Quiz
Under bussresan som MIK-Support Sverige arrangerade för matchen Mora IK - Leksands IF den 7 november 2009 roade resenärerna sig med bland annat frågesport. Konstruktören av frågorna blev inte så brutalt utskrattad som han blev då Faleijs Finest ordande bussresa året innan. Tydligen bedömde publiken frågorna som något mer jordnära den här gången och kanske mer roande fast på ett annat plan?

Testa sjäv och hoppas att du inte får alla rätt, för då är det dags för dig att sluta sy damklänningar av människohud från offer du håller fängslade i källaren.

1. Hur stor andel i procent av Moras spelare 09/10 har sin moderklubb från Dalarnas län?
32
52
62

2. Johan Allringer fick ofta stå i skuggan av Tomas Melin och Jonas Eriksson på 90-talet. Han avslutade karriären 2003 i en klubb som numera är allsvensk konkurrent, vilken?
Oskarshamn
Borås
Växjö

3. Mora snittar efter sju hemmamatcher 2593 personer. Säsongen 68/69 var Mora ett topplag i högsta ligan och spelade slutspel. Vilket var publiksnittet i grundserien?
2366
4211
1577

4. Innan Moras hemmais flyttades till Smidjegrav spelades matcherna på Hantverkargatan, ungefär där Åhlénsparkeringen ligger i dag. Vad hette spelplatsen?
Moravallen
Mora IP
Mora Isstadion

5. Vem gjorde segermålet när Leksand slog Skellefteå med 3-2 i sista omgången i kvalserien 03/04?
Jens Nielssen
Johan Rosén
Niklas Eriksson

6. Pavel Brendl var en jäkel på att göra poäng och slutade tvåa i grundseriens poängliga 06/07 på 57 poäng. Han gjorde dock flest mål. Hur många?
39
34
46

7. Hur många gånger var FMMA utsålt under premiärsäsongen 04/05?
6
3
8

8. Patrik Ross fick två gånger uppleva att gå upp till Elitserien. Först med Södertälje och sen med Mora. Vilken säsong gick han upp med SSK?
99/00
95/96
92/93

9. ”Man får inte slåss här, det är synd.” Vilken moraspelare fällde den repliken i media?
Daniel Cleary
George Tower
Ken Lovsin

10. Mora gjorde Allsvenskans första mål 09/10 i premiären mot Björklöven. Vem var det som strutade efter 35 sekunder?
Jens Jakobs
Mikael Simons
Greger Artursson

11. Martin Jansson är inte den förste älvdalingen som lyckats bra i Mora. På sjuttiotalet spelade en annan älvdaling i Mora med stor framgång. Vem?
Kjell Look
Peter Larsson
Rolf Rämgård

12. 66/67 nådde Mora sin bästa placering hittills i landets högsta serie. Vilken var placeringen? (Grundserien avses och i de fall den är delad i höst/vår räknar vi bara höstsäsongen.)
2
1
3

13. Mora har aldrig spelat på lägre nivå än andra ligan. Vilken är den sämsta placering vi slutat på i näst högsta serien? (Grundserien avses och i de fall den är delad i höst/vår räknar vi bara höstsäsongen.)
4
6
8

14. Spaps var ett märke på ishockeyutrustning som lanserades på 60-talet. Spaps var ett skapat nonsensord men vad betyder egentligen Jofa?
Johanssons Familjeprodukter
Jonssons Fabriker
Jan Olssons Formsprutning Aktiebolag

15. Magnus Arvedsson och Per Djoos var inte de första tränarna att sparkas från Mora. Roger Lindqvist fick foten 86/87 och Petter Hägerbäck 02/03. Vem ersatte Petter?
Malte Steen
Mikael Tissell
Mats Grötting

Utslagsfråga: På fråga 6 gissade du hur många mål Pavel Brendl gjorde. Hur många gjorde han säsongen efter i grundserien för Brynäs?

Facit får du när du trycker "Rätta"
.

Testa vår quiz från den bussresa vi gjorde 2008. Du hittar den längst ner på den här artikeln.


/PeO Klarström