening, snacka om giftermål !

Namn: MIK:are
Skickat: 23:45 - lör 21 mar 2020
Tror att all den här Corona situationen som råder nu och framöver, nog kommer att sätta klubbar och företags ekonomi i en tuff situation. vilket i förlängningen gör att spelare och dess agenter kommer att få sänka sina lönekrav logiskt sett.

Namn: Konny
Länk: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158371048454994&set=gm.784801935376816&type=3&theater&ifg=1
Skickat: 11:19 - ons 18 mar 2020
Pelle>
Ja, i synnerhet som det inte berör Mora IK.
Som du skriver: nu är det silly! Sedan vet jag inte hur det arbetet sker i nuläget, när det mesta är väldigt osäkert.
Vill förresten passa på att göra reklam för ett bra initiativ hos MIK-supportrarna på Facebook (se länk).

Namn: Pelle
Skickat: 09:18 - ons 18 mar 2020
Jag fattar inte hur ni orkar diskutera detta fortfarande när de redan har bestämt och nu är det så. Gynnas SHL verkligen när man behåller samma antalet lag? Varför skulle man vilka missgynna SHL? Inget alternativ som inte involverar spel är rättvist för då finns det alltid lag som kunde ha spelat högre men aldrig fick chansen att spela om det. Allt ni försöker göra är att önsketänka att Löven med sitt poängrekord lätt hade tagit sig upp och därför är det rättvist på något sätt.

Nej, gå vidare. Nu är det silly.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:27 - tis 17 mar 2020
Flytta upp hela vägen, det borde inte vara något problem. Det är det mest rättvisa. Förstår inte att det skall vara så svårt.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 10:46 - tis 17 mar 2020
Beslutet att stänga säsongen är beslutat av hockeyförbundet som enbart har representanter från SHL. Därför gynnas också SHL i beslutet.
Varför inte minska SHL med två lag till nästa säsong?
De två sista lagen i SHL klarar sig kvar utan att behöva riskera sina platser. Man är sämst i SHL. Modo och Löven är bäst i allsvenskan men får inte chansen att utmana.
Alltså de två sista lagen i SHL flyttas ner och kan då säsongen 20/21 åter ta sig tillbaka och har fåt tävlat mot de bästa i allsvenskan.
AIK o Kristianstad till div 1 och så vidare.
Oskarshamn, Leksand, Modo o Löven behandlas då likvärdigt.

Namn: Resenärn
Skickat: 09:50 - tis 17 mar 2020
Naiso,
Fast som han uttrycker det så blir det en utökning, minskningen blir väl i de undre div om man inte utökar där också samtidigt.
Det vore väl åtminstone sportsligt mest rättvist att köra slutspel och kval utan publik men det skulle förstås bli rätt kostsamt ekonomiskt.

Namn: naiso
Skickat: 00:37 - tis 17 mar 2020
Resenärn; måste mena minska med två lag ;)

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:30 - mån 16 mar 2020
Ja

Namn: Resenärn
Skickat: 20:58 - mån 16 mar 2020
Håkan;
Du menar att man skulle utöka SHL med två lag till?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 17:39 - mån 16 mar 2020
Jag lider med framför allt Löven som gjort en kanonsäsong. MODO har varit lite hit och dit, men blev tvåa. Det är en extrem situation, för min del vore det mest vettigt att Löven och MODO går
upp och Leksand och Oskarshamn blir kvar. De har ju inte spelat om det, och det kunde ha slutat hur som helst. För Lövens och MODOs sida kan de förlora större delen av laget om de blir kvar i HA.

Namn: Pelle
Skickat: 15:32 - mån 16 mar 2020
G:
Jag tycker det där låter som konspirationsteorier. Ja jag är långt ifrån LIFs största fan själv, men beslutet är ju lika för alla lag i alla kval också i HA, Div1, J20 och J18. Att önskan om att behålla LIF i SHL skulle ha påverkat detta på något sätt låter rent ut sagt vrickat.

