Välkommen till Faleijs Finest gästbok
Innan du skriver i gästboken på Falejs Finest: läs dessa regler!
Inlägg som bryter mot uppförandekoden raderas av redaktionen, och upprepade överträdelser innebär att skribenten stängs av från gästboken – allt för att vi ska få en bra diskussion och ett tonläge som lever upp till devisen ”en samling supportrar med stil och finess”.

Välj kategori nedan för att skriva ett inlägg


Namn: Text:
Namn: Supporter sedan 30 år
Stad: Mora
Skickat: 14:01 - mån 08 nov 2021
Mitt intresse är då nere på fryspunkten.
Kommer inte gå på matcher innan de som är inblandande i detta fiasko är utbytta.

Namn: G.
Skickat: 12:07 - mån 08 nov 2021
Ygg:
PH indikerar åtminstone i dagens DT att man nog inte bör ha något samarbete mellan klubbarna på elitnivå, -bra!
Synd bara att man inte insåg det innan man retade upp en relativt stor andel supportrar och sponsorer.
Nu är det bara för ledningen att lägga prestigen åt sidan, pudla och komma med en officiell ursäkt där man understryker att detta var en engångshändelse och att man lärt sig något.
Att sticka huvudet i sanden är nog ingen bra idé, då kommer det här snedsteget bara att ligga under ytan och skava i framtiden mer än nödvändigt.
...sen kan vi förhoppningsvis lägga denna tråkiga situationen bakom oss och hoppas att vi slipper sånt här i framtiden!

Namn: Ygg
Skickat: 11:34 - fre 05 nov 2021
G.
Jag tycker ditt inlägg sammanfattar problematiken bra. Att respektera passionen är precis som du säger nödvändigt. Jag tar åt mig av detta. Hatten av.

Jag hoppas verkligen att vi får ut något av detta på sikt. Kanske ett riktigt bra lån tillbaka som visar att utlåningen av Daniel inte gjorts lättvindigt utan med eftertanke för att det faktiskt finns något att tjäna på detta. Tiden får utvisa detta.

Jag hoppas att vi supportrar vidhåller vårt förtroende för Hedeberg trots denna affär. Kom ihåg att han är en uppstickare. En nytänkare som utmanar den rådande ordningen. Det är precis ett sådant tänk som kan ge en klubb en fördel och rätt förutsättningar för att lyckas.

Namn: G.
Skickat: 11:22 - fre 05 nov 2021
…och med ”passion” så menar jag inte osmakliga påhopp ska tilläggas.

Namn: G.
Skickat: 11:08 - fre 05 nov 2021
Flingan:
Jag håller med dig i stort sett. Problemet är att DL över huvud taget fick frågan, detta borde ha stannat vid Hedberg/klubbledningen.
Det är oroväckande att man inte insåg att detta skulle skapa storskaliga rabalder utan någon vinnare.

Den här situationen går inte att likställa med varken utlåningen av Wernblom/Nörstebö till HV71 eller inlåningen av en junior från just leksand förra säsongen.
Det är ju självklart att detta sticker ordentligt i mångas ögon (framförallt hos många av de mest trogna supportrarna, -vilka man måste vara väldigt, väldigt rädda om!).
Dessutom har detta skapat stor splittring både mellan supportrar internt och mellan klubben och supportrar/sponsorer. Det är helt klart vad man hör. Helt i onödan.
...och hur påverkar den här stormen den uppenbart uppåtgående harmonin i spelartruppen dessutom?

Visst, klubben vill profilera sig som en bra arbetsgivare gentemot spelare och antagligen finns det visst positivt symbolvärde i utlåningar vid eventuella framtida värvningar...
I detta fallet har det dock helt klart gjort mer skada än nytta för klubben, inget snack om den saken.
Man måsta alltid utgå från vad som är bäst för klubben både på lång och kort sikt, här har man gjort en klar felbedömning i mitt tycke.
Som sagt, denna oönskade situation borde man ha förutsett och därav så känns allt bara så himla onödigt.
Som du säger, jag är rädd att skadan av detta antagligen kommer att ta tid att läka, såvida man inte på något smakfullt och genomtänkt sätt lyckas lindra förtroendeblödningen snarast.

Man kan tycka vad man vill om hur många supportrar reagerar just nu och klandra dom för att inte "se hela bilden", men man måste respektera deras passion!
Gör man inte det blir jag orolig.

Namn: Nisse
Skickat: 10:55 - fre 05 nov 2021
Hedberg pratar om att i NHL byter man spelare lite när och då.
Jag följer inte NHL nå vidare mest beroende på att man inte kan åka ur serien och då är det lika värdelöst att vinna.
Men det lilla jag vet om NHL är att det måste vara väldigt ovanligt/aldrig som man byter bort lagkaptenen som är bäst i ligan.


Hedberg borde veta bättre, han har väl gått på derby mellan lagen tidigare.

Klantigt, skamligt och pinsamt.

Namn: Flingan
Stad: Gbg
Skickat: 23:13 - tor 04 nov 2021
Med den bakgrund Johan har som Leksing, så borde han ha förstått att det här skulle äventyra allt förtroende han har byggt upp under sin tid i klubben.
Och att inte Peter H, som ändå har varit med ett tag, gick in och stoppade detta, är så märkligt, så ofattbart, så dåligt.
Och Daniel L - ni spelare pratar om hur viktiga publiken, fansen är. Ni kallar oss den 6 :e spelaren. En lagkapten är kapten över alla spelare, även den 6:e spelaren. Men i det här fallet har du svikit laget, fansen, klubben. Det som du trodde skulle ge dig en boost, har istället bara gett föreningen ett enormt energitapp. Kommer att ta lång tid att reparera det här. Så klantigt skött av alla.

Namn: Ygg
Länk: https://www.moraik.se/artikel/jfo9akvl2-33ni1/till-alla-mora-ik-s-fans
Skickat: 21:41 - tor 04 nov 2021
Trist att Hedberg känner sig tvingad att göra ett uttalande och måste förklara sig för oss supportrar när han gör vad som han bedömer är bäst för klubben och sina spelare. Jag hoppas verkligen inte att hans nytänkande och fortsatta engagemang kommer att hämmas av våra känsloutbrott.

Johan Hedberg är en frisk fläkt i svensk hockey som för in professionalism och sunda värderingar. Jag gillar hans ställningstagande mot gnället på isen/avbytarbänken som bara gör att man tappar respekten för spelare och ledare. Jag gillar hans syn på rivalitet där den är stenhård på isen men respektfull utanför isen. Jag gillar hans skäliga kritik mot SHL hur de kan ta spelare från Hockeyallsvenskan strax innan säsongen börjar.

Jag räknar med att Hedberg gör det han tror är bäst för Mora IK och våra spelare så fortsätter också framgångarna.

Namn: PeO
Länk: https://mobile.twitter.com/Mjolbypartiet/status/1455902961138343936
Skickat: 14:48 - tor 04 nov 2021
Missa inte denna Twittertråd. Hysterisk :)

Namn: G.
Skickat: 22:18 - ons 27 okt 2021
Som sagt, det är knappast någon idé att klaga på enskilda spelare som inte håller måttet (för det är vi nog alla överens om att det finns flertalet av).
Ansvaret för denna fiaskostart ligger högre upp i klubben än så.

