När Karlskogaborna är på hemmamatch vågar äntligen Alfred leva ut sina känslor.  
Du och jag Alfred

Mot Karlskoga
Söndagens resa genomfördes i samarbete med Enköpingsfraktionen och därför fastställdes mötesplatsen innan avresa till metropolen Bålsta C. Eftersom klimatet och miljön i området starkt påminde om den ryska tundrans sämsta sidor vintertid tog vi omedelbart plats i den rumstempererade landsvägskryssaren för vidare färd västerut. När vi passerat Örebro smalnade vägen betydligt och vi beredde oss därför på mötet med de djupa Värmlandsskogarna. Snart visade sig också ett tecken tydligare än eldskrift i skyn då vi under en kort tid mötte två bussar, båda dansbandsbussar! Vi var alltså på rätt väg.

För Faleijs Finest är historia och kultur viktiga inslag
Förutom livliga diskussioner om hockey i allmänhet och MIK i synnerhet började också planerna på aftonens lilla, men obligatoriska upptåg så smått smidas. Givetvis skulle det som alltid genomföras med viss stil och finess. Stockholmsinslaget bland resenärerna plockade fram diverse elekronisk utrustning ur fickorna och inom några sekunder hade det i fordonet upprättats en mobil internetuppkoppling. Karlskoga.se tilldrog sig det största intresset i jakten på lämpliga mål för vår aktivitet men sidan visade sig dock vara otillräcklig för att kunna släcka redaktionens oerhörda kunskapstörst. Ett pit stop vid vägkanten som utan tvivel måste ha nosat på en världsrekordtid genomfördes därför intill Karlskogas informationstavla "i-Karlskoga".
En passerande bilist vars lagsympatier uppenbarligen inte sammanföll med våra signalerade högljutt efter det att han noterat våra färgglada attribut.

Resan fortsatte på slingriga vägar och allt eftersom frekvensen av nedlagda bensinmackar och släckta industrier stadigt ökade närmade vi oss också samhället som var slutmålet för vår resa, dit vi nådde i god tid innan matchstart (cirka 24 minuter). Då Faleijs Finest förstår att uppskatta finkultur blev det lilla samhället något av en besvikelse i det avseendet men det var kanske lika bra eftersom vi bara hade drygt tre minuter till vårt förfogande. Dessa minuter visade sig dock räcka till ett besök på Nobelmuseet och under mötet med självaste Nobel fick vi bekräftelse på det vi alltid misstänkt (se översta bilden).

Vid Nobelhallen
Nåväl, nästa mål var Nobelhallen och vi hittade en byggnad bland träden som visserligen var märkt Nobelhallen bowling men då ett par hundra bilar tydde på att annan aktivitet än bowling förekom i huset gjorde vi stilfull entré. En ovanligt sympatisk ordningsvakt erbjöd oss omedelbart plats på ståplatsläktaren med motiveringen att det där fanns "fler av samma sort". Efter idogt klättrande bland trapporna befann vi nu oss högt uppe i hörnet där det mycket riktigt visade sig finnas fler av den typen som kommit till insikt. När matchstart närmade sig visade det sig dock till vår stora förskräckelse att de utrustat sig med trumma och koskälla (varvid vi undrade om MIK utan vår vetskap startat en utförsåkningssektion?). Då denna form av oljud är något som Faleijs Finest kraftigt tar avstånd från sökte vi oss genast därifrån. Men inget ont om den tappre Mariestadskillen med familj som ändå försökte på alla sätt och vis.

Inför nedsläpp
När vi blickade ut över den nyspolade isen slogs vi omedelbart av att rinken var ovanligt kort, och bred! Dessutom hade någon målat samtliga linjer på längden. Stor förvirring utbröt tills vi lyckades härleda problemet till byggnadens takkonstruktion. Arkitekten hade åstadkommit ett takvalv av tämligen ordinärt snitt men av någon outgrundlig anledning valt att vrida hela konstruktionen nittio grader. Högst förvirrande. För övrigt föll byggnaden i stort den kräsna redaktionen i smaken.

En generös sittplatsläktare på långsidan kompletterades på den motsatta sidan av den största ståplatsläktare vi någonsin sett, nämligen hela långsidan! Ena kortsidan var elegant konstruerad i etage där det väl tilltagna vip-utrymmet doldes bakom mörktonat glas, stil och finess! Avslutningsvis fanns på den motsatta kortsidan en ordinär ståplatsläktare främst avsedd för den yngre, mer högljudda delen av hemmasupportrarna.

När skall lodjuren, hökarna eller babianerna försvinna?
De unga kanonkillarna hade för dagen blött krut och imponerade inte, varken avseende ljudnivå, variation eller uthållighet. Dessutom delar vi ut kraftiga minuspoäng för otyget att använda trumma. Till viss del kompenseras dock detta genom tifoarrangemang och en mängd tvåpinnsflaggor. Bra! I pausen halkade det ut någon typ av mjukisdjur på isen vilket fick Uppsalainslaget bland publiken att högljutt klaga över den tilltagande kommersialliseringen inom dagens elitishockey. Stockholmsdelen i sin tur hoppades på att puckkastning stod närmast på pausprogrammet då det vore ett synnerligen effektivt sätt att få ett slut på fjanterierna där nere. Är det jaktsäsong på lodjur under februari? Nåja, humöret steg raskt igen när vi upptäckte de stora svartvita bilderna från klassiska Boforsmatcher utplacerade längs väggarna, sådant borde vara lika obligatoriskt som elitlicensen.

Ensidig kost i Nobelhallen
Till sist hade vi förstås väntat oss kanonbra mat, men trots en arme av serveringspersonal och en arsenal av serveringsstånd visade sig till och med Örebros lilla lada smälla högre i det avseendet. Vi begär inte Belugacaviar och champagne men en hamburgare borde kunna vändas utan större besvär. Ett plus dock för ett digert utbud (givetvis alkoholfria) drycker. Väl tillbaka i landsvägskryssaren råkade vi ratta in Karlskogas motsvarighet till Mora hockeyradio. Och vi som trodde att VI var enögda. Det innebar därför ingen märkbar försämring när vi fortsatte över till P2. De spelade begravningsmusik.
Har vi glömt något viktigt här? Har vi förträngt något centralt?
Leta då vidare på www.morahockey.se

Slut

Marc Wilhelmsson & Markus Wikman