När det gäller fallskärmen så hade jag gärna sett att vi får en fallskärm igen. Men då måste man gå tillbaka och se på vad fallskärmen är till för. Det är för de eventuella kontrakt man bundit upp sig när man är i SHL, kanske större personalstyrka, och som kan göra att man får större kostnader än det man egentligen klarar av med nästa års inkomst. MIK borde under säsongen ha normaliserat kostnadsbilden, och om vi hade fått en ny fallskärm så hade väl det varit som en gåva till direkta spelarvärvningar. Jag tror inte att det är meningen, och inte rättvist mot de övriga lagen.

Vill vi förespråka orättvisa när det gynnar oss, och rättvisa när vi gynnas av det? Ska vi gå upp i SHL och sedan jobba för en stängd liga? Vad är en supporter med stil och finess? Ja, många frågor, men jag anser i varje fall att MIK inte ska ha fallskärm nästa år.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:07 - sön 15 mar 2020
G
Jag vet bara en gång. Första gången de åkte ur. Men då var det Leksand själva som skrev ett brev till förbundet att de skulle få vara kvar i elitserien för svensk hockeys bästa.

Namn: G.
Skickat: 16:14 - sön 15 mar 2020
Tunga krafter inom Svensk hockey har väl propsat för att ge leksand ett Wild Card till högsta ligan i princip varje gång dom har åkt ur. Denna gång var uppenbarligen inget undantag.
Om detta nu var det enda logiska, så är det minst lika logiskt att MIK får samma ekonomiska fallskärm inför kommande säsong som inför denna.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 15:36 - sön 15 mar 2020
Frågan är om Löven och MODO förlorar sina tongivande spelare till SHL, till Leksand? Leksand får en summa för att värva.

Namn: Konny
Skickat: 14:51 - sön 15 mar 2020
MIK:are>
Ja, även om den här lösningen nog var den minst dåliga så finns förstås även aspekterna om fördelningen av pengar och villkor för värvningar. Och här gäller det att de styrande tänker till ordentligt (viket dessvärre inte brukar vara deras starka sida).

Namn: MIK:are
Skickat: 14:47 - sön 15 mar 2020
Tycker inte att Leksand och Oskarshamn ska ha SHL pengar nästa säsong efter att ha varit botten i SHL. Dom borde bara få lika mycket som de allsvenska lagen infö kommande säsong.

Namn: Konny
Skickat: 13:46 - sön 15 mar 2020
Pelle>
Av alla dåliga alternativ (eftersom det inte fanns några bra) är detta kanske ändå det mest logiska.
Att sedan vissa jublar och andra surar är naturligt, men de får nog vackert sätta sig över det.

Namn: Pelle
Skickat: 13:27 - sön 15 mar 2020
Oj där fick vi svaret. Ett pressmeddelande lades ut på Swehockey för 5 minuter sedan.

"samtliga lag som säsongen 2019/2020 tillhört SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan kommer att tillhöra samma serier även kommande säsong,"

Namn: Pelle
Skickat: 13:25 - sön 15 mar 2020
Björklövens vd Anders Blomberg tyckte att hans klubb och Modo borde få friplatser till SHL nästa år tack vare lagens fina grundserie i allsvenskan. Fler klubbar tar till tiggartrixet. Funkar det denna gången tro?

Namn: Konny
Skickat: 10:18 - sön 15 mar 2020
Det mest intressanta är ändå alla dessa klubbdirektörer, som tycker att det är ”självklart” att just deras lag nästa år ska spela i den högre serien i de fall som det finns alternativa lösningar.

Namn: Pelle
Skickat: 00:18 - sön 15 mar 2020
G:
Med tanke på resultaten i första omgången av slutspelsserien och att Björklöven har sett mycket bättre ut än Modo så långt, så har jag gått igenom oddsen och tror att chanserna för lagen skulle vara såhär:
LIF 60.42 %
IKO 60.42 %
Löven 36.00 %
Modo 31.00 %
Timrå 7.60 %
VIK 3.00 %
SSK 0.84 %
BIK 0.60 %
Västervik 0.06 %
Vita Hästen 0.06 %

Jag tror som PeO att SHL inte vill skära ner på antallet lag, eftersom det kommer att medföra ett lägre värde på produkten. Därför kommer LIF och IKO att bli kvar.