På kort sikt gäller det att samtliga delaktiga i årets lagbygge lägger ner ALL sin tid och fokus på att styra upp detta nu.
Hur många (ordentligt scoutade) förvärv tänker man sig göra innan tåget har gått te.x., UTAN att man äventyrar lagkänslan och framförallt föreningens ekonomi? Helt klart måste förändringar i någon form göras.
Man har varit väldigt tydlig med att Mora IK aldrig värvar för pengar man inte har.
Till skillnad från säsongen 19/20 så har vi nu ingen SHL-fallskärm eller förväntade NHL-pengar som kan rädda upp resultatet (även om vi trots det gjorde ett underskott i bokslutet den säsongen).
Det skulle vara väldigt skadligt för klubbens förtroende (och existens?) om man får en ekonomisk baksmälla ännu en gång, så som det varit några gånger under de senaste 10-12 åren.

På aningen längre sikt gäller det att se över det mesta i klubben som har med strukturen kring representationslaget att göra. Även om man frånser den just nu aktuella situationen.
Förbättringspotentialen torde vara enorm.

Namn: latoba
Skickat: 10:41 - sön 17 okt 2021
Det gäller för MIK att vara på tårna från början i matcherna. Har en känsla av att det alltför ofta har kommit ett baklängesmål de första minuterna.

Namn: Leif
Skickat: 18:04 - lör 16 okt 2021
Minns när vi åkte ut 2019. Det var såklart surt, speciellt mot motståndet, men sett i backspegeln så låg det väl lite i korten. Vi var inte bra det året och kvalet blev också mindre spännande än vad många hoppats på. Det var tyvärr inte SHL-kvalitet.

Men ändå måste jag säga att jag hade lite hopp om framtiden. Vi förlängde med en del spelare tidigt, och Adam Masuhr uttryckte det förhoppningsfullt i en intervju på hemsidan: "Jag har suttit med i sportgruppen och lyssnat lite grann. Det känns som att vi har något kul på gång. Det finns en treårsplan som ser jätteintressant ut nu."

Treårsplanen skulle alltså kulminera denna säsongen i ett slagkraftigt lag som slogs om topplatserna. Efter sista torsken mot ett bottengäng känns det väl... relativt svalt. Ja vi har sett att det går att ligga sist i serien och ändå gå upp men detta laget har inga tendenser alls. Ser bara ut att vara fullt av hål och karaktärer som saknas.

Det blir nog att hoppas på att undvika negativt kval i alla fall. Kommer att vara nöjd om man tar 11-12 plats, men om det blir 7-10 och playin, så är ju det jättebra.

Namn: G.
Skickat: 08:58 - lör 16 okt 2021
Låt gå att säsongen ännu är ung, men just nu går vi mot en tredje säsong på raken med målvaktsstatistik i botten. Här måste en djupanalys av hela upplägget göras.
Att vi denna säsong har ett av seriens mest chansartade försvar gör förvisso inte saken bättre på kort sikt.
Jag har oerhört svårt att se att nivån som krävs i backbesättningen ”finns där”. Här måste det göras en enormt scoutingarbete nu på kort tid och agera. Med den rätta fingertoppskänslan är jag övertygad om att det går att hitta bra spelare även med små resurser.
Två toppbackar som kan spela varannat byte i match efter match, så som te.x. Kevin Gagné gjorde i viktiga skeden säs 16/17, är nog ett måste för att stävja upp denna ovälkomna situation till att börja med. Sedan bör man nog ha ett vakande öga på målvaktsutbudet också. Kan Västervik ha bra målvakter så ska vi också kunna det!

Hittills har vi tappat många poäng mot lag som vi bör ska ha bakom oss i tabellen, det innebär att vi måste vinna mot lag som VIK, HV, Karlskoga och Björklöven framöver för att kompensera upp.

Namn: mGuruwich
Skickat: 16:03 - fre 08 okt 2021
Tre utanför Sandviken, på väg mot Smidjegrav

Namn: Joakim Hellberg
Länk: https://www.moraik.se/artikel/kgs2akuf8-33ni1/mora-ik-varvar-ny-forward-fran-finska-ligan
Stad: Mora
Skickat: 16:49 - ons 06 okt 2021
Ny forward klar.

Namn: PeO
Skickat: 22:18 - ons 29 sep 2021
Jag gick hem efter första perioden i kväll. Jag prioriterade att stötta ungarnas skolarbete, mycket prov och läxor just nu. Men jag gick hem i tron att Mora trots ganska ofarliga skott dittills ändå skulle få in 2-3 mål och ta poäng. Det blev inte alls så. Lite deppigt är det allt ska erkännas, det vore så klart roligare om Mora hade startat säsongen med full prestanda på laget. Nu kanske vi har sett hur mycket jobb som återstår. Utväxlingen på det jobbet kan dock vara stor. Tålamod är vad som gäller eftersom vi inte kan köpa oss framåt. Så visa tålamod. Gå på match. Stötta.

Namn: Hjärta för Mora
Länk: https://www.facebook.com/groups/177278979434432
Skickat: 08:54 - ons 29 sep 2021

Hej, alla Mora IK-supportrar i Stockholmsregionen!

För några år sedan drog vi i Mora IK igång nätverket Hjärta för Mora. I samband med en match på Hovet bjöd vi in supportrar till en träff där klubbledningen presenterade sig och berättade om de framtida planerna för nätverket. Under de följande åren hade vi flera träffar med workshops, företagspresentationer, socialt umgänge och möten med spelare och ledare.

Tyvärr tvingades vi sedan ta en paus, bland annat på grund av att vi åkte ur SHL och fick lägga alla våra resurser på att rädda klubbens ekonomi. Strax därefter kom pandemin som satte stopp för alla planerade aktiviteter i över ett år. Därför valde vi att pausa Hjärta för Mora, ta ny sats och utvärdera satsningen istället för att erbjuda någonting halvhjärtat.

Nu har vi samlat våra krafter och är redo att dra igång Hjärta för Mora 2.0. Vårt mål är att skapa EN samlingsplats för alla Mora IK-supportrar utanför Ovansiljan – på så vis blir vi ännu starkare. Till skillnad från tidigare kommer därför medlemskap att vara gratis. Och alla är välkomna: Mora IK-supportrar, familjemedlemmar och även du som kanske saknar hockeyintresse men som brinner för din hembygd. Ambitionen är att nätverket får växa organiskt i sin egen takt. För vi är här för att stanna den här gången!

Vad kan vi då erbjuda? Jo, som medlem i Hjärta för Mora får du exklusiva förmåner, till exempel förhandsinformation om vad som händer i klubben och intervjuer med spelare. Vi kommer också att hålla två till fyra fysiska möten per år. Att vi träffas när Mora IK spelar match i Stockholm är självklart men vi kommer även att ha andra aktiviteter – från tågresor till golftävlingar och en del överraskningar. Eftersom medlemskap av gratis kommer vi att finansiera nätverket genom avgifter för aktiviteterna.

Vi kommer att skicka ut inbjudningar till alla våra aktiviteter på e-post och även informera i den slutna Facebookgruppen Hjärta för Mora samt på den egna sajten www.hjartaformora.se. Vi har också startat konton på Twitter och Instagram, som jag rekommenderar att du följer så riskerar du inte att missa någonting.

Vi hoppas förstås att du vill bli medlem i Hjärta för Mora. Det är ju kostnadsfritt och helt utan förpliktelser. Och du får gärna sprida budskapet till vänner och bekanta som du också tror kan vara intresserade.

Medlemskap löser du genom att mejla namn, adress, e-postadress och telefonnummer till hjartaformora@moraik.se

Välkommen till Hjärta för Mora!

