Här fyller redaktionen bortasektionen i Tingsryd våren 2001.
Faleijs Finest?
The boys are back
De grymma uddamålsförlusterna mot Skellefteå AIK våren 2002 som ändade Mora IK:s säsong tog inte död på MIK08. Åtminstone inte mer än tillfälligt. Tvärtom har vi nu rest oss likt Fenix ur askan, starkare, smartare och snyggare. Under vårt nya namn ”Faleijs Finest” ser vi nu fram mot alla matcher då vi har chans att träffas i bilar och bussar, på pubar och på läktare. Vi tror att namnbytet ska markera början på en ännu bättre och roligare supporterorganisation med utrymme för både underbart subjektiva gaphalsar och supportrar som föredrar att applådera lite diskret i sina skinnhandskar när moras män strutar.

Faleijs Finest
”Gunnar är er pappa!” Denna till synes obegripliga kommentar, menad till Leksandsklacken, vrålades ut av en heroisk moring under en av förlustmatcherna mot Leksand säsongen 2001/2002. Självklart syftade moringen på Gunnar Faleij, mannen som tog ishockeyn till Mora och Dalarna på 1930-talet. Utan Gunnar hade vi fortfarande spelat bandy runt hela Siljan. Vad kan vara mer passande än att låta Gunnar få ge namn åt en supporterförening som dyrkar den sport han introducerade och den klubb han grundade?

Första spåren av en supporterorganisation runt och i 08-området gjordes i en gästbok på www.mora.se från mars -1997. Säsongen 1999/2000 växte MIK08 fram. Tanken var att skapa ett enkelt forum på internet för MIK-fans i området Stockholm/Uppsala. Det hela växte dock och sidan innehöll så småningom matchrapporter, resereportage och andra artiklar. På det praktiska planet var sidan till hjälp för att samordna resor till matcher, både i närområdet och långresor. Till slut hade vi skapat ett nätverk av fans runt Mälardalen. Folk i olika åldrar och med olika bakgrund lärde plötsligt känna varandra. Resultatet blev en skön stämning där den ärligt menade fanatismen blandades med en humoristisk självinsikt. Om inte Mora IK hade flyttats till södra allsvenskan inför den här säsongen hade morafansen varit "stammisar" på Blues Bar i Globen City vid det här laget.

Under vårt nya namn ska vi skaffa fler medlemmar, träffas oftare, se mer ishockey och ha mer kul! På hemsidan kommer vi inte att ägna oss åt matchrapportering i någon större utsträckning. Nyheter och annan rapportering inifrån klubben (skvaller med andra ord) sköts redan utmärkt av www.moraik.com. Vi kommer istället att ägna oss åt resor, artiklar av historisk karaktär, kuriosa och annat strunt samt utveckla själva grundtanken, att organisera MIK-fans i exil.

Mora IK, den äldsta landsortsklubben i Sverige ligger, trots att klubben inte spelat i högsta ligan sedan 1974/1975, på plats 19 i maratontabellen över svensk ishockey. SM-silver 1950, ett flertal SM-slutspel samt mängder med landslagsmän understryker bara vilken hockeyklassiker MIK är. Vi tycker att MIK förtjänar en kultstämpel. Under alla år har Ovansiljans Stolthet kämpat hårt för att behålla sin position och försöker hela tiden ta in på elitserieklubbarna. Klubbens historia är omväxlande med fiaskon och succéer om vartannat.

Inget annat lag kan spela så vackert och så dåligt i samma match. Inga andra spelare kan sumpa en målchans lika snyggt. Man kan inte annat än älska en sån klubb. Börja älska du också, skriv upp dig som medlem i Faleijs Finest! Inget att förlora Bli medlem !!!

PeO, Marc & Markus