Krog- och logiguide
Behovet av att tipsa kollegor på besök i Mora om bra näringsställen har kunnat skönjas i gästböckerna på diverse hemsidor. Nu behöver tillresta fans inte längre gå vilse på Konsumparkeringen utan kan istället i lugn och ro beta av denna lilla sammanställning över några centralt belägna krogar. Visserligen smakar ölen extra gott i den gamla bryggeristaden Mora, men rekommenderat intag är inte mer än en öl/ställe före match. Överskrids denna rekommendation kommer du gå vilse på Konsumparkeringen lik förbaskat…

Krog och bar

1. S:t Mikaels Hotell, Fridhemsgatan 15, telefon 0250-150 70
Här på Moras minsta men mysigaste hotell kunde man ofta se Randy Edmonds sitta och mumsa i sig sina skattefria middagar, ibland småpratande med hotellägaren och förre MIK-ordföranden Sten Svensson. Ett bra plejs att inleda kvällen på.

2. First Hotell, Strandgatan 12, telefon 0250-59 26 50
Krogklassikern, då med namnet Terassen (uttalas Tärassn med stel överläpp), där begreppet "Hockeyspelarfull" uppstod. Ta en bärs så känner du hur atmosfären i lokalen fortfarande dallrar av den nervositet spelarna kände över att Boorken skulle få nys om krogbesöket. Den fräscha restaurangdelen Kings Arm´s ståtar med en fin whiskeysamling och en doft av det brittiska ordspråket "the pride, the passion, the pint".

3. Hotell Siljan,Moragatan 6, telefon 0250-130 00
Många är dom moringar med nedhasade jeans (syftar ej på hiphopare) och amerikanska bilar som laddat på detta legendariska hak. En kul förströelse under kvällen är att försöka räkna blodfläckarna på golvet och tandavtrycken i bardisken.

4. Lilla Björn, Kyrkogatan 5, telefon 0250-388 52
Här serveras mer än goda pizzor, nämligen kalla bärs! Ganska traditionellt stuk med chans på liveunderhållning (trubadur alltså, inte striptease).

5. Jérnet Bar och Matsal , Strandgatan 6, telefon 0250-302 50
Stället som får restaurang Bosporen i Leksand att framstå lika attraktivt som en utbombad pub i Belfast. Troligtvis snyggaste krogen i Mora. Den gamla industrimiljön med sina stenvalv går väl ihop med möblemanget. Ofta bjuds underhållning och temadisco. Baren kan vara hysteriskt röjig och restaurangen håller bra klass.

6. Wasastugan,Tingsnäsvägen 6, telefon 0250-177 92
Profilstarka medlemmar i 100-klubben kan ses diskret mingla här. Den rustika timmermiljön gör att besökare efter en stund kan få för sig att man är på After-Ski. Illusionen brukar dock släppa när du skärrad ropar "Mina pjäxor är stulna!" och folk vänligt förklarar att du faktiskt anlände i loafers.

7. Vasagatan 32, (gissa adressen…) telefon 0250-102 27
Bra käk och möjligheter till barhäng på pubavdelningen.

8. Claras Restaurang, Vasagatan 38, telefon 0250-158 98
Beläget i mysiga Lisselby, Moras variant av Gamla Stan, är det endast en kort promenad till ishallen. Bra krubb, fin miljö.

9. Babs Gatukök, Vasagatan 3, telefon 0250-148 68
Babs rules, f**k Ronald McDonald!

Med nostalgitåren rinnande nedför kinden håller vi här minnet levande över två insomnade klassiker:

*New China
Detta stans i särklass sunkigaste hak var trots språkförbistringen mellan personalen och gästerna frekvent besökt före match. Numera fullständigt utplånat.

*Lisselbykrogen
Läget var ju perfekt, nedförsbacke och mindre än tvåhundra meter till Smidjegrav. I teorin kunde man alltså rulla från krogen fram till ishallen. Ytterst elegant! Kan vi hoppas på en återuppståndelse?

Logi

A. MålkullAnn´s, Vasagatan 19, telefon 0250-381 90
Mysigt vandrarhem mitt i stan. Direkt i anslutning ligger Målkull Ann´s restaurang som erbjuder bra mat och bar!

B. Hotell Kung Gösta, annexet, Kristinebergsgatan, telefon 0250-150 70
Prisvärt hotell/vandrarhem. En kort promenad från anläggningen ligger huvudhotellet Kung Gösta med restaurang och bar./ PeO Mattson