Peter Hermodsson, klubbdirektör Mora IK

Namn: G.
Skickat: 09:56 - sön 15 aug 2021
Joakim:
I.o.m värvningen av forwarden Oksanen och det faktum att Masuhrs karriär är över så tror jag att ev. torrt krut i plånboken kommer att satsas på backfronten.
Min känsla är också att det kan dröja innan Amnér är tillbaka på den höga nivå som krävs av honom.
Är det ens möjligt med den skada han dras med? Det återstår att se antar jag.
Nörstebö, Masuhr och Amnér var/är några av HA´s mest rutinerade backar.
Utan några direkta ersättare till dem sett ur det perspektivet, så ser det ganska tunt och orutinerat ut totalt sett i försvaret.

Jag anser att man alltid bör ha en säkerhetsbuffert av spelarbudgeten sparad i säsongsstarten avsatt för att kunna agera snabbt på målvaktssidan om det "skiter sig", då det är en såpass viktig position. Vikten av den möjligheten såg vi framförallt säsongen 16/17.
Efter ett par, minst sagt, tveksamma säsonger på målvaktspositionen så hoppas jag att man hittat rätt nu och att ev. pengar som finns kvar i kassan kan läggas på försvaret om det visar sig behövas.
Hedberg kallar lagbygget för "ett levande dokument", vilket låter väldigt vettigt!

Namn: Joakim
Stad: Mora
Skickat: 21:55 - sön 01 aug 2021
G:
Du hade rätt i det du skrev. Förlängning av Isak Pantzare. Nu hoppas jag att du är en riktig profet och att vi ska få en spetsvärvning till första linen och en riktigt bra back. Ska vi ha något att komma med i år så måste vi ha en bred trupp. 8 backar och 15 forwards är nog ett måste så vi ska slippa en massa panikvärvningar/ lån för att fylla ut truppen under säsongen.

Namn: G.
Skickat: 10:20 - mån 26 jul 2021
Sådär, vad jag förstår så har vi nu passerat deadline-datum för HA-spelare att oförhindrat kunna bryta sina avtal och skriva SHL-kontrakt. Skönt.
Nu vet vi vad vi har för hittills kontrakterade spelare att tillgå kommande säsong.
Vi kan nog räkna med nyheter under vecka 31/32 gällande spelare från föregående säsong som får förnyat kontrakt, då A-laget officiellt går på is 16/8.
Utöver offentliggöranden av kontraktsförlängningar, så är min förhoppning och tro att det även kommer ett par nyförvärv ytterligare (även om Hedberg på DT idag uttalar sig försiktigt om just detta).
Då kanske i första hand en spetsforward att placera tillsammans med Persson och D. Ljunggren och förslagsvis även en högkompetent back.
Det är förvisso möjligt att det kan vara lönsamt att vänta en bit in i höst innan man spetsar till laget av olika anledningar, men tittar man på både SM- och HA-finalen förra säsongen så tycks det vara väldigt viktigt att placera sig högt i grundtabellen för att få "lättast" möjliga väg till en ev. final.
Det gäller att haka på i toppskiktet redan från början.

För övrigt så spelar Juniorkronorna en turnering i Plymouth, USA just nu.
Har man hockeyabstinens så sänds matcherna gratis på: www.svenskhockey.tv
Mora IK har en representant med i form av Isak Garfvé.

Namn: Ygg
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=9v82-HJnOmU
Skickat: 16:03 - tis 29 jun 2021
Ny värvning. Imponerande siffror förra säsongen med ett poängsnitt på 1,4 poäng per match.

Namn: Ygg
Skickat: 01:56 - lör 19 jun 2021
Jonte. Helt riktigt. Om inte annat så har ju spelarna klausuler för NHL-spel. Men jag har för mig att det kostar en del att norpa spelare som har kontrakt i Hockeyallsvenskan även för NHL-lagen.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 21:53 - fre 18 jun 2021
Ygg> Hade väl inte spelat så stor roll då NHL kan plocka lite som dom vill fram till ett visst datum. Kan ha fel men har för mig att det är så.

Namn: Ygg
Länk: https://twitter.com/craigsmorgan/status/1405741554157846538?s=21
Skickat: 14:30 - fre 18 jun 2021
Det blev NHL för Liam. Jäklar vad synd att Mora inte lyckades skriva kontrakt innan. Bra scoutat i alla fall. Spännande att se vilka värvningar som kommer då flera namn verkar vara på gång.

Namn: Joakim
Länk: https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/%c3%b6verraskningen-tre-kronor-spelaren-tvingas-nu-bort-fr%c3%a5n-f%c3%a4rjestad-%e2%80%93-efter-alla-dr%c3%b6mv%c3%a4rvningar/ar-AAKRbCT?ocid=winp1taskbar
Stad: Mora
Skickat: 00:42 - tor 10 jun 2021
Visst hade det varit trevligt om Jacke hade valt att spela kommande sässe med oss. Knappast troligt att det skulle hända, men drömma kan man ju. :)

Namn: Joakim
Stad: Mora
Skickat: 00:28 - tor 10 jun 2021
YGG: Ja, varför det skulle bli just Finland är skrivet i stjärnorna ännu så länge. Men det skulle kunna handla om att det är ett större skyltfönster till de större ligorna. I VM bevisade han tydligt och klart att han kan prestera på den nivån. Så Allsvenskan skulle ju kunna vara en omväg för att nå dit han egentligen vill (NHL). Hur som haver är det väldigt tråkigt för oss Mora fans att han inte hamnar här.

Namn: Ygg
Skickat: 09:31 - ons 09 jun 2021
Joakim: Läste samma sak på Eliteprospects. Märkligt ändå om han hamnar i Finland och inte AHL eller någon av de andra penningstarka ligorna. Inget ont om finska ligan men är det mycket pengar där? Vad är det annars som lockar?

En talang som Liam ser man ju helst tänka på sina möjligheter att utvecklas istället för att kortsiktigt fylla bankkontot (pengarna kommer sen ändå). Jag tror ärligt att en klubb som Mora och med vår nuvarande tränare skulle kunna göra underverk med en spelare som Liam. Hedberg verkar besitta en fantastisk förmåga att utveckla spelare med potential och ta fram det allra bästa. Se bara på alla personrekord som slogs förra säsongen.

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 23:24 - tis 08 jun 2021
YGG: Senast jag läste nåt om Liam Kirk så var det nåt lag i Sm-Liiga som var väldigt intresserade och ryktas signa honom. Lite osäker men tror det var Kalpa som jagar honom.

Namn: Ygg
Länk: https://swisshockeynews.ch/index.php/shn/11-swiss-ice-hockey/nla/24357-liam-kirk-of-some-interest-to-sc-bern
Skickat: 18:52 - ons 02 jun 2021
Liam Kirk blir nog för dyr efter hans succé i VM. Synd att han inte ville skriva på tidigare.

Namn: Ygg
Skickat: 21:28 - tis 01 jun 2021
Så vitt jag kan förstå kan enskilda spelare själva välja hur de gör. SHL-lagen kan ta spelare från Ha-klubbarna mot klubbens vilja men det gäller att de är överens med spelaren i fråga. Alltså bör en spelare kunna tacka nej. Finns väl spelarfack också som ger spelarna visst skydd.

Jag är ganska säker på att OSL kan komma att spela i ett annat HA-lag nästa år. Dessa "regler/avtal" som diskuteras är väl egentligen bara riktlinjer. Klubbarna har ju olika typer av samarbeten och relationer. Det är nog snarare sådant som styr var en spelare hamnar. Kanske också spelarens egna önskemål. SHL-klubbarna vill ju utveckla sina spelare/investeringar och ge dem så bra förutsättningar som möjligt för att utvecklas.