Är det mest rättvisa kanske att dessa tio lagen i limbo skapar en ny serie under SHL? Kanske "Superallsvenskan" kan göra comeback? Lagen som är i Limbo från division 1 kanske kan flyttas upp till HA och fylla platserna som blir kvar. Nästa år blir det sedan massiva nedflyttningar för att återgå till det normala.

Namn: PeO
Skickat: 15:24 - lör 14 mar 2020
Ett tag hoppades jag på en komprimerad kvalserie utan publik på neutral plan. Då hade vi i alla fall fått sportslig rättvisa. De besluten, det samförstånd och de resurser som behövs för att spela klart finns inte. Jag sätter mina pengar på att LIF och IKO behåller sina platser med full nivå på TV pengarna. Känns inte kul men lika bra att tugga i sig och jobba på inför hösten. Ibland går saker åt pipan och det blir orättvisa som följd. Sånt är livet. Nu ser vi till att bygga ett starkt Mora IK!

Namn: G.
Skickat: 08:08 - lör 14 mar 2020
F MIK:
Så är det nog, lif och O-hamn hör rimligtvis inte till högsta serien längre. Ligorna är avslutade och vi har resultaten.
Just nu är det 10 lag i vakuumet mellan HA och SHL som har chans på spel i SHL nästa säsong. Låt gå att sannolikheten för resp lag skiljer sig, men jag skulle vilja påstå att det är skandal om man ger något/några av dessa lag ett Wild Card till SHL 20/21.

Namn: F MIK
Skickat: 21:52 - fre 13 mar 2020
Angående två lags vara eller icke vara i shl. Det är om man tittar på ordningen inom svensk hockey så är det två sista lagen i shl degraderade från den serien i och med att grundserien är avslutad. De två lagen lyder nu under Allsvenskan och dess beslut. Dom har lika stor rätt eller inte till platserna som andra lag från Allsvenskan, ser inte vad det är som gör att dom har sina platser säkrare. Tror fan att l-sand o Oskarshamn tycker att dom har rätten till platsen men ordningen säger som sagt att dom är reglerade från shl och tillhör numera Allsvenskan

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 21:03 - fre 13 mar 2020
Bättre att kvallagen 13 och 14 i SHL åker ur och inget lag går upp. Är nog det mest rättvisa. Från 2021 återgår man till 14 lag.

Namn: Pelle
Skickat: 16:17 - fre 13 mar 2020
(men jag hade också till 100% resonerat på annat sätt om MIK spelat finalen, men nu är det som det är.)

Namn: Pelle
Skickat: 16:16 - fre 13 mar 2020
För Moras del hoppas jag verkligen inte att man utarmar serien med färre lag. Det blir mindre intresse, färre matcher, lägre intäkter, och kanske på sikt att TV-avtal blir mindre värda. Så ska fyra lag kvala nedåt nästa år och två uppåt? Då blir det fyra i kvalet med dopade SHL-avtal alltså. Bra chans för Timrå, VIK och MIK?

Icke sa Nicke. Jag skulle då bli direkt sur om några flyttades upp utan att ha klarat den prestation som man behöver göra för att gå upp: slå ett SHL-lag.

Namn: Steff
Skickat: 15:39 - fre 13 mar 2020
JE: Varför ska man låta Löven å Modo spela SHL?

Namn: JE
Stad: Sollerön
Skickat: 14:33 - fre 13 mar 2020
Det mest rimliga är väl att alla lag som ska kvala nedåt blir kvar i sin serie och så låter man Löven och MoDo spela i SHL också. Blir man inte bättre än 3:a i AS kan man inte skrika sig allt för hes om att man inte får chansen att kvala sig uppåt. Hur man gör med Div 1 till AS vet jag inte då jag inte har koll på deras kvalsystem till 100%

Namn: Pelle
Skickat: 13:44 - fre 13 mar 2020
Lars:
Hockeyförbundet meddelar det också.

