Faleijs Trophy 2015

Tio förväntansfulla bordshockeyspelare hade samlats i Täby för att för andra året spela om vem som är MIK:s bäste bordshockeyspelare. Riktigt alla var inte förväntansfulla, det fanns deltagare som var uppgivna i god tid innan nedsläpp men det skulle visa sig att turneringen blev mycket jämn och spännande. Utan tvivel är denna turnering ett tillfälle då drömmar byggs med fjäderbelastede styrspakar och hjältar mejslas fram med små, små nylonpuckar. Tyvärr hade inga deltagare från Mora tagit sig ner för att försöka hämta pokalen.

Upplägget var två grupper med fem spelare i varje. Gruppettorna var semifinalklara, medan tvåorna och treorna fick spela kvartsfinaler. Med tanke på att Mora IK innevarande säsong visat en uppseendeväckande dåligt facit från hemmamatcherna var årets bord namngivna som Dackehallen och Björkängshallen. Alla matcher gick med andra ord på bortaplan.

Från grupp A gick Krister Insulander direkt till semifinal med synnerligen fin statistik bakom sig. Till kvartsfinal gick August Insulander och Klas Wallin. Fjolårsvinnaren August var nog något snopen över att behöva spela kvartsfinal mot plebejerna för att bevisa sig värdig en semifinal. Klas visade upp ett traditionellt men stabilt spel. B-gruppen vanns med eftertryck av rookien Anders Eriksson. Ola Insulander och PeO Klarström gick även de vidare till slutspel. Ola gjorde det med hårt arbete och grundligt träning, PeO gjorde det genom att med sitt spel illustrera kaosteorin.

Kvartsfinalerna spelades mellan Klas Wallin och Ola Insulander respektive August Insulander och PeO Klarström. Ola och August drog de längsta stråna här i matcher som i åtminstånde det senare fallet kanske inte var så värst spännande beträffande utfallet. I semifinalerna möttes först bröderna Krister och Ola Insulander i en biblisk kamp. Krister gick segrande ur den striden med 2-0 trots att han plågades svårt av en bakfylla. I den andra semifinalen vann August Insulander mot Anders Eriksson med 4-2 efter en vidunderlig vändning av matchen. Erikssons offensiva, närmast aggressiva spelstil, chockade fjolårsmästaren. Kanske påverkades han av Erikssons enorma röstkapacitet som fick ljudvågorna att studsa mellan betongväggarna med ett ljudtryck som fick ärrade krigsveteraner att börja gagga om "shell shock".

I bronsmatchen fick Ola Insulander revansch mot Anders Eriksson när han vann med 3-2 i en svettig holmgång. Även i finalen blev det revansch från grundserien. August Insulander vann mot Krister Insulander med 4-1. Därmed stod August som mästare för andra året i rad och kan dessutom skrytigt titulera sig mesta mästaren. Han har ju hundra procent av titlarna.
Klas, Krister, Peter, Alexander, Göran
Anders, Ola, August, Mats, PeO
Arrangören Ola hade raggat ihop ett motiverande prisbord. Flest blickar fick ändå portföljen under bordet. Kunde ju vara en bandyportfölj på vift?


"Asså, måste jag spela mot den här snubben? På riktigt?"


Peter har svårt att hålla ögonen på pucken och ölburken samtidigt. "Ansträngningen gav mig huvudvärk, hur ska jag kunna prestera under sådana förhållanden? Protest!"
Final. Farbror är storsint och tar av sig glasögonen för att brorsbarnet ska ha en chans.

"...och det var historien om hur jag valdes som speaker till Täbys innebandymatcher. Frågor på det? Eh, hallå, var är ni allihop?"