Att det skulle finnas Gentlemans Agreement tror jag inte. Det ryktas om böter om någon klubb bryter mot riktlinjerna men det är tveksamt om de verkligen kan tvinga klubbarna att betala. Det fuskas ju redan med utlåningsreglerna. Det händer att SHL-klubbarna som ar ett flerårigt kontrakt med en spelare lånar ut spelaren en hel säsong och kallar det övergång. När året har gått kommer spelaren tillbaka som överenskommet. Systemet är upplagt för fusk.

Jag vill också förtydliga en sak kring ersättningar. Om jag förstått saken rätt finns de ett visst utbildningsbidrag som gör att pengar tillfaller moderklubbar om en spelare vandrar uppåt i systemet. Både gällande SHL och NHL.

Hockeyn är verkligen en sluten värld där viktiga beslut fattas över huvudet på både supportrar och även utövarna själva. Allt hemlighetsmakeri där klubbarna sluter avtal/riktlinjer mellan ligorna väcker bara misstänksamhet och spekulationer hos oss supportrar. Ingen utomstående vet ens hur riktlinjerna är utformade. De enda vi vet är den information som gått ut officiellt och den informationen är ju sådär lagom friserad och skönmålande. Kör med öppna kort så kan alla granska och ha en åsikt om hur spelare och klubbar beter sig. Ni kan ju testa och googla kring reglerna så får ni se hur svårt det är att få fram information. Inte ens sportjournalisterna vet ett skvatt.

Namn: G.
Skickat: 19:47 - tis 01 jun 2021
Ygg:
Tack för utlägg. Jag är ganska väl införstådd i SHL-lagens rättigheter, dock tror jag att D. Ljunggren har inskrivet i sitt kontrakt att han inte kan lämna för någon annan klubb oavsett liga eller division? Det är han nog ganska ensam om känns det som.

Min poäng gällande lån var inte hur många spelare osv som regelverket tillåter, utan det faktum att OSL i princip skulle kunna spela i ett annat HA-lag delar av kommande säsong på lån trots att han har (hade) ett kontrakt med MIK. Jag vet inte vad regelverk eller Gentlemens Agreement säger om sånt, men det var bara en tanke som slog mig.

Namn: Ygg
Länk: https://www.hockeyallsvenskan.se/artikel/laqvakp03-1el1/panelen-haller-mora-hogt-just-nu
Skickat: 17:26 - tis 01 jun 2021
I artikeln nämns Michael Haga och John Persson som potentiella drömvärvningar. Vad säger ni om det? Att dubbla Persson x2 och Ljungberg x2 kan väl inte vara helt fel...

Namn: Ygg
Skickat: 16:56 - tis 01 jun 2021
G.

SHL - klubbarna har rätt att ta vilka spelare de vill från Hockeyallsvenskan mot en symbolisk/blygsam ersättning (styrs av ålder och nationalitet). Detta kan ske även om kontrakt finns (ingen ersättning om det inte finns ett kontrakt skrivet).

Sedan är det som du spekulerar, de lånas ut. Hockeyallsvenskan ville en gång i tiden ha tuffare regler kring lån eftersom de inte vill uppfattas som en farmaliga. Men avtalet som togs fram innebar i realiteten att klubbarna i Hockeyallsvenskan kan ha tre lån från SHL, en målvakt och två utespelare. De betyder att 42 spelare kan lånas ut från SHL till HA vid olika tidpunkter. Med andra ord kan klubbarna i SHL ha ett rejält överskott av chansningar/talanger. Dessutom genererar inlånade spelare från SHL-klubbar ingen utbildnings- eller NHL-ersättning till den Hockeyallsvenska klubben.

Spelarna kan lånas ut till vilken klubb som helst och begränsas bara av antal.

Namn: G.
Skickat: 12:56 - tis 01 jun 2021
Vad händer förövrigt med ett gällande HA-kontrakt när en spelare lämnar för spel i SHL på det sättet som OSL nu gör?
Jag menar, om det blir fiasko honom och Rögle inte anser att han har en plats i laget efter ett par månader?
Kan dom överlåta kontraktet helt/delvis eller låna ut honom till någon annan HA-klubb än MIK?
Kanske inte så sannolikt att det händer, men rent teoretiskt skulle te.x. HV71 kunna ha denna spelare i sitt lag delar av en säsong där spelaren i fråga egentligen har avtal med MIK i HA?

Namn: Ygg
Skickat: 08:13 - tis 01 jun 2021
Mora kommer att få cirka 465 000 i ersättning för Nörstebö (165 000) och Lyrenäs (300 000) som ersättning för att de har kontrakt. Det motsvarar ungefär EN, one, uno, yksi, une, einer, månadslön för spelare i de övre skiktet lönemässigt i SHL.

Namn: G.
Skickat: 17:06 - mån 31 maj 2021
Mycket tungt besked idag om förlusten av Stål Lyrenäs...
Laget kanske inte står och faller med honom, men gissningsvis så hade vi där en absolut topp-offensiv till relativt låg kostnad.
Hedberg aviserade i en intervju för någon vecka sedan att man letade efter en topp-forward ytterligare. Den siffran måste helt klart nu revideras till två!
Kvoten av ospetsiga eller unga och mer eller mindre oprövade/omeriterade spelare börjar dessutom kännas full.

Efter Nörstebös flytt till Umeå så står det åtminstone i min bok klart att det även måste in två nya backar av hög HA-nivå.
Detta med utgångspunkt att Pantzare och/eller Gunnarsson blir kvar nästa säsong.
Av de backar som just nu har kontrakt, så är min gissning att de två äldsta (och mest skadebenägna?) också är de med högst belopp i lönekuvertet.
Jag tänker inte säga för mycket om det, mer än att vi måste få absolut maximal spelmässig valuta för pengarna här kommande säsong.

Även om Hedberg inte är ytterst ansvarig för att lagbygget, så är jag än så länge lite förvånad över att det inte har plockats in någon lite mer meriterad spelare med anknytning till hans troligtvis ganska stora kontaktnät "over there".
Eftersom att man har värvat engelsktalande Bittner så har man ju "brutit isen" gällande att det fr.o.m nu är det engelska språket som gäller i omklädningsrummet formellt.
Då kan man lika gärna ösa på med ett par prisvärda utlänningar ytterligare. :-)

Min känsla är annars att "tugget på stan" är av ganska optimistiska tongångar.
Det hade dock varit ett bra läge från klubben nu att elda på den, kanske lite kantstötta, optimismen efter Nörstebö och Stål Lyrenäs förvinnande.
Det är trots allt förnyelsetider av bl.a sponsor-, medlems- och säsongskortsavtal nu.

Namn: Ygg
Länk: https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/hockey/shl/rogle-fortsatter-varva-fran-mora-otroligt-glad/
Skickat: 16:42 - mån 31 maj 2021
Ännu en tråkig förlust. Typiskt när spelare får ett lyft och gör en bra säsong så försvinner de uppåt i systemet.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 13:07 - sön 23 maj 2021
Mål verkar Kirk kunna göra.

Tyvärr har det väl skapat intresse hos klubbar med större plånbok.

Namn: Ygg
Skickat: 15:47 - lör 22 maj 2021
Kurtan - ja, han finns med i laguppställningen. Sen hur mycket han spelar återstår väl att se. Hoppas på det. Det vore kul att se han spela.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 08:40 - lör 22 maj 2021
Spelar Liam med i VM?

Namn: Ygg
Länk: https://www.expressen.se/sport/hockey/blogg/sillysnack/2021/05/15/vm-spelaren-pa-moras-radar/
Skickat: 18:56 - tis 18 maj 2021
En nyheter som är några dagar gammal men ändå av intresse. Kan det vara en ny ung Ludvig Larsson på gång...