---
Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott har idag, fredag, tagit följande beslut:
U16-SM, J18 Elit samt J20 SuperElit - seriespel, kvalspel och slutspel ställs in omgående. Det innebär att ingen svensk mästare kommer att utses säsongen 2019/2020 i dessa serier.
---

Det var ju egentligen ett ganska bra beslut. MIK riskerar inte att åka ur, och LIF, som i år har haft ett av landets bästa J20, kanske det bästa, har nu ingen möjlighet att ta medalj. Att missa slutspelsserien skulle nog för MIK visa sig vara ganska bra. Inga intäkter kan ju ha kommit dessa lag tillgodo efter den enda matchen som är spelad. Dessutom, de som var klara tidigt kanske har bränt lite extra krut då de räknat med att det ska komma pengar in.

Namn: Lars
Skickat: 12:22 - fre 13 mar 2020
Mora drar sig ur j20 och j18 redan nu

Namn: Pelle
Skickat: 11:13 - fre 13 mar 2020
Ingemar:

Med tanke på att de inte ens klarar att genomföra omgång två av slutspelsserien nu och att kvällens matcher är inställda så ser jag ingen möjlighet att spela klart hockeysäsongen i år. 599 bekräftat smittade igår, 101 en vecka tidigare. Det kommer att gå uppåt en stund till, fler åtgärder kommer att krävas för att flata ut kurvan, och när regeringen väl reagerar med de åtgärder som behövs så kommer det att få sportvärlden att ställa in ännu mer, hellre än att forcera slutspelet.

Så grattis LIF, jag tar ut det i förskott och säger att SHL-platsen nästa säsong är klar (om serien startar upp i höst vill säga). För något kval kommer det inte att bli. Jag ser nästan ingen möjlighet till det. Enda spänningen är hur man gör med uppflyttning. Kommer det att bli 14 lag i serien? För hockeyallsvenskans final kommer troligen heller inte att kunna spelas klart. Och div 1 kvalet mot HA kommer inte att kunna genomföras.

Oviktiga serier som J20 borde blåsas av redan nu. Ser att det är några matcher ikväll också, men man måste också spela både lördag och söndag för att fullföra serien. Frågan är om man ens hinner det.

Namn: Ingemar
Skickat: 16:56 - tor 12 mar 2020
Jag tycker att hockey är underhållning. Det finns väl ingen mening med att spela matcher utan fans bara för att de ska spelas och att tabeller och kval ska slutföras. Varför? Själva essensen i underhållningen är borta om det blir ett tekniskt måste. Bara att ställa in. Ingen är ändå garanterad varken upp eller nedflyttning så serierna kan like gärna frysas till nästa höst så hoppad vi att sommaren tar knäcken på viruset.

Jag går gärna upp i SHL mrn då vill jag att LIF ramlar ner samtidigt. Bara ångest att spela i samma serie. Det passar perfekt att ta nya tag med samma motståndare nästa år. Gärna om man stänger ner allt direkt så våra konkurrenter inte hinner tjäna på slutspelet.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 16:31 - tor 12 mar 2020
Pelle>
Stefan Löfvén kommer nog inte stoppa kvalet. Han håller på Modo. :)

Namn: Pelle
Skickat: 15:39 - tor 12 mar 2020
Danmark och Norge har stängt skolor. Sverige är som vanligt segt och gör inte mycket. För varje dag som går så förvärras det exponentiellt, och ju längre tid att återhämta sig kan man förvänta.

Nu är det ju så att man inte kan spela kvalet i höst, utan det måste ju göras denna säsongen. Sommaren går heller inte då spelare inte är kontrakterade. Så frågan är om det kommer att finnas möjlighet att göra det? Kanske kommer säsongen att hinna spelas klart innan Löfven reagerar. Men troligen så kommer det nog snart några drastiska åtgärder, och då kan det bli omöjligt att genomföra. Det är ju många matcher och steg kvar innan man är redo att släppa pucket för ett SHL-kval, först måste slutspelsserien och efterföljande playoff fullföras.

Den stora frågan är hur länge åtgärderna vill påverka samhället, men troligen så länge att hockey-VM ryker. Och när ska det då kvalas? Utan publik och bäst av 3? Hmm.

Namn: Konny
Skickat: 15:22 - tor 12 mar 2020
MIKare>
Det vore onekligen ironiskt om de till sist skulle få den där gratisplatsen som Jonas B försökte tigga till sig för många år sedan (ett patetiskt bottennapp till och med för att vara Liff).
Men så lär det knappast bli, av hänsyn till de allsvenska klubbar som har kvalificerat sig för kval. Matcherna kommer säkert att spelas - förr eller senare, med eller utan publik.

