Kan detta vara en av Jan-Erik Anderssons borglömda målvakts- tekniker?
MIK i seriefinal!!!

....nåja, kanske inte i ordets vanligaste bemärkelse utan det gäller helt enkelt den sista matchen för säsongen.

För MIK betyder matchen förutom ära och heder även att genom egen kraft kunna undvika den genanta sistaplatsen. Paradoxalt nog skulle en seger ändå inte ge en helt ideal sluttabell eftersom MIK då slutar endast en poäng från sista play off-platsen. Så nära, men ändå inte.

För kvällens otillräckliga motstånd försöker Solna AIK göra sitt bästa, ett lag som slutar sexa i tabellen oavsett kvällens resultat. Klubbens ambitioner har på några få år sänkts från SM-guld via finsk storägare och mångmiljonsatsningar på tjeckiska landsklagsmän, till dagens diskussioner som mest handlar om vilka av giganterna inom svensk hockey, Sundsvall eller Huddinge som det skulle finnas möjlighet att kunna rubba i ett kommande play off-spel.

Matchen spelas på klassisk hockeymark, nämligen på "Nya Hovet". Arenan byggdes 1955 i form av en utomhusrink som dock övertäcktes lagom till VM 1962. Till historien hör att MIK var det första lag våra svartgula motståndare ställdes mot i sin premiärmatch på den "nya" arenan samma år. Segersiffrorna (MIK vann förstås) skrevs till 7-5 inför 13015 betalande åskådare. Samma år knökade arrangörerna vid ett annat tillfälle in 17098 åskådare vilket fortfarande är Solnalagets officiella publikrekord. Som jämförelse var deras publiksnitt i Globen förra säsongen under en period 2084 personer (runt 5/3 2002).

Den övre vänstra bilden visar MIK-målvakten Jan-Erik Anderssons seriösa försök på det svenska höjdhoppsrekordet efter matchen (ännu obekräftade uppgifter gör gällande att han var mycket nära). Får vi en repris i kväll?

För att lyckas lägga beslag på en exklusiv biljett till kvällens evenemang kan du aningen boka en här , eller helt enkelt på plats precis innan matchstart köpa din egen till en av de cirka 7000 stolar som under matchen beräknas stå tomma. Biljettpriset är som vanligt för lågt med tanke på MIK:s klass och underhållningsvärde, endast SEK120. Arrangören rekommenderar den gigantiska MIK-klacken att i första hand fylla sektionerna C31, C32 och C33 (se sektionskarta). Trots vår mycket tydliga beskrivning inför HaIF-MIK åkte flera hudra supportrar fel och hittade inte fram. Eller hur ska vi annars förklara bortfallet?

Motståndarsupportrarna har ändrat skepnad sedan sist (1992/93). De våldsamma individer som brukade vända sina bomberjackor med den orange utsidan ut (ett beteende som barnen enligt förskollärare Agneta Eriksson på förskolan Björnen vanligtvis lär sig av med runt två års-åldern) har nu i stället vänt sitt lag ryggen. En vändning som Faleijs Finest uppskattar. Kvar finns kärnan av hockeyälskare som brinner för sitt lag och inte bryr sig om sådana småsaker som att hockeyn enligt rådande trend är stendöd i Stockholm. Bra! Kom till Hovet i kväll! Värm upp med en öl elller två på Blues Bar, ta chansen (risken!) att träffa oss "irl" och dessutom sista möjligheten att njuta av MIK:s skönspel på sju långa månader. Väl mötta alla motgångssupportrar!

Slut

Marc Wilhelmsson & Markus Wikman