Namn: Sofie
Länk: https://jääkiekon-mm.com/leijonien-ensimmainen-mm-leiriryhma-kokoontuu-tanaan-vierumaelle-katso-paavalmentaja-jalosen-nimeama-joukkue/
Skickat: 11:58 - tor 06 maj 2021
Två veckor kvar tills VM äntligen drar igång och lagen är mitt uppe i sina förberedelser. Lite tråkigt att det inte blev några möten mellan Sverige och Finland under Nordic Cup som förra säsongen. Lejonen verkar vara igång med att bygga laget som ska försvara guldet, frågan är om man återigen kan köra på sitt koncept med få NHL-spelare nu när även de andra lagen lär få göra detsamma.

Namn: G.
Skickat: 20:04 - lör 10 apr 2021
PeO:
Vi (dvs MIK-supportrar över lag) kan nog vara i topp när det kommer till att ha höga krav på vår A-lagsrelaterade klubbpersonal, -sett till förutsättningarna. Det ska vi inte skämmas över.
Vi har trots allt fått smaka på spel i högsta ligan i två omgångar under 2000-talet, så varför skulle vi inte kunna gå upp en tredje gång?
Nu måste man se till att maximera den potentiella utdelningen under Hedbergs ledning de två kommande säsongerna.
Både sportsligt och ekonomiskt.
Det borde vara fullt möjligt att sälja in en rejäl portion optimism, förtroende och genuin tro på SHL-avancemang till både befintliga och nya sponsorer efter denna säsong.
Kanske kan man to.m. sälja in en vision om heta Daladerbyn i SHL, som får hela länet att koka, till större företag i Falun-/Borlängeregionen som normalt sett bara sponsrar Lif.
Med den spelarhistorik som Hedberg innehar så borde det underlätta, framförallt om han personligen tar den initiala kontakten med företagen i fråga. :-)

Namn: Leif
Skickat: 10:43 - ons 07 apr 2021
Själv hoppas jag att få se Brynäs i HA. Efter en enkel HV seger i övermorgon så inser nog Brynäs att detta med hemmamatcher är måstematcher. Och flera går säkert till sudden. Tror Brynäs måste vinna 4/4, och 1 suddenvinst är avklarad.

Västervik får gärna gå upp som sagt, men verkar inte troligt. Jag tror Karlskoga har bättre chans, och det vore inte så dumt heller. Vi behåller Löven och Timrå i vår serie, låter Timrå bli sönderköpta, och ersätter ett tråklag av ett SHL lag.

Karlskoga kommer aldrig att bli ett lag som tillför någon status till SHL, vare sig när det gäller arena, status, eller publikattraktion både borta/hemma. De kan gärna spela där ett eller två år.

Namn: PeO
Skickat: 23:22 - tis 06 apr 2021
Hjärtat säger att HV71 ska åka ut, hjärnan säger Brynäs eftersom de kan bli ett nytt Modo. Bra för Mora.

Vilka som går upp? Egentligen villa som helst utom Björklöven. Dels gillar jag inte klubben men de skulle kunna bli etablerade, dvs ytterligare en klubb för Mora som är svår att rubba. Önskedrömmen är Västervik ur alla perspektiv. Mer realistiskt är Timrå och det är inte helt tokigt för Mora. Timrå kommer troligen inte bli särskilt starka än på 5-6 år efter ett avancemang. Kanske aldrig.

Men inget av det där kan jag göra något åt. Det bästa jag kan göra är att köpa säsongskort samma dag de släpps, bra pengar till klubben och em viktig signal.

Namn: PeO
Skickat: 23:05 - sön 04 apr 2021
Utan att skämmas gläds jag åt att fullagens fullag Bofors vann och att sprättgänget Björklöven förlorade.

För övrigt har den sköna känslan från vår ganska ärorika sorti lagt sig helt. Nu ser jag bara jobb framför mig. Litar på att klubben känner likadant. Jobba, jobba, jobba!

Namn: Leif
Skickat: 17:49 - lör 03 apr 2021
En liten risk är att SHL-lag nu alltid kommer att åka ur. När kvalet är slutspelat är det många spelare som kommer att lämna skutan med sina klausuler, och de måste få ihop ett nytt lag. Klubben kan dock använda sin SHL-klausul ett par veckor under resterande del av säsongen, till att "sno" spelare från övriga HA-klubbar.

Om Brynäs åker ur, kanske man vill ha tillbaka en spelare som Mattias Nörstebö? Även om han har kontrakt så kan det brytas om det vill sig så.

Namn: G.
Skickat: 21:21 - fre 02 apr 2021
Med två förlorade HA-säsonger i ryggen, och två säsonger med negativt SHL-kval dessförinnan, så ser man ändå med hopp och förväntan fram emot kommande säsong.

Den gångna säsongen får sportsligt sett definitivt godkänt givet världsläget och den uttalade tillfälliga strategin, ska sägas.
Även om flertalet spelare har stuckit ut på ett väldigt positivt sätt så har det varit lite för mycket mellanmjölk på sina håll, men det får vi ta en säsong som denna.
Hedberg, Hermansson och resten av de sportsligt ansvariga är gissningsvis ändå inte helt nöjda med uttåg redan i kvartsfinal, utan har nog en klar vision framför sig om vilka spelare man vill behålla och vad man vill fylla på truppen med för att på allvar kunna utmana om en SHL-plats.

Som redan nämnts så återstår säsongens bokslut. Det ska bli mycket intressant att se var denna lågbudgetsäsong landade ekonomiskt för klubben, -och även hur vi stod oss där mot övriga klubbar i ligan.

Namn: Leif
Skickat: 16:44 - fre 02 apr 2021
Kittlande hur nära Brynäs nu är HA.

Laget som mitt i pandemin gick ut och tiggde pengar hos fansen för att göra ett par tokvärvningar i tron om att bli ett topplag. När alla andra lag höll igen och inte vågade värva. Det känns förtjänt på något sätt. Hade varit kul att möta BIF nästa år.


Namn: Leif
Skickat: 16:42 - fre 02 apr 2021
Staten ger säkert ut ett antal tiotals eller hundratals miljoner till hockeyn, men det kommer ju att fördelas till förbundet, som brukar fördela efter hemmamatcher och inte nödvändigtvis hur mycket förlust man gör.

Förbundet har inga pengar att ge som stöd till någon, men man kan lätta på trycket för elitlicens och dylikt, och hjälpa indirekt. Men det spelar väl inte så stor roll tycker jag, eftersom siffrorna fortfarande är röda även om man skjuter på konsekvensen något år så måste de någon gång äta upp förlusten.

Om man får från kommunen så är väl det helt frivilligt för den kommunen att satsa på hockeyn om man hellre vill det framför skola och äldreomsorg. Det ska vi inte lägga oss i såvida vi inte bor i en sådan kommun och har rösträtt.

Namn: Konny
Skickat: 10:31 - tor 01 apr 2021
Ola>
Det vore tyvärr inte unikt (och då pratar jag inte bara om idrotten...) Men jag hoppas verkligen att det blir rätt den här gången!

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 08:50 - tor 01 apr 2021
PeO>
Det vore illa om de oseriösa får pengar från staten samtidigt de ansvarsfulla blir utan.

Namn: PeO
Skickat: 13:37 - tis 30 mar 2021
Det är bara att instämma i berömmet, klubben har tagit sig igenom en besvärlig säsong på ett imponerande sätt. Jag tycker klubben har rätt i att gotta sig åt sitt eget goda arbete några dagar till. De idrottsliga prestationerna ska vinnas igen till hösten, med ett nytt lag, nya roller, nya kompetenser, ny kemi. Känns så jäkla bra med Johan Hedberg som boss inför det!