Namn: MIKare
Skickat: 14:26 - tor 12 mar 2020
Tror fan det att L-sand tycker att man skall ställa in säsongen.

Namn: Lars
Skickat: 14:00 - tor 12 mar 2020
utebliven slutspelsserie var kanske inte så stor förlust...

Namn: Konny
Skickat: 09:56 - tor 12 mar 2020
Pelle>
Nu vet jag inte om det blir några kompensationer till de berörda klubbarna, men några uteblivna publikintäkter pga av missat kvalspel verkar det inte bli för MIK. För det mesta tyder ju på att förkvalserien kommer att spelas utan publik.

Namn: Pelle
Skickat: 07:43 - tor 12 mar 2020
NBA har ställt in. NHL kommer med beslut idag. SHL spelar utan publik. Norge har ställt in hockeyn och klubbarna där börjar permittera spelare. Man är fortfarande inställda på att ett kval ska spelas men det kan ju ändras snabbt om smittan inte stoppas.

Det finns betydlig risk att F MIK som skrattade så roat för några inlägg sedan, kommer att sätta skrattet i vrångstrupen. Men vi får se.

Namn: Utflyttad
Länk: https://www.ikoskarshamn.se/artikel/a7taajvms-2egc1/iko-tackar-nej-till-friplats-i-j20-superelit
Skickat: 22:12 - ons 11 mar 2020
Pelle> Skickar med länken om Oskarshamn och hur de tänkte inför säsongen.

Namn: Pelle
Skickat: 15:22 - ons 11 mar 2020
Utflyttad:

De har inte ens ett J18 Elitlag. De spelar i J18 Div 1, och kom förvisso tvåa i serien och är nu i kvalet till Elit, men förlorade mot Mjölby i första matchen. Får se om de klarar att vända på steken i de två matcher som är kvar, men jag vet inte var ett J20 SuperElit ska kunna hämta bra spelare från för att fylla tre femmor.

Namn: Pelle
Skickat: 15:08 - ons 11 mar 2020
Utflyttad:
Det verkar inte som om IKO har satsat på sitt J20. Förra säsongen fick de ihop 40p på 27 matcher i Region Syd Elit, denna säsongen slutade de på 37p på 40 matcher, en placering sämre (6).

Om de försöker sig på J20 Elit kommer det troligen att bli ett stryklag, så om de tackade nej ifjol så gör de troligen det igen om de håller sig kvar. Men man vet ju aldrig.

Namn: Utflyttad
Skickat: 13:35 - ons 11 mar 2020
Pelle>Om man hamnar ovanför kvalplats så är man nog safe. Då kan nog det uppstå att det blir fler lag i serien. SHL har tydligen fortfarande förtur vad jag kan se. Oskarshamn tackade tydligen nej inför året vad jag såg i en artikel. Men kan tänka sig att vara med nästa säsong. Så hamnar MIK på kvalplats, så måste vi hejja på Timrå, Modo och Leksand (tyvärr).

Namn: Pelle
Skickat: 09:57 - ons 11 mar 2020
Utflyttad:

Jag förstår inte mycket av det resonemanget att man kan ryka ändå utan kval om man kommer på kvalplats? Och ryka även fast man klarar sig från de två sista platserna?

Har de inte ändrat J20 reglerna så att SHL lag inte längre är garanterade J20 Elit plats, och således, vad har SHL då med J20 att göra?

Dessutom har det varit en sådan situation tidigare där det blev 11 lag i en av J20 Elit serierna. Kan man inte tänka sig att det kommer att inträffa, istället för att man ska kasta ut ett lag som har klarat sig från nedflyttning?

Namn: Utflyttad
Skickat: 19:58 - tis 10 mar 2020
Steff>Jo, kan bli kval för att se om något annat lag drar sig ur senare eller att Oskarshamn tackar nej en gång till.

