Surmasen är skygg och tål sällan motgångar. Men när allt går vägen, kan det hända att surmasen kostar på sig att le.
Surmasens lista

Surmasen har på grund av olika skäl inte levererat någon ny lista på mycket lång tid till redaktionen. På en direkt fråga varför gavs svaret "har inte du med att göra, din jävla IT-bubbla!". Efter mycket diplomati från redaktionen lovade dock Surmasen att höra av sig lite oftare i fortsättningen, dock inte så frekvent att listan motiverar en egen länk i vänstermenyn på startsidan.

Han är tvär, långsint, grinig och introvert, kort sagt han är Surmasen. Vi ger här Surmasen fritt spelrum att förklara hur saker och ting ligger till i hockeyvärlden. Gud nåde den som hamnar på listan…

1. Svenska Hockeyligan NY!
Cosa Nostra och Yakuzan liknar lokala snattarligor i jämförelse med Tommy Töpel och hans hejdukar. Skrytsamt hävdar man att klubbarna i ES driver moderna bolag på en tuff kommersiell underhållningsmarknad. I nästa ögonblick tvingar gubbarna fram krokodiltårar och kräver att deras tuffa bolag ska skyddas från den otäcka verkligheten genom att skapa en stängd marknad. Varje år har vi fått se nya smyghinder som ska fälla ambitiösa landsortsklubbar och skydda de redan etablerade. Törs ni inte spela om det, hockeyligan?

2 . Komplexfyllda tränare NY!
Niklas Wikegård vräker ur sig många provocerande kommentarer i tid och otid. Smart marknadsföring eller bara en ovanligt dominerande reptilhjärna? Surmasen tror att ishockeyförbundet måste erbjuda vissa tränare gratis penisförlängning så att vi slipper mer machodravel.

3. Spelarstrejk i NHL
Ny strejk är under uppsegling i NHL. Klart att man som spelare känner sig utnyttjad om man tvingas spela för fem miljoner dollar om året när en rättmätig lön borde vara tio miljoner dollar.
Dessutom gäller det faktiskt att trygga framtiden för familjen. Hjärteknipande! Klart att fansen accepterar ännu dyrare biljetter och en och annan klubbkonkurs eftersom Alfredsson och grabbarna inte känner sig nog trygga med 20 mille på banken.

4. Stor plånbok, skaplig koll
Finnköpings HC…förlåt, Linköpings HC, har tvärtemot Surmasens förutsägelser kvalificerat sig för slutspel. Österbottens…förlåt, Östergötlands stoltheter har uppenbarligen för en gångs skull värvat rätt. Surmasen hatar att ha fel. Därför hatar Surmasen fortfarande LHC fast av en ny anledning.

5 . Flinten med slokmuschan
När kvalserien närmar sig dyker han upp ur minnet igen, urtypen för alla missunnsamma bonnjävlar. Innan den första matchen mellan MIK och LIF i Leksand 01/02 gled det in en pajas i ful skinnjacka på isen. Strax under flinten satt en dreglig mustasch och ur den kom order om hur publiken skulle packa ihop sig på ståplats för att ge plats åt alla som ville in. Inget ont i det om han inte i sin mikrofon gurglat att ”…vi får väl hoppas att detta är sista gången som vi behöver möta Mora.” Det är naturligt att han inte önskar se sitt lag spela i Allsvenskan igen men att inte unna MIK en elitserieplats är ruttet. Hoppas mikrofonen kortsluter nästa gång.

6 . Färjestads BK NY!
”Hybris” =övermod, förhävelse (på grund av framgång eller lycka). Lyckligtvis straffar alltid gudarna den med hybris. FBK i allsvenskan med miljonskulder om tre år?

7 . Värvningar och LIF NY!
Hur går egentligen resonemanget på kansliet i Leksand?
”Jamen Tommy är ju en schysst kille, han känner jag. Och 35 är väl ingen ålder för en karl. Jag har förresten en lista här på fler gamla kompisar som vi kan värva. Va, knarr i lederna? Läkarundersökning? För helvete, det här är en ishockeyklubb och ingen akutmottagning, skriv under kontraktet och skicka ut honom på isen! Dessutom känner jag en kille vars kusin såg en finsk spelare som var bra. Yngre medelåldern. Låter som en klockren värvning. Inga pengar kvar till spelarlöner? Ta Bingolottopengar från juniorlagen istället, dom ungarna har vi ju ändå ingen nytta av.”