Jag vet inte om jag är elak för att jag ser fram emot klubbarnas bokslut. Min känsla säger att Mora gör en hanterbar förlust men att många andra klubbar kommer gå brakminus. Vissa klubbar kommer framstå som ansvarsfulla, andra kommer framstå som oseriösa. De oseriösa lär gå till kommunen, förbundet och staten och böla efter pengar. Om det blir på det sättet så har vi en intressant debatt framför oss.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 22:04 - sön 28 mar 2021
Jahapp. Då var säsongen slut. Trist men laget har trots allt överträffat förväntningarna. De har gjort en riktigt bra säsong som i många stunder har blåst hård motvind. Nu laddar vi för nästa säsong. Hoppas vi får behålla de spelare vi vill behålla, samt får in bra ersättare för de som försvinner. Ludvig Larsson verkar ju tyvärr flytta till "Norra Danmark" men då får någon annan ta hans plats.

Namn: Bodaexpressen
Skickat: 13:28 - fre 26 mar 2021
Mora IK:s värvningsstrategi har imponerat förr, så även nu om mr madhawks uppgifter stämmer. (Vilket dom ju brukar göra) alltså riktigt smart att värva Daniel Ljunggrens brorsa, betänk bröderna Hossa! Miketinac är oxå en 21-åring med en fin framtidspotential. Bra jobbat Hermodsson o Hedberg! Kör över ”köpelöven” nu ikväll o ge oss en fin helg med en vinst även på söndag!

Namn: Leif
Skickat: 20:30 - tis 23 mar 2021
Hockeyallsvenskans kanske viktigaste period denna säsongen ska just spelas. 2-2 mellan Väsby-Kristianstad i game 5 efter två perrar. Nu ska alltså en hel säsongs öde avgöras på 20 minuter hockey.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 19:26 - mån 22 mar 2021
Kurtan>
Facebook

Namn: Leif
Skickat: 18:56 - mån 22 mar 2021
Sjukt spännande nu.

4 av 4 (100%) av alla playoffmatcher i årets HA har så långt slutat med bortaseger. Alla matcher i mötet MIK-Löven har slutat med bortaseger. Sviter att förlänga, även om den ena säkert ryker på Timrå.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 18:43 - mån 22 mar 2021
Så trist att inläggen är så få. Beror det på vad?

Namn: Puppe
Skickat: 13:40 - lör 20 mar 2021
Leif: Löven gjorde ett icke-val genom att ta sexan i serien, hade de valt femman Västervik hade de behövt motivera det och kanske öppnat upp för kritik om de förlorat att de valt fel.
Tror jag...

Namn: Leif
Skickat: 10:45 - lör 20 mar 2021
Blev lite överraskad av valet men det blev ganska bra för oss. Hade avståndet till småland varit 55 mil och inte 90+ så är jag inte säker på att de hade valt MIK.

Ser två möjliga scenarion som jag håller lite högre än övriga:

A. Löven vet att de är ett oskärpt och ostabilt lag, vilket visades genom dubbelförlust mot Modo och kollaps mot MIK. Men att de steppar upp när det väl gäller och tar trots allt denna serien komfortabelt. De vill helst avgöra i första bortamatchen.

B. MIK var det sämre valet men man chansade för att spara resa på killarna. Det blir jämnt så som 2-2 i matcher visar, men MIK har bortaplansfördelen och har stor chans att skrälla. I game 5 är det 50/50.


Namn: Konny
Skickat: 14:42 - mån 15 mar 2021
Joakim Hellberg>
Det tror jag med. Men det kan ju lika gärna bli Almtuna, där jag tror att Timrå i alla fall har tappat någon poäng.

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 12:54 - mån 15 mar 2021
Kommer Timrå välja oss? Eller väljer dom Västerås?

Vad talar för att dom väljer oss?

1.Resan, det är inte överväldigande långt hit.
2.Dom har 4-0 i matcher och 20-6 i mål mot oss.

Vad talar för att dom väljer Västerås?

1. Resan, inte så jättelång resväg.
2. Dom har 4-0 i matcher och 15-3 i mål mot VIK.
3. Mora har under senaste månaderna haft en stegrande formkurva, Västerås har varit ganska jämna hela säsongen.

Summa summarum är att jag tror dom väljer Västerås.

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 12:29 - mån 15 mar 2021
Putte: Timrå har vunnit alla mot Västerås också.

Namn: Kurtan
Stad: Mora
Skickat: 13:42 - sön 14 mar 2021
Leif. Tack för påminnelsen.. Då är det 2 gånger på 20 år.

Namn: Putte
Skickat: 15:05 - lör 13 mar 2021
Det som är lite oroande är att Timrå har vunnit alla sina matcher mot oss med relativ enkelhet och kanske blir sugna på att välja oss av det skälet.

Namn: Leif
Skickat: 21:13 - fre 12 mar 2021
Ygg:
Ja, det var tider det, när SAIK var ett stabilt HA-lag.

I övrigt:
Var det någon som sade att lag skulle välja motståndare i slutspelet? I så fall är det nog ganska klart redan, vi kommer nog att få laget som slutar fyra hur det än går, vare sig vi blir femma eller sexa.

De flesta kommer att vilja möta lag som spelat åttondel. Sedan när det gäller valet mellan Mora och Västervik så har Västervik gjort en bra och jämnt stabil säsong, medans MIK var svaga i början och avslutade starkt och landade på ungefär samma poäng. En motståndare kommer därför inte att välja ett lag som riktigt är på gång, så MIK kommer att bli sistavalet på under halvan. Det betyder att vi kan vila våra spelare och ställa ut skridskor och juniorer, samtidigt som Löven och SSK får kämpa om att vinna en match till, för att undvika MIK.

Namn: Ygg
Skickat: 19:49 - fre 12 mar 2021
Kurtan. Med risk för att låta som en viktigpetter men du har väl inte glömt när Lif besegrade Skellefteå 2004. Tack vare Lif gick Mora upp i högsta serien efter nästan 30 år. Då höll vi alla på Lif.

Namn: Putte
Skickat: 17:36 - fre 12 mar 2021
"Den senaste matchen han var med" ska det stå

Namn: Putte
Skickat: 17:34 - fre 12 mar 2021
Han är troligtvis petad ja, med tanke på att han var sjundeback den senaste matchen. Hans defensiv håller inte helt på SHL-nivå ännu tyvärr.

Namn: Kurtan
Skickat: 18:54 - tor 11 mar 2021
Tänk håller ikväll på Oskarshamn. Då jag vill att det skall röras om i SHL önskar jag Brynäs och HV i negativt kval.

Då håller jag på LIF ikväll vilket sannolikt är första gången.

Undrar var Näsen tagit vägen. Skadad eller petad?

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 21:43 - ons 10 mar 2021
Grattis Mora IK. I år har ni överträffat alla mina förväntningar med råge. Jävligt bra jobbat.

Namn: PeO
Skickat: 21:10 - ons 10 mar 2021
Säsongen är inte slut än men jag kostar ändå på mig att bli lite rörd över klubbens och spelarnas insats. Det har varit en krånglig och jobbig väg men nu landar vi ändå topp 6. Jag är imponerad.

Namn: Konny
Skickat: 13:48 - ons 10 mar 2021
Leif>
Trea vore väl ännu bättre eftersom vi då kan välja motståndare av de två lag som återstår när ettan och tvåan i serien har valt vilka de vill möta.
Fyra är också bättre än femma eftersom vi i så fall får en extra hemmamatch (även om det inte har så stor betydelse när publiken inte är på plats).