Namn: Steff
Skickat: 19:53 - tis 10 mar 2020
Dom ryker väl inte då... för då blir det inget kval, för dom 2 sista åker ut bara... så klarar dom sig från kval så är dom kvar

Namn: Utflyttad
Skickat: 18:28 - tis 10 mar 2020
Joakim och Pelle> Vi får verkligen hoppas att J20 inte får kvala. Som jag ser det (kan ha fel), så ryker man ändå i så fall om Oskarshamn och Björklöven är i SHL. Dessutom vill man definitivt inte möta Karlskoga som kan toppa sitt lag rejält.

Namn: F MIK
Skickat: 16:24 - tis 10 mar 2020
Helt otroligt hur somliga "supportrar" beter sig.
Helt seriöst säger en att han hoppas att corona sprider sig så mycket i Sverige att alla idrottsevenemang ställs in, vilket då skulle innebära att ett visst lag klarar sig från kval
:)
:)
:)

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 21:54 - fre 06 mar 2020
KG: Vad har vi kvar sen??? i stort sett inget som är något att ha. Blir vi av med dom som du nämner så har vi 23 spelare som måste in

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 22:01 - ons 04 mar 2020
Jo då naiso, visst är det så. Ett mätt Björklöven som vinner serien överlägset åkte ner till timrå och vann, blir nog en mättnadsrap på vägen hem. Sanslöst svagt av MIK att inte vinna över västervik som sålde sina tre bästa spelare.
Jag tippade MIK på plats 10-12 innan säsongen, och dom låg tom sämre till än så, sen kom jänkarna och "frälste" MIK och vi hotade in i det sista om plats 8.
Nu är det bara att hoppas på att MIK kan få ihop ett betydligt bättre lag än detta. Om man får önska så vill jag ha dessa spelare kvar. Persson, Ljunggren, Bejmo, Gazley, Harris, Ranford, Eklund, Lind,,Nörstebö på backsidan-den enda. Sen betyyyydligt bättre värvningar. Men men, pengar pengar

Namn: Emmet
Skickat: 11:39 - ons 04 mar 2020
Jag har friskat upp mitt minne litegrann, och kollat lite på vår stora men inte alltid så framgångsrika tränarhistoria.

Om vi begränsar oss till 2000-talet så kan man säga att Mora IK har haft 5 "framgångar", där vissa såklart smäller högre än andra.

Avancemang till SHL 2003-2004. (Harald Lückner)
Slutspel i SHL 2005-2006. (Harri Rindell)
Slutspel i SHL 2006-2007. (Harri Rindell)
Kvalserien till SHL 2010-2011. (Harald Lückner)
Avancemang till SHL 2016-2017. (Jeremy Colliton)

Det här är tränargärningarna som sticker ut mest under 2000-talet. Man kan också se hela Collitons tid i Mora som vinnande, då vi tog oss till slutspelsserien varje år. Med det synsättet ska också Lückners säsong 2009-2010 räknas in, då vi slutade sjua och fick chansen att spela kval till kvalserien (rörigt? nää) men misslyckades där.

Hur som helst - vi har haft tre tränare under 2000-talet som jag räknar som vinnande tränare. Skulle Tomek Valtonen ta oss till slutspelsserien så ska hans namn inte nämnas utan respekt när man pratar om tränare i Mora IK.

Vem vill gissa hur många tränare vi haft sen säsongen 2000-2001 då Malte Steen vad huvudtränare?

Namn: mazn
Skickat: 09:00 - mån 02 mar 2020
Om vi kommer till slutspelsserien vinner vi den och går upp i SHL, nu vet ni var ni hörde det först!

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 17:14 - sön 01 mar 2020
Perra>
Om vi kommer åtta har vi i en slutspelsserie att göra oavsett vilka vi vinner mot.

Namn: Konny
Skickat: 16:37 - sön 01 mar 2020
Perra>
Det är å andra sidan två miljoner goda skäl :)

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 15:32 - sön 01 mar 2020
Modo som vill försvara andraplatsen borde vinna över tingsryd - Vinner inte MIK mot Västervik så har MIK ingenting att göra i en slutspelserie, mer än att ca 2 millar rullar in

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:06 - tis 25 feb 2020
Jonte>
Daloga fick fyra matcher plus böter.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 21:05 - tis 25 feb 2020
Sam Lofquist i Linköping fick ikväll matchstraff efter att ha knuffat en domare. Undrans om hans straff kommer matcha det Daloga fick när han gjorde det förra säsongen. Någon som minns vad det blev den gången?

