Vi var 10 fler än så här!  
MIK:s säsong definitivt över den 26:e!

Nu kan inte ens den mest begåvade matematiker längre ge MIK den minsta möjlighet att nå play off-spel. Dagens insats var givetvis en klar uppryckning från den närmast föregående (kunde det bli ännu sämre?). Ett trögt Hammarby besegrades till sist med 3-4 efter den kontroversiella regel som innebär chansartad straffläggning i stället för att broderligt dela på två poäng.

Faleijs Finest befann sig förstås i kväll på "Nya Hovets" smakfullt renoverade läktare för att på nära håll se favoritlaget försöka greppa det ytterst bräckliga halmstrå som en seger under ordinarie tid hade inneburit. Det visade sig nu dessvärre ligga precis utom räckhåll. En poäng fattas och MIK får i stället se till att avsluta säsongen snyggt, ett mål som MIK genom kvällens match redan börjat uppfylla.

Som uppladdning till kvällens huvudevenemang valde Faleijs Finest att se en förmatch i Globen. På väg in genom entredörrarna stötte redaktionen ihop med djävulen själv, Jonas Bergqvist. Mannen som av någon anledning väntade ett år med att stenhårt driva sin hjärtefråga om en stängd elitserie. Vi kanske borde ha frågat om vi kunde få låna mallen till snyftbrevet de sände i fjol, men vid närmare eftertanke ser vi hellre att MIK klarar sitt avancemang på rent sportsliga grunder. Djurgården mötte ett byalag från skogarna vid södra siljans strand som förra året i hård kamp med MIK lyckades snubbla upp i högsta serien. När DIF genom sitt 3-1 mål definitivt avgjorde matchen gav stora delar av bortasupportrarna slaget förlorat och sökte sig besviket till andra nöjen än själva matchen.

Faleijs Finests gled också vidare, men i stället över till det så kallade "Nya Hovet" där första nedsläpp i dagens huvudmatch väntade. Efter en stunds desperat sökande efter skoterparkeringen såg vi oss tvugna att göra stilfull entre utan att ha hittat någon elegant lösning på vårt problem. Skärpning Globe arena!

Väl installerade på läktare C31 insåg vi till vår förskräckelse att vi måste ha tagit fel på dag. Arenan var nästan helt öde! Vår oro stillades dock när "Bamsingarna", en domartrio och inte minst laget i våra hjärtan plötsligt gled ut på isen. Inte kunde väl alla de också tagit fel på dag? När domaren så släppte pucken och det nästintill antika matchuret på fräckt NHL-manér började räkna ned försvann också våra sista tvivel.
Inramningen påminde som sagt mer om en träningsmatch än om serieledarnas mycket viktiga hemmamatch med fyra matcher kvar av serien. Publiklaget Hammarbys 1140 åskådare överröstade dessutom knappt vägbullret från Nynäsvägen intill.

Speakern påminde om de Hammarbys kommande (upphaussade) match och uppmanade publiken att då fylla Hovet.
- Då får de för f-n spela bättre än så här!
Muttrade en sliten röst från raden bakom vår. Efter att vi undersökt vem den tillhörde förstod vi att ramsan "Här är Hammarbys A-lag" också syftar på delar av publiken!

Själva matchen beskrivs som brukligt bäst här . Vår enda synpunkt är varför inte tränarduon i ett sista försök plockade målisen av banan för att på så sätt skapa ett gyllene läge i spel sex mot fyra. Frågan som nu för evigt förblir obesvarad är om detta ickebeslut kostade MIK en plats i play off, som då hade lett till kvalserien, en serie som i sin tur närmast hade varit att betrakta som en formalitet för vårt spelskickliga lag. Nåväl, vi ses på Hovet den 26:e!

Slut

Marc Wilhelmsson & Markus Wikman