Namn: Leif
Skickat: 10:37 - ons 10 mar 2021
Tycker serien gick in i lite av ett antiklimax. På ett par omgångar rasslade det till och all streckdramatik försvann. Enda spännande som är kvar är vem som hamnar utanför sista playin-platsen, men det är det tråkigaste strecket och den som klarar sig upp där borde inte ha så mycket att göra i slutspelet oavsett.

Att löven lyckades förlora två gånger till Modo var märkligt - hade nästan ställt in mig på fighten mellan Modo och Väsby helt in på slutet.

Moras spurt är dock positiv. Vi har faktiskt bra chans på tredje plats, men helst skulle jag nog se at MIK och Löven hamnar på plats fyra och fem. I vilken inbördes ordning spelar ingen roll, men det är en mycket bra slutspelsmotståndare.

Namn: Putte
Länk: https://hockeysverige.se/2021/03/09/simon-johansson-lyser-av-sjalvfortroende-i-mora-efter-flytten-fran-djurgarden
Skickat: 19:26 - tis 09 mar 2021
Intervju med Simon Johansson som verkar stortrivas.

Namn: G.
Skickat: 16:15 - fre 05 mar 2021
Leif:
Jag är dåligt insatt i hur Bofors samarbeten med närliggande SHL-klubbar ser ut, men visst kan det ha påverkan.
Personligen så gillar jag inte samarbeten med aktiebolaget Lif, eller något SHL-lag över huvud taget, där man kan få känslan av att mycket är på SHL-lagets villkor.
Men visst, en schyst deal och en allmänt rättvis och sund relation kan absolut vara fördelaktig. Kolla på lånet av Simon Johansson te.x.

Som du säger, så borde det snarare tala till MIK´s fördel gentemot BIK när det gäller vissa viktiga aspekter där klubbarna skiljer sig åt - te.x. juniorverksamheten.
Dessutom ligger vi de senaste åren i HA på 400-500 åskådare högre / match i snitt än BIK. Det ger ett par intäktsmiljoner i skillnad på en säsong.

Jag kan dock tycka att det blir lite fel att jämföra MIK med AB Lif när det kommer till att snabbt ta sig tillbaka till SHL efter uttåg.
Dom kan lindra fallet och köpa sig framgång på ett helt annat sätt än oss, -och även de gånger som dom har tagit sig tillbaka till finrummet med "budgetlag" så har det fortfarande varit av helt annan kapital dignitet än vad vi normalt sett kan åstadkomma.
Det kan man tycka vad man vill om och pengar är förvisso inte allt, men med relativt rejält kapital i ryggen så underlättar naturligtvis det mesta i en SHL-satsning.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen (tjatigt, jag vet), -vi måste vara bäst på allt som är gratis och rent allmänt smartare än våra konkurrenter.

Namn: Bodaexpressen
Stad: Borlänge
Skickat: 11:23 - fre 05 mar 2021
Roligt att se lite aktivitet här på forumet igen! Roligare att skriva så klart när det går bra, särskilt för en erkänd medgångssupporter som undertecknad! Nåja stöttar ändå föreningen ekonomiskt i både med och motgång i varje fall. Hedberg har gjort ett fantastiskt jobb så här långt o verkligen lyckats locka fram det bästa ur alla dessa unga killar. Trodde nog det skulle vara näst intill omöjligt att ersätta vår tre äldre skadade ”superbackar”, nu undrar jag i mitt stilla sinne om dom ens platsar med tanke på hur bra dom unga ersättarna lyckats. Det verkar ju nu vara slut med drället av puck i egen zon som dessa med ”rutinens rätt” ägnat sig åt lite väl mycket. Passar inte in i Hedbergs snabba o framåtriktade filosofi. Härligt oxå att se våra två producerande enheter OCH tredje o fjärdeformationernas fantastiska arbete. Blir ett spännande slutspel där ju allt kan hända!

Namn: Flingan
Länk: http://På G
Stad: Falun
Skickat: 16:50 - tor 04 mar 2021
Känns som att vi gamblat en del med nedtränade spelare för att nu då slutspelet snart börjar ska hitta formen som tar oss framåt. Hedberg har en räv bakom örat, den saken är klar och onekligen så ser det bra ut nu efter två fina matcher mot ett MODO som ju faktiskt har både heder och placeringar att spela för. Och kan vi bara ta ledningen i kommande matcher så betyder det mycket för det spel MIK att för och ska genomföra. Fart å fläkt a la Colliton är det som tar oss framåt och det kan bära långt. Riktigt långt...

Namn: Kurtan
Skickat: 18:35 - tis 02 mar 2021
Engstrand i form.

Tar 15 skott i P1 mot Björklöven.

Kanske för dyr men nog vore en kombination erfaren och målvakt på väg upp önskvärt.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 15:06 - tis 02 mar 2021
Hej; Vad jag förstått så verkar det som att Amner sannolikt är spelklar under veckan. Men inget bekräftat och inget säkert.

Namn: Hej
Länk: http://Skador
Skickat: 16:42 - sön 28 feb 2021
När är Nöstegö och Agner tillbaka?

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 21:26 - fre 26 feb 2021
Lite tråkigt med vårt fina powerplay spel som vi hade. Effektiviteten har sjunkit samtidigt som vi släpper in lika många mål i pp som i bp. Utan vår ordinarie backlinje känns det som att vi inte har något ens i ett play in att göra.

Namn: Leif
Skickat: 21:00 - fre 26 feb 2021
Engstrand har egentligen "bara" 90.86 %, det är massvis av målvakter som är bättre i statistiken i serien. Han släpper in 4 mål, och förbättrar ändå sitt totala genomsnitt lite.

Jag tror 4 mål framåt inte är någon katastrof, vare sig för MIK framåt eller Vita Hästen bakåt. Det kan de nog bägge vara nöjda med. Det som avgör idag är det usla spelet bakåt i Moras zon. 5 mål är allt för mycket.

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 20:31 - fre 26 feb 2021
Engstrand en riktig matchvinnarmålis. Står på huvudet fullständigt hela matchen. Tyvärr har inte vi någon sån målvakt.

Namn: Ingo
Stad: Mora
Skickat: 20:29 - fre 26 feb 2021
Se på Engstrand och lär, en riktig målis .Hur många overtime har 90 varit inne på och förlorat ?

Namn: HakanOlsen
Skickat: 19:38 - tor 25 feb 2021
Och bättre blev det även om det är synd att slutminutrarna i tredje klantades bort, men tacksam för 2 p.

Namn: Ola
Stad: Täby
Skickat: 20:29 - ons 24 feb 2021
Lazy>
Och värre blev det.

Namn: Lazy
Stad: Falun
Skickat: 18:17 - ons 24 feb 2021
7min 0-2 , Rur man kan byta kanal till nått bättre tex. Engelska antikrundan

Namn: Leif
Skickat: 14:41 - tis 23 feb 2021
G:

Kan det inte ha att göra med att Bofors har ett relativt gott samarbetsklimat med klubbarna i närheten (Örebro och FBK), medans MIK har någon form av storhetskomplex som nästan totalt förbjuder samarbete med vår närliggande klubb högre upp i seriesystemet?

Jag ser också några likhetstecken, men det är nog också ganska stor skillnad på Bofors och MIK från en del aspekter.

Ta t.ex. juniorverksamheten så tycker jag det är en stor skillnad. Den borde dessutom tala till MIKs fördel, då Bofors egentligen aldrig har varit nära att ta en plats i Superelit när det väl blir kval uppåt. Vilket är lite konstigt eftersom de ofta har ett hyfsat J18 (J18 serien spelar dock inte så stor roll eftersom det är från J20 spelarna hämtas).