Namn: Ola
Stad: Arlanda
Skickat: 11:40 - tis 25 feb 2020
Nonne >
Det borde framgå när du köper biljetter var bortastå är.

Namn: Nonne
Stad: Mora
Skickat: 08:45 - tis 25 feb 2020
Tänkte åka upp till Timrå på fredag.
Någon som vet vilken sittplatssektion som gäller om man vill vara i närheten av Moras ståplats?

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:50 - lör 22 feb 2020
HakanOlsen>
Ditt resonemang (18:29 - lör 22 feb) är ungefär som att en 100 meters-löpare ska klara av att springa ytterligare ett 100 meterslopp direkt efteråt. Det är en väldig skillnad på att klara en sak och att göra det bra.

Namn: Lars
Skickat: 22:56 - lör 22 feb 2020
Helt rätt Håkan , vi ska titta upp mot berget inte ner mot ravinen .

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:52 - lör 22 feb 2020
Almtuna har inget med MIKs fortsatta placeringar att göra. De måste kämpa för att undvika negativt kval, MIK kämpar för att hamna i kvalet till SHL, det kommer att gå bra framöver.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:52 - lör 22 feb 2020
Almtuna har inget med MIKs fortsatta placeringar att göra. De måste kämpa för att undvika negativt kval, MIK kämpar för att hamna i kvalet till SHL, det kommer att gå bra framöver.

Namn: Lars
Skickat: 20:48 - lör 22 feb 2020
Tyvärr vann Uppsala.. Ser på spelprogrammet att Kristianstad och Almtuna möts i näst sista omgången.

Namn: KG
Stad: Mora
Skickat: 19:32 - lör 22 feb 2020
Bra med torsk för V-vik. Men jag vill ha även AIS avhängda så vi slipper kvalspöket. Tror inte KIK förlorar en match till under resten av serien.
Nu leder AIS borta mot VIK med 1-3 inte bra!

Namn: Konny
Skickat: 18:58 - lör 22 feb 2020
Viktig Timråseger mot Västervik i eftermiddags - innebär att vi har fyra poäng istället för en (om Västervik vunnit) ner till niondeplatsen.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 18:29 - lör 22 feb 2020
Perra- det var ett power brake innan PP, och PP varar under 2 min., med stop för ev. tekningar. Det skall spelarna klara annars behövs det mera konditionsträning. Jävla fånig diskussion, ursäkta adm. Blir jag deletad nu?

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 13:36 - lör 22 feb 2020
Men herregud. Om jänkarna har varit inne på ett lååångt byte det sista dom gjorde under ordinarie tid så kan dom ju självklart inte starta i förlängningen, det tror jag eventuellt att to, Hakan kan räkna ut. Eller? Nja...

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:55 - mån 17 feb 2020
Väldigt bra att J20-laget ligger över strecket. Har sett att flera i laget gjort bra ifrån sig tidigare men släppt allt för många mål. Har målvaktsspelet börjat fungera?

Namn: Konny
Skickat: 18:02 - mån 17 feb 2020
Jahapp, då var det AIKs tur att sparka tränaren. Och vi kan ju alla gissa vem som tar över... Eller som någon gnagare skrev på Twitter: "I februari månad börjar eller slutar Roger Melin i AIK. Det är sedan gammalt."

Namn: Utflyttad
Skickat: 12:52 - mån 17 feb 2020
Något positivt just nu. Måste vara första gången som J-20 ligger över kvalstrecket på många, många år och det är nog viktigt att hålla sig där också i fortsättningen.
Om reglerna är som förut och Björklöven går upp så har man rättighet till en plats.

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 16:42 - tor 13 feb 2020
Mycket märklig värvning när vi har två målvakter som inte alls håller måttet, men det finns väl inget bra på marknaden då antar jag. Nästa match så får väl Olof starta och byts ut, det har varit en hel del sånt denna säsong, tyvärr. Fattar fortfarande inte varför engstrand hellre har gått utan jobb hela vintern istället för att spela för mik, för att sen gå till Kristianstad

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 21:06 - ons 12 feb 2020
Jo Hakan, det var riktigt nära seger ikväll. Shl, here we come

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 23:23 - fre 07 feb 2020
HakanOlsen >
Ja många. Men de är värdelösa och går inte att använda.

Namn: HakanOlsen
Skickat: 21:58 - fre 07 feb 2020
Finns det fortfarande 10-öringar?

Namn: Konny
Skickat: 09:33 - tor 06 feb 2020
Efter gårkvällens match fick jag ju lov att langa in ytterligare en tioöring till Enkronasmatchen. Nu jävlar kör vi in i kaklet!

Namn: Perra
Stad: Mora
Skickat: 23:25 - ons 05 feb 2020
Vilket bländande spel( ibland) för att sen spela uselt försvarspel emellanåt. Utan att nämna namn så är det en lång back i MIK som är en rejäl säkerhetsrisk varje gång han är på isen ( uj uj uj vilka grodor gång på gång) Risken är att han spelar på lördag också när våran bäste back är borta på landslagsuppdrag, men i detta flow som MIK är inne i nu så hoppas jag att det inte spelar någon roll. Imponerande spel i första perren och en stund i andra, sen var det bara med guds försyn att vi klarade 3 p när vik spelade ut oss i halva matchen. Härligt sköna 3 p mik

Namn: Johan
Stad: Aspudden
Skickat: 22:57 - ons 05 feb 2020
Riktigt stark seger idag, kul att se. Klarar vi topp8 nu, peppar peppar, så tror jag vi blir livsfarliga i slutspelsserien och i ett eventuellt playoff.

Vilka värvningar klubben gjort, bara toppspelare. Riktigt bra scoutat! Tycker Harris påminner starkt om Bailey med sitt slit och vinnarskalle, bästa betyg med andra ord.
Kul också att Amner äntligen fick välförtjänt utdelning idag!

Namn: Pelle
Skickat: 22:34 - ons 05 feb 2020
Jonte:

Tja. Helt osannolikt tror jag nog inte att det är. Vi har börjat få upp fjutten nu, så varför inte. I SHL tycker att att LHC, IKO och LIF är ungefär lika bra. Lif har dessutom bytt tränare, så jag tror det är ca. 1/3 chans att komma sist, näst sist eller tredje sist för alla dessa lag.

Vi ligger inte långt bakom SSK och Hästen och har visat upp en bra form, vi håller den resterande del av serien och jag tror vi slutar 6:a eller 7:a. 10% chans att missa kval bara. Med en bra form i ryggen är det således 25% chans att gå segrande ur hockey race, och så 40% chans att ta playoffet.

Det ger 3% chans till ett nytt Slag om Siljan, och 9% chans att spela SHL kval.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 22:05 - ons 05 feb 2020
Pelle; Ja det stämmer. Den som vinner Allsvenska Finalen (Björklöven eller Modo sannolikt) möter lag 14 i shl. Det andra kvallaget (som vi har en viss chans att bli) möter lag 13 i shl. Så för att det ska bli ett nytt slag om Siljan så måste dels avloppet upp på plats 13 och vi måste vinna slutspelsserien och sedan playoff. Särskilt sannolikt att det blir så är det inte. Men möjligheten finns.

Namn: Pelle
Skickat: 21:49 - ons 05 feb 2020
Det är kört att komma tvåa, så om vi ska kunna få ett revanchmöte mot LIF, då gäller väl att LIF måste komma näst sist i SHL, är det riktigt?

Namn: PeO
Skickat: 19:22 - ons 05 feb 2020
Perra: Det är därför jag skrev om antal sålda biljetter, inte hur många som var på plats. Sen bryr jag mig inte jättemycket om det verkligen är 3500 på plats eller tretusennågonting, vi har sålt 3500 platser och det är vad som ger klirret. Vi skapade bra stämning också, vi som var där. Helst ser jag att alla biljettinnehavare kommer till Smidjegrav så klart, då blir det ännu roligare, men den uppslutningen får vi inte förrän vi kvalar. För det gör vi snart.

Visar inlägg: 1-100 av 10815 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Next