Men du är inne på en viktig sak. Man måste ju som du är inne på imponeras över BIKs jämnhet över tid. Vissa har har också den egenskapen att de åker ur en serie och så fortsätter de vara ett topplag där gång på gång. Andra ramlar ned en serie och nästan faller ihop som ett korthus. Imponeras inte av Modos organisation t.ex.

Mora har ramlat ur SHL två gånger, vad är det som är det grundläggande som gör att vi inte kunde göra som t.ex. LIF och ha ett bra lag även året efter? Vi är tillbaka på mitten eller nedre mitten alltför ofta. Varje gång LIF åkt ur har de kvalat igen nästa år.

Namn: G.
Skickat: 17:08 - mån 22 feb 2021
Jag roade mig med att kolla A-lagets tabellplaceringar i HockeyAllsvenskans grundserie sedan vi säsongen 07/08 åkte ur Elitserien.
Om man frånser denna säsong, som ju i högsta grad fortfarande pågår, så har vi spelat tio säsonger i HA sedan dess (i.o.m att vi tillbringade två säsonger i SHL relativt nyligen).
2008 var för övrigt året då Jan Simons gick i pension om jag inte minns helt fel.
Våra slutplaceringar i HA-grundserien har i inbördes ordning fr.o.m. säsongen 08/09 varit: 4, 7, 7, 8, 8, 6, 7, 6, 1, 9.
(Under dessa tio HA-säsonger så har vi fått spela kvalserie uppåt/avgörande direktkval till SHL två gånger: säs. 10/11 och 16/17.)

Min positiva slutsats är att det är en ganska stabil graf, där vi till skillnad från i princip alla andra klubbar i denna säsongs HA inte har hamnat på plats 10 eller sämre någon gång (även om en hel del kan sägas om förra säsongens slutgiltiga 9e-plats). Givetvis sticker Collitons succésäsong 16/17 ut!

Min mer kritiska slutsats är att vi nog oftare borde komma åtminstone Topp-5 i grundserien - även om det såklart gäller att vara som allra bäst när det verkligen gäller, d.v.s. i ett ev. kval/slutspel.

Jag tycker att den mest intressanta klubben i HA att jämföra MIK med är Bofors.
Jag ser många likheter mellan både orterna som så och föreningarna och min känsla är att det nog inte är några gigantiska skillnader klubbarna emellan ur ett ekonomiskt perspektiv.
Bofors har under sina senaste tio HA-säsonger slutat Topp-5 i grundserien hela åtta gånger.
Även om det ännu inte har räckt hela vägen upp till högsta ligan för dem (och visst har det varit något bottennapp också), så tycker jag att det är en imponerande hög nivå som MIK borde kunna matcha framledes.

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 14:40 - mån 22 feb 2021
Leif: Jag vet inte riktigt. LHC eller HV hade varit lite roligt. Visst är Brynäs nervkittlande att få se i as men samtidigt vill jag inte den klubben nå ont.

Namn: Leif
Skickat: 20:26 - lör 20 feb 2021
Vilket lag vill ni helst välkomna till HA nästa säsong, och vilket lag blir ni helst av med (uppåt)?

MIKs varumärke beror såklart ganska mycket på seriens status. Och vi har nu redan Modo, AIK, Löven, Timrå, SSK och kanske till och med VIK som ganska bastanta klassiska pjäser i serien.

Jag själv skulle tycka det var fantastiskt kul med Brynäs, men jag tar gärna Linköpng och HV också. Hoppas att IKO klarar sig kvar, eftersom jag känner att de skulle drabbas av spelarflykt och återgå till att vara ett tråklag.

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 21:20 - lör 13 feb 2021
Leif, det jag menade var att vi har många skadade backar. Nu tog man in ett par lån, så det löste sig tillfälligt. Vi har fortfarande ca 15 matcher eller nåt kvar och vi kan inte spela klart säsongen med 5 backar. Möjligtvis kan vi lyfta upp nån junior. Men om vi börjar förlora mycket så kan det gå fort i ett 3 poängssystem. Vi ska ju också tänka på att det är viktigt att göra en så bra säsong som möjligt om vi vill att våra bästa spelare ska stanna. Finns väll inte många fler än hembygdspojkarna som vill stanna i ett förlorande lag? Att förlora matcher är en sak, men att förlora pga dumhet är en annan.

Namn: Leif
Skickat: 20:08 - ons 10 feb 2021
Joakim:

Bottenlagen fortsätter att förlora, Modo fick ingen ny skjuts med ny tränare och Hästen har långt mellan topparna. Kontraktet är i princip klart, så troligen även slutspelsplatsen.
Vi har ingen publik i slutspelet, ingen extra intjäning på att ha bra form, och MIK kommer inte att vinna slutspelet och gå upp i SHL. Så det är inte egentligen något behov av att förstärka truppen. Bättre att göra ett mindre underskott.

Namn: Joakim Hellberg
Stad: Mora
Skickat: 16:32 - sön 07 feb 2021
Ajajaj då. Nu har vi både Masuhr, Amnér och Nörstebö på skadelistan. Sedan tidigt också Granström. Börjar se tunt ut bakåt nu. Får vi se ett till lån eller en värvning snart kanske? Det är ju inte riktigt genomförbart att spela resten av säsongen med 5 Backar, varav den ena är ett lån.

Namn: B Karlsson
Stad: Falun
Skickat: 20:20 - tis 02 feb 2021
Ser bra ut nu med färre matcher spelade och på pappret bra motstånd och chans att ta poäng. Blir right hela vägen in gällande topp6 men dit ska vi. Sen kan allt hända. Och riktigt bra jobbat av Peter o co att knyta upp Hedberg och Lindmark 2 säsonger till. Snyggt!

Namn: G.
Skickat: 08:34 - fre 29 jan 2021
Oj, denna vecka händer det grejer utanför isen kring A-laget i klubben.

Tränarduon spikad för kommande säsong och Hedberg väljer redan nu att förlänga t.o.m. 22/23.
Jag tycker att man har fått ett gott inryck av Hedberg såhär långt och det ger ett visst lugn i tränarfrågan som sällan har funnits där.
Detta borde kunna sälja in lite mer förtroende och framtidstro hos sponsorer och säsongskortsinnehavare.

Som sagt, det ska bli oerhört spännande att se vad Hedberg kan bidra med när det kommer till nästa säsongs lagbygge.
Han borde sitta på ett väldigt bra kontaktnät och det känns verkligen som att vår sportgrupp behöver all hjälp den kan få.

I och med att #38 och #4 mest troligt blir borta resten av säsongen (varpå det frigörs lönekostnader), så kan vi nog få ett litet smakprov redan nu när det måste hittas ersättare i någon form till dessa spelare.
Det känns naivt att tro att vi har juniorbackar som kan fylla dessa tilltänkta topp 4-backars platser, tyvärr.

Namn: hassep
Skickat: 20:14 - fre 22 jan 2021
Den här förlängningen är nog det sämsta jag sett. Hur kan man gå bort sig så totalt....

Namn: Jonte
Stad: Sigtuna
Skickat: 22:25 - sön 17 jan 2021
Joakim> Håller med om att vi borde sitta lugnt med de spelare vi har. Av samma skäl egentligen. Jag tror det skulle kunna bli turbulent i gruppen om man skulle försöka värva in någon/några "frälsare" i det här läget. Dessutom har vi ju 2 linor som är hyfsat pålitliga poänggörare. Sista skälet att inte värva in spelare i nuläget är väl dessutom det ekonomiska där resurser vad jag förstått inte finns.

Håller såklart tummarna för avancemang redan den här säsongen men den realistiska förväntan är att det kan ske typ nästa eller nästnästa säsong.

Visar inlägg: 1-100 av 117559 totalt.

Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 Next